Barcelona goni Flotę, Flota goni Juventus
Balonik napompowany, czas go przebić
http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/24050/
-
-
[WIKTORIA] Flota Świnoujście - Cracovia,21.10 (niedziela) godz.12:30
bbn Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Barcelona goni Flotę, Flota goni Juventus
> Balonik napompowany, czas go przebić
> http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/24050/
Mam właśnie takie odczucie, że w Świnoujściu może pojawić się presja związana z awansem właśnie teraz, w końcu 7 oczek przewagi nad drugą drużyną to solidny zapas punktów..
Hmm... Moim zdaniem właśnie w tym momencie są w najbardziej komfortowej sytuacji. Mogą wtopić dwa mecze a i tak będą liderować. Podejmują teraz chimeryczną Warte i ciężko cokolwiek rokować.
W poprzednim sezonie po 17meczach mieli 30pkt, tak więc nieźle (w 2 ostatnich meczach rundy zdobyli 2pkt), ale potem przyszła seria 15meczow bez zwycięstwa (5 meczów jeszcze rozegrane na jesieni w tym 3awansem i 10 meczów na wiosnę). Wygrali dopiero ostatnie 4spotkania. Może się mylę, bo w sporcie różnie może być, ale według mnie jak Flotę złapie, to znowu zaczną się serie remisów, porażki.
Choć trzeba dodać, że obecny kapitał punktowy jest już spory, jeśli dorzucą jeszcze do końca rundy z 9-12pkt, to będzie to naprawdę kapitalna zaliczka na rundę wiosenną.
Khalid Napisał(a):
> U niektórych kolejny napad huraoptymizmu :D
A spodziewałeś się czegoś innego? Pasiasty naród zawsze od ściany do ściany :D
Zresztą niekoniecznie hurraoptymizm, np niejaki Trapez niedawno coś przebąkiwał o "siedmiu brameczkach w Świnoujściu", teraz już spuszcza z tonu, ma być "tylko 5-1". :D Do meczu pozostało sporo czasu i przy tej tendencji jest szansa na zejście na ziemię w odpowiedniej chwili ;)
Kamaz Napisał(a):
> bbn Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Barcelona goni Flotę, Flota goni Juventus
> > Balonik napompowany, czas go przebić
> > http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/24050/
>
>
> Mam właśnie takie odczucie, że w Świnoujściu
> może pojawić się presja związana z awansem
> właśnie teraz, w końcu 7 oczek przewagi nad
> drugą drużyną to solidny zapas punktów..
Zapomnij o jakiejkolwiek presji w ich przypadku. U działaczy panuje przekonanie, że jak będzie awans to dobrze (na typowej polskiej zasadzie "jakoś to będzie" ), a jak się nie uda awansować to jeszcze lepiej ;)
U piłkarzy podobnie, oni grają przede wszystkim o przyszłe kontrakty w lepszych klubach, a jak się przy okazji uda awansować, to też spoko.
Jeśli Flota zacznie w końcu przegrywać (co w moim mniemaniu powinno nastąpić, ale kto wie), to tylko z powodu załamania formy sportowej/kontuzji/kartek/krótkiej ławki itd.
Na pewno nie z powodu jakiejkolwiek presji, czy słabej psychiki. Presja to jest w Bydgoszczy i u nas.
Ale właśnie ten brak presji w odpowiednim momencie spowoduje, że nie będą dawać z siebie wszystkiego podczas gdy my i Zawisza będziemy.
Ta jasssne.
To jest liga, długi dystans i o przypadku nie może być mowy. Tyle, że szydło z worka wyjdzie na innych obszarach niż jakaś mityczna presja. A te obszary są prozaiczne: czysto sportowe.
Aston ma racje. Prędzej to piłkarze Zawiszy będą teraz pod presją niż Floty. Jeśli natomiast zagramy jak w meczu pucharowym, do tego w bramce nie będzie juniora a Pilarz, to są spore szanse na wywiezienie 3 punktów.
Planowany jest jakis zorganizowany wyjazd? Ciekawe w jakiej sile pojedziemy w nastepny weekend na wyspy.
Ja jestem optymistą i wierzę w chłopców Stawowego!
Flota to solidna drużyna, ale na środek I-ligi, a nie liderowanie.
W Świnoujściu musimy wygrać, bo jesteśmy poprostu piłkarsko lepsi!
Potem 3 oczka w Niecieczy i zbliżamy się na 5 punktów do nich i już mamy 2 pozycję
A Flota gra jeszcze w tym sezonie m.in. z Zawiszą i Termaliką
Tak więc
[b]!!! TYLKO ZWYCIĘSTWO CRACOVIO TYLKO TYLKO ZWYCIĘSTWO !!![/b]
Panowie. Przestrzegam przed huraoptymizmem, bo jeszcze piłkarze/kopacze uwierzą i skończy się jak w Grudziądzu czy Ząbkach.
Z drugiej strony liczę na to, że wyciągną wnioski z [b]przegranego[/b] było nie było meczu pucharowego i wyjdą w Świnoujściu maksymalnie skoncentrowani i zmotywowani.
pr0 Napisał(a):
> Planowany jest jakis zorganizowany wyjazd? Ciekawe
> w jakiej sile pojedziemy w nastepny weekend na
> wyspy.
W głosie z trybun jest napisane, że będzie, a info pojawi się koło poniedziałku.
A w jakiej sile pojedziemy, to zależy od nas, tutaj mamy pole do popisu, i mam nadzieję że niezawiedziemy naszych piłkarzy.
Drużyna leci na mecz samolotem (za Teraz Stasek). Już w piątek wieczorem, tak, że będzie czas na aklimatyzację. Powrót w niedzielę wieczorem.
Brawa dla zarządu za odpowiednie podejście do tych dwóch (też Termalica) bardzo ważnych meczów. Zawodnikom nie pozostaje nic innego jak przywieść 6 punktów.
Swoją drogą ot technika. Lecą w piątek, a na Teraz Stasek już dzisiaj jest filmik. To lepsze niż w "Czy leci z nami pilot" :)
CracoviaNH Napisał(a):
> Ja jestem optymistą i wierzę w chłopców
> Stawowego!
>
> Flota to solidna drużyna, ale na środek I-ligi,
> a nie liderowanie.
>
> W Świnoujściu musimy wygrać, bo jesteśmy
> poprostu piłkarsko lepsi!
>
> Potem 3 oczka w Niecieczy i zbliżamy się na 5
> punktów do nich i już mamy 2 pozycję
>
> A Flota gra jeszcze w tym sezonie m.in. z Zawiszą
> i Termaliką
>
> Tak więc
>
> !!! TYLKO ZWYCIĘSTWO CRACOVIO TYLKO TYLKO
> ZWYCIĘSTWO !!!
Zapomniałeś dopisać, że rundę zakończymy na 1 miejscu.
Ciekawa opinia, ale (no właśnie to ale...) musi zająć jedno z dwóch pierwszych miejsc - a o to będzie bardzo ciężko, mimo posiadanch na dzień dzisiejszy 34 pkt.
cracoviahttp://www.weszlo.com/news/12286-Flota_ciagle_bezbledna_choc_perspektywy_ma_naszym_zdaniem_najwyzej_jak_Podbeskidzie
Zna ktos przyczynę zmiany gospodarza meczu z Flotą ? Bo to podobno Cracovia chciała zmiany. Nie wiem dlaczego?
Moze dlatego?
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/blizej_mocniej_wiecej_na_stadionie_cracovii
Każda flota znajdzie swojego u-boota ;)
Wcale nie stoimy na straconej pozycji i spokojnie mozemy powalczyc o zwyciestwo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)