pisalem o emerycie Radomskim i możliwościach Rząsy......ech, Oresta szkoda :(
-
-
Re: Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów , smakowite historyjki itp.
Artur Płatek w dość obszernym wywiadzie -" Cracovia jest nieobliczalna"
http://ksppolonia.pl/web/aktualnosc,3602-artur_platek:_cracovia_jest_nieobliczalna.html#tresc
Właśnie miałem takie przeczucie że Oresta zwolniono bo dyrektor Rząsa miał go za przestarzałego trenera bez kontaktów za granicą który woli skupować szrot za ciężką kasę z Polskiego podwórka zamiast Pro Elite Player z Holandii.
Oresta nie zwolniono, Ludzie :)
Chyba nie powiesz, że sam zrezygnował?
Konrad Cebula przedłużył umowę z Sandecją
Konrad Cebula przedłużył kontrakt z Sandecją Nowy Sącz. Umowa będzie obowiązywać do końca czerwca 2012 roku.
- Bardzo się cieszymy, że Konrad zostaje z nami dłużej, bo to bardzo dobry piłkarz - uważa wiceprezes klubu Wiesław Leśniak. - Decyzja była konsultowana z trenerem Dariuszem Wójtowiczem - dodaje.
źródło: Sandecja.pl
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Oresta nie zwolniono, Ludzie :)
No jak nie zwolniono....
Forma prawna jest drugorzędna w takiej sytuacji.
Radomski to od początku było wiadomo, że przyszedł ze względu na Rząsę..
Kolesiostwo pełną gębą!
A Pietrasiak to jest 10 razy lepszy od Radomskiego...
btw Ja podziwiam Oresta, że mając takie "autorytety" za plecami jak Kubuś , czy Januszek wytrzymał u nas tyle czasu.
Khalid - właśnie, że jest różnica.
Dzisiaj to ja bym chciał przeczytać coś nowego tylko w tym wątku:D
Hajdo szybciutko podal sie do dymisji po kolejnej porazce LKSu Nieciecza ( podobno sa tam pilkarze lepsi od Naszych asiarow ) , GKS Katowice naszpikowany eks-gwiazdami ekstraklasy z naszym Kaliciakiem polegl u siebie z Sandecja ( przedni gol Makucha ) 2-3 , smaku porazki poczul rowniez Jacek Wisniewski ktorego Cidry polegly w Zabkach 4-3.
Jak widac wszedzie gdzie trafiaja nasi byli pilkarze i trenerzy powstaje D R A M A T !!!
Czy w tym wątku już można wreszcie coś poczytać o Ulatowskim?
http://www.sport.pl/pilka/1,70987,8562257,Ekstraklasa__Zmiana_trenera_w_Cracovii__Rafal_Ulatowski.html
Taaa... na przykład w Lechii (Nowak), Polonii (Skrzyński), Ruchu (Grodzicki, do niedawna Baran, Derbich)
Ale najważniejsze, że Ulatowski podał się do dymisji.
Zibiland Napisał(a):
> http://www.sport.pl/pilka/1,70987,8562257,Ekstrakl
> asa__Zmiana_trenera_w_Cracovii__Rafal_Ulatowski.ht
> ml
Pasuje sprostować to: "Po przegranym w słabym stylu spotkaniu trener był zdruzgotany. - Wszyscy czekają, aż położę głowę pod topór, ale nie zrobię tego. Jestem w stałym kontakcie z prezesem. [b]To właściciel klubu podejmuje decyzje - twierdził podczas konferencji prasowej, ale dobę później zmienił zdanie[/b]."
Później powiedział jasno - "nie chciałbym, żeby pierwsi dowiedzieli się dziennikarze".
Mknący...Pan profesor nie jest właścicielem Klubu i nie jest nawet większościowym akcjonariuszem ...ON ani Comarch.....
Więc o co tu chodzi...?
:o
To akurat cytata z giewu (btw - spisane źle, bo Ula powiedzial co innego)
"Zdaję sobie sprawę z tego, że cała odpowiedzialność jest na barkach trenera. Pracuję najlepiej, jak potrafię z tymi piłkarzami, których mam. Wszyscy oczekują, że być może położę swoją głowę, być może ona już wisi, ale to nie ja oceniam, tylko profesor Filipiak. Zobaczymy, jak to się ułoży. Po meczu, w takim emocjach nie chcę nic mówić, bo jest mi strasznie przykro i strasznie źle, że przegraliśmy kolejny mecz (...) Jestem w kontakcie z Profesorem. Dwie strony rozmawiają, dyskutują i szukają drogi wyjścia. Nie wypada mi powiedzieć najpierw dziennikarzom, a nie Profesorowi o swojej decyzji"
Polowa chlopakow z Cracovii to juz wiem gdzie kariery zrobia;] http://futbol.org.pl/news,22960.html
No i treneiro też nasz :)
Paru chlopakow gra tez w I lidze krakowski:Kusiak, Grzesiak Tomasz, Zurek,Burkat,Kekus.
http://www.goool.pl/pierwsza-liga/4385-krotka-przygoda-hajdy.html
To już nieaktualne. Dzień później Hajdo znów/dalej był trenerem Termalici
Btw to by byly jaja jak by Hajdo znowu robil za ratownika w Craxie;] pamietam jak w 3 lidze to mu sie udalo.W 1 lidze juz tak dobrze nie bylo .Moze bedzie kolejne podejscie?W niecieczy dlugo nie posiedzi, jesli Bruk-bet nie zdobedzie paru pkt w najblizszych meczach.
co świadczy o tym, że trenerem jest beznadziejnym. z reszta podobnie było jak 'pracowal' w kolejarzu i resovii. jego poziom to max. III liga. udalo hehe powiedzmy, ja jeszcze doskonale pamietam jak to wtedy bylo...
mknacylopez Napisał(a):
> To już nieaktualne. Dzień później Hajdo
> znów/dalej był trenerem Termalici
Amica - Amiki
Metallica - Metalliki
Termalica - Termaliki
o, przepraszam.
Dziś Bruk-bet Nieciecza wygrał z Flotą Świnoujście 2:1. Kapitanem druzyny z Niecieczy był Arek Baran, zaliczyl tez asyste przy 1 bramce
Baran asyste? Jakos trudno mi to sobie wyobrazic :P
SaNtO Napisał(a):
> Baran asyste? Jakos trudno mi to sobie wyobrazic
> :P
i na dodatek grał na stoperce :) Ale juz sie nie wypowiadam, bo jak ostatnio napisalam, ze Szczota zdobyl ladna bramke to ktos usunal moja wypowiedz . Pozdrawiam :)
ŁKS pokonal na wyjezdzie Giekse 3-1 ( Klusek rozegral caly mecz ) .
Gieksa chciala nawet milion zlotych za Naszego bylego trenera , teraz po trzeciej porazce z kolei pewnie beda chcieli sie go pozbyc za darmo hehe. ( przypomne ze Gieksa ktora miala walczyc o awans po tym meczu znalazla sie w strefie spadkowej spadajac na 16 pozycje i majac tylko 2 pkt przewagi nad ostatnim w tabeli Dolcanem Zabki ).
Musi być denna atmosfera w szatni jak trener chciał odejść, lecz go nie puścili...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/przejscie-do-wisly-mialem-niemalze-sluzbowe,1,3772472,wiadomosc.html
Villa_KS Napisał(a):
> http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/przej
> scie-do-wisly-mialem-niemalze-sluzbowe,1,3772472,w
> iadomosc.html
i to jest caly gts ktory za czasow komuny zabieral nam najlepszych juniorow / pilkarzy
Poniezej Boniek pare slow m.in o trenerach i sposobie w jaki pilkarze zalatwiaja sprawy , bo trening byl za ciezki. . .
Boniek zwraca uwagę na jeszcze jeden problem drążący polskie kluby. Prezesi zbyt łatwo pozbywają się trenerów, bo ci stają się niewygodni dla piłkarzy. Bogusław Cupiał cztery lata temu odprawił z Wisły Dana Petrescu, gdyż zawodnicy żalili się, że treningi są za ciężkie. Tym razem połowa drużyny Lecha miała narzekać na Jacka Zielińskiego.
"Który z polskich prezesów zachował się tak, jak ja w Widzewie? Kiedy piłkarzom zaczęło się wydawać, że się za dużo i za ciężko trenuje, że lepiej przegrać dwa mecze, żeby 'spuścić' trenera Stefana Majewskiego, do szatni wszedł prezes Boniek i powiedział do grajków tak: - Kochani chłopcy, ja was lubię i szanuję, ale wiedzcie o tym, że my szybciej zmienimy sobie was - piłkarzy - niż trenera. Pracujecie razem do końca sezonu i nie chcę słyszeć żadnych narzekań. Dlatego nie róbcie sobie jaj, tylko grajcie w piłeczkę!" - wspomina Zibi. Jego interwencja i praca obdarzonego zaufaniem Majewskiego skończyła się awansem Widzewa do Ekstraklasy.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/11/05/coraz-bezpieczniej-na-polskich-stadionach/
PZPN, Ekstraklasa S.A. i PLP nagrodziły za wieloletnią działalność na rzecz poprawy porządku na obiektach piłkarskich Kierowników ds. Bezpieczeństwa: Dariusza Borowskiego z Olimpii Grudziądz, Józefa Jankowskiego z Podbeskidzie Bielsko-Biała, Małgorzatę Korny ze Śląska Wrocław, [b]Marię Maczugowską z Cracovii[/b], Marka Migo z Górnika Polkowice, Radosława Strusińskiego z Wisły Płock, Adama Wojtasa z Sandecji Nowy Sącz i Kolejarza Stróże, Zbigniewa Związko z Górnika Łęczna oraz spikera Korony Kielce Pawła Jańczyka; właściciela Polonii Warszawa Józefa Wojciechowskiego; Andrzeja Matuszaka z Komendy Głównej Policji, Andrzeja Bińkowskiego, Mirosława Starczewskiego i zespół redakcyjny "Vademecum Bezpieczeństwa na Obiektach Piłkarskich w Polsce" z Wydziału Bezpieczeństwa PZPN, Marcina Stefańskiego z Ekstraklasy S.A., Marka Dolińskiego
i Dariusza Łapińskiego ze spółki Euro 2012 Polska.
Kierownik ds. bezpieczeństwa Olimpii Grudziądz, gdzie ostatnio na meczu z Wałbrzychem spotkali się na bieżni Bałtyk i Arka? :)
Stefańskiemu, który siedzi przed tv i dzwoni do delegatów, co mu się na danym meczu Ekstraklasy nie podoba? :)
TEODOR:
[i]Boniek zwraca uwagę na jeszcze jeden problem drążący polskie kluby. Prezesi zbyt łatwo pozbywają się trenerów, bo ci stają się niewygodni dla piłkarzy.
"Który z polskich prezesów zachował się tak, jak ja w Widzewie? Kiedy piłkarzom zaczęło się wydawać, że się za dużo i za ciężko trenuje, że lepiej przegrać dwa mecze, żeby 'spuścić' trenera Stefana Majewskiego, do szatni wszedł prezes Boniek i powiedział do grajków tak: - Kochani chłopcy, ja was lubię i szanuję, ale wiedzcie o tym, że my szybciej zmienimy sobie was - piłkarzy - niż trenera. Pracujecie razem do końca sezonu i nie chcę słyszeć żadnych narzekań. Dlatego nie róbcie sobie jaj, tylko grajcie w piłeczkę!" - wspomina Zibi. Jego interwencja i praca obdarzonego zaufaniem Majewskiego skończyła się awansem Widzewa do Ekstraklasy.
Zibi czaruje po fakcie i dorabia ideologię dla ubogich. O ile sobie przypominam nie chodziło o zaufanie, tylko o kasę. Kiedy po awansie natychmiast podziękował Majewskiemu wykładnia była inna.
W meczu Pogoń Szczecin - LKS Nieciecza zagrali: [b]Baran[/b] (cały mecz), [b]Bojarski, Piątek i Szczoczarz[/b] (ci na zmiany). Wynik 1:3. Po meczu, kiedy piłkarze Niecieczy i trener Hajdo tańczyli szalony taniec zwycięstwa, 500 obecnych kibiców Pogoni śpiewało piosenkę "Co wy robicie? Wy naszą Pogoń hańbicie!" i skandowali "Chcemy trenera w Szczecinie, chcemy trenera!" oraz "Piłkarzyki - pajacyki!"
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,8627994,I_liga__Ulatowski_skonczy_w_LKS_.html
A tu o byłym Naszym....
Nie jestem raczej zwolennikiem teorii spiskowych i raczej jestem zdania, że ludzie profesjonalnie zajmujący się piłką odkładają na bok klubowe sympatie, ale ta sprawa bardzo śmierdzi. Ulatowski czy nie masz przypadkiem na drugie imię Konrad?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)