Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • FREKWENCJA.... co zrobić żeby było lepiej???

• Hokej
    • Rozpoczęto 02.12.2004 o 22:49
      Ostatnia aktywność przedwczoraj o 19:49
      14763 wyświetleń
    • Tasior

166
      156
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:43
      Post #1705146 07.01.2026 15:43
    @KruszynaKSC#7322 a Ty dalej brniesz...
    • żółta kaczka oraz pantenorek lubią to.
    • vamos

203
      305
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:04
      Post #1705232 07.01.2026 20:04
    Ja sobie jak najbardziej wyobrażam, że prawdziwy kibic robi coś dla klubu za darmo, natomiast nie rozumiem jak ten san ,,prawdziwy kibic" może działać żeby się na klubie i drużynie obłowić.
    • żółta kaczka lubi to.
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:10
      Post #1705233 07.01.2026 20:10
    Problem w tym, że społecznie można rok pociągnąć i się wypalisz. Adam jest super gość, polecam poranki w Radio Kraków, jest gościem od 8.35 w przeglądzie prasy, albo wtorek, albo czwartek.
    • Tasior, vamos, Rock oraz 3 innych osób lubią to.
    • Anfield

22
      45
    • ponad 2 tygodnie temu o 10:31
      Post #1705588 10.01.2026 10:31
    To ja trochę z innej beczki - jestem hokejowym laikiem, ale wraz z kolegą i naszymi synami chcemy zwiększyć frekwencję :) na który sektor się pakować, jeżeli szukamy atmosfery bardziej w stylu stadionowego rodzinnego niż "D" lub "B"?
    • żółta kaczka, vamos, Islander oraz kaleb lubią to.
    • CHT

3.5K
      2.3K
    • ponad 2 tygodnie temu o 10:47
      Post #1705592 10.01.2026 10:47
    [quote]#post1705588 To ja trochę z innej beczki - jestem hokejowym laikiem, ale wraz z kolegą i naszymi synami chcemy zwiększyć frekwencję :) na który sektor się pakować, jeżeli szukamy atmosfery bardziej w stylu stadionowego rodzinnego niż "D" lub "B"?[/quote] Na każdy sektor można się śmiało pakować. Na sektorze C się dopinguje, więc może być odpowiednikiem wspomnianego przez Ciebie D. No ale sektory nie są wydzielone, więc można sobie śmiało w trakcie zmienić i znaleźć swoje miejsce na hali. Wczoraj było mnóstwo wiary, więc zapraszamy i cieszę się, że młodzież zawita, oby złapali bakcyla.
    • Anfield, żółta kaczka, vamos oraz 2 innych osób lubią to.
    • krucigang

2
      4
    • ponad 2 tygodnie temu o 12:00
      Post #1705602 10.01.2026 12:00
    [quote]#post1704970 , [quote]#post1704896 Jak pokazuje przykład meczu z Sanokiem, musi przyjść moment, że budzą się kibice piłkarscy i jest nas więcej przy S7. A co do stricte hokejowych widzów, to trzeba ich ściągać z uczelni i punktów obleganych przez turystów. Tutaj widziałbym jakąś kooperację z miejscami noclegowymi i gastronomicznymi, punktami informacji turystycznej, muzeami etc. Typu ulotka w takim miejscu i np. 10% zniżki.[/quote] Ale to się już chyba dzieje, bo było sporo cudzoziemców, a także młodych, którzy są zapewne pierwszy raz. Frekwencja była naprawdę spora, jak na rundę zasadniczą i przeciwnika to wręcz zaskakująca. To też ma swoją cenę: taka młoda laska, sporo spóźniona, kazała mi się wynosić z jej miejsca (moje karnetowe było już wcześniej zajęte, bo też się spóźniłem). No i jak powiedziałem, że kiedy ktoś się spóźnia to niech siada na pierwszym wolnym miejscu i nie zawraca głowy, poszła po ochronę... Ochroniarz stanął po jej stronie, a ja zastanawiam się po tym zdarzeniu, czy kupię następny karnet (na ten moment decyzja jest na nie). Oczywiście przesiadłem się na te wolne miejsca obok, królewna nie mogła.[/quote] Tylko księżniczki nie przychodzą w efekcie działań promocyjnych klubu, tylko w efekcie tego, że w popkulturze młodzieżowej (seriale/ksiazki) hokej jest po prostu hot w tym momencie. Mamy wiele nowych osób na hali, w kwestii klubu zostaje jak ich zatrzymać na dłużej. Dodatkowo po SM jak tik tok widzę w komentarzach, że jest mimo wszystko sporo ludzi, które nawet nie są świadome, że mają hokej w swoim rejonie. Dlatego też ogromne brawa dla zarządu, że udało im się ściągnąć na mecze i zaangażować w promocję na swoim SM Sylwię Przybysz. Ogółem widać, że w temacie marketingu SM są w klubie ludzie, którzy czują temat i wiedzą w którą stronę trzeba iść, ale wiadomo, działają na ograniczonych budżetach. A, i proszę te księżniczki szanować. Po pierwsze, to one odpowiadają w dużej mierze za zwiększoną frekwencję ostatnimi czasy. A po drugie to kibic jakiego każdy klub potrzebuje - młody, potrafi być naprawdę „fanatyczny”, gotowy poświęcać swoje środki, czas, uwagę i energię. Na ten moment nie jest ważne jakie motywacje nimi kierują przychodząc na mecze - ważne, że są, robią frekwencję i płacą za bilety :)
    • vamos lubi to.
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:21
      Post #1705824 12.01.2026 20:21
    Czy niedzielne mecze są zawsze o 17.00? Siestrzeniec z USA przylatuje w lutym i chciał się na mecz wybrać. Pasowałoby mi, jak sprawdzam 15 lutego z Sanokiem. Boję się tylko, czy przezyje szok jaki go czeka. Ostatnio był na meczu w San Jose
    • żółta kaczka lubi to.
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:56
      Post #1705830 12.01.2026 20:56
    a ma juz 18 lat skonczonych? jesli tak, to 2 godziny przed meczem na Miodowej powinno zalatwic sprawe
    • Rock oraz leszeczek lubią to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:02
      Post #1705833 12.01.2026 21:02
    U nas są o 18:00 A propos Twojego kolegi przypomniało mi się jak kiedyś czytałem jakiś artykuł o Sebastianie Janikowskim. To był taki kopacz we futbolu amerykańskim, co w USA był gwiazdą i nawet w superbołlu zagrał (chyba przegrał w finale). On grał na pozycji "kopacza" i był topowym zawodnikiem ligi, jakieś rekordy najdłuższych czy najmocniejszych kopnięć tam miał (czy ma nadal to nie wiem). Te jego umiejętności wynikały z tego, że on jako dzieciak grał w "nasz futbol = soccer" a nie "w amerykański futbol". Czyli kopał piłkę. Ogólnie z tego artykułu pamiętam tak z grubsza, że chłopak był urodzony i wychowany w Wałbrzychu, pod koniec lat 70tych. No więc dorastał pod koniec lat 80tych czy na przełomie lat 80tych i 90tych w rejonie, gdzie... no kto pamięta ten wie - w Wałbrzychu zagłębie węglowe wtedy podupadło bardzo mocno. Realia były jakie były. Potem wyemigrował do USA, bo jego ojciec tam był od wielu lat już na emigracji, a w Wałbrzychu lat 90tych (z całym szacunkiem do Wałbrzycha lat 90tych) najlepszą rzeczą jaką można było zrobić to uciekać stamtąd jak najdalej. W USA grał najpierw w soccer, potem przeskoczył do "ichniego futbola" gdzie go chcieli, no bo kopyto miał imponujące i tak krok po kroku na początku XXI wieku wspiął się w końcu na szczyt. No i jak z tym Oakland Raiders był na szczycie i awansowali do finału superbołla, a on był "najmocniejszym kopaczem w historii ligi" to w jakiejś amerykańskiej telewizji typu sijenen, enbisi albo bibisi, no w jakiejś "topowej" w każdym bądź razie, ktoś wpadł na pomysł, żeby nakręcić reportaż i pokazać Amerykanom "gdzie narodziła i wyszkoliła się gwiazda". Zasięgnęli info gdzie młody Janikowski chodził do szkoły, skontaktowali się, zostali zaproszeni, obiecano im że jak tylko chcą to będą mile widziani, więc wysłali jakąś ekipę, reporter, kamerzysta, wsiedli w samolot, przylecieli... Przyjęci podobno zostali po królewsku (tzn na nasze warunki to było królewskie przyjęcie, na ichnie pewnie trochę mniej, ale że miło i są niczym gwiazdy to czuć musieli), szkoła im czerwony dywan prawie że rozkładała, każdy był chętny wystąpić i opowiedzieć co i jak... Niestety w końcu ich wzięli i zaprowadzili na boisko szkolne, bo bo to miał być gwóźdź reportażu. Cóż, każdy kto pamięta nasze boiska szkolne sprzed 20 czy 25 lat to mniej więcej jest w stanie sobie wyobrazić co to był za "kompleks asfaltowo-sportowy", a proszę do tego wziąć pod uwagę, że było to we wspomnianym Wałbrzychu (po raz kolejny - z całym szacunkiem do Wałbrzycha, no ale sorry, fakty były jakie były). Amerykanie najpierw myśleli, że żart. W końcu przyjęli do wiadomości, że nie żart, że to prawda. Podobno nawet materiał jakiś nakręcili, ale w amerykańskich newsach jak redaktorzy go zobaczyli, to nie przeszedł i publikacji się nie doczekał. Skończył jak filmy-półkowniki skasowane przez cenzurę za PRLu. Amerykanie uznali, że nikt z widzów po prostu nie uwierzy, że na tym asfaltowo-betonowym-ch...-wie-czym wyszkoliła się gwiazda, a do tego, że będzie uznane za kompletnie niemożliwe, że gość co kopał balona na takim czymś nauczył się lepiej kopać niż wszystkie dzieciaki trenujące na standardowych szkolnych obiektach w USA.
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:09
      Post #1705834 12.01.2026 21:09
    • Edytowany
    to syn Henryka Janikowskiego, piłkarza Cracovii z ekstraklasy wsławionego hattrickiem z Legią.
    • żółta kaczka, honved, Islander oraz torreador lubią to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:17
      Post #1705835 12.01.2026 21:17
    A widzisz, to tego nie pamiętam, albo tego tam nie napisali (raczej to drugie, bo jakby tam był "nasz wątek" to raczej bym zapamiętał). W jakimś tygodniku o tym czytałem, coś w styli Polityka, albo Newsweek, ze 20 lat temu w jakiejś poczekalni...
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:02
      Post #1705880 13.01.2026 11:02
    [quote]#post1705830 a ma juz 18 lat skonczonych? jesli tak, to 2 godziny przed meczem na Miodowej powinno zalatwic sprawe[/quote] O ile dobrze złapałem aluzję, to w jego przypadku musi mieś 21 (tam wcześniej się można ożenić niż napić ;-) ). Ale spoko, ma. On tam w tym USA gra(ł) w baseball u koszykówkę. Powiedziałem mu, że gdyby na hokeja postawił to mógłby u nas zagrać w "zawodowej" lidze. Co do meczu to boję się tylko tego, że jak ja przychodzę to przynoszę pecha i jeszcze może się okazać, że z Sanokiem... Tfu, tfu
    • żółta kaczka lubi to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 13:12
      Post #1705910 13.01.2026 13:12
    • Edytowany
    [quote]#post1705880 (...)On tam w tym USA gra(ł) w baseball u koszykówkę. Powiedziałem mu, że gdyby na hokeja postawił to mógłby u nas zagrać w "zawodowej" lidze. (...) [/quote] Ale tak całkiem na serio to Ty masz świadomość, że "tacy zawodnicy" w plastikowej już występowali? I to z powodzeniem, bo nawet punktowali! Edit: a propos fajna historia z jednym była i ma to nawet związek z jednym kolegą forumowiczem to przytoczę. Grał u nas kiedyś taki jeden obrońca. Z kolegą @MSC#10852 o nim kiedyś rozmawiałem i @MSC#10852 mówi coś w stylu "ja to bym go chciał zobaczyć na skrzydle, bo on dobry technicznie, jazdę na łyżwach też ma super, a obrońca to z niego taki co najwyżej średni", pomyślałem i w pełni się z kolegą zgodziłem. Miałem potem nawet okazję zamienić parę słów z kimś z Klubu i napomknąłem o tym temacie, ale się dowiedziałem, że "nie no, nie ma opcji". Czemu? No bo to jest obrońca przecież. Potem nam się trochę posypało w ataku i w playoffie żywcem nie było kogo wystawić na skrzydle i... ów zawodnik wyjątkowo na to skrzydło poszedł. Faworytem nie byliśmy. Szurpris wyszedł, bo gola strzelił i zawodnikiem meczu wtedy został 😀
    • Islander, leszeczek oraz MSC lubią to.
    • torreador

3.5K
      1.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 09:54
      Post #1705976 14.01.2026 09:54
    [quote]#post1705006 Myslicie ze Grzanka robil to charytatywnie? Moze sa wazniejsze wydatki.. nie wiem... Moze niech sie kiice zloza na Adama na prowadzenie meczow jak sie tak podobalo... Poprawienie jakosci oswietlenia do transmisji TV.... he he w ktorej nas TV transmituja bo chyba mi cos musialo umknac po plywaniu synchronicznym czy ping pongu o jezdziectwie juz nie bede wpsomnial....[/quote] Jesteś zupełnym ignorantem. Cały czas są transmisje z meczów w kanale Polski Hokej TV
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • ponad 2 tygodnie temu o 10:00
      Post #1705978 14.01.2026 10:00
    [quote]#post1705834 to syn Henryka Janikowskiego, piłkarza Cracovii z ekstraklasy wsławionego hattrickiem z Legią.[/quote] ...i bardzo sympatycznie kiedyś o Cracovii i ojcu w Cracovii w wywiadzie opowiadał.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • ponad 2 tygodnie temu o 10:26
      Post #1705989 14.01.2026 10:26
    [quote]#post1705824 Czy niedzielne mecze są zawsze o 17.00? Siestrzeniec z USA przylatuje w lutym i chciał się na mecz wybrać. Pasowałoby mi, jak sprawdzam 15 lutego z Sanokiem. Boję się tylko, czy przezyje szok jaki go czeka. Ostatnio był na meczu w San Jose[/quote] No przecie nie idzie na hokeja tylko na folklor Cracovski.
    • KruszynaKSC

19K
      20.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 10:40
      Post #1705994 14.01.2026 10:40
    [quote]#post1705976 [quote]#post1705006 Myslicie ze Grzanka robil to charytatywnie? Moze sa wazniejsze wydatki.. nie wiem... Moze niech sie kiice zloza na Adama na prowadzenie meczow jak sie tak podobalo... Poprawienie jakosci oswietlenia do transmisji TV.... he he w ktorej nas TV transmituja bo chyba mi cos musialo umknac po plywaniu synchronicznym czy ping pongu o jezdziectwie juz nie bede wpsomnial....[/quote] Jesteś zupełnym ignorantem. Cały czas są transmisje z meczów w kanale Polski Hokej TV[/quote] Na ktorym kanale i na jakiej platformie sa te mecz puszczane? To ze sa w jakims zasciankowym portalu o ktorym pewnie wiedza sami kibice hokeja nie przyciagnie sponsorow i reklamodawcow... ale tak.. jestem ignorantem w tym temacie... Ciekawe jakie statystyki ogladalnosci maja tam mecze... po 200osob ? Podczas meczow PP podawali statystyki ogladalnosci obu spotkan polfinalowych i liczb nie pamietam ale byly.... naprawde dobre i podawali ze sa bardzo zadowleni z ogladalnosci... ze sa nawet zaskoczeni .... takze ignorant by z checia poogladal mecze ligowe w TV a nie na jakims zjebanym portalu z jednej kamery... ot..
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:48
      Post #1706005 14.01.2026 11:48
    Nie zapytałem w sumie o najważniejsze. Gdzie się kupuje bilety na hokeja? Wcześniej czy w dniu meczu? Są gdzieś w necie, czy w budce pod halą, jak dawniej? I jakich dokumentów potrzebuje obcokrajowiec spoza Unii.
    • żółta kaczka lubi to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:50
      Post #1706008 14.01.2026 11:50
    [quote]#post1706005 Nie zapytałem w sumie o najważniejsze. Gdzie się kupuje bilety na hokeja? Wcześniej czy w dniu meczu? Są gdzieś w necie, czy w budce pod halą, jak dawniej? I jakich dokumentów potrzebuje obcokrajowiec spoza Unii.[/quote] https://bilety.cracovia-hokej.pl/ W kasie na lodo przed meczem jest zwykle kolejka, lepiej online.
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 13:26
      Post #1706031 14.01.2026 13:26
    Dzięki
    • żółta kaczka lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie