Jednak się nie da :D
edit: na takie privy jak powstałe na bazie moich postów w tym temacie, nie odpowiadam. Jak ktoś ma jaja, to niech napisze to samo publicznie na forum. Ja nie mam nic do ukrycia, więc piszę tutaj.
-
-
Wojciech Stawowy: treningi sparingi taktyka
A może by spojrzeć na te wypowiedzi o Zejdlerze w inny sposób? Może właśnie chodzi o to, żeby utwierdzić w przekonaniu samego zainteresowanego, że w formie prezentowanej na testach będzie miał w Cracovii pewny plac, trener go bardzo ceni, będzie mógł grać regularnie i się rozwijać i w ogóle wszyscy czekają tu na niego z otwartymi ramionami. Może właśnie te wypowiedzi mają spowodować, żeby Zejdler uparł się na grę u nas i naciskał na menegera i Czechów, żeby doprowadzić sprawę do końca. Ja tam się nie znam, nigdy nie uprawiałem handlu ludźmi jako menager piłkarski więc nie wiem jakie są technikalia dobijania targu w tej branży. Ale nie wyobrażam sobie, żeby Stawowy mówił coś, co utrudniałoby finalizację transferu klubowi, a oficjalna strona klubu radośnie to publikowała. No, bez hecy, takich jaj, to nawet u nas by nie było.
Dajcie spokój. Rozumiem, że Stawowy żeby obniżyć cenę za Zejdlera powinien mówić w wywiadach, że ten zawodnik nie umie grać w piłkę ale od biedy możemy go wziąć bo będzie pasował do Cracovii. To by obniżyło cenę za tego zawodnika i Banik od razu oddałby go nam za złotówkę. Najlepiej jeszcze żeby na forum kibice pisali, że Zejdler słabo prezentował się w sparingach bo Czesi na pewno czytają forum i to też obniży za niego cenę :D Proponuję też w temacie o Saidim pisać, że jest zajebisty i ktoś powinien powiedzieć Wojtkowi żeby go chwalił to wtedy na pewno ktoś go od nas kupi za grube miliony :)
Ja mysle ze takie podniecanie sie zawodnikiem jednak wplywa na obraz negocjacji. Czesi widza ze bardzo nam zalezy wiec cena idzie w gore (normalne prawa rynku), Spokojnie wystarczylo by powiedziec ze "chcemy pozyskac tego pilkarza" a nie mowienie jaki to on genijalny nie jest :)
czepiasz sie Mknacy :)
ja, mowie za siebie, nie widzialem info na oficjalnej, odebralem to tylko jako wpis z TP, jako ze takie zrodlo zostalo podane na pasyTV gdzie to przeczytalem.
Nie wiem jak to czasowo wygladalo, ktore bylo pierwsze, ktore potem.
Bardzo sie uciesze jak transfer dostanie dopiety.
Też nie do końca rozumiem tego forumowego przeczołgania Karvina. Biorąc pod uwagę jego posty dotyczące Zejdlera i Stawowego nie widzę w nich niczego karygodnego.
Po obejrzeniu wywiadu z trenerem też się dziwiłem, że tak otwarcie i w takich superlatywach wypowiada się o tym zawodniku, bo wydawało mi się, że to prędzej zaszkodzi niż pomoże transferowi. Wstrzymałem się jednakże od oceny bo po prostu za mało wiem i równie dobrze słowa Stawowego mogły być przemyślane i mieć jakiś cel a równie dobrze mogły być nieprzemyślane i po prostu szczere. Ich konsekwencja też jest trudna do przewidzenia, ale najbardziej oczywistą zdaje się być zwrócenie uwagi innych klubów na tego zawodnika co ciężko jest ocenić jako korzystne dla Cracovii. Jeśli trener natomiast chciał przekonać zarząd do tego transferu to chyba ma możliwość zrobić to w inny sposób bo jako jeden z niewielu ma posłuch u Filipiaka, a jeśli chodzi o przekonanie zawodnika to można to zrobić prywatnie na stronie. Istnieje jeszcze ewentualność, że transfer jest tak pewny, że sobie po prostu pozwolił na szczerość. Moim zdaniem jednak lepiej byłoby dmuchać na zimne.
Jeśli chodzi o argumenty Mknącego porównujące politykę informacyjną z przed pół roku z obecną to moim zdaniem nie jest, tak jak sugerujesz, wybór między dwoma opcjami. Owszem obecna jest zdecydowanie lepsza, ale porównywanie kłamania i zatajania z postulowanym umiarem w wypowiedzi nie jest zbyt trafne. Zakładając, że jest bardzo dobrze jeśli chodzi o aktualną politykę informacyjną nie można też stwierdzić, że nie ma niczego do poprawienia.
W każdym razie wpisy Karvina będące poddaniem w wątpliwość zachowania trenera nie wydają się być naganne. Kategoryczne skrytykowanie takie by było. Zresztą po to jest forum żeby wymieniać się opiniami i informacjami. Nie wszyscy są na tyle blisko klubu, by być wszystkiego świadomym.
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Karvin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Nikt nie jątrzy, po prostu warto zwracać
> uwagę
> > na rzeczy które działają nie w porządku w
> > Klubie.
>
> Myślę, że bardziej nie w porządku od
> świetnego trenera, który do tego jest dobry
> medialnie, są sprawy:
>
> 1. brak odwołania od kary dla Budzika
> 2. możliwość zawieszenia Danielewicza, bo się
> okazuje, że pion sportowy nie dopełnił
> wszystkich formalności
> 3. opieszałość albo nieudolność przy
> Zejdlerze i Dąbrowski. Drugi już miesiąc temu
> mógł być u nas, a pierwszego załatwiamy na
> cztery dni przed planowym startem ligi.
> 4. W kadrze jest aktualnie 20 zawodników w polu
> (nie liczę oczywiście Zejdlera i Dąbrowskiego,
> ale też Kłuska, który nie ma kontraktu od
> miesiąca). W tej 20 jest niezdolny do gry
> Jarabica, zawieszony na pierwsze dwa mecze
> Budziński, Danielewicz z widmem zawieszenia,
> Krzywy, który przez pol roku nie gral w pilke i
> 16-letni Szewczyk. Czyli na pierwszy ligowy mecz
> trener Stawowy będzie wybierał spośród 3
> bramkarzy i 16 /17 graczy z pola.
> 5. Nieznajomość przepisów: już wczoraj kiedy
> przyszły powołania dla Kosy, Struny i Suworowa
> powinien iść wniosek o przesunięcie meczu, a
> pion sportowy zastanawiał się, skąd wziąć
> czwarte powołanie. Okazuje się, że w I lidze
> wystarczą trzy, ale to trzeba wykonać sześć
> kliknięć i przeczytać regulamin rozgrywek.
nikt sie o to na forum nie czepial, bo zapewne 90% o tym nie miala pojecia.
Z Polonią Warszawa sparing w niedzielę ?
prawdopodobie na wielickiej. lubie sparingi na wielickiej bo jest bardziej "rodzinnie" :D
He, he, bardziej rodzinnie.... Nostalgia za dawnymi czasami... Pińczów, Proszowice, Staszów, Boguchwała... Tam wykuwała się pierwsza dorosła drużyna Wojtka.
you get nostalgia - you die
g4lu Napisał(a):
> W każdym razie wpisy Karvina będące poddaniem w
> wątpliwość zachowania trenera nie wydają się
> być naganne. [b]Kategoryczne skrytykowanie takie by
> było.[/b] Zresztą po to jest forum żeby wymieniać
> się opiniami i informacjami. Nie wszyscy są na
> tyle blisko klubu, by być wszystkiego świadomym.
Kategoryczne skrytykowanie, byłoby jawnym wyrażeniem opinii... wrzutki Karvina są dyskretne i "jątrzące" bo nie wprost...
Karvinowi mam za złe że siebie przedstawia jako "obiektywnego obserwatora z dużą wiedzią" a np. mnie jako "nie znającego Cracovii przed Stawowym, ślepego wyznawcę WS-a"...
Jątrzenie, podciąganie pod swoje tezy faktów, próba dyskredytacji innych... to zarzucam Karvinowi...
Owszem, jest wiele problemów w Cracovii, ale u nas się nie dostrzega, lub przemilcza pozytywy a wytłuszcza negatywy... od wielu lat juz u nas pozytywów nie było, więc ściąganie dyskusji i atmosfery zawsze do dna, bedzie miało swoich przeciwników, w tym i mnie...
SzymciuKSC, masz coś wspólnego z Gazetą Wyborczą?
Twoja retoryka żywcem z tego pisma - jątrzenie, sianie nienawiści itp - wszystko zaś nie na podstawie jakichkolwiek faktów, ale subiektywnej i autorytarnie wyrażonej tezy publicysatycznej.
Robi się żenująca dyskusja, w której już nie sam WS jest głównym bohaterem ale grono jego "fanatycznych wyznawców". W poście Karvina było sporo racji. Na takie mówienie o zawodniku przed dopięciem transferu może sobie pozwolić Barcelona, MU czy kilka innych słynnych klubów, których pozycja przetargowa jest diametralnie rózna od naszej.
Stonujcie panowie i nie mieszajcie z błotem ludzi, tylko za to, że wyrażają swe wątpliwości. To jest forum a nie Czerska 8 :)
szymciuKSC Napisał(a):
> g4lu Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > W każdym razie wpisy Karvina będące poddaniem
> w
> > wątpliwość zachowania trenera nie wydają
> się
> > być naganne. Kategoryczne skrytykowanie takie
> by
> > było. Zresztą po to jest forum żeby
> wymieniać
> > się opiniami i informacjami. Nie wszyscy są
> na
> > tyle blisko klubu, by być wszystkiego
> świadomym.
>
> Kategoryczne skrytykowanie, byłoby jawnym
> wyrażeniem opinii... wrzutki Karvina są
> dyskretne i "jątrzące" bo nie wprost...
>
> Karvinowi mam za złe że siebie przedstawia jako
> "obiektywnego obserwatora z dużą wiedzią" a np.
> mnie jako "nie znającego Cracovii przed Stawowym,
> ślepego wyznawcę WS-a"...
>
> Jątrzenie, podciąganie pod swoje tezy faktów,
> próba dyskredytacji innych... to zarzucam
> Karvinowi...
>
> Owszem, jest wiele problemów w Cracovii, ale u
> nas się nie dostrzega, lub przemilcza pozytywy a
> wytłuszcza negatywy... od wielu lat juz u nas
> pozytywów nie było, więc ściąganie dyskusji i
> atmosfery zawsze do dna, bedzie miało swoich
> przeciwników, w tym i mnie...
Szymciu jak nie chciało mi się do tej dyskusji wtrącać to kurna blada stary gadasz [b]BEZ SENSU.[/b]
Kto jak kto ale Karvin akurat latami prezentuje niemal wyłacznie [b]pozytywne myślenie wobec Klubu[/b]. Jak tego nie zauważyłes to widać nie czytasz tego co Karvin pisuje...
A wogóle to wyluzujcie i przestańcie się awanturować. Wracam z Wielickiej a tam atmosfera jak za dawnych czasów a nie jak w Comarch CDN. Jest dobrze i skończcie mi tu kurna te awantury!
Jakże słuszny głos rozsądku. A spór o gadatliwość trenera rozwiązał się już sam z korzyścią dla naszego klubu. Brawa dla władz i trenera, a teraz Alleluja i do przodu. Ostatnio z taką niecierpliwością czekałem na sezon po ostatnim awansie do ekstraklasy :)
Ja miałem odwrotnie, cieszyłem się że wreszcie spokojny sezon, bo w poprzednich dwóch miałem już przesyt emocji ;). Miało być spokojne granie z najlepszymi drużynami w kraju, być może w górnej połowie tabeli, po prostu błoooogość... Nie ma to jak przedsezonowe kalkulacje, rzeczywistość zaskoczyła nas prawie wszystkich, emocje do ostatnich minut we Wronkach :)
"Gadatliwość" Wojtka? To swoiste i konieczne lobby, najważniejsze, że skuteczne. Alleluja!
to co, mozna juz wymagac od Wojtka awansu, Chwostku? :)
ja podtrzymuje, bede zadowolony z ladnej gry i miejsca w szostce.
p.s redaktor TP! tej strony to kawal .... lobuza, niegodzien podania reki.
W czym podpadł Ci redaktor TP?
Stawowy wprowadzi nas do ekstraklasy mówie wam.
Od czasu pamiętnego meczu we Wronkach (2:3), który widziałem na żywo, nie mam zaufania do Wojciecha Stawowego. Przegrał wtedy awans do Pucharów ze Skorżą w kompromitujący sposób. Jak żółtodziób. Mam nadzieję, że od tamtego czasu zrozumiał, że kreatywność nie oznacza sztampy i klepania bez sensu.
no kurna chłopie to było w 2005 ...7 lat temu! człowieku!!!!
Od tamtej pory Wojtek niewiele zwojował.
wtedy po Wronkach to mi się huta przypomniała ...
dwa identycznie zjebane mecze ...
No, miał kilka widowiskowych wpadek. Przy jego roskosnym podejsciu do futbolu pewnie co jakis czas beda się zdarzały.
A ja wierze w Wojtka !
Do Karvina przypiepszacie sie jak lep na muchy - tylko nieuzyteczny.
Znam dokladnie zdanie Karvina na temat Oresta i Wojciecha - a po tym co pisze nie widze zadnej agresji czy insynuacji wzgledem - zwlaszcza Stawowego.
Zapominamy o jednym - ludzie kibicujacy Cracovii calym sercem zapominaja o niesnaskach - gdy wchodzi nadrzedny plan awansu do Ekstraklasy.
A ja uważam i będę uważał, że we Wronkach przegraliśmy, bo mieliśmy przegrać i Wojtek nie miał tutaj nic do gadania.
Otóż to.
leszeczek Napisał(a):
> A ja uważam i będę uważał, że we Wronkach
> przegraliśmy, bo mieliśmy przegrać i Wojtek nie
> miał tutaj nic do gadania.
a dwie kolejki wcześniej z Płockiem przegraliśmy bo...?
Ockham się w grobie przewraca.
leszeczek
To juz jest przesada......
Przegraliśmy przez trampkarskie zadufanie trenera. Całkowicie nietrafione zmiany, brak informowania drużyny iż remis starcza i brak gry na czas w końcówce. Stąd przyznany mu tytuł "wuefisty"...
Wybieram się na jutrzejszy sparing, który będzie miał miejsce na Wielickiej o godz. 10
Jednak wolałbym zobaczyć w akcji konkretnych zawodników.
Składy jednak podadzą juto pewnie ? Czy może wie już ktoś coś na ten temat ?
Raczej z tego co na konferencji powiedział II trener, to składów nie poznamy, bo sami jeszcze nie wiedzą kto z kim będzie grał. Myślę, że nie będzie podziału mocniejsza-słabsza jedenastka, tylko będą składy mieszane (zresztą tak coś było wspomniane) Przynajmniej taką mam nadzieję, bo wybieram się na 10 i liczę że nie okaże się że na boisko wybiegnie słabszy skład wsparty przez młodzież, choć w sumie kto wie jaki u nas jest pierwszy skład ;)
Składy na jutro podały Terazpasy: [url=http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Podzial-kadry-Cracovii-na-dwa-sobotnie-sparingi][Terazpasy.pl][/url]
Zapoznałem się wkońcu z "tiki taką" na żywo podczas meczu z Dalinem i muszę powiedzieć ze wyglada jak klasyczna ligowa bryndza.
No i mysle ze ten mecz zweryfikowal zapedy forumowiczow odnosnie tego ze jestesmy murowanym faworytem do awansu.
Gdyby zamiast Dalinu grala Zawisza to dostali bysmy z 0-5.
Pilkarze Dalinu nie ustapowali nawet takiemu Suvorowovi szybkoscia czy sila ...moim zdaniem na pochwale zasluguje Rok i Puzigaca reszta albo zle albo tragicznie.
Uff, wygląda na to, że wreszcie wróciliśmy do normy.
Sparingi za pierwszego pontyfikatu zawsze wyglądały fatalnie, co później często przekładało się na lepszą grę o punkty.
To ważne, aby szczyt formy nie przyszedł na przełomie lipca i sierpnia :)
Slapi1988 jest naprawdę prawdziwym ekspertem na tym forum,ale weź czasami popatrz na składy drużyn ze spotkania,które akurat tak fachowo komentujesz.
Nykiel, Zejdler, Suvorov, Puzigaća, Rok - wiec polowa naszej najlepszej jedenastki ... my powinnismy juniorami takich trzecio-ligowcow ogrywac i tu nie chodzi o sam wynik tylko styl ( Dalin mial spokojnie z 4 100% sytuacje i wszystkie po naszych bledach-znowu) no ale przeciez ja sie nie znam, moze tak to mialo wygladac :)
Jakaś relacja live TV będzie ze sparingu z Przebojem ?
Ktoś coś słyszał, ktoś coś wie ?
Kajak, ja raczej widzialem Riki Tiki niz Tiki Taka. Pan Profesor Puzigaca w porownaniu do grajacej mlodziezi. Do tego Rock atakujacy wlasnych obroncow zamiast dac pilke napasnikowi. No i Krtecek dzis raczej slabszy niz ostatnio. I ten len z 88, ktory sie namysla czy pobiegnac za pilka, ktora moze daj Boze dla niego skon
czy w aucie. Zobaczymy wieczorem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)