Przeceniacie hydrę. Co najwyżej chodziło o to, żeby B, który często pokazują kamery dobrze wyglądał w tv.
Pomysł aby seniorów posadzić niżej bardzo dobry, tylko ktoś musiałby to wdrożyć.
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
- Edytowany
dobra, do wieku seniorskiego mi jeszcze dosyc daleko, wiec niby nie moj problem, ale jednak
co to jest w ogole za ku-rewstwo ze taki senior , czyli w wielu przypadkach kibic wierny Cracovii CALE SWOJE DŁUGIE ZYCIE ma nagle zajebista oferte ale tylko na sektor A czy B??
Ocipieliscie tam w tym klubie juz do reszty?
Jakas jebana za przeproszeniem segregacja i usilne kategoryzowanie kibicow, to tak jakby nagle mpk doczepilo wagonik do tramwaju i upchalo tam wszystkich seniorow, bo owszem za darmo, ale pod specjalnym nadzorem
Panie Koziolek, widze ze kolega ostatnio sie ofiarowal z sprawie Santusia/kolegi Santusia - moze i zbiorczo te glosy na temat tej szopki odnosnie karnetow warto byloby podac wyzej?
moze tam jeszcze wszyscy nie potracili do reszty rozumu
- Edytowany
Też nie rozumiem tej decyzji z seniorami, ale cóż... Jest kilka decyzji, których nie rozumiem odnośnie sprzedaży biletów/karnetów w nowym sezonie; zamknięcia/otwarcia sektora A itd. (warto pamiętać, że bilety na A miały być niedostępne TYLKO na mecze podwyższonego ryzyka, mieliśmy mecz z Arką i Lubinem, czyli typowe zwykłe mecze, jeden to nawet mecz przyjaźni, a biletów nie było, więc to znaczy, że w ogóle w tym sezonie na A biletów nie będzie, bo jak nie z tymi zespołami, to z kim?). Co do seniorów, to przez 2-3lata był karnet dla seniora, kosztował 90zł i można było kupić karnet w takiej cenie na każdy sektor. Według mnie to było bardzo fajne i optymalne rozwiązanie. Naprawdę tłumy na nasz stadion nie walą drzwiami i oknami, tak by jakieś promocje ograniczać do 1sektora, więc nie widzę żadnych powodów dlaczego nagle wprowadzono takie ograniczenie. Teraz ten karnet kosztuje 18zł, myślę że większość wolałaby żeby cena 90zł została utrzymana (przecież to też była już naprawdę bardzo fajna promocja, 5zł za bilet.), natomiast mogli sobie swobodnie wybrać sektor. Na pewno są takie przypadki, że seniorzy woleli zostać na swoim sektorze, wśród swoich znajomych i przez to nie korzystają z tej promocji.
[quote='Matthias89' pid='1332153' dateline='1534569637']
Jeśli chodzi o sytuację na sektorze B, to nie jest kwestia tylko i wyłącznie emerytów (choć oczywiście w sporej mierze tak), ale po prostu migracji ludzi, którzy przeszli z sektora A (bo zamknięty, a tam się siedziało) na sektor B, gdzie zawsze się stało. Taki przykład z końcówki meczu, często na same końcówki jak już się wkurzę, to schodzę na dół, dawniej nie było problemu, a wczoraj sektor B3, kawałek B2 siedzi, więc stać za bardzo nie ma jak, bo zasłaniam i pojawiają się głosy niezadowolenia. Ogólnie widać, że będzie coraz większa presja na siedzenie, coraz więcej ludzi na B siedzi i za jakiś czas może się okazać, że sektor będzie siedział tak jak chce pewnie Filipiak. Szkoda, bo sektor B traci na tym jakiś swój klimat, który miał i który sprawił, że po tym jak szukałem swojego miejsca na stadionie zaraz po otwarciu, chodząc po różnych sektorach, ostatecznie zostałem na B i jestem już tam lata.
[/quote]
Będzie to mój drugi post na tym forum, ale jak słusznie kolega zauważył NA SEKTORZE "B" ZAWSZE podkreślę jeszcze raz ZAWSZE!! się stało. Niech sobie przeczyta i wbije do głowy to każdy nowy kibic na tym sektorze ... z mojej strony ustępstw na pewno nie będzie a stoję właściwie na środku sektora. Nie mam nic przeciwko "nowym" na sektorze, ale to Wy przychodzicie do ludzi którzy zawsze tam byli i to WY musicie się dostosować do panujących tam obyczajów. Ewentualnie szukajcie innego miejsca .. a jeżeli chodzi o rodziny z dziećmi to sektor rodzinny macie po prawicy i tam siedzieć można do woli ... Pozdrawiam bez urazy.
[quote='darkos7' pid='1332290' dateline='1534594200']
[quote='Matthias89' pid='1332153' dateline='1534569637']
Jeśli chodzi o sytuację na sektorze B, to nie jest kwestia tylko i wyłącznie emerytów (choć oczywiście w sporej mierze tak), ale po prostu migracji ludzi, którzy przeszli z sektora A (bo zamknięty, a tam się siedziało) na sektor B, gdzie zawsze się stało. Taki przykład z końcówki meczu, często na same końcówki jak już się wkurzę, to schodzę na dół, dawniej nie było problemu, a wczoraj sektor B3, kawałek B2 siedzi, więc stać za bardzo nie ma jak, bo zasłaniam i pojawiają się głosy niezadowolenia. Ogólnie widać, że będzie coraz większa presja na siedzenie, coraz więcej ludzi na B siedzi i za jakiś czas może się okazać, że sektor będzie siedział tak jak chce pewnie Filipiak. Szkoda, bo sektor B traci na tym jakiś swój klimat, który miał i który sprawił, że po tym jak szukałem swojego miejsca na stadionie zaraz po otwarciu, chodząc po różnych sektorach, ostatecznie zostałem na B i jestem już tam lata.
Jeśli idzie o pesel dziecka, to nie wiem czy to nie są odgórne przepisy, a nie tylko taka zachcianka klubu tzn. czy takie po prostu nie jest prawo, że nawet dziecko by wejść na mecz musi wcześniej podać pesel. Jeśli tak jest to nie wiem czy pretensje bardziej słuszne nie byłby do tych co prawo imprez masowych ustalają. Ale jeśli to jest tylko i wyłącznie zachcianka klubu i na innych stadionach tego nie ma, czy da się to jakoś obejść, to oczywiście kolejny ogromny minus na konto klubu.
[/quote]
100% racji odnośnie sektora B (dokładnie jestem na B2przy granicy z B1). Zawsze stałem cały mecz, natomiast wczoraj przeplatałem stanie z siedzeniem, czy też półsiedzeniem na złożonym krzesełku.
Odwracając się za siebie widziałem starszego Pana który usilnie kuka za ludźmi z B1, gdy akcja przenosiła się pod bramkę od sektora rodzinnego.
Myśle że to celowe działanie zarządu, żeby "posadzić" nasz sektor i co gorsze z meczu na mecz coraz bardziej realne.
[/quote]
Nie jest to celowe działanie, przynajmniej tak sądzę po tym co gdzieniegdzie słyszę.
[quote='sterby' pid='1332300' dateline='1534595570']
Przeceniacie hydrę. Co najwyżej chodziło o to, żeby B, który często pokazują kamery dobrze wyglądał w tv.
Pomysł aby seniorów posadzić niżej bardzo dobry, tylko ktoś musiałby to wdrożyć.
[/quote]
Raczej nie do wdrożenia bo na dole stoi mnóstwo osób, które tam miejsc nie mają a tylko przyzwyczajenie. Sam gdy tam jestem stoję w nie swoim miejscu. Choć gdyby faktycznie pierwsze kilka rzędów sprzedawać bilety tylko seniorom to byłoby inaczej ale sam taki pomysł jak to czytam wydaje mi się jednak absurdalny bo znowu syn z ojcem chciałby siedzieć obok siebie to nie kupi biletu.
[quote='Diabel' pid='1332304' dateline='1534595941']
Panie Koziolek, widze ze kolega ostatnio sie ofiarowal z sprawie Santusia/kolegi Santusia - moze i zbiorczo te glosy na temat tej szopki odnosnie karnetow warto byloby podac wyzej?
moze tam jeszcze wszyscy nie potracili do reszty rozumu
[/quote]
Piszesz Panie koziołek i brzmi to jakoś dziwnie i mam nadzieję, że nie złośliwie. Pany to Cracovia :)
Santo się nie odezwał ale rozmawiałem w tej sprawie choć nie o konkretnej sytuacji bo jej nie znam, tak samo jak w sprawie, o której pisał Maxwell ale to nie takie proste, zwłaszcza teraz w trakcie sezonu. Mam obietnicę, że polityka biletowa się zmieni ale nie dlatego, że ja tak komuś powiedziałem czy na forum ktoś marudzi tylko niektóre osoby w klubie same to widzą i wg tego co mówią chcą coś zmienić. Niestety ktoś (żeby nie było, nie wiem kto więc nazwiskami rzucał nie będę) tak wymyślił a częściowo nowi pracownicy borykają się z problemami. Liczę, że tak jak słyszałem zweryfikują te wszystkie problemy.
Kiedyś tu pisałem by ktoś mi zebrał jakie są kłopoty z biletami bo sam mam karnet i nie interesuję się tak bardzo problemami jakie mają inni w kwestii zakupów i ciężko mi zebrać to na papier. Dostałbym takie wypunktowane tematy byłoby mi łatwiej przedstawić to dalej.
- Edytowany
Trzeba zrobić trans sektor B tylko na stojąco...Tego nie da się wysiedzieć ;)
Wszystkie głosy jak wyżej ,świadczą o tym jacy kretyni rządzą w klubie /oczywiście za zgodą Filipiaka który to aprobuje/ i jakie wprowadzają idiotyczne pomysły jeśli chodzi o sprzedaż biletów i karnetów. A wystarczyłoby zróżnicować tylko ceny, wprowadzając ulgowe bilety i karnety dla seniorów,młodzieży itp. Niech każdy kupi sobie bilet czy karnet na jaki sektor chce, tym bardziej jeżeli ktoś chce siedzieć z bliskimi czy znajomymi. Miejsc na kążdym sektorze jest dość,frekwencja nie powala.Jeśli to się nie zmieni, kibiców na meczach będzie coraz mniej......
[quote='krak 06' pid='1332436' dateline='1534671551']
Wszystkie głosy jak wyżej ,[b]świadczą o tym jacy kretyni rządzą w klubie...[/b] /oczywiście za zgodą Filipiaka
[/quote]
Ja bym napisał ...z Filipiakiem na czele.
Przecież można było ogłosić, że sektor A jest sektorem seniorsko - piknikowym i rozeszła by się wieść, że kto chce stać kupuje na B, a kto chce siedzieć na A.
Ale jakiś kretyn stwierdził, że jest najmądrzejszy na świecie, bo ma Rolsa i rozp...ł do reszty i tak słabą frekwencję. No trzeba przyznać, że w tej dziedzinie jest ekspertem tak jak w informatycznym byznesie.
- Edytowany
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=1407]@quentin[/url]: a dlaczego dziecko ma się różnić od innych? Chce bilet to musi mieć pesel. Każdy jeden zasrany obywatel. Mógł nie kupować i wrzucic dzieci na ręce komuś i przejść przez bramkę.
Więc proszę nie zwalaj na klub, że się ktoś odbił od kasy. Sam mam pesele w telefonie, a ten cały "system online" to tylko sprawdzenie sumy kontrolnej w peselu. Ot taki weryfikator autentyczności. Jak by wszedł na net to by sobie wygenerował i po kłopocie.
3 lata temu kminiłem pesel dla syna by się na mecz w Gdyni wbić w wakacje. Nie miałem skąd to zadzwoniłem do taty jego koleżanki z klasy by pożyczył. :D
To ciekawe, bo w PESELU jest zakodowana płeć. Czyli syn wszedł jako dziewczyna?
[quote='cichociemny' pid='1332740' dateline='1534776687']
To ciekawe, bo w PESELU jest zakodowana płeć. Czyli syn wszedł jako dziewczyna?
[/quote]
Nie każdy system po wpisaniu numeru PESEL pokazuje jaka to płeć. Są systemy które weryfikuja tylko czy sumy kontrolne się zgadzają. Nie przypuszczam abyś system sprzedaży biletów był zaawansowany
Tak wszedł bez problemu. W dopiero dwa lata później uzbrojeni w pesele dzieci założyliśmy im konta na Arce.
4 dni później
Siemka, czy jak ktoś był na meczu reprezentacji to będzie w bazie i będzie mógł kupić sobie bilet? Czy wpisywać się do bazy już nie trzeba i można kupować bilety normalnie w kasie? I czy ktoś inny na taką osobe może kupić bilet znając jej wszystkie dane?
Kupisz bilet każdemu jeśli podasz imię, nazwisko i pesel
28 dni później
W naszym klubie tracą już resztki rozumu. Wczoraj chciałem zabrać na mecz córkę, jej kuzyna i syna sąsiadów. Mam karnet na sektor H. Dotychczas zmieniałem bilet z H na I dopłacając złotówkę i szedłem z dziećmi na rodzinny. Wczoraj dowiedziałem się od Pani w kasie, że zasady się zmieniły i muszę zapłacić za swój bilet na I normalną stawkę (fakt posiadania karnetu nie ma żadnego znaczenia). Zasady zmieniły się ot tak w trakcie sezonu bo na mecz z Arką zmiana była bezproblemowa. Po akcji z płatną wymianą kart kibica, karnetami dla seniorów (przesadzili mi ojca i teścia z H na B i nie siedzimy już razem na meczach). Kolejny sabotaż władz klubu. Czy chcecie mieć jakichkolwiek kibiców na stadionie czy sam zarząd na trybunach wystarczy!!! Przecież to jest jakaś paranoja. Od tej pory nie będę już zabierał dzieci na stadion, bo jak frajer nie będę płacił dwa razy za bilet.
Zdjęcie pokazujące pełny stadion na kartkach z okazji 1000 meczu tak kontrastuje z obrazem rzeczywistości ,że trzeba być ślepym by nie widzieć problemu. Kibice to największe dobro klubu a wśród nich dzieci są najważniejsze. Brawo Zarząd w końcu będziecie mieć stadion tylko dla siebie.!!!!!!
Panie mądrale sobie wykombinowali że ci co chodzą chodzić będą nawet jeśli
- ceny im się podniesie
- upchnie na sektor "pod kamery"
- zaoferuje swoją du.pą - gratisowo wyczyszczenie fotelika
- marne widowisko
- traktowanie jak chamów nie potrzebnych na stadionie
...
...
Stadion sobie próbują zapełnić jak podaje gazeta W. w sobotnim wydaniu:
[i]W czwartek czterej piłkarze Cracovii spacerowali po Rynku Głównym w towarzystwie modelek. Uśmiechali się do mieszkańców i [b]rozdawali bilety,[/b] zapraszając na mecz.[/i]
A że słupki muszą się zgadzać to taki fanatyk jak kosciuszko zapłaci za te darmowe wejścia..;)
Ja po latach tułaczki na tą chwilę wole kotleta na czystym talerzu....
Napisałbym coś, ale boję się o stan żołądka sterbiego.
Mowie wczoraj przygluchawej CI.PIE ze poprosze na rodzinny ...kolega za mna to samo... i co?? i qrwa szmata nam na D sprzedala...
Pewnie jest wytyczna, żeby samotnym mężczyznom nie sprzedawać na rodzinny ;)
A tak na poważnie to dramat!
O to już wiemy kto krzyczał Filipiak gol ! :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)