a co ty chciałeś na początku przygotowań ?
-
-
Wojciech Stawowy: treningi sparingi taktyka
Pewne sprawy nie wynikają z poczatku przygotowań tylko z zaszłości i indywidualnych słabości , a trener chyba tego nie dostrzega.
Ja tam nie widziałem, żeby Stawowy się podniecał po tym sparingu grą poszczególnych piłkarzy, w wywiadzie nawet mówił, że "potrzebne są transfery, które wyraźnie wzmocnią drużynę, a nie uzupełnią kadrę"
Ale nie narzekajmy zobaczymy co będzie dalej. To po co narzekanie idzie pełną parą ? Ja też byłem na sparringu i oceniam go pozytywnie, nie dlatego, że odnieśliśmy zdecydowane zwycięstwo ale dlatego, że widać było wreszcie znamiona gry a nie tylko bezładnej kopaniny. Poza tym, kto ma odejść to odejdzie, nie mamy na to wpływu, na transfery też nie mamy, zresztą nie spodziewajmy się ich zanadto. Kadra, która zostanie nie będzie taka słaba, oczywiście również nic nie gwarantująca. No ale w futbolu żadnych gwarancji nie ma, po prostu. No i narzekajmy, narzekajmy, sparring był do itd., nikt się nie sprawdził, wszystko idzie w złym kierunku itd.
TEODOR Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hmmm a więc go tak drastycznie zmniejszy ?
Teodor przeczytaj troszku jakie są budżety 1-o ligowych Klubów...
np. Arka ma 4mln na sezon.
Można gdzieś zobaczyć skrót z tego sparingu?
Wiele zweryfikuje i pokaże jutrzejszy sparing z Karpatami. Śląsk przegrał z nimi 1:3, także na pewno jest to trochę wyższa półka niż Polonia Bytom. Okaże się czy w starciu z silniejszym rywalem poradzimy sobie. Może Stawowy uświadomi sobie, na jaką pozycję potrzebuje jeszcze wzmocnień i kto powinien nasz skład opuścić.
" Pasy jak Hiszpania" Dz.P. - Jacek Zukowski.
Wybrany fragment z artykułu w temacie wątku.
Cracovia zagrała bez klasycznego napastnika. W jego role wcielał się a to S.Steblecki
a to K. Danielewicz.
Tak będziemy teraz się prezentować - mówi Stawowy.
Będziemy grali szóstką pomocników. To może kogoś zdziwić, ale typowych napastników
będziemy mieli ukrytych w głębi bojska. Ta taktyka wynika z przekonania, a nie z zaistniałej
sytuacji. Nigdy nie dostosowuję taktyki do zawodników, jakich mam, tylko zawodników do tego,
jaką ja chcę mieć taktyke. Trzeba odejść od przekonania,że drużyna jest wtedy ofensywna jeśli
ma trzech napastników.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Oj zamieszał Pan Wojciech w głowach, a szczególnie tym co by chcieli grać w systemie na
dwóch klasycznych napastników.
pzdr.
sparnig tylko dla karnetowiczów-chamstwo..
Karnetowicze to najwierniejsi fani, myślę, że coś im się należy.
Chwostek, nie komentowałeś czasem przed chwilą na 90minut? ;)
A żeby było na temat:
Coś mi się widzi powrót do taktyki wejścia z piłką do bramki i "nam strzelać nie kazano". Oby Stawowy czegoś się przez te lata nauczył jednak.
Mam i mnie nie ściska. A, czy ten wątek.
Mam pełne zaufanie do Stawowego. Dajmy mu popracować.
"Coś mi się widzi powrót do taktyki wejścia z piłką do bramki i "nam strzelać nie kazano". Oby Stawowy czegoś się przez te lata nauczył jednak."
Jak ja widzialem jak strzelaja nasze dziewczyny na rozgrzewce przed meczami ( za Pasieki obowiazkowymi elementami rozgrzewki przedmeczowej byly wrzutki i strzaly ) to mnie ogarnial smiech...jak to mozliwe, ze ludzie cale zycie graja w pilke a jedno na 5 uderzen lecialo w swiatlo bramki ( z 16 m ! ) wiec juz chyba wole zeby oni do tej bramki wchodzili .. choc Dudzic i tak zazwyczaj ma spore problemy zeby umiescic pilke w bramce z 5 m ( a jak na linii stal bramkarz to juz wogole mision impassible) :)
Nie rozumiem jak można narzekać na grę Cracovii za czasów Stawowego mając w pamięci co się działo po jego odejściu.
"Futbol" serwowany nam kolejno przez drużyny Mikulskiego, Białasa, Majewskiego, Płatka, Lenczyka, Ulatowskiego, Pasieki i Kafarskiego wołał o pomstę do nieba. W porównaniu z tym wszystkim ekipa Stawowego grała kosmicznie.
Ktoś pamięta ile to zdobyliśmy goli "wjeżdżając do bramki" kiedyś za Stawowego a ileż to za jego następców ? Chyba nie było się czego wstydzić, jak dla mnie niech "wjeżdżają" byleby końcowy wynik się zgadzał.
Nie mam obaw ze Cracovia Stawowego będzie grała jak Cracovia Stawowego .
Mam obawy ze Cracovia Stawowego będzie grała jak Katowice Stawowego , Łęczna Stawowego i Arka Stawowego
Chwostek Napisał(a):
> Karnetowicze to najwierniejsi fani, myślę, że
> coś im się należy.
Jeżeli na Cracovię chodzę od wielu lat...Jeżeli nie mam karnetu,bo czasami idę z partnerką i jej dzieckiem idę na sektor rodzinny,a czasami juz bez nich idę na sektor A lub B - to już nie jestem najwierniejszym kibicem,bo po prostu nie kupiłem karnetu na JEDNO PRZYPISANE MIEJSCE?Chyba nie wiesz co piszesz!
Chwostek Napisał(a):
> Mam pełne zaufanie do Stawowego. Dajmy mu
> popracować.
Ja nie mam na jakiegokolwiek zaufania ale popracować mu dajmy i oceniajmy po wynikach.
ronnie79 Napisał(a):
to już nie jestem najwierniejszym
> kibicem?
Jesteś, jesteś, sorry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)