Spokojnie. To jeszcze nie trzecie miejsce. Szkoda, że Drumlak nie wszedl w 70 minucie (chyba tylko za Nowaka). Niezłe kuku by Drumi śledziom zrobił strzelając im gola.
Napastnika nam trzeba i spokoju (medialnego) na lini Profesor - Trener.
-
-
Trener Stawowy musi odejść.
Denzi
Cieszy mnie każde zwycięstwo Cracovii...
Smieszy mnie robienie z ws symbolu pasów to jest tylko kolejny trener nic więcej..
A jeśli chodzi o awanse to mogę się tylko uśmiechnąć:) Ileż osób musiało się nagimnastykować by ws nas "wprowadzał" do wyższych lig....
Zubereg nie masz racji a policz ilu trenerów było przed Stawowym i nie wprowadziło Cracovii do ekstraklasy a nawet do drugiej ligi tak więc nie pomniejszaj zasług Trenera Stawowego ja rozumiem że można kogoś nie lubieć , ale i trzeba przyznać racje gołym faktom , a są one takie ,że trener Stawowy nie kto inny wprowadził Pasy najpierw do II-iej ligi ,a potem do ekstraklasy.A ta argumenty jakie ty podajesz nie sprawdzają się na dłuższą metę.Przecież przed Stawowym trenowali Cracovie i Szymanowski i Matyas i co jak byliśmy w trzeciej lidze tak zostaliśmy na dłużej .Więc proponuję trochę pokory choćby dla samych faktów które pokrótce przedstawiłem.
WKRÓTCE PASY LIDEREM EKSTRAKLASY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zubereg chłopie daj spokój!!! Tak jak WS to kolejny trener w Pasach, tak samo możesz napisać o każdym zawodniku, przecież Bojar czy Pawlusiński to też jacyśtam kolejni "wyrabiacze" w Cracovii i ileż to osób musiało się nagimnastykować... Jak już napisałem "wyżej" nie jestem miłośnikiem Pana Wojtkachodzi tylko o spokój i brak tekstów typu "wuefista". Zubereg trochę szacunku dla innych. Pamiętaj Ty też jesteś jakimś, kolejnym kibicem Pasów i ileż to ludzi musi się nagimnastykować żeby... :)
Quendi i inni....
Jesteśmy w pierwszej lidze dzięki wsparciu sponsora...Gdyby nie Filipiak którego kilku matołków chcialoby się pozbyć z klubu to bylibyśmy nadal w 3 lidze..
Gdyby za Adamusa był taki sponsor to już dawno bylibyśmy w pierwszej lidze...
A co do tego że jestem kolejnym kibicem...A owszem ale ja nie jestem pracownikiem tego klubu i chodzę na mecze z bo taka mam ochotę..
Co do piłkarzy i trenerów są to pracownicy klubu i jak nie ci to będą inni...Oni mają tylko dobrze wykonywać swe obowiązki i nie działać wbrew woli władz klubu.Co niestety niektórym się zdarza np. wuefiście...Ja na miejscu Filipiaka już za samo to bym się go pozbył..
Zubereg nikt nie neguje tego, iż gdyby nie kasa to dalej chodzilibyśmy na derby z Hutnikiem i oglądali nasze mecze w TVP3. I zgoda, iż wszyscy to pracownicy, którzy biorą kasę i mają wypełniać swoje kontrakty tak jak każdy pracujący w innych firmach. Nikt nie robi z Wojtka "ikony Cracovii". Chodzi o trochę szacunku. Chyba, że też lubisz stać na C i odpowiadać na pytania: kto dziś wygra??? - Odra!!! oraz ... ( szkoda pisać ). Ale teraz mamy i będziemy mieli takiego trenera i taki skład i Ty też powinieneś pokazać, że z nimi jesteś. Nie piszę o bezkrytycznym podejściu do każdej sytuacji, ale o spokojnej dyskusji bez epitetów...
Pasiakcinq Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pan Radolsky przestał być trenerem Groclinu.
> Odniósł przez te dwa lata o wiele większe sukcesy
> z Groclinem niż WS z Cracovią, a mimo to został
> zwolniony po paru słabszych meczach swojej
> drużyny. I nie pomogło mu nawet tłumaczenie, że ma
> tylu kontuzjowanych zawodników. W sporcie o "
> byciu lub nie byciu" trenera decyduje tylko
> wynik.
>
> Stąd trudno czasami zrozumieć te wszystkie płacze,
> szczególnie na Teraz Pasy,gdy po słabych wynikach
> i grze Cracovii, mowa jest o zwolnieniu trenera.
>
> Wydaję mi się,że Drzymała rozstaje się cyklicznie
> z trenerami, w przypadku trochę tylko gorszych
> rezultatów drużyny,wierząc że tylko taka zmiana
> może wprowadzić nowe ożywienie w układ, który się
> wypalił. I jak dotychczas przynosi mu to efekt.
>
To napewno będzie świetna zmiana Radolsky na Liczke. Jak cenię Drzymałę, tak ta zmiana jest strzałem do własnej bramki
zubereg Napisał(a):
> Pasiakcing
> Płacze są bo dla niektórych ws to jedyny trener w
> Cracovii którego pamiętają....
> I dlatego myślą że jak on odejdzie to klub
> upadnie.....
Raczej jedyny, który w ostatnich 20 latach cokolwiek dla tego klubu zrobił.
wuefista - śmieszy mnie ten wyraz i jednocześnie dziwi. Wszyscy trenerzy na świecie są wuefistami bo wszyscy mają papiery zdobyte w takich uczelniach typu AWF. To, że Stawowy uczył WF-u kest dla mnie raczej czymś pozytywnym. W przypadku trenerów, którzy wcześniej nigdy w piłkę nie grali jest to zjawisko oczywiste i praktykowane na całym świecie. Zresztą często dotyczy to też byłych zawodników. Mówił o tym kiedyś Trzeciak w jednym ze swoich wywiadów. Mamy bardzo dobrego trenera. Ja nie wiem, jak to się dzieje, że już od lat słyszę ten sam tekst. Stawowy ma odejść itd? O co wam chodzi?? Może o to, że wywalił kilku zawodników po awansie do II ligi? Powiem to tak - w każdym przypadku miał rację. To dobry trener a innego lepszego w Polsce nie ma.
Quendi
Ja zawsze kibicuje Cracovii po to chodzę na mecze. Chodze tam nie dla ws czy innych tylko dlatego że jestem kibicem Cracovii...
dolfus w 100% się z Tobą zgadzam!!! Skoro jest dobrze, to po co $%^&*@# to psuć?!!!!!!????!!!!!!????!!!!!!!!
PS. gdybyśmy mieli tyle pieniędzy co PSIARNIA, to gralibyśmy już dawno z Champions Leauge, mamy duuuużo mniej, a mimo to będziemy w pierwszej 3 Orange Extraklasy!!!!!
Zubereg nie robię z Ciebie antykibica i nie zmuszam Cię do miłości dla WS. Sam go nie kocham i mam mu wiele do zarzucenia, ale to nie zwalia mie od szacunku dla innych. A może napiszesz co proponujesz za Wojtka, co to znaczy"dobry " trener. Tylko nie pisz trenerów z klubów "przy kasie" bo ich może zastąpić każdy ( tak piszesz ), bo inni się nagimnastykują i będzie OK.
zubereg Napisał(a):
> Quendi i inni....
> Jesteśmy w pierwszej lidze dzięki wsparciu
> sponsora...Gdyby nie Filipiak którego kilku
> matołków chcialoby się pozbyć z klubu to bylibyśmy
> nadal w 3 lidze..
> Gdyby za Adamusa był taki sponsor to już dawno
> bylibyśmy w pierwszej lidze...
> A co do tego że jestem kolejnym kibicem...A owszem
> ale ja nie jestem pracownikiem tego klubu i chodzę
> na mecze z bo taka mam ochotę..
> Co do piłkarzy i trenerów są to pracownicy klubu i
> jak nie ci to będą inni...Oni mają tylko dobrze
> wykonywać swe obowiązki i nie działać wbrew woli
> władz klubu.Co niestety niektórym się zdarza np.
> wuefiście...Ja na miejscu Filipiaka już za samo to
> bym się go pozbył..
No nie , Zubereg, nieładnie...
Sądzę, że wielkiem plusem prof. Filipiaka (co mu oststnio trochę nie wychodzi) jest właśnei niewtrącanie się do spraw, na których się nie zna.
Ilu różnych "antystawowistów" domagalo sie odejscia WS rok temu? Mowiono ze Smuda juz sie szykowal, Broniszewski tez...
Dobrego menagera poznac m.in. po tym, ze pewne sprawy zostawia fachowcom.
Gdyby liga zalezala tylko od forsy, to po prostu ten kto da najwiecej ma I miejsce i czesc.
Poza tym Filipiak inwestuje rozsądnie, a nie rzuca pieniądze na "hurra". My nie jesteśmy Ptakowią, nie jesteśmy "przykrywką" dla interesów Telefoniki czyprywatnym poletkiem Drzymały (czy jak on się tam nazywa). I bardzo dobrze.
Nie negując zasług Filipiaka, nie można nie docenić zasług Stawowego, Misiora... Swój udział mieli/mają też Madeja, Mirek, Pieniążek? A piłkarze to co?
Tak, że z umiarem.
A naprawdę - nazywanie "wuefistą" (a z kontekstu przemawia coś w rodzaju pogardy i chęci obrazy) człowieka, który tyle dla Cracovii zrobił, jest nieładne.
Zubereg po co na cholere zmieniać trenera jeżeli on się doskonale sprawdza w swojej pracy mamy obecnie 3-ie miejsce w lidze.Poz tym jest to chyba najlepszy trener młodego pokolenia .
Wkrótce Pasy Liderem Ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Urbanowicz- Szacunek! Nie można było prościej wytłumaczyć niektórym spraw oczywistych! Pozdro!!!!!!!!!
obecnie mamy 4 ale to tak tylko gwoli ścisłości
ja mam do trenera dużo zstrzeżeń, ale pozostawię je dla siebie
poza tym że porównywanie sytuacji trenerów którzy byli w klubie kiedy była bida z nędzą, a trenera Stawowego, który trafił do Cracovii w zasadzie w momencie całego odrodzenia klbu jest dla mnie chore...
Awanse i obecną sytuację w lidze zrobił Stawowy, ale przy bardzo dużym udziale sponsoringu ze strony ComArchu i pomniejszych sponsorów, a także udziału wielu wspaniałych kibiców którzy pomogli swemu klubowi w dramatycznych chwilach...
No i bardzo bawi mnie jeden z argumentów mówiący że Stawowy awansował tą samą drużyną z III do II i potem do I ligi i jeszcze zrobił 5 miejsce w ekstraklasie - a i takie głosy słyszałem ;)
Gratulacje dla drużyny za mecz w Szczecinie, gratulacje dla trenera który jest odpowiedzialny za wynik ale...
Co racja to racja , ale może wystarczy 25 lat -wtedy wiekszość dorośnie''''''
Karvin Napisał(a):
> (...)
> No i bardzo bawi mnie jeden z argumentów mówiący
> że Stawowy awansował tą samą drużyną z III do II i
> potem do I ligi i jeszcze zrobił 5 miejsce w
> ekstraklasie - a i takie głosy słyszałem
> (...)
Tą samą drużyną może nie, ale spójrzmy na wyjściową jedenastkę Pasów w Szczecinie. Czy przypadkiem nie ma w niej jakichś zawodników z drużyny, która wygrała 3 ligę w sezonie 2002/2003. I co? Ano są: Cabaj, Radwański, Wacek, Skrzynia, Giza, Baran, Nowak i Bania! OŚMIU ZAWODNIKÓW! I chyba nikt nie powie, że któryś z nich wybiega w pierwszej jedenastcce za zasługi! TO SĄ FAKTY
Śmieszne jest przypisywanie wszystkich zasług Stawowemu. Gdzie byśmy teraz byli gdyby nie Profesor? Kim byłby Stawowy gdyby nie Profesor?
PROFESOR FILIPIAK - PIENIĄDZE
TRENER STAWOWY - TRENOWANIE ZAWODNIKÓW
czemu mylicie pojęcia. Trenera rozlicza się za wyniki, które osiągnął na MURAWIE poprzez grę zawodników. Profesora rozlicza się za inne rzeczy. Nikt nie przypisuje zasług jednego drugiemu. Więc po co tyle krzyku?!
Mnie za to bardzo bawi konsekwentne brnięcie w stawianie sprawy na zasadzie Stawowy - Filipiak, bo to jest bzdura niebosiężna.
Ale jak się nie ma argumentów to się takie pierdoły wypisuje.
Stawowy swój egzamin w extraklasie zdaje z TYM SKŁADEM CELUJĄCO.
A że trybuny są puste a budrzet się nie dopina, to jest zupełnie;ZUPEŁNIE inna historia.
> Tą samą drużyną może nie, ale spójrzmy na
> wyjściową jedenastkę Pasów w Szczecinie. Czy
> przypadkiem nie ma w niej jakichś zawodników z
> drużyny, która wygrała 3 ligę w sezonie 2002/2003.
> I co? Ano są: Cabaj, Radwański, Wacek, Skrzynia,
> Giza, Baran, Nowak i Bania! OŚMIU ZAWODNIKÓW! I
> chyba nikt nie powie, że któryś z nich wybiega w
> pierwszej jedenastcce za zasługi! TO SĄ FAKTY
a kluczowi dla zwycięstwa byli Pawlusiński, Moskała, Bojarski i Giza - trochę inny rozkład nieprawdaż? ;)
Karvin: ale twój komentarz jest na korzysc Stawowego - bo on tych ludzi wprowadzil do druzyny (a innych wy#@&) i stawial na nich mimo pomstowania polowy trybun (mysle o np. o Gizie, jak mu gorzej szlo, o Moskale nie wspominajac)
Docent - akurat na Gizę nigdy złego słowa nie dałem powiedzieć nawet jak był w tragicznej formie - na co mam świadków, a i do Moskały miałem duże zaufanie...
Ale przestańmy drążyć temat bo nie chę mącić, fajnie że piłkarze wygrali mecz!
...i hokeiści ;)
ten wątek powinien zostać wykasowany!
filipek35 Napisał(a):
> ten wątek powinien zostać wykasowany!
Nie ma takiej możliwości...
Wiele wysiłku kosztowało by ludzie przyzwyczaili się pisać o Wojtku w 3-ch tematach;)
( z jednym nie wyszło...zwolennicy i przeciwnicy koniecznie chcą mieć własny co tylko
świadczy o tym kim jest Wojtek...silny podział na przeciwników i zwolenników to zwykle domena ludzi postępujących jednak inaczej od ogółu a przedewszystkim ludzi ,którzy COŚ (raz lepiej a raz gorzej) ale ROBIĄ(!!!) :)
Jak nie będzie tych wątków to po każdym meczu powstanie ze 20-a nowych;)
Kiedyś były pogłoski, ze trenerem Pasów będzie Engel. Teraz znów Engel jest wolny.
Czy jest on jeszcze akceptowalny czy też z racji trenowania sąsiadki już trwale spalony?
Wg mnie jest spalony z takiego powodu, że jest megacienkim trenerem, a juz chyba najbardziej przereklamowanym
Sam kiedyś byłem zwolennikiem opcji pt. Engel,ale jego dokonania z wiślackim potencjałem to megakompromitacja.
gtx Napisał(a):
> Sam kiedyś byłem zwolennikiem opcji pt. Engel,ale
> jego dokonania z wiślackim potencjałem to
> megakompromitacja.
>
>
>
> Wiiiisłę to ja mam w d...
> Nic nie obchodzi mnie,
> Paaaasy chcę dopingować,
> Po to chodzę na mecz!
A tak swoją drogą gadamy tu i gadamy jak to niestabilnie w tej naszej Cracovii jak to Stawa wywalają...i co ...Woytek jest nadłużej pracującym w jednej drużynie trenerem pierwszoligowym! ...a tymczasem właściciel mistrza Polski zagonił w "kozi róg" Antka Ptaka i w 10 miesięcy 4 trenerów zatrudnił;)
W tym temacie <.....> może się od nas bardzo wiele nauczyć.
Engel pasowałby pod jednym względem - najbardziej medialny trener w najbardziej medialnym klubie :P
a tak poważnie - to nie trener, to selekcjoner. do ligi sie nie nadaje. przypominam - mistrza z Polonią "zrobił" na spółkę z Wdowczykiem.
Wojciech Stawowy - zaufanie które pierwiastkuje
I jak zwykle po zwycięstwie lub porażce temat o trenerze Stawowym staje się "barometrem uczuć" kibiców :)
Nie ma się co zamartwiać
Szok przeszedł, zeszliśmy na ziemię i można znów wygrywać w lidze.
Skończy się tym że będziemy Mistrzem Jesieni :))
A o Stawowym podyskutujemy po tych 5 meczach które nas czekają
Kujawiak Włocławek - zimny prysznic na gorące głowy znów mnożących się fanatyków Wojciecha Stawowego. Oby Polonia Warszawa nie była następnym zimnym prysznicem.
Jeszcze raz:
spokój.
A poza tym - wszystkim, którzy tak się domagają odejścia WS
(ostatnio trochę przycichli, za to WS nostalgicznie mówi
"mój czas sie skończył"...)
polecam poniższy tekst
z prośbą
niec propozycja zmainy będzi konkretna.
Nie tylko "WS ma odejść"
ale
jeśli "ma odejść" to z ofertą "kto w zamian".
Bo dopiero wtedy wniosek można uznać za rzecz konstruktywną
a nie próbę internetowego "napinania".
Sport.gazeta.pl > Sport > Informacje
Przemysław Iwańczyk 27-10-2005, ostatnia aktualizacja 27-10-2005 20:33
Dobry trener pilnie poszukiwany
Aż ośmiu trenerów zwolniły już w rundzie jesiennej kluby Orange Ekstraklasy. Arka Gdynia, Wisła Kraków i Górnik Łęczna zostają bez szkoleniowców. Bo ich szukanie to droga przez mękę, a i tak można trafić na minę.
W niespełna trzy miesiące stracili posady trenerzy Pogoni, Legii, Zagłębia, Arki, GKS BOT, Groclinu, Wisły Kraków i Górnika Łęczna. Niemal przesądzony jest też los Mirosława Jabłońskiego w Wiśle Płock, a w ostatniej chwili spod topora uciekł Dariusz Kubicki w Polonii Warszawa. - Zwalnianie trenerów w trakcie sezonu to już prawdziwa patologia. Próbowaliśmy z tym walczyć, wymagając od klubów gwarancji zatrudnienia przynajmniej przez jeden sezon. Jak widać, nic to nie dało - mówi "Gazecie", członek Wydziału Szkolenia PZPN Andrzej Strejlau.
A nuż ktoś się trafi i zatrudni
Na oficjalnej stronie internetowej PZPN można znaleźć listę trenerów z aktualną licencją. Jest ich 98, ale w praktyce wybór jest bardzo mizerny. Chyba że ktoś wierzy w cudowne metody Mieczysława Broniszewskiego - specjalisty od utrzymania, albo fachowca od awansów Bogusława Baniaka.
Można postawić na byłych trenerów kadry. Henryk Apostel, Antoni Piechniczek i Andrzej Strejlau wolą już uchodzić za autorytety polskiego futbolu i nie szukają posady. Ale to wyjątki. 67-letni Wojciech Łazarek zachwala starych szkoleniowców, ale urokowi jego bon motów ulegli tylko w czwartoligowej Narwii Ostrołęka. Lesław Ćmikiewicz zahaczył się w Turze Turek (III liga), Władysław Stachurski w Nadarzynie (IV liga). Janusz Wójcik dorabiał jako doradca Leszka Millera i prezydenta Radomia, a dziś jest posłem u Andrzeja Leppera. Krzysztof Pawlak prowadził reprezentację tylko w jednym meczu, ale zasiada w Radzie Trenerów PZPN (ostatnio siedział też za kierownicą samochodu z dwoma promilami alkoholu we krwi).
Jeśli nie selekcjonerzy, to do wzięcia są szkoleniowcy z doświadczeniem. Jerzy Fiutowski, Jacek Góralczyk, Piotr Kocąb, Władysław Łach i Władysław Małowiejski od lat nie pracują w ekstraklasie, lecz odnawiają licencję, bo - jak tłumaczą - "a nuż ktoś się trafi i zatrudni".
Prezesom ryzykantom zostaje liczna grupa bez żadnego doświadczenia w I i II lidze. Wybraliśmy kilku. Ponieważ w PZPN nie wiedzą, gdzie aktualnie pracują, ich dokonania sprawdziliśmy w internecie.
* Józef Klepak (licencja nr 363) - Gawina Królewska Wola, Miedź Legnica.
* Wiesław Korek (licencja nr 254 tylko na II ligę). Pracował m.in. w Swornicy Czarnowąsy i Włókniarzu Kietrz.
* Wiesław Wika (nr 159) jest autorem książki "Bramkarz w piłce nożnej".
* Zbigniew Szymkowicz (nr 368) pracował m.in. w Czarnych Żagań, startował w wyborach na burmistrza Żagania.
Liga polskich rodzin
Kto nie wierzy w polską myśl szkoleniową, może szukać za granicą, ale... - Kandydat musi mieć licencję z rodzimej federacji - mówi anonimowo członek wydziału szkolenia PZPN. - Bez licencji z ojczyzny trenera ani rusz. Jeśli ma, zbieramy się z kolegami i decydujemy, czy przyznamy mu naszą licencję.
To droga oficjalna. A nieoficjalna? - Zależy, na czyich plecach wjeżdża taki kandydat - tłumaczy. - Nieszczęściem polskiej piłki jest to, że prezesi klubów wybierają sobie, kogo chcą. Często nawet nie wiedzą, kogo zatrudniają, nie mają żadnej gwarancji wyników. Dlatego nim zdecydują się podpisać umowę, proponujemy im swoich kandydatów. Takich, za których odpowiadamy. Za ich etykę, warsztat.
Mieczysław Broniszewski uchodzi za protegowanego wiceprezesów PZPN Eugeniusza Kolatora i Henryka Apostela. - Jestem wzburzony. Tego, kto tak powiedział, podam do sądu - grzmi Kolator. - Nigdy nikomu nie polecałem trenerów, bo się na tym nie znam. Nikogo nie promuję, choć na moje polecenie powstała lista trenerów z ważną licencją. Po to, by szefowie klubów mogli mieć większy wybór.
Apostel: - Polecam jedynie listę trenerów z licencją.
Andrzej Strejlau: - Nie ośmieliłbym się kogoś polecać. Swego czasu dzwonił do mnie trener Edward Lorens, bym pomógł mu znaleźć klub w Polsce. Przypomniałem sobie o tym, kiedy Lorens miał objąć GKS BOT Bełchatów - tłumaczy Strejlau. - Powiedziałem mu, że w wejściu do klubu pomoże mu koordynator grup młodzieżowych Jan Złomańczuk, bo przecież jak nikt wie, co się tam dzieje.
Złomańczuk to szwagier Strejlaua.
Niektórzy członkowie Wydziału Szkolenia sami chcą znów popracować w lidze. 63-letni Orest Lenczyk (licencja nr 6): - Trener bez drużyny to jak pilot bez samolotu. Nie podobają mi się czasy, których doczekałem. Szkoleniowców traktuje się według zasady, że im starszy trener, tym głupszy. To nie do przyjęcia dla mnie - żalił się ostatnio "Gazecie".
Eugeniusz Różański pukał do Bełchatowa tak samo jak Janusz Wójcik, któremu posada trenera nie przeszkadza w obowiązkach poselskich.
Co na to szef Wydziału Szkolenia. - Jest wielu trenerów w Polsce, których poleciłbym z czystym sumieniem - denerwuje się Antoni Piechniczek. - Choćby Edward Lorens czy Stefan Białas. Z naszymi trenerami wcale nie jest tak źle.
Jaki tam zimny prysznic na głowy kibiców Cracovii wystarczy abyście dziśiaj zajrzeli do gazety Krakowskiej gdzie trener Stawowy wypowiada się ,że wobec dość skromnej kadry zawodników skupił się głównie na lidze j,a po prostu puchar polski sobie odpuścił i trudno nie przyznać Trenerowi racjii gdyż lepiej zdobyć w lidze miejsce premiowane udziałem w pucharze UEFA w zamian grać w niepene czy się zdobędzie puchar polski co wcale nie jest łatwe do zdobycia.A więc w ta przegrana była wkalkulowana w cykl przygotowań do ważnych meczów ligowych.A jeszcze mamy mecz zaległy z Wisłą z którą można wygrać i zapewnić sobie jak najwyższe miejsce w lidze na koniec rundy jesiennej
WKRÓTCE PASY LIDEREM EKSTRAKLASY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Urbanowicz... i Staw i piłkarze planowali mecz wygrać...po prostu znowu
źle "zagrały głowy zawodników".
Czekam na rehabilitacje w dzisiejszym meczu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)