http://euro2012.interia.pl/news-szef-sedziow-uefa-ostrzega-pzpn,nId,420498
-
-
||Pomyłki arbitrów|| Praca arbitrów wzięta pod lupę [Ranking sędziów-extra]
4 dni później
Wczoraj na C+ pokazano fragmenty naszego meczu z nagraniami sędziów( za ich zgodą) i padło jedno znamienne zdanie wypowiedziane przez głównego..."pomyliłem się ,dotknął piłkę"....mowa o interwencji Kaczmarka!
Całość ma być pokazana jutro! Brawo!
Dokładnie tak było. Siejewicz powtórzył ze dwa razy coś w stylu "mój błąd, nie było faulu".
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fjHRR4xNaxU
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wczoraj na C+ pokazano fragmenty naszego meczu z
> nagraniami sędziów( za ich zgodą) i padło
> jedno znamienne zdanie wypowiedziane przez
> głównego..."pomyliłem się ,dotknął
> piłkę"....mowa o interwencji Kaczmarka!
> Całość ma być pokazana jutro! Brawo!
wiesz moze o ktorej godzinie?
Trzeba przyznać że sędzia w sytuacji z Kaczmarkiem pokazał charakter.
Ale w kwestii zółtych kartek to chyba na gospodarzy patrzył łagodnym okiem.
Gdyby Astizowi wlepił na początku żółtko a Kuciakowi czerwień to by się nic nie podziało. Choć z tym
wyjściem Kuciaka nie była taka ewidentna sytuacja, ale z tego co widziałem w powtórkach to nie dotknął on piłki za to zatrzymał Saidego.
Ale dla arbitra generalnie plus za całość (szczególnie spalone). Zwłaszcza jak się weźmie pod uwagę jak nam gwiżdżą co poniektórzy artyści.
Wtorek,C+ Sport...1 na 1 godz.20.00
Kausz Napisał(a):
> Trzeba przyznać że sędzia w sytuacji z
> Kaczmarkiem pokazał charakter.
> Ale w kwestii zółtych kartek to chyba na
> gospodarzy patrzył łagodnym okiem.
> Gdyby Astizowi wlepił na początku żółtko a
> Kuciakowi czerwień to by się nic nie podziało.
> Choć z tym
> wyjściem Kuciaka nie była taka ewidentna
> sytuacja, ale z tego co widziałem w powtórkach
> to nie dotknął on piłki za to zatrzymał
> Saidego.
> Ale dla arbitra generalnie plus za całość
> (szczególnie spalone). Zwłaszcza jak się
> weźmie pod uwagę jak nam gwiżdżą co
> poniektórzy artyści.
Ano, dokładnie tak samo mysle :-)
Postawa Siejewicza w sytuacji z Kaczmarkiem godna pochwały. Zgadzam sie jednak ,że brakło szybkiej kartki dla Astiza. Czerwień dla Struny raczej słuszna, a sytuacja z Kuciakiem bardzo trudna do oceny. Ogólnie na mały plus
W przeglądzie sportowym w ogóle stawiają go na piedestał, typu "więcej takich Siejewiczów"! I chodzi generalnie o to, ze wycofał się ze swojego błędu.
Ja natomiast muszę pochwalić bocznego po stronie Puzigacy: ten naprawdę był niezły, ile razy nie tylko w naszej lidze sędziowie puszczają metrowe spalone? Na Ljuboji wyłapał 8 albo 9.
Wrzuciłam linka do całego dzisiejszego materiału z Canal + do tematu o meczu z Legią. Jeśli powinien trafić gdzieś indziej, to przenieście ;)
65 dni później
a hop
cholera caly sezon ogorkowy obiecywalem sobie uzupelnic i patrz...
od razu sygnalizuję, że pierwszych dwóch spotkań nie będę miał jak obejrzeć, więc się nie wypowiem.
Wczoraj sędzia był fatalny... Zresztą jak można wyznaczyć do sędziowania takiego meczu sędziego z Łodzi, gdzie są dwa kluby, które bezpośrednio walczą z nami o utrzymanie? A sędzia powinien dostać jakieś zawieszenie, bo pokazał, że nie zna się na przepisach, mam tu na myśli opatrywanie zawodników Lechii. Skoro została im udzielona pomoc, to powinni oni opuścić boisko, a tymczasem jak gdyby nigdy nic wrócili do gry.
Traore powinien dostać czerwoną. Oprócz tego Saidi nie powinien dostać żółtej.
Zgadzam się z Matthiasem, jak można było wyznaczyć sędziego z Łodzi...
Arbiter pomagał Lechii.
SnajpeR Napisał(a):
> Traore powinien dostać czerwoną. [b]Oprócz tego
> Saidi nie powinien dostać żółtej.[/b]
> Zgadzam się z Matthiasem, jak można było
> wyznaczyć sędziego z Łodzi...
> Arbiter pomagał Lechii.
Oczywiscie ze powinien dostac zolta za niesportowe zachowanie jakim jest wymuszanie faulu.
Gosc go nawet nie dotknal a Saidi padl jak porazony piorunem:D
Sędzia fatalny ale akurat kartka dla Saidiego słuszna i tutaj głupie zachowanie naszego zawodnika, które nie powinno pozostać bez konsekwencji wobec niego. Przez jego symulkę zagramy 2 bardzo ważne mecze bez najlepszego zawodnika.
Edit: widzę, że Kruszyna mnie uprzedził :)
wślizg Grzelczaka od tyłu w nogi też bez konsekwencji. ale trudno mówić o tym by wypaczył wynik meczu. poprostu jest cienki nieudacznikiem
Nie sędzia nie wypaczył wyniku meczu, ale po prostu był tragiczny... I co by nie mówić jednak wyznaczanie na takie mecze sędziego z Łodzi zawsze może budzić jakieś podejrzenia, że sędzia może próbować pomóc zespolowi ze swojego miasta, tak więc ci którzy wyznaczają sędziów, powinni czegoś takiego unikać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)