A ja ze swej strony dodam tyle, że kij ma dwa końce i modernizacja Suchych Stawów może się Hutnikowi odbić czkawką. Otóż wyczytałem gdzieś, że miasto - jako właściciel stadionu - będzie rozważać podniesienie stawki za dzierżawę obiektów, ponieważ te będą po modernizacji bardziej "komfortowe". Hutnik, który i tak ma problemem z opłacaniem bieżącej stawki, być może nie będzie w stanie znaleźć środków na to, by grać na "swoim" stadionie. Fajnie, prawda? A przypomnę jeszcze raz: Hutnikowi modernizacja Suchych Stawów do homologacji na ekstraklasę jest zupełnie niepotrzebna.Potrzebna jest Wiśle i Cracovii.
-
-
I my i "oni" w gościnie u Hutników?
Color - Majcher Wam tego nie zrobi, na pewno nie przed wyborami.
A myślisz, że psa z kulawą nogą zainteresuje los Hutnika?
Casus Bałtyku Gdynia, który został wypchnięty na boczne boisko własnego stadionu (tak, wiem, stadion jest "miejski", ale z obiektem przy Ptaszyckiego sytuacja jest analogiczna) stanowi dla kibiców HKS groźne memento.
A ja się zastanawiam, jak będzie wyglądała murawa rozłożona w styczniu-lutym?, gdy będą na niej rozgrywały mecze 3 drużyny (średnio 1,5 meczu na tydzień). Przecież to się podłoża nie będzie trzymać, tak na mój rozum.
Według ludzi z Zielonej Architektury - nic nie będzie złego z murawą :)
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A ja się zastanawiam, jak będzie wyglądała
> murawa rozłożona w styczniu-lutym?, gdy będą
> na niej rozgrywały mecze 3 drużyny (średnio 1,5
> meczu na tydzień). Przecież to się podłoża
> nie będzie trzymać, tak na mój rozum.
Trawy sadzić nie będą - wszystko z rolki - przy podgrzewanej płycie ukorzeni się szybko
No aż taki ciemny nie jestem, żebym myślał, że będą "sadzić" swoja drogą to trawę się sieje nie sadzi, rzec można, że właśnie ta z rolki to właśnie w jakimś sensie sadzenie.
Mam właśnie wątpliwości czy trawa z rolki ukorzeni się w lutym, ale podejrzewam, że ci z zielonej architektury się lepiej znają. Tak tylko rzuciłem temat.
leszeczek Napisał(a):
> No aż taki ciemny nie jestem, żebym myślał,
> że będą "sadzić" swoja drogą to trawę się
> sieje nie sadzi, rzec można, że właśnie ta z
> rolki to właśnie w jakimś sensie sadzenie.
> Mam właśnie wątpliwości czy trawa z rolki
> ukorzeni się w lutym, ale podejrzewam, że ci z
> zielonej architektury się lepiej znają. Tak
> tylko rzuciłem temat.
Nie..no nie podejrzewałem Cię o to że się nie znasz na trawie;)
Ale masz rację - ją się sieje a nie sadzi.
Tą pewnie jakoś ukorzenią, podleją chemią, podgrzeją i będzie
Pociągną klejem na całej powierzchni i będzie. Prawda jest taka, że ta murawa ma wytrzymać w jako takim stanie 4 miesiące. Potem będzie miala sporo czasu żeby dojść do siebie.
Czasu będzie miała tyle że nawet krzaki wyrosną;)
Nzg:
krzaki, to ty masz na dupie :)
Color- nie wiedziałem, że kolega lubi takie klimaty... :D
Boże uchowaj! Ja tylko stwierdzam fakt ;)
Nie da się stwierdzić faktu bez zapoznania się z nim!
Kajak, ty niewierny Tomaszu! Bitwę pod Grunwaldem też kontestujesz?
Color Napisał(a):
> Nzg:
> krzaki, to ty masz na dupie :)
Wypraszam sobie! Bez takich insynuacji.
Color Napisał(a):
> Kajak, ty niewierny Tomaszu! Bitwę pod Grunwaldem
> też kontestujesz?
Bitwę pod Grunwaldem widziałem na własne oczy , wisiała w sukiennicach.
Ale ok doświadczenie empiryczne też uznam za pewnik , udowodnij że , no to z tymi krzakami i Nzg to prawda.
Albo to udowodnisz albo przyznaj się ze widziałeś i po problemie.
Kajak Napisał(a):
> Color Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kajak, ty niewierny Tomaszu! Bitwę pod
> Grunwaldem
> > też kontestujesz?
>
> Bitwę pod Grunwaldem widziałem na własne oczy ,
> wisiała w sukiennicach.
a nie na Wawelu przypadkiem? dopóki sprytnym oszustwem PRL-owskich urzędasów via Malbork nie trafiła do chaty Warsa i Sawy?
Jako żywo przypomina mi to Cracovię z końca lat 90-ych. Niech to będzie pro memoria ,że a) uciekliśmy niemal spod gilotyny b) nic nie jest dane na stałe. Zaledwie 12 lat temu HKS (pod względem organizacyjnym, finansowym i sportowym - oczywiście nie "kibicowskim") patrzył na nas tak jak my teraz na niego - [b]szanujmy więc to co mamy i w jakich dobrych czasach dla Pasów teraz jesteśmy.[/b]
[hr]
Ultimatum piłkarzy Hutnika
Artur Gac
2009-12-18, ostatnia aktualizacja 2009-12-17 18:16
Gracze i trenerzy z Suchych Stawów napisali list otwarty, w którym "dziękują" zarządowi klubu, że choć zbliżają się święta, to od pół roku nie dostali żadnych pieniędzy. - Gra w III lidze to przecież amatorstwo i szansa, głównie, by się wypromować - mówi wiceprezes Andrzej Szmyt
Fot. Tomasz Wiech / Agencja Gazeta
więcej zdjęć
?Zarządowi dziękujemy za stworzenie ?fantastycznej ? atmosfery dla nas i naszych rodzin przed świętami Bożego Narodzenia. W Wigilię większość ludzi będzie dzieliła się opłatkiem ze swoimi bliskimi, a my podzielimy się długami i zaciągniętymi kredytami? - piszą zawodnicy i szkoleniowcy Hutnika.
Frustracja piłkarzy sięgnęła zenitu, dlatego postawili działaczy pod ścianą; m.in. wskazali termin spłaty zaległych pensji. - Do 21 grudnia dajemy czas zarządowi na uregulowanie długów. Co później? Jeśli nic się nie zmieni, to jak jeden mąż przestaniemy wywiązywać się ze swoich zobowiązań - zapewniają zawodnicy lidera III ligi.
Piłkarze z Suchych Stawów nie otrzymują pensji od siedmiu miesięcy. Co kilka dni słyszeli obietnice i kolejne terminy. Jednorazowo pieniądze dostali od... niepełnosprawnego kibica, który chciał okazać sympatię klubowi z Suchych Stawów. - Czujemy się lekceważeni i oszukiwani przez właścicieli klubu. W końcu, po ponad 30 tygodniach, czara goryczy się przelała - złości się Rafał Brzeziański, bramkarz Hutnika.
Andrzej Szmyt, wiceprezes klubu, rozwiewa nadzieje na spełnienie ultimatum: - Do poniedziałku na pewno nie znajdziemy pieniędzy. Co wtedy? Rozumiem ich żądania, ale liczymy, że pomogą nam, by sport na Suchych Stawach nie zniknął.
Zawodnicy są zbulwersowani zachowaniem działaczy, którzy ciągle prowadzą rozmowy transferowe w ich imieniu. Według relacji jednego z piłkarzy klub zablokował jego przejście do GKS-u Katowice. - Usłyszałem, że o testach w tym klubie mogę zapomnieć, bo katowiczanie nie rozliczyli się w całości za transfer Mateusza Niechciała. I kto to mówi? - pyta zawodnik.
Zdaniem Szmyta piłkarze nie rozumieją do końca swojego położenia. - Przecież III liga to rozgrywki amatorskie, które tak naprawdę dają im szansę wypromowania się. Po sezonie możemy ich sprzedać, a nie oddawać teraz za darmo - zaznacza Szmyt. - Liczą, że będą rozchwytywani, ale tak kolorowo nie będzie.
"Dariusz Siekliński, trener Hutnika: - Dziewięciu chłopców już złożyło dokumenty o rozwiązanie kontraktów, a pozostali wnioski o roczną karencję. Miarka się przebrała, bo nikt w XXI wieku nie ma zamiaru być białym murzynem - grzmi szkoleniowiec.
Prezes Szmyt: - Nie bijemy się w pierś, bo zrobiliśmy wszystko, co możliwe. Odbijamy się od drzwi wszystkich polityków i spółek działających na terenie Nowej Huty.
Piłkarze liczą, że okres przedświąteczny ruszy sumienie działaczy, lecz trener Siekliński pozbawia ich złudzeń. - Nie wierzę w to, bo działacze w ogóle nie mają do siebie pretensji, tylko obwiniają nas za brak awansu w poprzednim sezonie. Zapominają, że gdy pojawiła się szansa gry w II lidze, to odpisali do PZPN-u, że nie mają pieniędzy - rozkłada ręce trener.
Proszący o anonimowość piłkarz: - Z takim zarządem Hutnik nie ma żadnych perspektyw. Psychicznie nie da się tego już dłużej wytrzymać.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Bitwa pod Grunwaldem (o ile mnie pamięć nie myli) była rok/dwa temu w Muzeum Narodowym w Poznaniu (sam widziałem) z dopiskiem, że przeniesiona tymczasowo z Krakowa. Możliwe więc jest tak, że już wróciła lub wróci kiedy skończą sukiennice, przynajmniej tam kojarzę, że miała wrócić.
A żeby nie całościowo poza tematem. Wczoraj po 22:00 zwiedziłem sobie Hutnika i całkiem fajne te tereny są. Te nowe stadiony to już nie będzie taka bajka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)