Czy ktos wie kiedy i gdzie gramy pierwszy mecz jest jakis terminarz ??
............................................................................................
BANIA !!
-
-
Baraże o ekstraklasę
http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/wiceminister-wdzieczny-za-lks,1339833 - czytajcie TO :)
Co news, to lepszy...
Rafi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> - czytajcie TO
>
> Co news, to lepszy...
Mam pytanie do wielbicieli Premiera Donalda.
Jak wytłumaczycie to, że Premier do tej pory nie zdymisjonował tego pana?
To gorsze znacznie niz pan Drzewiecki - którego też należało wyp... - bo to wiceminister sprawiedliwości! SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!
Wiceminister sprawiedliwości dziękuje za złamanie prawa!Kurwa mać trzeba umierać.
A co ma wspólnego "sprawiedliwość" z PZPN ? :)
PZPN udowodniło już że polskie prawo ich nie dotyczy, więc dlaczego teraz mieliby się tym przejmować?
Mam tylko nadzieje że jak kiedyś my będziemy mieć problemy to jacyś Politycy też się za nami wstawią jak ci za ŁKS. To akurat jest na ich plus (oczywiście w oczach ich wyborców z Łodzi).
Ale jaja :D bez kitu to już niezły cyrk na kółkach. To ciekaw jestem co powiedzą wieczorem w wiadomościach :)
Jeżeli Komisja Licencyjna zgodzi się rozpatrywać wniosek ŁKSu, to weźmie pod uwagę nowe dokumenty, czy te z 28maja?
Jeżeli nowe, to decyzję można zaskarżyć do SA, w związku z uchybieniami formalnymi, ponieważ dokumenty zostały złożone po terminie wskazanym w Podręczniku Licencyjnym :)
PS. Link na stronie PZPNu do Podręcznika Licencyjnego nie działa, przypadek?
Alko- a kto będzie skarżył? Chyba nie klub, którego dotyczyłoby orzeczenie... A inny nie może.
Ale do 21-07 komisja ds nagłych przekretów wyda noiwy podręcznik. Będzie on bardzo krótki, w zasadzie jedno zdanie: "Przyznać licencję wszystkim klubom za którymi wstawia sie minister sportu". I wszystko jasne:)
... i do kogo będzie skarżył skoro wiceminister
sprawiedliwości swoją wypowiedzią wywiera presję na tych którzy
będą orzekać o sprawie ŁKS w przyszłości.
A propos tego dlaczego spadliśmy - to jednak jest, notabene, związane z watkiem o barażach a poza tym przejawia się tu co jakiś czas... nowy wątek? Z przeneisieniem dotychczasowych cennych uwag?
Absolutnie nie można się zgodzić z tym że spadliśmy WYŁĄCZNIE z własnej winy.
Absolutnie nie można się zgodzić z tym że spadliśmy WYŁĄCZNIE przez sędziów.
======
Jesli chodzi o uwagi niektórych przedmówców "nie zasługujemy (piłkarsko) na ekstraklasę" - nie wiem, ja się nie znam, moze i nie zasługujemy. Ale jeśli my nie zasługujemy, to kilka drużyn które tam będzie grać tym bardziej... Wymieniać? Ruch - to, jak kładli się u nas na boisku (i jeszcze trener ich za to chwalił) woła o pomstę do nieba. Lechia? Arka? Odra Wodzisław? A jeszcze ŁKS ze strajkującymi piłkarzami, jeszcze Jagiellonia która powinna polecieć za korupcję...
Moim zdaniem, na pewno nie można rozdzierać szat na zasadzie "my jesteśmy świetni, a nas biją" - ale nie zauważyłem by ktoś tu to robił - ale nie można też pisać "jesteśmy do d..., zasłużyliśmy, nie zasługujemy, jesteśmy tylko i wyłącznie my winni" - a tak już niektórzy robią - bo to jest krzywdzące i niesłuszne.
Pozwolę sobie wymienić kilka, moim zdaniem, kluczowych przyczyn spadku. Bo jakoś nie wierzę że Komisja Odwoławcza zrobi to co powinna zrobić czyli powie "my nie mamy prawa już nic zmieniać".
Kolejność przypadkowa.
1. Piłkarska nieudolność. Oczywiście, zawsze można zagrać lepiej i każdy to może powiedzieć o każdym klubie... Ale kilka razy punkty straciliśmy w sposób kompletnie frajerski. Górnik Zabrze u siebie - mecz był ewidentnie do wygrania, a sknocony. Ruch u siebie. Polonia Bytom na wyjeździe - jak można było to przegrać? Idiotycznie straciliśmy wyrównującą bramkę ze Śląskiem, niedowiezienie wyniku z ŁKS to też element frajerstwa...
2. Błędy sędziowskie. Już o tym pisano wielokrotnie, ale w tym sezonie przekręcano NAS, a na naszą korzyść ISTOTNYCH pomyłek nie przypominam sobie... Też wymienię: ŁKS - bramka po czasie i ze spalonego. Lech - dwie bramki ze spalonych. Ruch - nieuznanie bramki Nowaka. Odra - bramka po faulu na Ślusarskim + wyrzucenie Nowaka w końcówce. Brak drugiej czerwonej w meczu na wyujeździe z Polonią Bytom. Tu wszedzie ewidentnie stracone przez to punkty. Punkty stracone być może: Jagiellonia - wyrzucenie Cabaja za faul PO SPALONYM, Wisła u nas - brak czerwonej dla Clebera przy 1:0, GKS Bełchatów - nieuznana bramka Moskały... Polonia warszawa na wyjeździe - wolny bity był z miejsca kilka metrów bliżej niż był faul... Bardzo wyraźnie to któryś forumowicz pokazał...
Może przypadek. Ale jakoś dużo tych przypadków... I to jednostronne...Przypomnę też, że PO MECZU dostakli karę dwóch meczów Baran i Dudzic za faule - a żaden z tych, który nas faulował na czerwoną, nie dostał... Jak też "wykartkowanie" drużyny w Wodzisławiu...
3. Pech. Kilka bramek straciliśmy nad wyraz przypadkowo, mocno pechowo. Nie przypominam sobie bramki strzelonej "szczęśliwie" w tym sezonie... Przykłady - Odra Wodzisław, bramka 2. Piłka odbiła się o Szeligę i weszła "idealnie" - kilka centymetrów w tę lub w drugą i gola nie ma! ŁKS - bramka 3. Też bramka po pechowym i głupim odbiciu piłki od obrońcy!
4. PZPN. Niezrozumiała decyzja (stosunkiem głosów 6:5 !) zmieniająca Jagielloni karę spadku na - 10 punktów. Jakoś mało się o tym pisz,e a to ma przecież fundamentalne znaczenie! Jagiellonia ostatnia - my nie lecimy. Poza tym, owe -10 punktów skutkowało (dowodów nie ma, ale przecież to widać) "dziwnymi" porażkami Jagielloni pod koniec sezonu... Gdyby tam były inne wyniki, inaczej mogłoby się to potoczyć...
5. PZPN. Słuszne, niesłuszne - ale termin przyznawania licencji minął, prawo obowiązuje. i zupełnie niezrozumiałe są takie starania PZPN (przede wszystkim wielkie protesty Piechniczka) by jednak ŁKSowi przyznać licencję... Bo w oficjalnie ogłoszonej tabeli byliśmy na 14 miejscu...
6. Pech. Gdyby decyzję Sądu sprawie Widzewa ogłoszono parę dni później, baraże byłyby rozegrane (a w każdym razie pierwszy) i już nic nie dałoby się kombinować z ŁKSem... Zauważcie - opóźnenie było z powodu Widzewa, a skorzystał na tym ŁKS!
7. Trener Majewski. To co on zrobił z tą drużyną, ustawiając ją w taki styl gry, wywalając czołowych zawodników i dołując ich (od "nie cofajacego się Gizy do "ustawiania stopy" Dudzica - widzieliśmy.
8. PZPN./Ekstraklasa SA. Zupełnie niezrozumiałe było dla mnie rozgrywanie zimą, w śniegu, dwóch kolejek wiosennych. Przecież nie ma mistrzostw Europy! Drużyna nie maiłaby tego dołka po Majewskim, a zauważcie też, że w te dwa mecze "wiosenne" wchodził mecz z Arka, która wiosną przegrywała co się da. Wystarczyło tego nie przegrać, a uważam, ze gdyby rto miało miejsce w lutym to nei przegralibysmy...
================
Co do niektórych przyczyn można "gdybać" na ile to miało znaczneie, ale zabrakło nam JEDNEGO PUNKTU! Lub lepszego bilansu z Arką... A w punktach 1-6 - drobiazg już zmienia sprawę...
I dlatego spadliśmy. Nie po raz pierwszy... Wrócimy! :)
++++++++++++++++
Dygresja - mniej związana z tematem.
Zauważcie, ze nie wymieniłem - wymienianych tu przez niektórych - Filipiaka i Tabisza. Ja się na zarządzaniu klubem nie znam. Ale zakupy wiosną były. Majewski został zwolniony - moze troche za późno, ale wystarczająco wcześnie by wiele zmienić. Zakupy w zimie były. Płatek, którego niektórzy oskarżają? To wchodzi w punkt 1 (trener to składowa drużyny) a poza tym jednak z samymi jego wynikami byliśmy na miejscu niespadającym... On jednak też zaczął z tą drużyną grać w stylu ładniejszym i jakoś zaczęło to być milsze dla oka - chwilami...
Robinksc Napisał(a):
> A co ma wspólnego "sprawiedliwość" z PZPN ?
>
> PZPN udowodniło już że polskie prawo ich nie
> dotyczy, więc dlaczego teraz mieliby się tym
> przejmować?
Ano. Po prostu zachowuje się w swoim stylu :)
>
> Mam tylko nadzieje że jak kiedyś my będziemy
> mieć problemy to jacyś Politycy też się za
> nami wstawią jak ci za ŁKS.
Ja powiem tak: jak będziemy mieć problemy - bardzo bym chciał.
Ale BARDZO BYM NIE CHCIAŁ by jakikolwiek polityk namawiał DO ZŁAMANIA PRAWA w interesie Cracovii. To też a propos tej hipokryzji, jesli kolega Omen jeszcze nas czyta :P
Agnan: rzeczywiście, punkt 6) to pech jakich mało. Po prostu byłoby pozamiatane i nikt nie miałby czasu mącić:(
Pierdolenie, że decyzja KO ratowała Cracovię, jest WIELKIM KŁAMSTWEM propagowanym przez kibiców ŁKS. Dla wiadomości wszystkich oszczerców z Łodzi- w dniu 28 maja 2009 r., kiedy podejmowana była decyzja, Cracovia zajmowała miejsce zapewniające utrzymanie w lidze BEZ BARAŻY.
Jak wygląda sprawa skargi ŁKS w WSA pokazało rozpatrzenie wniosku o zawieszenie wykonania decyzji. Przypominam, że wniosek został ODDALONY. Według speców z Łodzi miał być uwzględniony przez WSA na 200%.
Nie mam nic do kibiców ŁKS'u, ale jak czytam takie farmazony, jak powyżej, to mi gula lata. Nie macie honoru, żebrzecie u polityków, rodzin zmarłych działaczy itp. to przynajmniej nie róbcie z tego cnoty.
jak wierzysz w to co napisałeś - to powinieneś pójść się leczyć
Dla mnie kupowanie meczy i to co zrobił łks to takie samo kurestwo. Nie zasłużyliście na gre w ekstraklasie a nawet na samo istnienie. Nienawidze lks-u.
Oczywiście uważam że nam ekstraklasa też się nie należy.
Lewicki chciał nas wrzucic...kurwa padłem.....Wygląda na to że licencje dotycza wszystkich tylko nie biedaków z Łks-u....
Dancik_Ldz Napisał(a):
> Postanowiłem się ustosunkować do waszych
> wypowiedzi.
>
> Otóż jestem kibicem Łódzkiego Klubu
> Sportowego, wyzywanego przez was od złodzieji i
> oszustów. Generalnie myślę, że na tę sprawę
> patrzycie ze swojego puntku widzenia. Ja
> przytoczę mój
>
> ŁKS nie otrzymał licencji w Czerwcu od komisji
> licencyjnej, gdyż nie ów komisję nie
> zadowoliły plany budżetowe spółki ŁKS ŁÓDŹ
> ŚŚA. Papiery wysłane wtedy do PZPN były zbyt
> mało wiarygodne, z czym się zgadzam.
> SKorzystaliśmy więc z prawa do odwołania, gdyż
> dokumenty zostały uzupełnione. Jakież to było
> zdziwienie gdy, komisja odwoławcza nie uznała
> naszych racji, nie analizując nawet papierów. Z
> góry nas skreślono, a tym, że niebyłoby ŁKS w
> ekstraklasie skorzystałoby wielu ludzi, między
> innymi wasz klub Cracovia. Mówiliście, że mamy
> układy, a ostatnie wydarzenia to przestępstwo.
> Powiem tyle - gówno prawa. Jak każdy wie szefem
> komisji licensyjnej w PZPN jest pan Lewicki,
> który jest to notabene wychowankiem Cracovii, jej
> wiernym kibicem. Nigdy nie ukrywał on wzmożonej
> sympatii do waszego klubu. Postanowił więc
> zapobiec spadkowi Cracovii kosztem nas.
> Zajęliśmy sportowo 7 miejsce i to się liczy. TO
> SIĘ LICZY. A pierdolonie, że nie dostaliśmy
> licencji z powodu złej sytuacji finansowej to
> zwykłe kurewskie kłamstwo. Kluby takie jak Odra
> Wodzisław, która nie płaciła zawodnikom od
> Lutego, czy Ruch Chorzów którego prezes otwarcie
> mówił, że nie ma pieniędzy na działalność
> klubu. Nie wspomnę nawet o Jagielonii która
> @#$%& za kupowanie meczy została ukarana ... 10
> punktami karnymi. @#$%& mać, to ŁKS miałbyć
> zdegradowany za brak jakiegoś @#$%& świstka, a
> klub który kupił wchuj meczy nie? Takie rzeczy
> to tylko w PZPN. Jeśli my nie spiełniliśmy
> wymogów licencyjnych to taki Ruch czy Odra
> również nie powinny. Mimo o wiele gorszej
> sytuacji finansowej tych klubów od ŁKS przyznano
> im licencję. Wy sądzicie, że wygrały u nas
> układy. Gówno prawda. Łódź nie ma żadnego
> porządnego lobby w PZPN i taka jest @#$%& prawda.
> Łodzi się nie lubi w PZPN, i dlatego pomyślano
> by się jej pozbyć w myśl zasady "Trzeba
> zdegradować jakiś klub, by kluby zaczęły
> poważnie brać się za licencję". Nie mieliśmy
> żadnego poparcia. Wy mieliście o dużo większe,
> w tym pana Lewickiego. Powiem jedno, my kibice
> ŁKS mamy ogromny żal do was za waszą akcję
> kosztem naszego klubu. Wysyłanie listów przez
> prezydenta Miasta do PZPN, by nie przyznawac
> licenji ŁKS to zwykłe skurwysyństwo. Gdybyśie
> wy byli w tej sytuacji co my, sądzilibyście
> inaczej. Nasze kłopoty wyniknęły, z głupoty
> naszego prezesa, notabene wyrzuconego za tę
> sprawę. Jeśli w polskim związku każdy jest
> sobie równy, to czemu nie wyrzucili Ruchu?
> Łódź jest bardzo nie lubiana w kręgach PZPN.
> Sądzicie, że dlaczego teraz nam przyznają
> licencję? Bo zmądrzeli? Nie @#$%&, bo
> przeprowadziliśmy akcję na całą Polskę,
> rozwieszajać wszędzie transparenty "Ekstraklasa
> dla ŁKS", nie tylko w Łodzi ale w innych
> miastach jak Warszawa czy tez wasz Kraków.
> Złączyło się z nami wiele osób. Pialiśmy
> kilkadziesiąt tysięcy listów, email do władz
> PZPN, do dziennikarzy, do polityków. Zostaliśmy
> oskubani z miejsca w Ekstraklasie - taka jest
> prawda. Nasz błąd ze złym wnioskiem o licencję
> wykorzystano, i jest to też nasza wina. Później
> przedstawiliśmy w odwołaniu wiarygodne
> argumenty. Ale to już było nieważne. Znaleźli
> kozła ofiarnego . Gdyby nie gigantyczna akcja na
> cały Kraj do tej pory byśmy nie mieli szans na
> licencję. W tej chwili najlepszy wniosek o
> licencję od kilku lat. Wystąpiliśmy nawet do
> WSA o anulowanie decyzji PZPN. Leśne dziady,
> wiedziały, że przegrają, i żeby nie robić
> zamieszania przyznają nam teraz licencję.
> Dzięki gigantycznemu zamieszaniu i lobby ze
> strony kibiców, polityków i działaczy, udało
> się przestraszyć @#$%& z PZPN. Gdyby nie oddali
> nam tej licencji, burdel by postwał w Sieprniu,
> gdy WSA uznało by nasze racje. Wtedy dziadki by
> płacili milionowe odszkodowanie. Komentarzu typu
> "wygrała korupcja" to zwykła niewiedza z waszej
> strony. Popełniliśmy owszem bład przy wniosku
> licensyjnym, ale każdy ma prawo do błędów. A
> fakt, że kubly jak Ruch, Odra czy sprzedajna
> Jagielonia ją dostały, świadczy o tym, że
> chciano za wszelką cenę nas się pozbyć. Nie
> mam nic do was, ale wasz klub zajął złe
> sportowe miejsce w rozgrywkach i powinien spaść
> od razu. Przez wujka Lewickiego, odzyskaliście
> nadzieję, ale powiem tylko jedno "To co
> zrobiliście, jak walczyliście o ta ekstraklaśe
> było nie fair, było chamstwem".
>
> Pomyślcie ludzie. Nam licencja się należy. W
> tej chwili mamy wszystkie wymagane dokumenty, Nie
> ma podstaw by nas wyrzucić. Wy zajęliście
> miejsce spadkowe, i powinniście spaść - taka
> jest prawda, i każdy powinien przyznać tu
> rację. Przez całe to zamieszanie w zasranym PZPN
> wyniknęła taka sytuacja. Już mówiłem, nie
> każdy w PZPN jest sobie równy. Świadczy o tym
> przykład Jagieloni z -10 punktami zamiast
> degradacji. My byliśmy traktowanie jak zera.
> Spójrzcie na to z naszje strony. Gdybny nie te
> transy, wnioski do sądu, interwencje polityków
> nadal bysmy byli bez licencji. Jednak dziady się
> przestraszyli i dobrze.
>
> Pan Lewicki chciał was wrzucić na nasze
> miejscie, to się nazywa "układem". Wszak mu się
> to już nie uda, a problem jest już prawie
> rozwiązany.
>
> Zamiast napiszecie o nas, że jesteśmy "kurwami,
> cwelami" spójrzcie na ten temat z naszej strony.
> Jak wy znajdziecie się w takiej sytuacji czego
> nie życze zrozumiecie o co chodzi.
>
>
Gdy zwykły obywatel spóźni się o jeden dzień to nie ma uproś, sprawa nie jest rozpatrywana z przyczyn formalnych!!!!!!!!!!!!! Tak więc Wasza skarga do sadu administracyjnego może dotyczyć tylko procedury a nie treści merytorycznej!!!!! To że po czasie macie wszystkie dokumenty nie ma znaczenia!!!!!!!!!!!!!!! jak pzpn chce wam pomóc z całą zgrają debilnych polityków to powinni znieść wymóg licencji!!!!!!!!!!!!!!Jeszcze raz powtarzam, sąd administracyjny będzie rozpatrywał Wasz wniosek z punktu widzenia procedury!!! Jestem starszym kibicem i nie mam nic przeciwko ŁKS-owi, za moich czasów była zgoda i fajna atmosfera na naszych wspólnych meczach
Dancik_Ldz Napisał(a):
>
> ŁKS nie otrzymał licencji w Czerwcu od komisji
> licencyjnej, gdyż nie ów komisję nie
> zadowoliły plany budżetowe spółki ŁKS ŁÓDŹ
> ŚŚA.
ŁKS nie otrzymał licencji w maju.
> Jak każdy wie szefem
> komisji licensyjnej w PZPN jest pan Lewicki,
> który jest to notabene wychowankiem Cracovii, jej
> wiernym kibicem.
Przed zakończeniem rozgrywek wierni kibice Cracovii wiedzieli, że zakończymy sezon na 15 miejscu, tak? 15 miejsce równie dobrze mogło zająć kilka drużyn, ze szczególnym naciskiem na Górnik Z.
> Nigdy nie ukrywał on wzmożonej
> sympatii do waszego klubu.
To miło z jego strony. A jakieś cytaty na tą bezgonną miłość do Cracovii?
> Zajęliśmy sportowo 7 miejsce i to się liczy. TO
> SIĘ LICZY. A pierdolonie, że nie dostaliśmy
> licencji z powodu złej sytuacji finansowej to
> zwykłe kurewskie kłamstwo. Kluby takie jak Odra
> Wodzisław, która nie płaciła zawodnikom od
> Lutego, czy Ruch Chorzów którego prezes otwarcie
> mówił, że nie ma pieniędzy na działalność
> klubu. Nie wspomnę nawet o Jagielonii która
> @#$%& za kupowanie meczy została ukarana ... 10
> punktami karnymi. @#$%& mać, to ŁKS miałbyć
> zdegradowany za brak jakiegoś @#$%& świstka, a
> klub który kupił wchuj meczy nie? Takie rzeczy
> to tylko w PZPN. Jeśli my nie spiełniliśmy
> wymogów licencyjnych to taki Ruch czy Odra
> również nie powinny.
Może i tak, ale te pretensje to nie do nas.
> Pomyślcie ludzie. Nam licencja się należy. W
> tej chwili mamy wszystkie wymagane dokumenty, Nie
> ma podstaw by nas wyrzucić.
Niech teraz Drumlak spróbuje zastrajkować, od razu wpierd...
> Wy zajęliście
> miejsce spadkowe, i powinniście spaść - taka
> jest prawda, i każdy powinien przyznać tu
> rację.
Ja tą racje przyznaje i czekam na rozgrywki 1 ligowe, a b.uce przesunęły termin o 1 tydzień.
> Przez całe to zamieszanie w zasranym PZPN
> wyniknęła taka sytuacja.
dokładnie, dlatego Cracovii nie mieszaj w to gówno.
Nie próbujcie z tym jakimś dancikiem, czy jak mu tam, polemizować, bo zniżacie się do jego poziomu. Z godnością, panowie, z godnością...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)