Kto tak zajebiscie uderzyl na nasza bramke z ostrego kata w drugiej polowie?
-
-
Cracovia - Legia Warszawa [25.02.2011 godz. 20:00]
pasiasty81 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kto tak zajebiscie uderzyl na nasza bramke z
> ostrego kata w drugiej polowie?
Hubnik - grać to on potrafi.
Hubnik, ale Kaczmarek popisał się tu kapitalnym refleksem.
Nie chcę nic odbierać Marcinowi Cabajowi, ale wydaje mi się, że jego ten strzał by zaskoczył.
Poza tym najbardziej zaskoczyli mnie dziś, ci na których nie liczyłem: Radomski, Nawotczyński i Dudzic.
Brawo Pasy, teraz tylko wygrać jeszcze z 8 meczy z 14
Jesli chodzi o Gize, to powinien on grac szybciej. W znaczeniu grac pilka, a nie biegac. Gdyby np. bodaj w 20-tej, czy 21 min. szybciej strzelil (po swietnym podaniu Saidiego) bylaby prawdopodobnie bramka. Za duzo jest w jego zagraniach takiego zwalniajacego je kunktatorstwa. W obecnej pilce nie ma czasu, lepiej zagrac szybko, nawet jak wyjdzie niedokladnie w stosunku do intencji, niz " tak na pewno", dobrze, ale za pozno.
patrzac na wynik i gre z perspektywy samego meczu jest nieźle, patrząc na tabele ... lepiej nie patrzeć, widać zmiany na lepsze, a powinno być jeszcze lepiej (zobaczymy czy ze szczesliwym zakonczeniem), zastanawiam sie tylko kiedy sie doczekam przynajmniej neutralnych komentarzy (pseudo) komentatorow, swoja droga tylko My mozemy miec takie szczescie ze komentuja Nasze mecze takie ...
Duet Basałaj - Iwan, to na prawde niefortunne zestawienie do komentowania meczów Cracovii. Myślę, że po prostu nie było nikogo innego w Krakowie, kto jest do dyspozycji Orange Sport - bo innego wytłumaczenia nie widzę.
Ja powiem tylko tyle...kurwa straciliśmy dzisiaj 2 pkt w walce o utrzymanie. Tak nie mozna grać w defensywie, tu niestety zabrakło determinacji, agresji i konsekwencji i to nie dotyczy tylko obrońców , ale całej drużyny. Po jakiego chuja sprowadziliśmy dwóch nowych bocznych obrońców, skoro u nas na bokach obrony dzisiaj zagrali stoperzy !? Tego meczu nie mielismy prawa zremisować. Trzeba było wydrzeć z gardła zwycięstwo mocno przereklamowanej Legii. Niestety, ale pozostaje spory niedosyt po dzisiejszym meczu :(
Dawno nie widziałem tak grającej Cracovii do przodu, ale niestety z tyłu grał Jarabica i zawalił 2 gole. Oprócz tego sędzia jak zwykle w meczach z Legią nie podyktował nam ewidentnego karnego, 3 gol padł po wcześniejszym faulu na naszym zawodniku no i powinna być czerwona kartka za faul na Dudzicu. Ale było dobrze, na plus Nawotczyński i Dudzic, w których nie wierzyłem.
Panowie była taka sytuacja w której Kaczmarek złapał piłkę na linii, przynajmniej ja tak to widziałem, ale mój ojciec twierdzi ( oglądał w tv), że był gol. Co Wy na to?
To, ze podobno nie przeszla przez linie bramkowa calym obwodem, co jest wymagane do uznania bramki.
Wyglądało jakby nie przeszła całym obwodem, pewnie będzie ta sytuacja analizowana w jakimś programie klatka po klatce. Choćby nawet była to bramka, to jeszcze w pierwszej połowie powinien być karny dla Nas za ewidentną nakładkę w polu karnym - także bramkowe pomyłki na remis :)
pewnie trzeba obejrzec analize komputerowa na C+ jutro lub w niedziele, nie wiem, na pewno duza czescia przeszla, ale czy calym obwodem? nie wiem, mozna takie bramki dyktowac, ale mozna rowniez nie :D i dobrze :P
Na [url=http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/cracovia-remisuje-z-legia,4194912,8794577,fotoreportaz-maly.html#photo8794577]TYM[/url] zdjęciu widać że raczej nie było gola.
traba Napisał(a):
> Panowie była taka sytuacja w której Kaczmarek
> złapał piłkę na linii, przynajmniej ja tak to
> widziałem, ale mój ojciec twierdzi ( oglądał w
> tv), że był gol. Co Wy na to?
witaj w klubie :))
stałem w 4 rzedzie na młynie i widziałem doskonale że pilka przeszła linię, ale nie całym obwodem i skoro nawet weszlo twierdzi że jest przekonane że nie było bramki, to coś w tym musi być :)
Czego chcecie od Gizy? Grał dojrzale, bardzo ładnie dogrywał, cofał się (czego nie robił poprzednio) - zawodnik z klasą! I moim zdaniem, gdyby nie Giza, to Saidi by karnego strzelał... A z tym różnie mogłoby być... Gdyby Saidi parę razy mu podał, jak był na czystej pozycji... Klich tradycyjnie kilka bardzo ładnych zagrań. Gdy podchodził do wolnego powiedziałem "czemu nie Suworow?" A z tego padła bramka...
Trzecia bramka dla Legii po ewidentnym faulu na Gizie. Nie wiem, czy Kaczmarek nie wyciągnął pierwszej zza linii, to trzeba zobaczyć na powtórkach.
Suworow w końcu na swojej pozycji i w pierwszym składzie i od razu widać róznicę w grze.
Kaczmarek bardzo dobrze. Przy pierwszej bez szans, przy trzeciej próbował, co do drugiej muszę zobaczyć w TV. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony. Oby tak dalej. Pisanie "niektórzy zapomną o Cabaju" nie ma sensu i jest - przepraszam za wyrażenie - głupie. Cabaj grał u nas, prawie 200 spotkań, miał serię pięknych interwencji - jak można o takich piłkarzach zapominać? Ale teraz broni kto inny i oby bronił jak najlepiej.
Dudzic - seria bardzo dobrych akcji. Ta szybkośc, i to umiejętne dogrywanie... Zaskoczył mnie pozytywnie :)
Co bardzo pozytywne:
- walczą cały czas
- zależy im na wyniku
- widać poprawe w grze
A jednak to Legia, kandydat na mistrza, i to mocno wzmocniona...
Cóz, mogliśmy wygrać, ale mogliśmy tez przegrać. Oby tak walczyli dalej. Inni będą tracić punkty...
Nie jest źle!
Nie przeszła, dokładne powtórki powinny to potwierdzić, chociaż niewiele brakowało.
Tu jest skrót ...
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,9169972,16__kolejka__Cracovia___Legia_3_3__Skrot_meczu.html
Karczmarek świetnie, przy żadnej z bramek nie mógł zrobić wiele. Nawotczyński na plus - ambitnie i do tego naprawdę groźnie z przodu, Dudzic - szybki jak cholera, Saidi, Radomski zagrał mądrze ... Suvorov też rozegrał fajne spotkanie. A propos bramki na 3:3 to z D wyglądało to inaczej, jednak skrót dużo wyjaśnił - piła naprawdę uderzona dobrze i mocno. Szkoda, że Jarabica zagrał jak zagrał, niby strzelił bramkę ale za chwilę zawalił gola. Martwi fakt, że drużyna miała przestoje. Zdarzało się, że byliśmy całkowicie bezradni wobec ataków Cwelki. Jak już dostaliśmy piłkę to zamiast uspokoić grę było wybijanie do przodu lub proste straty, które prowadziły do kolejnych ataków. Jeśli chodzi o sędziego to ja nie wiem jak można tak sędziować. Powinien się gość wstydzić. Każdy widział, że jego decyzje były na korzyść Warszawiaków. Faktycznie jeszcze odczuwam adrenalinę po meczu, ale jak najpierw się gwiżdże faul, żeby po chwili puścić akcję, w której zawodnik Legii kosi naszego równo z trawą - to woła o pomstę.
Ogólnie rzecz biorąc jestem pod wielkim wrażeniem. Zgrają się, zaczną stanowić monolit. Zobaczycie, że faktycznie wyniki przyjdą - oby po tym meczu w zawodnikach wyzwolił się jeszcze większy głód zwycięstwa. Niech grają tak ambitnie jak dziś. Niech walczą o każdą piłkę i nie odpuszczają a będzie dobrze.
boleknh Napisał(a):
> Ja jestem pełen optymizmu po tym meczu.Saidi
> złapał kosmiczną forme
Że co ? Chłopie tyś widział kosmiczną formę u piłkarza ?
Murzynek ma świetny drybling, dobrą prędkość ale kompletnie nie umie strzelać, wali prosto przed siebie, zero techniki przy strzale.
Ja nie wiem, czy Jarabica zawalił 2 bramki, drugą moim zdaniem Trivunovic, bo nie ruszył się, żeby zablokować Hubnika. Trzecia bramka na konto Gizy (jego strata w środku pola), Kaczmarek mógł to cholera wybronić - tylko przy tej bramce można mieć do niego trochę pretensji, bo poza tym dobry mecz.
Na.pierdalaczom chciałem uzmysłowić, że lepszej drużyny niż Legia nie będziemy oglądać w tym sezonie na Kałuży. Zrobili naprawdę duży postęp od jesieni, dobrze poukładani taktycznie, szybcy gracze, w większości dobrzy technicznie, silni jak dzikie świnie - naszymi pomiatali w 1 połowie, przy tradycyjnej pomocy sędziego, który dawał nam 50% możliwych fauli, a im 2/3. A nie grał m. in. Rybus i jeszcze paru niezłych grajków. Jak na ich potencjał w ataku, nasza obrona spisała się co najmniej dobrze, a co do Jarabicy, słabiej było w 1 połowie, ale w 2 bez zarzutu. Odstawał za to Kosanovic, chociaż miał sporo szczęścia, bo po sprokurowanych przez niego sytuacjach nie wpadły gole. A Legia chciała ten mecz wygrać, w VIPie był Smuda i Walter (tego drugiego się nie spodziewałem!)
W sumie więc patrzę optymistycznie na ten zespół. Kiedy my ostatnio strzeliliśmy 3 bramki?
mecz do pobrania na iliketorrent.pl
Zawiódł mnie trochę Trivunović. Niby najlepszy obrońca z Bośni a niechciany Nawotczyński zagrał dużo lepiej.
Radomski nie wiem czemu ale niepodbiegal do skrzydła gdzie Kosanovic nie dawał czasami rady chociaz się staral tak stracilismy druga bramke dlamnie ten pan na lekki minus dzisiaj choć widze poprawe :P
pasyrcj. Napisał(a):
> Na TYM zdjęciu widać że raczej nie było gola.
Jeśli to jest najdalsze wysunięcie piłki, to do gola daleko...
A na pewno przeszła mneij niż na MŚ w meczu Anglia - Niemcy :D
co do pomyłek bramkowych, to przypomnę jeszcze raz - trzecia po faulu na Gizie.
docent Napisał(a):
> Ja nie wiem, czy Jarabica zawalił 2 bramki,
> drugą moim zdaniem Trivunovic, bo nie ruszył
> się, żeby zablokować Hubnika. Trzecia bramka
> na konto Gizy (jego strata w środku pola),
> Kaczmarek mógł to cholera wybronić - tylko przy
> tej bramce można mieć do niego trochę
> pretensji, bo poza tym dobry mecz.
> Na.pierdalaczom chciałem uzmysłowić, że
> lepszej drużyny niż Legia nie będziemy
> oglądać w tym sezonie na Kałuży. Zrobili
> naprawdę duży postęp od jesieni, dobrze
> poukładani taktycznie, szybcy gracze, w
> większości dobrzy technicznie, silni jak dzikie
> świnie - naszymi pomiatali w 1 połowie, przy
> tradycyjnej pomocy sędziego, który dawał nam
> 50% możliwych fauli, a im 2/3. A nie grał m. in.
> Rybus i jeszcze paru niezłych grajków. Jak na
> ich potencjał w ataku, nasza obrona spisała się
> co najmniej dobrze, a co do Jarabicy, słabiej
> było w 1 połowie, ale w 2 bez zarzutu. Odstawał
> za to Kosanovic, chociaż miał sporo szczęścia,
> bo po sprokurowanych przez niego sytuacjach nie
> wpadły gole. A Legia chciała ten mecz wygrać, w
> VIPie był Smuda i Walter (tego drugiego się nie
> spodziewałem!)
> W sumie więc patrzę optymistycznie na ten
> zespół. Kiedy my ostatnio strzeliliśmy 3
> bramki?
W ostatnim meczu przed przerwą - z Bełchatowem :D
Uważam, że czepianie sie Gizy jest nieporozumieniem. Jako jedyny umiasł przytrzymac pilkę, kiwnąć, zastawic sie i podać. Po jego zejściu z boiska w środku powstała dziura przez nikogo nie wyplniona i Legia w tym miejscu boiska uzyskała przewagę.
docent nie tak dawno nawet w meczu z Bełchatowem
No dobrze, niby prawda. Ale po jakiej grze przez 80 minut! i z kim, ci ich stoperzy to była parodia. Tutaj grał prawdopodobnie mistrz 2011.
W drużynie widać poprawę w porównaniu z jesienią ale z drugiej strony Legia nie była zbytnio wymagającym przeciwnikiem.
Legia zdecydowanie lepiej przygotowana kondycyjnie, nasi siedli koło 75 minuty a CWKS ciągnął do końca.
PS. Pozdrowienia dla rudej dziewczyny przy wyjściu z F po meczu ;)
Patrzę na powtórkę i jednak dla nas sędzia też się raz pomylił przy bramce na 2:1 najpierw Saidi przyjmował ręką. Co nie zmienia faktu, że w ogólnym rozrachunku sędzia odebrał nam zwycięstwo.
Oj nie popadajmy ze skrajności w skrajność, w tym sezonie raczej mistrza nie zdobędziemy ;p
A Legia zawsze była ligowym średniakiem do ogrania, tylko właśnie ten komfort psychiczny jest po ich stronie co roku, bo to "legia:"...
A dzisiejszy motyw przewodni z sektora I to: legła,ległaaaa Łomiankiii :) hehe super było,choć mnie głowa z emocji rozbolała.
ta Legia, a ta z jesieni w naszym meczu to niebo a ziemia, tamten mecz mozna bylo 4-0 wygrac, i nie byloby to niezasluzone
uwaga o straconych bramkach na 1-1 i 3-3, przy pierwszej Saidi sie przygladal a gosc wszedl, dostal pilke i rzucil, przy 3ej (nie pamietam kto to byl, Klich?) nie poszedl za Wawrzyniakiem ktory poszedl na klepke, dla mnie pomoc zdecydowanie niewystarczajaco wspomagala obrone i przegrala walke o srodek pola
Co za mecz- o mało zawału nie dostałem! Wprawdzie trzy razy prowadziliśmy,ale w drugiej połowie chciałem już końca meczu, bo chłopaki wyraźnie "siadli" i to Legła była drużyną przeważającą. Za tydzień powinny być już 3 punkty! ;)
Ludzie 1 bramka nie jest Jarabicy !!! on grał na prawej stronie a nie lewej a właśnie z lewej poszła wrzutka i padł GoL !
Widział ktoś ten mecz na torrentach czy gdziekolwiek w sieci? NA stadionie takie były emocje, że mało co pamiętam. A chciałbym na spokojnie mecz obejrzeć jeszcze raz.
ost Napisał(a):
> Widział ktoś ten mecz na torrentach czy
> gdziekolwiek w sieci? NA stadionie takie były
> emocje, że mało co pamiętam. A chciałbym na
> spokojnie mecz obejrzeć jeszcze raz.
Stronę wcześniej masz link do relacji z ekstraklasa TV i nazwę portalu torrent, w którym jest mecz już do pobrania,
ssj Napisał(a):
> Ludzie 1 bramka nie jest Jarabicy !!! on grał na
> prawej stronie a nie lewej a właśnie z lewej
> poszła wrzutka i padł GoL !
Centra centrą ale Marian nie pokrył do konca i gol padł.
http://kiks.tv/2011/02/skorza-Cracovia-udowodnila-ze-nie-powiedziala-jeszcze-ostatniego-slowa/
pomeczowa konferencja prasowa trenerów
boleknh Napisał(a):
> Ja jestem pełen optymizmu po tym meczu.Saidi
> złapał kosmiczną forme,super zagrali stoperzy
> a bramki dla Legii były jakie były,moim zdaniem
> strzały nie do obrony,Wawrzyniak strzał
> życia.Marian popełnił 2 błędy ale grał
> napawdę super.Fakt że ,martwią te 3 bramki ale
> to naprawdę był dobry mecz.Śląsk w życiu nie
> będzie atakował z takim impetem jak Legia bo nie
> ma taki zawodników jak Manu Hubnik.Pozatym
> mielismy jeszcze 2 setki a w 86 min Borysiuk
> powinien wylecieć z boiska.Nie wiem dlaczego
> grał Kosanvić a nie Puzigaca ale to wie tylko
> sam Szatałow.W 70 min Milosovi zwyczajnie
> brakowało sił.Extra w środku grał na Radovica
> Arek Radomski,napawde nie ten zawodnik co w
> zeszłym sezonie.Będzie dobrze,obawiam sie tylko
> czy nie zabraknie z 3 meczy ? :( A i jeszcze
> jedno,jak dobrze widzieć Cracovie bez Szeligi!!!
Szeliga wszedł za Dudzica.
Gum Napisał(a):
> Wyglądało jakby nie przeszła całym obwodem,
> pewnie będzie ta sytuacja analizowana w jakimś
> programie klatka po klatce. Choćby nawet była to
> bramka, to jeszcze w pierwszej połowie powinien
> być karny dla Nas za ewidentną nakładkę w polu
> karnym - także bramkowe pomyłki na remis :)
Za nakładkę powinien być rzut wolny pośredni a nie karny. Nie pamiętam jednak tej sytuacji ale tak wygląda sprawa z nakładkami :)
Dawno nie było takiej sytuacji bym bardziej był zadowolony z wizyty na Cracovii niż oglądania meczu Lecha :)
Były emocje, walka, bramki :) Było świetnie chociaż żal wyniku.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)