Lukas Hrosso do 30.06.2024
https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1481982278813241348
-
-
Kontrakty zawodników Cracovii - czas trwania, negocjacje itd.
Zakończyły się negocjacje techniką "na obóz" I Lukas Hrosso przedłużył kontrakt do 2024
Hrosso dodany.
Jeśli są jakieś zmiany proszę dajcie znać :)
37 dni później
Za http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Sprawy-kontraktowe-czyli-coraz-blizej-czerwca
"W sprawie dwóch robiących w ostatnich miesiącach furorę młodzieżowców Cracovii istnieje również pewna zagadka. Z jednej strony z nieoficjalnych źródeł można się dowiedzieć, że kontrakty Myszora i Rakoczego wygasają znacznie później, niż twierdzą źródła oficjalne – a oficjalnie podaje się tu datę 30 czerwca 2022.
Mamy jednak do czynienia z pewnego rodzaju dziwacznym przemilczeniem, które bardzo ciężko jest obejść. W maju 2021 roku klub oficjalnie poinformował o przedłużeniu kontraktu z Krystianem Bracikiem, a w październiku podano do wiadomości publicznej, że podobne przedłużenie podpisał także Przemysław Kapek.
Z całym szacunkiem dla Bracika i Kapka – kibic Cracovii chciałby jednak wiedzieć przede wszystkim jak wygląda sytuacja z "Rakim" i "Myszą", a niestety o tym klub swych kibiców dotąd nie informował. A trochę wstyd się tym nie pochwalić.
Otóż Jakub Myszor w maju 2021 także przedłużył kontrakt i obecna umowa wiążąca go z Cracovią wygasa w czerwcu 2024 roku. Z kolei Michał Rakoczy, który również jeszcze w ubiegłym roku – także za kadencji trenera Probierza – podpisał nową umowę z "Pasami" ma być zawodnikiem Cracovii do 2023 roku.
Fakt, że nie informują o tych przedłużeniach media i że klub nie opublikował w tej sprawie żadnej informacji jest zadziwiający. O kontrakcie Myszora można było przeczytać jedynie w maju 2021 roku w wywiadzie Jacka Żukowskiego z Gazety Krakowskiej, gdzie... sam zawodnik powiedział o tym dwa zdania, jednak wtedy Myszor miał na koncie zaledwie debiut w pierwszej drużynie i wywiad przeszedł bez echa.
W efekcie mamy ostatni tydzień lutego 2022 roku, a zwykle dobrze poinformowany Transfermarkt nadal nie ma zaktualizowanych danych kontraktowych na temat zawodników Cracovii, którzy przedłużyli umowy wiele miesięcy temu. Cui bono?"
91 dni później
Cornel Râpă przedłużył kontakt z Pasami do końca czerwca 2024 roku!
5 dni później
David Jablonsky przedłużył kontrakt do 30.06.2024!!!
Dzika można usunąć przy okazji.
[quote]#post1536746 Dzika można usunąć przy okazji.[/quote]
Wygląda ,że jeszcze nie można. Dopiero za jakiś czas coś tam w Szwajcarii najprawdopodobniej każe go puścić i wypłacić z 1,5 bańki pensji do końca kontraktu albo zakaz transferowy...
Zgodnie z przepisami PZPN to dalej nasz zawodnik ,który nielegalnie rozwiązuje kontrakt...ale wydaje się to kompletnie bez znaczenia wobec przepisów międzynarodowych o czym "ojciec_syna" widać nie wiedział.
Jak dzika trzeba usunąć, to może Pelle się tym zajmie?
dodałem :) na razie zostawiam tych piłkarzy do czerwca 2022 ponieważ nigdy nic nie wiadomo. Dytjatiew odchodzi i to potwierdzone? usunę potem z resztą jaka będzie.
- Edytowany
Dytjatiew pożegnał się z kibicami, w wywiadach mówi, że w klubie tematu przedłużenia kontraktu nie było i szuka nowego klubu.
48 dni później
Kacper Jodłowski podpisał nowy kontrakt z Cracovią, który będzie obowiązywał przez najbliższe trzy lata.
23-letni pomocnik ostatnio został zgłoszony do rozgrywek PKO Ekstraklasy, ale nie zdołał jeszcze zadebiutować w lidze.
za http://www.90minut.pl/news/320/news3207777-Kacper-Jodlowski-podpisal-nowy-kontrakt-z-Cracovia.html
- Edytowany
Poprawiłem to co widziałem ;) Jeśli coś jest do zmiany a na pewno kontrakt Rakoczego dajcie znać ;) Rivę i Hancę zostawiam aż do potwierdzenia.
- Edytowany
Kacper Grzebieluch zakończył już przygodę z Cracovią i przeszedł do Katowic.
http://www.90minut.pl/news/320/news3202567-Kacper-Grzebieluch-w-GKS-ie-Katowice.html
64 dni później
- Edytowany
Ja ciekawy jestem jak sie potoczą losy Balaja, Gość gra w rezerwach, w I składzie ławka. Sam nie wiem jak gościa ocenić? Długi ma kontrakt z Cracovia?
Zacznij od tego koziolku ze wpisuj sie w odpowiedni watek,chyba ze cie to przerasta, jak sam wspomniales, offtop, wiec z tego watku do wywalenia w kosmos
- Edytowany
offtop wywalony, pozostało pytanie - w temacie.
pozdro panie kolego
26 dni później
- Edytowany
Rakoczy 06.2027
Strózik ma do 06.2023
Wilk też
Kanach również
Bończyka już nie ma w Cracovii
Kapek ma do 06.2023 z opcją +1
10 dni później
- Edytowany
Jeżeli ten watek nie będzie na bieżąco aktualizowany, to nie ma sensu go prowadzić.
Informacje zamieszczone na początku tylko wprowadzają w błąd,
Znowu dostanę opierdziel od leszeczka, że się czepiam. No bo kolega Fake poświęca swój prywatny czas i uaktualnia dane jak tylko może.
A ten przykład Rakoczy przedłużył umowę 2 miesiące temu.
Niech ktoś wprowadzi poprawki Muertesa do 1 postu.
17 dni później
Nie kolega Fake tylko ja to od paru sezonów aktualizuję. Wybaczcie ale mam życie trochę zajęte by długość kontraktów śledzić a jeśli Wam nie pasuje, że mam opóźnienia mogę wcale tego nie robić :) Może ktoś przejąć i założyć nowy temat.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)