Profesjonalny ranking najlepszych skoczków w historii.
Nieskromnie dodam, że potwierdza moje obliczenia sprzed lat
https://www.youtube.com/watch?v=_txezqPWohI
-
-
Adasiu leć ! Kamilku, Piotrusiu i inne orzełki tyż lećcie !
- Edytowany
„Ranking” oparty na subiektywnych kryteriach
Fakty są proste Stoch ma 4 medale olimpijskie w tym 3 złote
Stoch wygrał 3 razy najbardziej prestiżowy turniej w skokach
Osiągnięcia Ahonena czy Małysza przypominają Agnieszkę Radwańską, która wysoki ranking nabijała grając w cholerę turniejów i tłukąc punkty w miejscach gdzie czołówka nie jeździła
Liczą się Igrzyska i TCS kiedy wszyscy się spinają
Małysz był wybitnym skoczkiem ale jeśli chodzi o osiągnięcia Stoch go przebił
EDIT
To ze ktoś ma kanał na YT nie czyni go z automatu wyrocznią
Oczywiście, że kanał na YT nie czyni wyrocznią, podobnie jak i subiektywne przekonanie, że liczy się tylko olimpiada.
Igrzyska są ważniejsze od Olimpiady w kategoriach sportowych :)
🛶
Puchar świata w zimowych sportach jednak się bardzo liczy, moim zdaniem więcej znaczy niż TCS i myślę, że od mistrzostw świata też. Zarówno w alpejskim jak i klasycznym. Tu nie ma nic nie znaczących zawodów, praktycznie wszyscy wszędzie startują może poza Japonią, ze względu na późniejsze możliwe perturbacje z formą. Nie da się tego porównać do tenisa.
Hahahaha, ten filmik raczej powinien trafic do dzialu "smieszne". Ale skoro gosc ma kanal na youtube to na pewno jest wyrocznia. Tak samo jak wszystko co powiedza w tivi musi byc prawda.
12pkt za MS, ktore odbywaja sie co 2 lata, a tylko 15 za IO bedace raz na 4 lata. Pomijajac juz range obydwu imprez. Tak wysokie punktowanie jakis MS czy Pucharow Swiata w lotach, to tez dobry zart. A juz kategorie w stylu "mini turnieje", letnie grandprix, turnieje nordyckie, czeskie, czy moje ulubione - skok roku (musialem sprawdzic co to jest) to juz geniusz autora, ktorego zwykly smiertelnik jak ja nie jest w stanie ogarnac. Z tego wynika ze wygrywajac dwa razy turniej nordycki ma sie wiecej punktow niz za zloto olimpijskie. Sztos! Mysle za kazdy skoczek o tym wlasnie marzy, zeby wygrac jak najwiecej turniejow nordyckich, czeskich i szwajcarskich zamiast turnieju na Igrzyskach Olimpijskich i dzieki temu bedzie wyzej w rankingu na yt u jakiegos typa. Spelnienie marzen. Zabraklo mi jedynie dodatkowych punktow za tzw odpowiedzialnosc spoleczna, ale wtedy Adasiowi trzeba by odjac za reklamowanie energetyka i czekolady ;)
Czterokrotny! mistrz olimpijski Ammann kilka miejsc nizej w rankingu niz Ahonen, ktory nigdy nawet podium olimpijskiego nie powachal. O miejscach Stocha i Adasia nawet mi sie po raz kolejny pisac nie chce. Jestem pewien ze autor rankingu przepytal 100 losowych skoczkow (czyli chyba wszystkich na swiecie uprawiajacych ta dyscypline ;) ) i 99 odpowiedzialo ze woleliby wygrac Puchar Swiata w lotach + turniej nordycki + letnie grand prix + skok roku niz zloto olimpijskie. Tylko jakis 1 pojeb sie wylamal. Ciekawe kto to byl.
Jeszcze raz goraco polecam ten material! Kawal swietnej roboty! Musial sie chyba na kims wzorowac ;)
[quote]#post1561081 Igrzyska są ważniejsze od Olimpiady w kategoriach sportowych :)
🛶 [/quote]
olimpiada to tylko 4-o letni okres czasu . obecnie całkowicie bez znaczenia.
no dzisiaj nieźle, choć Pieter musiał coś odyebać...
53 dni później
- Edytowany
Beczka miodu na dziś : PIOTR ŻYŁA MISTRZEM ŚWIATA !!!!!!
I to w jakim stylu ! Po pierwszej serii 13 miejsce i rekord skoczni.Normalnie szał.😀
Piekna sprawa!! Kolejny medal Mistrzostw Swiata w skokach!!!
- Edytowany
Eeee tam, czwartorzędne zawody na skoczni dla dzieci. Tylko medale igrzysk się liczą 😉
8 indywidualne MŚ Polaków
Adam Małysz 4 3xnormalna 1xduża
Piotr Żyła 2 2xnormalna
Kamil Stoch 1 1xduża
Dawid Kubacki 1 1xnormalna
1050 dni później
Swój ostatni skok na Wielkiej Krokwi w Zakopanem oddał dziś Kamil Stoch...
Dzięki Kamil za te wszystkie lata, te wszystkie emocje,te wszystkie wygrane i podia...
Pamietam jak wygrywales pierwszy raz w Zakopanem w sezonie gdzie zegnal sie Adam Malysz...
Dzis to Ty skocyles ostatni raz przed swoja publicznoscia....
29 dni później
Sztafeta pokoleń zachowana. Kolejne igrzyska w XXI wieku z medalem. Brawo Kacper Tomasiak.
duża sprawa. kiedy konkurs na dużej to bym oglądnął po przerwie ten niegdyś pasjonujący sport
W sobotę na dużej.
o której
4 dni później
Nie widzę wątku o IO dlatego tu.
Kacper Tomasiak brązowym medalistą IO na dużej skoczni!!!!
Niech mi ktoś wyjaśni co to jest konkurs duetów?
Dawna drużynówka. Tylko zamiast 4 zawodników skacze 2. Trzy serie.
nie dla mnie przyjaźń polsko-niemiecka, nienawidzę Niemców od dziecka
bogowie sprzyjają lepszym, Polska ze srebrnym medalem w skokach duetów.
Kacper TOMASIAK z trzecim medalem olimpijskim😃
Fajnie jakby Kacper podobnie jak Kamil Stoch odwiedził kiedyś nasz stadion.
Kacper Tomasiak na Grubo na Olimpiadzie trzy medale 🥈🥈🥉
[quote]#post1711028 Nie widzę wątku o IO dlatego tu.
[/quote]
nie żeby coś ale:
https://cracovia.krakow.pl/t/24811-zimowe-igrzyska-olimpijskie-milano-cortina-2026/1711339
Ja wiem, że ten wątek jest, ale mi się NIE WYŚWIETLA.
[quote]#post1711385 Ja wiem, że ten wątek jest, ale mi się NIE WYŚWIETLA.[/quote]
Wykluczyli Cię z igrzysk? 😂 Napisałbym jak kogo, ale nie chcę urazić żartobliwym porównaniem...
Może tak być jak masz autora na ignorze 😉 🤔
Sterby nie ignoruj to będziesz widział więcej 😋
nie sądziłem, że Karvin może kogoś wkurzać xD
Jak widać [i]więcej jest rzeczy na niebie i ziemi niż się ich śniło naszym forumowiczom[/i] 😂
Sterby ignoruje Karvina?
Najbardziej sensacyjna rzecz na tym forum, jaką tu czytałem...
[quote]#post1711447 nie sądziłem, że Karvin może kogoś wkurzać xD[/quote]
Jakby tak było znaczyłoby że nie ma sensu moja obecność na forum :)
[quote]#post1711631 [quote]#post1711447 nie sądziłem, że Karvin może kogoś wkurzać xD[/quote]
Jakby tak było znaczyłoby że nie ma sensu moja obecność na forum :)[/quote]
Kochany @Karvin#16 - specjalnie dla Ciebie dziś będzie z Churchilla (a wiedz proszę, że Churchilla cytuję tylko od święta i w wyjątkowych sytuacjach!):
[i][b]Masz wrogów? Bardzo dobrze. To znaczy, że o coś w życiu walczyłeś![/b][/i]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)