Piękny widok, choć sercu bliższe jeszcze wspomnienia pełnego starego stadionu z czasów II ligi
Chodziło się wokół stadionu, nie było takiej cenzury, kart kibica, zdjęć biometrycznych, mieliśmy najładniejsze flagi w Polsce, płonęły race... Oddałbym wszystko żeby wtedy zatrzymać czas...
Nowe czasy, XXI wiek, kamery rozpoznające rysy twarzy, numerowane siedzenia, siedząca w większości publiczność...
Ale tylu fanów Cracovii jak żyję nie pamiętam! Wierzę, że zła passa została przerwana i teraz piłkarze będą wygrywać, a my kibice tak licznie jak dziś (choć głośniej) będziemy ich wspierać!
Można tylko żałować, że trybuna od Kałuży jest niższa niż od Kraszewskiego, bo sektor dla niepełnosprawnych mógłby być nad rodzinnym i chyba mógłby być mniejszy niż jest, bo za wielu osób na wózkach tam dziś nie widziałem
No i koncert Maleńczuka mógłby być przed meczem z TSV, bo dziś scena zabrała dużo miejsc, akurat pewnie tyle co osób, dla których zabrakło biletów.
-
-
CRACOVIA- ARKA GDYNIA , El Passo Reaktywacja!!! [WIKTORIA]
GRATULUJE zwycięstwa bo o to chodzi! Pozdro z UK, bo niestyety być osobiście nie mogłem - czego żałuję!!!!
Ulatowskiemu łzy nawet stanęły w oczach podobno z tego co mówi na konferencji:
http://kiks.tv/2010/09/ulatowski-lzy-w-oczach-mi-stanely/
dobrze, że się nie zesrał, choć kto wie
Niewątpliwie był to niezapomniany mecz, z kompletem pasiaków na meczu. Myślę, że na Kałuży odrodziła się twierdza Pasy.
Ps. Stadion super, szok.
Brak koszy, w korytarz stadionu oraz przez stadionem, przez to lekki syf gdzieniegdzie.
PS.2 siedziało się i stało super w trakcie meczu. jedynie przeciskanie pomiedzy krzeselkami to lekki problem
Ogólnie stadion amrzenie jak dla mnie.
No co mogę powiedziec. Pięknie. Stadion perełka. Toalety wreszcie jak w XXI wieku. A nie te wstrętne śmierdzące tołtoje i sikacze pod siatką. I super się ogląda. Nawet wiślaki do mnie dzwoniły że stadion perełka. Tylko małe ale... Ludzie, jak chcecie mieć piękny stadion to sami dbajcie o niego. Bo takiego syfu jak ten zostawiony przed wejściami dawno nie widziałem. Koszy na śmieci nie znacie??? Siedziałem z synem na sektorze dla dzieci a nad moja głową siedziały dwa matoły które ujadały jak dzikusy. I kłopot w tym, że jeden przyszedł z dzieckiem. Normalnie szok. Ale reszta ludzi na sektorze naprawdę ok.
http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/2010/09/26/oprawa-meczu-cracovii/ - fajny długi filmik z otoczki wczorajszego meczu
I podobało mi się śpiewanie hymnu przez Maleńczuka. To taki fajny zwyczaj żę ktoś śpiewa hymn przez mikrofon.
oprawa z meczu http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/2010/09/26/oprawa-meczu-cracovii/ sorki jak było
15-minutowy dokument z otwarcia stadionu Cracovii, jedyny taki w Internecie. Tradycyjnie w [b][url=http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/2010/09/26/oprawa-meczu-cracovii/]Małopolska.TV[/url][/b]
Mecz jak najbardziej na plus :) kibice Areczki mieli super szaliki wyjazdowe :)
CRACOVIA & ARKA
dudi74 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co to było gotowana kiełbaska? Za 8!!!!!! PLN
> Tego się nie dało jeść.
> Wcześniej wychodziłem w 38 min żeby zjeść
> kiełbaskę z grilla,
> stałem w kolejce i oglądałem mecz.
> Teraz stoje w kolejce, meczu nie widzę, i
> kiełbaska jest ochydna, i do tego droższa, z
> resztą jak wszystko.
A ja nigdy tak dobrej kiełbaski nie jadłem ;) Zawsze była spalona, a w środku surowa... Miło się zaskoczyłem.
Ale tak ludzie stojący na schodach są wkurzający i brak koszy na stadionie i wyłażenie na górę żeby coś wyrzucić jest irytujące, szczególnie jak musisz się jeszcze przeciskać między ludźmi zasłaniając im boisko. I tak to jest nic w porównaniu z tym co wczoraj przeżyłem!
Stadion świetny, nie można powiedzieć złego słowa, ale mam jedno uwagę: czemu na telebimach nie było powtórek bramek? Chyba przede wszystkim do tego powinny być.
Mam pytanko malutkie co to jest El Passo?? Bo jakoś nie rozumiem co by to miało znaczyć??
Dzięki za odpowiedź:)
Obserwator Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Stadion świetny, nie można powiedzieć złego
> słowa, ale mam jedno uwagę: czemu na telebimach
> nie było powtórek bramek? Chyba przede wszystkim
> do tego powinny być.
Na telebimach nie mogą być puszczane powtórki wszystkich sytuacji.
Galeria zdjęć z wczorajszego meczu:
[url=http://www.mmkrakow.pl/10520/2010/9/26/zwycieski-powrot-cracovii-zdjecia?category=sport]Cracovia - Arka Gdynia 2:0[/url]
A były jakieś kosze?? Przed wejściem na F to nie widziałem żadnego niestety no ale wykończeniówkę maja robić:)
Kausz: odpowiedzi na niektóre pytania nie ma. Nawet na mądre pytania (Twoje do nich niestety nie należy).
Natomiast co do koszy, na razie nie było, ale o czym my w ogóle rozmawiamy? Mnie ten stadion pełen ludzi po prostu zmiażdżył. Po starym El Passo i po Hutniku to jest po prostu inna galaktyka.
Dobra, jestem w tak zajebiście dobrym humorze, że wytłumaczę ci, co to jest El Passo.
Generalnie rzecz biorąc, jest takie miasto w Teksasie, tyle że nazwa jest pisana "El Paso". My piszemy El Passo żeby się trochę odróżnić (wersja optymistyczna czy hagiograficzna), a naprawdę to dlatego, że nie każdy jest specjalistą od języków, a ortografia na tym forum nie jest dyscypliną wiodącą. Kiedy nazywamy tak nasz stadion, używamy figury, nazywanej paronomazją (fałszywa etymologia), bo naprawdę chodzi nam o Pasy (czy to również trzeba tłumaczyć?). Dodatkowe pozytywne skojarzenia to futbol południowoamerykański, a także znana piosenka Maleńczuka, bazująca na podobnej grze językowej.
Boję się, że po tej rozkmince niektórzy mnie tu zabiją:) ale dzisiaj jest dzień wzajemnej życzliwości, czyż nie?
Jestem cały czas pod wrażeniem wczorajszego widowiska.... Na początku szok, gdzie ja jestem, czy to się dzieje naprawdę:) STADION MAMY CUDOWNY i nic więcej na ten temat nie trzeba pisać.... Cieszy wygrana w miarę pewna bo Arka wczoraj nie stworzyła wiele klarownych sytuacji.... Ten stadion, wygrana i ogólnie panujaca atmosfera (klimacik) mogą wielu kibiców, którzy dzisiaj przybyli na stadion zachęcić do przyjścia na kolejne mecze.... Niestety takiej frekwencji w najbliższej perspektywie już chyba nie zobaczymy..... Wiadomą jest rzeczą, że z każdym meczem będzie ona słabnąć.... Nieoficjalnie dowiedziałem się, że sprzedanych karnetów jest około 7000, więc mamy pewność, że ten piękny stadion będzie w każdym meczu wypełniony przynajmniej do połowy, a na bilety też ktoś wejdzie, więc nie powinno być źle.... WIERZĘ< ŻE TEN STADION BĘDZIE PIEKIEŁKIEM DLA WSZYSTKICH PRZYJEZDNYCH DRUŻYN!!! Co do meczu, to widowisko nie było porywajace, gra też nie rzucała na kolana mimo pewnej wygranej.... Jest jednak pewien powiew optymizmu, bo widać już było znaczną poprawę głównie w grze obronnej....
7tys. karnetów??? Skąd takie info? Ja słyszałem o 3-3,5tys... Teraz to już kompletnie zgłupiałem bo z klubu oficjalne info było w środku tygodnia 2,5tys. Aż tyle karntowiczów przybyło w kilka dni?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)