Oczywiście, że nie ma wytłumaczenia, jeśli... Pewne jest to, że zrobił coś nagannego, skoro sam przeprasza, ale naprawdę jestem sobie w stanie wyobrazić, że np. Ziętara wpadł do sędziów krzycząc "k...a mać za co był ten karny" po czym pojawia się plotka, że znieważył sędziego, a następnie, nie widząc reakcji, lekko dłonią szturchnął Bacę, krzycząc "do ciebie mówię" po czym mówi się, że pobił sędziego. My nie wiemy co tam się wydarzyło, a opieranie się na skąpych tekstach prasowych jest błędem. Nie wiedząc co się dokładnie wydarzyło nie ma sensu wyrokować na co Ziętara zasłużył.
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
A tak sobie wpadać do sedziów to wogóle można? Bo jeśli nie można ( a tak by było logicznie i rozsądnie) to Ziętara sam sobie w stope strzelił pchając sie tam, gdzie nie trzeba. Nawet jęsli "tylko" szturchnał Bace. Zresztą szturchnięcie to też naruszenie nietykalności i koniec tematu.
Ciekawa jestem jak to się skonczy. Powinno stanowczo i surowo, żeby w srodowisko nie poszedł przekaz, że sedziego można sobie uklepać dowolnie i bezkarnie.
Czy formalnie można, czy nie można to nie wiem co mówią regulaminy, ale wizyta u sędziów to ligowy standard. Często po meczu widać że idzie kierownik drużyny, albo drugi trener, sprawdzić czy dobrze wpisali gole itp. Młodzi Czesi i Słowacy też mają zwyczaj iść i sprawdzać, bo jakoś tak się przyjęło, że nasi sędziowie w ogóle nie panują nad tym kto był na lodzie przy golu i asysty wpisują w protokół jak leci. Młodych zza Tatr i Sudetów do Polski nie ciągnie ani marka ligi, ani szansa wybicia się, tylko po prostu możliwość ogrania się. Ambicje mają większe, sporo większe, na tyle większe że tam gdzie kiedyś chcą trafić, to nikt nigdy meczów plastikowej nie oglądał, więc jedyne co im zostaje na przyszłość z roku czy dwóch w plastikowej to cyferki na elitprospekcie. Taki Rehak, Kalus czy Stoklasa to oni byli stałymi gośćmi w pokoju sędziów. Ba jak któryś z nich miał gola albo asystę w meczu to bywało i tak, że do sędziów szedł prosto z lodu, w łyżwach i stroju, przed prysznicem nawet, żeby mu mądrzy arbitrzy nie powiedzieli potem "wiesz... sorry, już napisane i zatwierdzone, ale jeden punkcik to sobie odbijesz w następnym meczu". Młodzi Czesi i Słowacy z drużyn przyjezdnych zresztą podobnie robią i nikt się o to nie burzy. Takie u nas realia...
Z tym, że oni zawsze zaglądają grzecznie i po prostu pilnują swojej sprawy, natomiast nikt nie dobija się sędziemu do kibla ani nie skacze na niego z rękoma. Druga sprawa, że 1go trenera żadnej drużyny w pokoju sędziów to nie widziałem absolutnie nigdy. Czemu to wprost nikogo nigdy nie pytałem, ale daje się wyczuć, że to jest jednak taki zwyczaj, że "główny generał" do sędziów nie zagląda, żeby nie było jakichś podejrzeń. Jak jest potrzeba to zawsze idzie drugi trener, albo kierownik, albo jakiś młody zawodnik, jak w swojej osobistej sprawie i co istotne - zawsze wszystko (naprawdę zawsze i naprawdę wszystko) przy otwartych drzwiach. Raz Rehakowi któryś zamknął drzwi po tym jak wszedł do sędziów, to w 3 sekundy je sam otworzył i łamaną polszczyzną prosił, żeby chwilę nie zamykać, bo on jest i że jak wyjdzie to im zamknie za sobą.
Jeśli Baca musiał się barykadować w kiblu, to raczej nie była to tylko agresja słowna czy poszturchiwanie.
Widzieć nie widziałem (żałuję bardzo), więc to "z drugiej ręki", proszę pamiętać, ale o tym barykadowaniu się słyszałem z trzech wiarygodnych źródeł.
PS: podobno że drzwi nie wytrzymały.
No to "szturm na kibel w Nowym Targu" przejdzie pewnie do historii polskiego hokeja! >:D<
może Zientara dostał biegunki i nie mógł się doczekać na otwarcie drzwi? X(
O, to mogła by być okoliczność łagodząca, coś jak kiedyś "pomroczność jasna".
Tym razem sędzia nie musiał się barykadować , bo dał tym z NT karnego w dogrywce. Przekaz jasny :P
a Tychy przegrały równie frajersko jak my kiedyś w Sosnowcu (na sekundę przed końcem GKS wygrywał 2:1)
11 dni później
Witalij Semenczenko nowym trenerem Podhala: http://sport.interia.pl/plh/news-tatryski-podhale-znalazlo-nowego-trenera-to-witalij-semencze,nId,2285592
.. i takie oto nowe "relaksy": http://mmks-podhale.pl/index.php/2016/10/04/zabawa-z-krazkiem-04-10-2016/ :D
HC Katowice testuje obrońcę Kanadyjca testowanego (i odrzuconego) przez Ariuzona Coyotes.
Fikrt (Oświęcim) złożył papiery o polskie obywatelstwo.
Na mecze Podhala można kupować bilety przez internet.
[quote]W tym sezonie oferujemy naszym kibicom możliwość zakupu biletu na mecze TatrySki Podhala Nowy Targ również przez internet.
Oficjalnym operatorem, który odpowiada za sprzedaż internetową biletów jest firma MT7.eu, oferująca bilety na różne atrakcje i wydarzenia w regionie.
Informujemy, że posiadacze biletów internetowych podobnie jak posiadacze karnetów wchodzą na mecze bramą numer 3.[/quote]
źródło: [url=http://mmks-podhale.pl/index.php/2016/09/27/bilety-na-mecze-szarotek-mozna-kupic-rowniez-przez-internet/][mmks-podhale.pl][/url]
7 dni później
Kostecki idzie do Jakiego Orlika
dałem tutaj, choć równie dobrze można było do "Dalszych losów"
5 dni później
Gieksa się sypie: http://hokej.net/pl/news,artykul,5,41127,spore-przetasowania-w-kh-gks-katowice.html
Osłabienie Orlika http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,41171,duze-oslabienie-orlika-odchodzi-booras.html
Tyscy dziś tuzin goli zaaplikowali Rumunom !!Tam nie ma problemu ze stawianiem browaru !!:)
Dunarea Galati - GKS Tychy 0:12
Dziś Tyszanie ( w PK) niestety po dogrywce przegrywają z Jesenicami 1-2.
- Edytowany
Ale jak jutro stukną Miszkolc (w normalnym czasie) to mają 1-sze miejsce i awans.
http://continental-cup2017-groupc.iihf.hockey/
Tabela po dwóch rundach:
1. Miszkolc 6 pkt.
2. Tychy 4 pkt.
3. Jesenice 2 pkt.
4. Dunarea (Rumunia) 0 pkt.
Racja! Za dużo tych rozgrywek śledzę w ostatnim czasie. Przepraszam, jeśli wprowadziłem kogoś w błąd. Post poleciał w kosmos, żeby nie puszczać w eter farmazonu.
- Edytowany
Kalinowski to jest idiota, za każdą głupią karą i taką sytuacją jak teraz z tym "nurkowaniem" coraz bardziej mnie w tym utwierdza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)