mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Aston: Cikos będzie grał w LM,
Za duży mam do Ciebie szacunek, by wypominać Ci erystykę. Przyznaj się po prostu cywilnie do błędu i tyle. To przeciętny obrońca koniec kropka. Żeby nie było: mega śledzisz polski rynek, więc chcąc nie chcąc musisz się czasem mylić; tak naprawdę wszystko jest matter of statistics, czego nie chą/nie umieją zrozumieć nasi ukochani forumowi malkontenci :)
Wielkie plusy za Przybeckiego; niestety chłopak jest stracony, wpadł w szpony szalonego Józka :)
PS. jakby jakiś kretyn nie zrozumiał: powiedziałem Mknącemu, że jak mu czasem wypomnę jakiś błąd, to nie znaczy, że znam się od niego lepiej na piłce, tylko, że moje spojrzenie "z boku" może wnieść coś konstruktywnego do jego bogatej wiedzy
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
%
Astonie - moj post został skwitowany usmieszkiem ;) Pewnie, ze sie mylilem, bo Cikos nie zachwycil tak jak liczylem. Ale i tak moja najwieksza wtopa jest Misan :P
Aston1906 Napisał(a):
> tu nie chodzi o moralność, ale o standardy
>
> jak WY nie rozumiecie najprostszej pod Słońcem
> rzeczy, że człowiek, który kiedykolwiek
> oszukał SWOJEGO PRACODAWCĘ powinien iść precz,
> to ja nie mam pytań
>
> pomijam już fakt, że sportowa wartość Łukasza
> M. jest dyskusyjna
Aston, Mierzejewski nie oszukał SWOJEGO PRACODAWCĘ z CRACOVII, bo reprezentował wtedy barwy Zagłębia i dla tego klubu grał. Oszukując, przyczynił się nawet do występu tego klubu w pucharach ;) Cracovia wtedy, to przeciwnik. Nie sprzedał tylko kupił ;)
Moralność sportowca ? Hmmm....a kto trenuje Polonię Warszawa ? Jacek Zieliński - trener, który też się pzryznał do korupcji. Myślicie, że Piszczek nie będzie grał w koszulce z orzełkiem ? Proponuję, trochę dystansu w tych osądach.
Rozumiem stanowisko Filipiaka, ale nie róbmy z Mierzejewskiego winnym całego zła w kopanej. Sportowo uważam, że jest lepszym kopaczem niż Nykiel. Bramka z Bełchatowem, to kiks (pomijam fakt, gdzie byli pozostali obrońcy, by zablokować strzał) i to w dodatku, gdy wszyscy znali wynik z pozostałych boisk (rozluźnienie) - spiker informował.
Dla mnie odejscie Mierzejewskiego, tak jak i Klicha, to osłabienie drużyny Cracovii - szkoda dla mnie jako kibica.
ian thorpe Napisał(a):
[i]> Oszukując, przyczynił się nawet do występu
> tego klubu w pucharach ;) Cracovia wtedy, to
> przeciwnik. Nie sprzedał tylko kupił ;)[/i]
I dlatego bym mu nie ufał. Niech inni mu dadzą szansę. Szkoda mi tylko w tym wszystkim Piszczka, bo ciągnąć się to teraz za nim będzie przez całe życie, a sportowo facet jest bez zarzutu. Mam nadzieję, że jego kariera potoczy się chociażby na miarę Wałdocha, któremu nikt dziś nie wyrzuca błędu młodości.
Mierzejowi byś nie ufał i byś go wyrzucił ale Piszczka Ci szkoda bo jest lepszym piłkarzem?
Człowieku, co ma piernik do wiatraka? Obaj popełnili ten sam czyn i obaj powinni odpowiadać za to w ten sam sposób.
100% racji ian-w klubie robią moralne polowanie na ,,czarownice''.Pozbywanie się reprezentanta Polski bo kiedyś w młodym wieku popełnił błąd to głupota .jako młody zawodnik jakby do tego układu nie wszedł to byłby czarną owcą bo takie były czasy .
Zastał za to ukarany przez sąd -ukarany b.surowo bo wielu krętaczy za dużo większe grzechy karzą mniej dotkliwie.
I my mamy go karać 2 raz?Pytam po co ?W interesie Cracovii jest podpisać z nim kontrakt bo to b.dobry zawodnik ,a jeśli mamy go sprzedawać to nie teraz za grosze(bo ma 6 m-cy do końca kontraktu)tylko jak będzie miał z nami dłuższy kontrakt po udanej rundzie jesiennej .Wartość jego wzrośnie ,a sam piłkarz jak pomoże nam w lidze a potem sprzedamy go dużo drożej odpokutuje ,,winy''.
Jego zmiennik Nykiel jest od niego słabszy i nie mamy żadnego pola manewru na bokach obrony .Jak odejdzie Puzgiaca to mamy 3 zawodników na boki obrony licząc w tym Strunę który na wiosnę nie przekonywał.W przypadku kartek ,kontuzji czeka nas prowizorka.Chyba tylko w Cracovii mają tak nie równo pod sufitem by pozwolić sobie na stratę tak dobrego zawodnika.
Podobną sprawę ma Nawotczyński za Polkowice i znów zapolujemy na czarownice?
Mało kto pamięta, że Piszczek formalnie był wtedy graczem Herthy Berlin wypożyczonym do Lubina, więc gadanie o tym, że żeby zaistnieć albo "przetrwać", musiał się dołożyć, to jest kpina:)
mknacylopez Napisał(a):
> Fan Finek otrzymał wiecznego bana? :(
taki wpis przy okazji dyskusji o Łukaszu M.? nono, dwuznaczne.
ian thorpe ma racje. Mierzej nie sprzedal tylko kupil ( wiec nie zaszkodzil a pomogl swojemu wtedy klubowi ! ). Na szkode dzialaly sprzedawczyki z Cracovii. Zreszta Mierzejewskie mial wtedy 24 lata i nawet nie byl podstawowym pilkarzem Zaglebia. Tak jak kolega pisze, wszyscy wtedy kupowali sprzedawali, pilkarze, trenerzy, dzialacze i wszyscy dzis graja, trenuja, dzialaja nikt nie robi z tego tragedii tylko my mamy jakies rozterki. Mierzejewski to dobry pilkarz i powinien zostac.
Slapi, naprawdę jesteś takim idiotą, czy udajesz? To był 2006 r., czyli głośno o korupcji już dawno było. 24-letni piłkarz to nie jest dzieciak. Poza tym Mierzejewski może być bezwzględnie zdyskwalifikowany, o czym piszę nie pierwszy raz. I co nam wtedy po nim?
Dobrze wiesz kolego że to mało prawdopodobne bo do tej pory dawali tylko dyskwalifikacje w zawieszeniu i to za gorsze rzeczy niż kupienie 1 meczu.Korona robiła co tydzień ,,ściepę''w szatni i była to wielokrotna recydywa.Co zrobili Hermesowi i spółce?.
Zgadzam się z argumentacją iana -on dołożył się do ściepy bo jako młody piłkarz nie miał innego wyjścia.Jak by tego nie zrobił byłby tam czarną owcą i skończony jako zawodnik.
Winni są nasi -na nich Filipiak powinien się mścić.Są prawomocne wyroki i jest łatwe do wyliczenia ile klub stracił na tym że był x .Co do złotówki można wyliczyć straty ,a zwycięstwo z Lubinem dawało nam wyższą lokatę i WYŻSZĄ WYPŁATĘ Z c+.
.TA RÓŻNICA TO KILKASET TYSIĘCY ZŁOTYCH +ZWROT KASY POBRANEJ ZA X Z ODSETKAMI +NARAŻENIE REPUTACJI KLUBU.Może się okazać że i klub finansowo ukażą bo ktoś z debili wpadnie na pomysł że ,,działacze nie dopilnowali''.Ci złodzieje powinni za to zapłacić.
SZMATY MAJĄ SIĘ DOBRZE-my robimy polowanie na ,,czarownice''
Kurna Panowie to nie ten wątek.
potter, fajnie liczysz, tylko kogo Ty przekonasz, że jak mecz nie byłby ustawiony to byśmy wygrali?
I naprawdę nie rozumiem tłumaczenia, że Mierzejewski musiał się zrzucić; jakby mu kazali kraść, zabić to też by musiał?
A jeszcze lepszy jest argument, że byłby skończony jako zawodnik...
Zdaje się, że nie piszę na temat, a każdy i tak pozostanie przy swoim zdaniu.
Czemu nikt nie komentuje, jak w sobotnim sparingu wypadł Urbański? Prasa pisze że nieźle, a gdyby tak było, po co mamy go wypożyczać albo sprzedawać?
docent Napisał(a):
> Czemu nikt nie komentuje, jak w sobotnim sparingu
> wypadł Urbański? Prasa pisze że nieźle, a
> gdyby tak było, po co mamy go wypożyczać albo
> sprzedawać?
Bo nieźle na tle słabej Cracovii to za mało by w tej Cracovii grać :)
No dobra a może ktoś wie gdzie graja sparing z Korona? tzn na Wielickiej czy na Kałuży?
100kg Napisał(a):
> No dobra a może ktoś wie gdzie graja sparing z
> Korona? tzn na Wielickiej czy na Kałuży?
Od dawna wiadomo, że na Kałuży.
Ponoć na Kałuży!
Chcesz obejrzeć nasze wystrzałowe wzmocnienia? Ja też
Mam pytanie do tych ludzi co byli obecni na poprzednim sparingu na Kałuży, a mianowicie chodzi mi o to czy skrupulatnie sprawdzali karty kibica (bo ostatnio zginęła mi karta i czy dał bym rade wejść na kogoś karcie czy przy wejściu pojawiają się zdjęcia tak jak to jest w przypadku gdy jest mecz ligowy).
Byłbym bardzo wdzięczny za szybko odpowiedz.....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)