SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> e co by nie mowic to od Kosanovica czy
> Nawotczynskiego gorszy napewno nie bedzie
Nawotczyński już odstrzelony, a Kosanovica też można by opchnąć wykorzystując fakt, że jakiś serbski Stefan Majewski nieopatrznie powołał go do młodzieżówki :D
-
-
Marian Jarabica- Witamy w Cracovii!!!
Miejmy nadzieje że zgodzi się rozwiązać kontrakt. Płace ma pewnie na wysokim poziomie ;) Cóż może uda mu się zaistnieć w innym klubie niż nasz ;)
Aston1906 Napisał(a):
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > e co by nie mowic to od Kosanovica czy
> > Nawotczynskiego gorszy napewno nie bedzie
>
> Nawotczyński już odstrzelony, a Kosanovica też
> można by opchnąć wykorzystując fakt, że
> jakiś serbski Stefan Majewski nieopatrznie
> powołał go do młodzieżówki :D
jeszcze zapłaczesz za Kosanovicem :)
przypominam, że po Nawotczyńskim, Radomskim, Hosku to kolejny stoper, który nas opuszcza.
zostajemy z próbowanym na tej pozycji Nykielem, zapchajdziurą Sławkiem oraz Biernatem i ewentualnie Dudkiem.
nie wiadomo na jakiej pozycji zagra Marciniak.
chyba, że masz wiedzę, że Okupant kupi w przerwie do Cracovii trzech dobrych stoperów .
Nykiel z Szeligą to zdecydowanie lepszy duet od Radomski/Kosanovic wiec nie ma zadnego bijącego alarmu na pozycji stopera
black cat Napisał(a):
> Aston1906 Napisał(a):
> -----
> > SaNtO Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > e co by nie mowic to od Kosanovica czy
> > > Nawotczynskiego gorszy napewno nie bedzie
> >
> > Nawotczyński już odstrzelony, a Kosanovica
> też
> > można by opchnąć wykorzystując fakt, że
> > jakiś serbski Stefan Majewski nieopatrznie
> > powołał go do młodzieżówki :D
>
> jeszcze zapłaczesz za Kosanovicem :)
Ty to chyba czujesz jakąś mięte do Jugoli :D
> przypominam, że po Nawotczyńskim, Radomskim,
> Hosku to kolejny stoper, który nas opuszcza.
> zostajemy z próbowanym na tej pozycji Nykielem,
> zapchajdziurą Sławkiem oraz Biernatem i
> ewentualnie Dudkiem.
> nie wiadomo na jakiej pozycji zagra Marciniak.
> chyba, że masz wiedzę, że Okupant kupi w
> przerwie do Cracovii trzech dobrych stoperów .
Nie kupi. Kafar jeździ po wioskach i szuka małopolskich talentów. Jak nie zabraknie samochodów będziemy drugą Niecieczą ;)
Od Sławka Szeligi WARA !! toż to żywa ikona beznadziei piłkarskiej w Cracovii ostatnich 5 lat. Kontrakt do czterdziestki z nim podpisać natychmiast !!
Jest! Mamy mistrzostwo! :)
20 dni później
Czyli kolejna droga gęba, która nie chce u nas grac "do wyżywienia"
Patałach jakich mało i jeszcze kręci nosem...nie do wiary. Niech spada.
Sprzedać dziada jeżeli ktoś kupi ten szrot
Pamiętam świetnie jego interwencje czyli... Świeca na góry bo panika w oczach... Znaleźć frajera na "dobre" cv i sprzedać.
Natychmiast nigdy za nim nie przepadałem. Lepiej zrobić miejsce dla Marcina Biernata.
6 dni później
Marian wraca do Cracovii http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/marian_jarabica_dam_z_siebie_wszystko_dla_klubu_i_kibicow
Proszę bez złośliwych komentarzy
Marian twierdzi, ze tylko pierwsza bulgarska 5-tka utrzymala by sie u nas w Ekstrakasie. Ja natomiast uwazam, ze nawet nr 9 Minyior Pernik i nr 10 Beroe Stara Zagora nie bylyby bez szans. Po trzy razy widzialem te kapele i np. Miniyor w mojej obeconsci wygral na Levskim Sofia i u siebie z CSKA Sofia bedac lepsza ekipa...
Trzeba dać mu szanse zobaczymy i ocenimy!!! TYLKO PASY!!!
Najemnik.
Jarabica na 20 podań w meczu 18 grał do Polczaka. Polczaka nie ma i pożytek z niego żaden.
Ja też myslę - aby pisać bez zbednych komentarzy na jego temat...
[b]Niech po prostu wypier...la skąd przyszedł !![/b]
PS.panie Stwowy niech Pan weźmie na poważnie moją opinię o tym nieudaczniku
Bzdura, trzeba dać mu szansę na grę i rozwój. Umie się ustawiać, dobrze gra głową, nie mamy innego tak wysokiego stopera. Może być z czasem tak dobry jak Kazek Węgrzyn.
Problemem naszej obrony począwszy od ery Platka było wywalanie piłki do przodu, byle dalej od własnej bramki, i krótki okres pracy Oresta nie wystarczył, żeby to zmienić. Jestem spokojny, że Staw będzie ich uczył do upadu wyprowadzania piłki z własnego pola karnego krótkimi podaniami i przemieszczania się do ataku grą z klepki, to była jego firmowa cecha. Zwracam uwagę, że akurat Kazek najmniej brał w tym udział, gwarantował za to dominację w walce o górne piłki - i to będzie rola Mariana.
Jak był poprzednio nic specjalnego nie zaprezentował strzelił bramke poległej i zapierdolił przy bramce na 2:2 w tym samym meczu poza tym był bliski strzelenia w Chorzowie a tak to na tyle ciekawego
Khain, obrońca nie jest od strzelania bramek. Marian to na 1 ligę bardzo dobry zawodnik - koniecznie zatrzymać!
Najgorszy zawodnik Cracovii ostatnich lat. Pozbyć się jak najszybciej. W każdym meczu coś zawalał i potrafił tylko wybijać piłkę do góry na oślep. To, że jest młody nie oznacza, że będzie dobry jak Kazek Węgrzyn kiedy będzie starszy.
2 strony temu mowil ze nie chce: niech spierd...
teraz mowi ze chce to jest solidny :D
Santo, jeżeli nie do końca dawał radę w meczach z Ruchem, czy Legią, a później został odsunięty od składu, to o czym my mówimy? Zwłaszcza Ruch był do niedawna najbardziej niedocenianym u nas zespołem, bo o Legii wiadomo, że zawsze groźna. No więc, zgoda, wtedy były trochę za wysokie progi, ale w 1 lidze takich drużyn niema, tam okrzepnie, nabierze pewności i się rozwinie - liczę na to.
nikt nei wie na co go stac, w poprzednim sezonie wiekszosc czasu mial kontuzje.
79 dni później
Mało gra, podobnie jak Nawotczyński (z tymże ten jak juz grał to grał nieźle) zeby nie powiedzieć w ogóle, kontuzjogenny. Ja bym zmierzał do rozwiązania kontraktu.
ps. To mocno subiektywne, ale z jego dobrej gry zapamiętałem niestety tylko samobója :D
Marian jak przyszedł, pierwsze mecze u nas grał dobrze. Pierwszy mecz w Warszawie z Legią nawet bardzo dobrze. Byłem tam wtedy, to wiem. On jest młody, ma dobre warunki, jak śladu po kontuzji nie będzie, to bym go zostawił.
Bercik na pewno te mecze oglądałeś? :)
człowiek kontuzja
[url=http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/309227/trwa-koszmar-mariana-jarabicy]LINKA[/url]
> Bercik na pewno te mecze oglądałeś? :)
Miszczu2007, sklerozę masz. Magnez Ci potrzebny.
Patrz tu ===> http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1694691
Bercik ma rację, to był pierwszy ligowy i chyba najlepszy mecz Mariana Jarabicy w Cracovii. Obaj z Polczakiem zagrali wtedy dobrze, a nawet Marek Wasiluk sobie na lewej obronie radził.
Bercik chodzi o to:
[quote=Bercik]
[b]Marian jak przyszedł, pierwsze mecze u nas grał dobrze[/b]. Pierwszy mecz w Warszawie z Legią nawet bardzo dobrze. Byłem tam wtedy, to wiem. On jest młody, ma dobre warunki, jak śladu po kontuzji nie będzie, to bym go zostawił.
[/quote]
Z Legią zagrał bardzo dobry mecz ale później już były same słabe i często był naszym najgorszym zawodnikiem, zawalał bramki i słynął z wykopywania piłki do góry zamiast do przodu :)
eh marian marian...
97 dni później
A ja bym Jarabice wypożyczył na pół roku do ŁKS-u czy Polonii Bytom żeby się ogrywał.
To nie junior, żeby się ogrywał. Po przepracowaniu okresu przygotowawczego ma walczyć o 1 skład,
lub być pełnowartościowym zmiennikiem, bo po to został sprowadzony.
Wierzę, że Marian nas w tym sezonie pozytywnie zaskoczy!!!
:)
5 dni później
Bardzo podoba mi się jego podejście. Miła odmiana po tych wszystkich Saidich i Suartach.
Może jednak zamiast dwóch stoperów jak jesienią będziemy mieli czterech (licząc Hoska).
Niestety na Mariana, przynajmniej w tej rundzie, nie można chyba zbytnio liczyć - ostatni mecz (45 min w lidze bułgarskiej) zagrał 13 sierpnia 2011, czyli ponad 16 miesięcy temu! Od czasu przejścia do Cracovii, czyli przez ostatnie blisko 2,5 roku, zagrał zaledwie w 15 ligowych meczach, w których popełniał sporo błędów wynikających właśnie z braku ogrania i doświadczenia..
Jarabica ma jeszcze 1,5 roku kontraktu, więc cieszy jego postawa i chęć odbudowania formy, ale to raczej z myślą dopiero o kolejnym sezonie. Radziłbym nie myśleć o nim jako o realnej alternatywie na pozycję stopera w najbliższej rundzie, a najlepiej wysłać gdzieś na wypożyczenie, bo u nas raczej w rytm meczowy nie wejdzie..
W rytm meczowy wejdzie grając w rezerwach. A w razie kartek czy (tfu, tfu) kontuzji któregoś ze stoperów Marian może się przydać.
Inną sprawą jest, że na 1 ligę może się okazać bardzo pewnym obrońcą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)