Zróbcie ustawkę bez sprzętu zwolenników i przeciwników bojkotu i na tym skończcie to pier.dolenie, bo żałośnie to wygląda jak Pasiak sapie do Pasiaka, przy okazji jeden i drugi wycierając mordę hasłami o jedności, dobru Cracovii itp. Na ustawce podejmę się roli sekundanta, ewentualnie ratownika.
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
A czy wszyscy Ci dla których tak bardzo są ważne mecze i przychodzą na stadion nie mogliby wyjść z trybun na 15 min w momencie rozpoczęcia meczu w czym by pokazali małą solidarność z bojkotującymi.Czy słusznie czy nie zostawmy to.Zróbmy pierwszy krok do normalności...
- Edytowany
Co ci da wychodzenie z trybun? Mało jest widoczne ile ludzi jest na meczach? I co komentatorzy coś wspominają o bojkocie? Nie bo wspominają o derbach i debilizmie na nich odyebanych i karach a nie o bojkocie....
Piszesz żeby się niby dołączyli choć na chwilę. .. ja jakoś na ani jednym m3czu nie widziałem bojkotujacych pod stadionem i dopingujacych spod stadionu... czemu nie było spiny na wyjazd do słoniowej krainy i pokazać zespołowi że j3st si3 z druzyna? Bo ważniejsze były derby w Tychach dla ekipy....
[quote='RobertoBaggio' pid='1312225' dateline='1523630651']
A czy wszyscy Ci dla których tak bardzo są ważne mecze i przychodzą na stadion nie mogliby wyjść z trybun na 15 min w momencie rozpoczęcia meczu w czym by pokazali małą solidarność z bojkotującymi.Czy słusznie czy nie zostawmy to.Zróbmy pierwszy krok do normalności...
[/quote]
Przecież nas jest na meczach tak mało, że nikt by tego nie zauważył.;)
Miszczu przedstawiający jako poparcie swojej tezy to co sam kiedyś tam napisał przebił samego siebie. Aż żałuję, że go mam na ignorze, bo tracę chyba niezły ubaw.
"[color=#1e2832][size=medium][font="PT Serif", serif]Klub z ul. Kałuży poniósł już karę finansową - 100 tys. zł oraz zaknięcia trybun na dwa najbliższe spotkania. Okazuje się, że to nie jedyne możliwe sankcje za działania pseudokibiców. Do wojewody małopolskiego trafił bowiem wniosek z Prokuratury Okręgowej w Krakowie, która domaga się zamknięcia stadionu. [/font][/size][/color]
[url=http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/bedzie-dodatkowa-kara-dla-cracovii-za-ekscesy-podczas-derbow,12844555/][color=#008cba][size=medium][font="PT Serif", serif]Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/bedzie-dodatkowa-kara-dla-cracovii-za-ekscesy-podczas-derbow,12844555/[/font][/size][/color][/url]"
Przepraszam, za wcześniejsze pomyłki, okazuje się, że to nie policja a prokuratura wnioskowała. Oczywiście tego, że ograniczenie frekwencji do karnetowiczów było kompromisem, tylko się domyślam, ale to przynajmniej układa się w logiczną całość.
- Edytowany
[quote='3lvis' pid='1312219' dateline='1523629446']
Tak średnio satysfakcjonująca odpowiedź. Nie pytałem czy Filipiak zachował się jak frajer akceptując takie warunki tylko czy w ogóle takie warunki zostały mu postawione? Wojewoda i prokuratura chcieli nam zamknąć stadion o czym wszyscy wiemy a po spotkaniu do zamknięcia jednak nie doszło więc coś tam przedyskutować musieli.
[/quote]
Udowodniłem, że to nieistotne czy wojewoda chciał zamknąć stadion, bo niezależnie od tego mieliśmy rację i trzeba było się odwołać tłumacząc to tak jak to opisałem. Skoro taka odpowiedź Cię nie satysfakcjonuje to znaczy, że żadna nie będzie bo nie chcesz mieć racji, ani zmienić zdania, tylko wierzysz z góry w swoje teorie i nie chcesz ich porzucić jak nie przymierzając leszeczek. Na drugi raz proponuję czytać całe wypowiedzi ze zrozumieniem, bo wszystko tam wyjaśniłem i jeśli ktoś mimo tego powtarza swoje wypociny i nie odnosi się do moich argumentów to zwyczajnie się kompromituje.
[quote]
Zgadzam się, że reakcja władz i sam pomysł zamknięcia stadionu do odwołania jest kompromitujący. Tak samo jak reakcja Filipiaka a na koniec podwyżka cen karnetów. Rozmawiamy jednak o tym czy decyzja by póki co nie sprzedawać biletów zapadła na tym spotkaniu czy urodziła się w głowie Filipiaka już po nim żeby dopiec kibicom. Rozumiem, że poza domysłami nie jesteśmy w stanie tego stwierdzić?
[/quote]
Liczą się fakty, a te są takie, że Filipiak uległ terrorowi wojewody i prokuratury w najgorszy możliwy sposób, obwiniając wszystkich dookoła.
[quote]
Druga rzecz, a właściwie pierwsza. Otóż właśnie Filipiak ma wyjebane na hajs z biletów co wielokrotnie pokazywał natomiast uszczypliwości w jego kierunku na stadionie są dla niego drzazgą we fiucie o czym też mogliśmy się przekonać choćby przy protestach sprzed kilku lat czy mini oprawie z sektora B. Tylko w taki sposób jesteśmy w stanie do niego dotrzeć.
[/quote]
Nie ma wyjebane, bo przy pustym stadionie comarch traciłby wizerunkowo.
[quote='KruszynaKSC' pid='1312223' dateline='1523630260']
Bzdury Miszczu piszesz.... chodzimy na mecze w grupie ok .8 stałych osób plus bardzo spore grono spotykane przed meczem i każdy....K U R WA KAŻDY
CZAISZ! KAZDY Z KIM ROZMAWIAM mówi że lepszym protestem było by ciśnienie Filipiak owi i innym na stadionie i każdy ***** CZAISZ KAŻDY mówił że by z chęcią do takiego protestu się dołączył i chętnie pozdzieral gardła obrazajac okupanta... ale co my tam wiemy.. jesteśmy lamistrajkami i kibicami gorszymi... bo nie dołączyłem się do bzdurnego bojkotu...
[/quote]
Ale co mnie obchodzi te 8 osób? Popytaj pikników na stadionie czy cisnęliby Filipiakowi i czy w ogóle wiedzą za co, skoro idiotom nie da się nawet wytłumaczyć, że to Filipiak jest winny zaistniałej sytuacji, a nie grupka podpalaczy na derbach. Nie wiem czy lepsze byłoby ciśnięcie FIlipiakowi przez grupkę 3 k z 5 k osób, które chodziłyby bez protestu po likwidacji biletów.
[quote]Nie ma wyjebane, bo przy pustym stadionie comarch traciłby wizerunkowo.[/quote]
I Ty mi zarzucasz odgórną wiarę we własne teorie?
Poprzedni protest trwał kilka tygodni bo Filipiak miał dość wysłuchiwania obelg z trybun i podjął dialog z kibicami, poszedł na kompromis. Obecny bojkot trwa już dwa miesiące a nie widać nawet światełka w tunelu by miało dojść do zawieszenia broni. Lepszego argumentu na to, że Filipiaka boli jak słyszy coś niepochlebnego na swój temat z trybun nie ma.
Inna sprawa, że skoro tak ważny jest ten wizerunek Comarchu na Cracovii to nie bardziej zabolałoby go głośny protest w stronę jego i jego firmy niż puste trybuny?
Żyjemy w kraju gdzie jakiś patałach z łatką wojewody może narobić wiele szkód dla klubu. Może i racja była po naszej stronie, może i odwołanie byłoby skuteczne, walka w sądzie wygrana ale zanim do tego by doszło stadion stałby pusty przez pół roku. Wtedy znalazłoby się wielu, którzy byliby oburzeni że Filipiak olał wszystkich kibiców, zwłaszcza tych najwierniejszych, którzy wykupują karnety co roku. Z tej sytuacji nie było dobrego wyjścia. Filipiak wybrał jedno z gorszych podnosząc ceny karnetów ale to proponowane przez Ciebie jest nie lepsze.
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1312232' dateline='1523631635']
Miszczu przedstawiający jako poparcie swojej tezy to co sam kiedyś tam napisał przebił samego siebie. Aż żałuję, że go mam na ignorze, bo tracę chyba niezły ubaw.
[/quote]
Zieeeeew. Typowe. Spięty narcyz nie ma argumentów i nie potrafił odpowiedzieć na moje posty, więc udaje rozbawienie. Korzysta z funkcji ignor tym samym pozbawiając się prawa głosu i dyskutowania i dlatego powtarza swoje dawno obalone mantry wychodząc na głupka, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
Dlaczego za takie onetowskie zachowanie nie ma bana?
Edit:
[quote='3lvis' pid='1312235' dateline='1523633023']
[quote]
[/quote]
[/quote]
Tak. Tworzysz fantasmagorie, z którymi ciężko dyskutować i dlatego nie będę na nie odpowiadał tylko zaznaczę co jest wymysłem i wymaga udowodnienia.
[quote]
Poprzedni protest trwał kilka tygodni bo Filipiak miał dość wysłuchiwania obelg z trybun i podjął dialog z kibicami, poszedł na kompromis.
[/quote]
Udowodnij, że to dlatego, że miał dość wysłuchiwania obelg. Tylko nie powołuj się na wywiady z Filipiakiem bo on mówi to co mu wygodnie i często sobie przeczy. Filipiak wycofał się bo sponsorowanie Cracovii byłyby nieopłacalne gdyby taka sytuacja ciągnęła się dłużej. Filipiak może i jest egocentrykiem, ale też biznesmenem.
[quote]
Inna sprawa, że skoro tak ważny jest ten wizerunek Comarchu na Cracovii to nie bardziej zabolałoby go głośny protest w stronę jego i jego firmy niż puste trybuny?
[/quote]
Nie sądzę. Być może by nawet odwrócił kota ogonem na swoją korzyść. Zobacz na sposób "dyskusji" leszeczka - myślę, że Filipiak dyskutowałby podobnie.
[quote]
Żyjemy w kraju gdzie jakiś patałach z łatką wojewody może narobić wiele szkód dla klubu. Może i racja była po naszej stronie, może i odwołanie byłoby skuteczne, walka w sądzie wygrana ale zanim do tego by doszło stadion stałby pusty przez pół roku. Wtedy znalazłoby się wielu, którzy byliby oburzeni że Filipiak olał wszystkich kibiców, zwłaszcza tych najwierniejszych, którzy wykupują karnety co roku. Z tej sytuacji nie było dobrego wyjścia. Filipiak wybrał jedno z gorszych podnosząc ceny karnetów ale to proponowane przez Ciebie jest nie lepsze.
[/quote]
To już kompletne fantasmagorie. Pół roku? Skąd to wytrzasnąłeś? Gdyby jednak taka sytuacja miała miejsce to nienawiść byłaby skupiona na wojewodzie i prokuraturze, ale byłby z tego skandal na Europę, że w Polsce nadal rządzą ubeckie metody i może długofalowo wyszłoby to nawet na plus.
Całkowicie pusty stadion by wystarczył, ale niestety na Cracovii nie ma takiego środowiska kibicowskiego jak np na Widzewie, tylko krnąbrne pikniki wyłamują się jak na nie przymierzając gieteesie.
Jeszcze jedna ważna rzecz. Na liczbę lamistrajkow bezpośredni wpływ ma fakt że kupili karnety i żal byliby nie chodzić jak się wydało "kupę forsy" ;D zapewniam że przy takich cenach na przyszły sezon by się nieźle pozmieniało i byśmy się zaczęli kręcić koło 2-3 stów bogatych lamistrajkow.
Cieszę się bardzo, że moje posty nie są aż tak kontrowersyjne, aby wywoływać zapał polemiczny u Miszcza, bo zaiste w starciu z jego żelazną logiką czułbym się bezradny niczym dziecko.
[quote='Miszczu2007' pid='1312236' dateline='1523633101']
[quote='leszeczek' pid='1312232' dateline='1523631635']
[/quote]
Zieeeeew. Typowe. Spięty narcyz nie ma argumentów i nie potrafił odpowiedzieć na moje posty, więc udaje rozbawienie. Korzysta z funkcji ignor tym samym pozbawiając się prawa głosu i dyskutowania i dlatego powtarza swoje dawno obalone mantry wychodząc na głupka, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
Dlaczego za takie onetowskie zachowanie nie ma bana?
Edit:
[quote='3lvis' pid='1312235' dateline='1523633023']
[quote]
[/quote]
[/quote]
Tak. Tworzysz fantasmagorie, z którymi ciężko dyskutować i dlatego nie będę na nie odpowiadał tylko zaznaczę co jest wymysłem i wymaga udowodnienia.
[quote]
Poprzedni protest trwał kilka tygodni bo Filipiak miał dość wysłuchiwania obelg z trybun i podjął dialog z kibicami, poszedł na kompromis.
[/quote]
Udowodnij, że to dlatego, że miał dość wysłuchiwania obelg. Tylko nie powołuj się na wywiady z Filipiakiem bo on mówi to co mu wygodnie i często sobie przeczy. Filipiak wycofał się bo sponsorowanie Cracovii byłyby nieopłacalne gdyby taka sytuacja ciągnęła się dłużej. Filipiak może i jest egocentrykiem, ale też biznesmenem.
[quote]
[/quote]
Nie sądzę. Być może by nawet odwrócił kota ogonem na swoją korzyść. Zobacz na sposób "dyskusji" leszeczka - myślę, że Filipiak dyskutowałby podobnie.
[quote]
[/quote]
To już kompletne fantasmagorie. Pół roku? Skąd to wytrzasnąłeś? Gdyby jednak taka sytuacja miała miejsce to nienawiść byłaby skupiona na wojewodzie i prokuraturze, ale byłby z tego skandal na Europę, że w Polsce nadal rządzą ubeckie metody i może długofalowo wyszłoby to nawet na plus.
Całkowicie pusty stadion by wystarczył, ale niestety na Cracovii nie ma takiego środowiska kibicowskiego jak np na Widzewie, tylko krnąbrne pikniki wyłamują się jak na nie przymierzając gieteesie.
[/quote]
Totalny BRAK ARGUMENTÓW więc wyzwijmy innych od gietesów.
Może powodem iż "pikniki wolą chodzić na mecz" nie jest chęć bycia łamistrajkiem i niewspierającym Comarch tylko słabość osób organizujących bojkot i brak umiejętności przekonania do swoich racji oraz brak poczucia iż reprezentują WSZYSTKICH kibiców a nie tylko kolegów?
- Edytowany
sterby - Twoje posty przede wszystkim nie są głupie i nie powtarzasz x razy tego co ktoś już obalił, bo pewnie intuicyjnie rozumiesz, że musiałbyś wtedy podać kontrargumenty. Niektórzy tutaj nawet wprost przyznają, że są ignorantami ;)
FCMAZURY - jak odwracasz kota ogonem to pamiętaj żeby nie robić tego z automatu, a jedynie tam gdzie możesz sobie na to pozwolić. Ja mogłem sobie pozwolić na napisanie, że leszeczek nie ma kontrargumentów. Ba, on sam to przyznał, tylko ma to w dupie i włączył sobie ignora i może czuć się komfortowo z tym, że nie musi odpowiadać.
[quote]Może powodem iż "pikniki wolą chodzić na mecz" nie jest chęć bycia łamistrajkiem i niewspierającym Comarch tylko słabość osób organizujących bojkot i brak umiejętności przekonania do swoich racji oraz brak poczucia iż reprezentują WSZYSTKICH kibiców a nie tylko kolegów?[/quote]
Słaba wymówka. Że niby ważniejsze jest by dopiec innym kibicom Cracovii niż pomóc klubowi, bo pomysłodawcy bojkotu to nie Twoi koledzy?
SaNtO, kibice chodzą też na mecze dla meczów Cracovii, dla Cracovii. Oczywiście, finanse również są ważne. Nie jestem też przekonany, że gdyby ogłoszono bojkot z jakiegoś innego powodu, a podtrzymano sprzedaż biletów, to stadion by był wypełniony tylko kibicami z karnetem. Nie, jestem przekonany, ze dużo ludzi by na mecze chodziło pomimo protestu.
Ostatnio spotkałem znajomego, starszego kibica od wielu lat i żartobliwie zapytałem - nie bojkotujesz ? A on mi powiedział krótko "banda gówniarzy wywołała zadymę a teraz mają pretensje". Wg wielu to "D" odpowiada za zadymę derbową i jak gdyby z automatu łączy się bojkot z zawieruchą.
Druga ważniejsza sprawa, "D" nie wyrobiło sobie marki kibicowskiej na stadionie. Ileż było głosów, ze tak siedzi mrucząca dzieciarnia ? Mnóstwo. Nie ma identyfikacji przeciętnego "Kowalskiego" z kibicami z D, ze stowarzyszenia itd. To są jak gdyby różne państwa. Pisze o tym Sterby, nie ma chęci porozumienia. Były głosy, w tym mój, o potrzebie budowy od nowa ruchu kibicowskiego, o próbie włączenia w to szerszej grupy kibiców, były podejmowane jakieś rozmowy i...wyszła ujnia z różnych powodów. Teraz doszły "okoliczności" i życie kibicowskie na grubszą skalę obumarło.
- Edytowany
Miszczu2007 = Chyba zostałem źle zrozumiany - Stowarzyszenie to nie mają być koledzy tylko REPREZENTACJA WSZYSTKICH kibiców.
Dodam też iż nie każdy uważa iż brak udziału w bojkocie oznacza "brak pomocy klubowi" - są kibice którzy uważają iż to bojkot oznacza "szkodzenie klubowi". "Pikniki" nie mają moim zdaniem zamiaru nikomu "dopiekać"- nie są tylko przekonani iż bojkot jest prowadzony również w ich imieniu i ma służyć dobru Cracovii.
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1312267' dateline='1523645147']
Ostatnio spotkałem znajomego, starszego kibica od wielu lat i żartobliwie zapytałem - nie bojkotujesz ? A on mi powiedział krótko "banda gówniarzy wywołała zadymę a teraz mają pretensje". Wg wielu to "D" odpowiada za zadymę derbową i jak gdyby z automatu łączy się bojkot z zawieruchą.
[/quote]
I właśnie te głupoty trzeba im wybić z głowy i mam pretensje do Stowarzyszenia, że nic z tym nie robi. Januszom można to tłumaczyć na przykładzie ulicy, na której ktoś spowodował wypadek. Czy komukolwiek przyszłoby do głowy zamykanie ulicy i karanie innych kierowców? Dochodzi do tego jeszcze fakt, że wstęp tylko dla karnetowiczów to koniec ruchu kibicowskiego na Cracovii, bo jak przyciągnąć nowych kibiców jeśli będą musieli kupować od razu cały karnet?
Bojkot nie dotyczy tego, że Filipiakowi nie podobała się zadyma.
[url=http://cracovia.krakow.pl/uzytkownik-fcmazury]FCMAZURY[/url] - nie ma czegoś takiego jak reprezentacja wszystkich kibiców co widać niestety po takich postawach jak m.in. Twoja. Dobru Cracovii na pewno posłużyłaby jedność kibiców, czyli padła decyzja o bojkocie, nie zgadzasz się z nią, ale się jej podporządkowujesz dla dobra ogółu, by zachować spójność grupy.
Przykład słaby bo ulica jest dla wszystkich a stadion dla bardzo małej grupy i można go spokojnie zamknąć i prawie nikt się tym nie przejmie.
Czyli przykład dobry bo w każdej analogii są jakieś różnice względem faktycznej sytuacji. Różnica nie dotyczy meritum, bo akurat dla kibiców mecze Cracovii są ważne.
[quote='Miszczu2007' pid='1312290' dateline='1523652308']
Czyli przykład dobry bo w każdej analogii są jakieś różnice względem faktycznej sytuacji. Różnica nie dotyczy meritum, bo akurat dla kibiców mecze Cracovii są ważne.
[/quote]
Jeśli na ulicy dochodzi do wypadków to bywa, że zostaje ona zamknięta, przebudowana i wprowadzane są dodatkowe ograniczenia prędkości. I albo kierowcy się dostosują, albo są karani. Mimo, że sami w życiu wypadku nie spowodowali.
W naszym przypadku kierowcy się obrażają i zaczynają bojkot motoryzacji. Zarząd dróg ma ten bojkot gdzieś, natomiast kierowcy jeżdżący drugą ulicą w mieście, tylko się cieszą.
Tylko, że zarządca dróg nie karze lamiacych przepisy, a podniósł znacząco koszt transportu dla ogółu nielamiacych przepisy.
Natomiast ma gdzieś, że posiada zainstalowany monitoring swoich dróg. Dobrze wie, że się nie sprawdza, ale sam nie modernizuje, bo żałuje pieniędzy.
[quote='KruszynaKSC' pid='1312223' dateline='1523630260']
Bzdury Miszczu piszesz.... chodzimy na mecze w grupie ok .8 stałych osób plus bardzo spore grono spotykane przed meczem i każdy....K U R WA KAŻDY
CZAISZ! KAZDY Z KIM ROZMAWIAM mówi że lepszym protestem było by ciśnienie Filipiak owi i innym na stadionie i każdy ***** CZAISZ KAŻDY mówił że by z chęcią do takiego protestu się dołączył i chętnie pozdzieral gardła obrazajac okupanta... ale co my tam wiemy.. jesteśmy lamistrajkami i kibicami gorszymi... bo nie dołączyłem się do bzdurnego bojkotu...
[/quote]
Dlatego mam wrażenie, że Filipiak po to podniósł ceny karnetów,żeby do takich sytuacji nie dochodziło.
A dlaczego każdy ....K U R WA KAŻDY Z KIM ROZMAWIASZ nie pozdziera gardeł obrażając okupanta podczas meczu ???
Bo bedzie to dzialalo w chwili obecnej jak bojkot.... czyli wogole nie zadziala a wiesz dlaczego?? bo na meczach jest garstka ludzi tak samo jak garstka ludzi bojkotuje.... Zeby cos ogarniac czy bojkotwac musi byc sila ludu miejsce ,czas i argumenty do dlaszego dzialnia a nie na juz teraz za chwile jak bylo i jest z bojkotem....bez ogolnego zastanowienia dalszego dzialania co dalej....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)