A panowie Cecarić i Rubio już nie są brani pod uwagę do gry w Rezerwach ? Czyżby wylot ?
-
-
CRACOVIA II
[quote='hank' pid='1451496' dateline='1600335569']
A panowie Cecarić i Rubio już nie są brani pod uwagę do gry w Rezerwach ? Czyżby wylot ?
[/quote]
Podobno Premier League! Tylko nie mogą się zdecydować w którym klubie będą kontynuować karierę.
kazdy utyka przy ekranie fify kiedy przychodzi do wyboru klubu a nie jest to Cracovia :)
Jutro jest transmisja o godzinie 16.00 z meczu w Tarnobrzegu, gdzie nasze rezerwy grają z Siarką.
https://pl-pl.facebook.com/122815587764287/photos/pb.122815587764287.-2207520000../3573209412724870/?type=3&theater
Tylko nie wiem, czy nie trzeba zapłacić 12 zł
https://www.tvcom.pl/Gra/Sport-Pilkanozna/Liga-3-liga-1/Sezona-2020-2021/193085-Siarka-Tarnobrzeg-MKS-Cracovia-II-Krakow-Grupa-IV-11-kolejka.htm
Po pierwszej połowie, zęby bolą.
Kolejna porażka rezerw. Brama stracona pod koniec spotkania.
Qrwa, gramy w przewadze jednego zawodnika (po niesłusznej kartce czerwonej dla rywala) i dostajemy gola w 90 minucie z karnego, którego też nie było i nie wiadomo, co sędzia widział.
Jednak nie to jest przyczyną porażki, przyczyna to skandaliczna postawa zawodników rezerw Cracovii. Nie wiem, jak z nimi pracuje Giza, ale to co oni prezentują, to kpina. Mam wrażenie, ze zawodnicy rezerw Cracovii najlepiej się czują, gdy rywal ma piłkę, wtedy mogą za przeciwnikiem pobiegać, próbować mu odebrać piłkę, powalczyć. Natomiast zupełnie nie potrafią konstruować akcji, jakieś indywidualne kiwki, próby bajerek, najczęściej nieudanych.
Wiem, że rezerwy trenuje Piotr Giza, ale poważnie się zastanawiam, czy jest to odpowiedni człowiek na ławce. Co on trenował, chwilę Jubilat Izdebnik czy Skawinkę? Po czym dostał naszych najmłodszych juniorów.
Wg mnie, bezpośrednie zaplecze I drużyny, w poważnym klubie, powinien prowadzić człowiek, który trochę piłki na ławce trenerskiej liznął.
Znamy Piotrka, jemu trochę brakuje charyzmy, to fajny spokojny człowiek, brakuje mu trochę "Wójsa".
Tracimy punkty w frajerski sposób jak dzisiaj i mocno stajemy się kandydatem do spadku. Chyba nie o to chodziło podczas awansu.
Jak na razie czarny weekend : porażka hokeistów 0:5, Cracovii II 0:1, CLJ U18 1:4, CLJ U17 2:3... Strach zaczynać następne spotkanie :)
Komentarz pomeczowy z oficjalnej strony Cracovii
"Oglądaliśmy dziś zacięte, emocjonujące starcie, w którym obydwa zespoły walczyły o ważne punkty dla układu ligowej tabeli. To skutkowało dużą agresją w poczynaniach zawodników. Twarda gra zaskutkowała aż ośmioma żółtymi kartkami, a także jedną czerwoną. W końcowych minutach wykluczony z gry został rezerwowy zespołu Siarki, Mateusz Janeczko.
Gra Pasów mogła się podobać - szczególnie w pierwszej połowie spotkania nasz zespół prezentował się dobrze na tle rywala z Tarnobrzega. Spotkanie pucharowe dobrze wpłynęło również na Remigiusza Biernata, dziś jednego z najaktywniejszych w zespole Pasów."
Ponieważ wykupiłem transmisję i oglądałem mecz, skomentuje ten tekst cytatem.
"Lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać" - dotyczy to też słowa pisanego
Może autor weźmie sobie to do serca.
7 dni później
Wisła Sandomierz - Cracovia II 2-1....no cóż, kolejna porażka.
Ja tak tylko wspomnę, że jeżeli spadniemy, to w IV lidze minimum posiedzimy dwa sezony, bowiem Wieczysta awansuje do tej ligi i raczej będzie zdecydowanym faworytem do kolejnego awansu.
Oficjalna przygotowała takie podsumowanie dotychczasowych występów naszej drugiej drużyny w III lidze. Jest tam parę stwierdzeń trenera Gizy, które rozumiem, jednak nie wszystko można zgonić na brak doświadczenia.
https://www.youtube.com/watch?v=43Pc3coczcs&feature=youtu.be
Giza to Pasiak, dlatego mam dylemat.
Czy powinien dalej trenować nasze rezerwy kosztem
Nabierania doświadczenia czy też ważniejsi są nasi młodzi piłkarze i pozostanie w III lidze.
Według mnie chyba jednak powinniśmy zatrudnić fachowca do prowadzenia drugiego zespołu.
Co zacni forumowicze o tym myślą?
[quote='DawidSiemaszki' pid='1453743' dateline='1601223608']
Nabierania doświadczenia czy też ważniejsi są nasi młodzi piłkarze i pozostanie w III lidze.
Według mnie chyba jednak powinniśmy zatrudnić fachowca do prowadzenia drugiego zespołu.
[/quote]
W mojej ocenie - a nie jestem fachowcem - Pan Giza jest bardzo miernym trenerem. Niestety...
a po co ta rezerwa,jak tam nie gra nikt, kto moglby sie przebic wyzej?
[quote='DawidSiemaszki' pid='1453743' dateline='1601223608']
[/quote]
Zostawić Gize z niego może coś być. Z rocznika Juniorów do Eklasy się przebija 1 na 60 więc jak ktoś myśli że dzięki rezerwą nagle w pierwszym składzie się pojawi z naście osób które teraz grają w rezerwach to jest w wielkim błędzie.
Broni go CV - chyba najlepsza kariera piłkarska wśród graczy Cracovii po 2000 roku, w tym kadra. Był wartościowym asystentem Probierza.
ALE... nie ma temperamentu lidera, tzw. charyzmy. Widziałem parę meczów w 4 lidze, on na ławce generalnie siedzi i milczy. Nie jest motywatorem. A skoro charakterologicznie tego nie przeskoczy, powinien mieć asystenta, który będzie wrzeszczał za niego - tymczasem wziął sobie kompletnego no-name'a, dobrodusznego i z nadwagą. Pytanie, co to da, ja się obawiam, że jest taka nieświadoma tendencja "nie wezmę kogoś błyskotliwego, bo gotów mnie wysadzić z siodła". Problem w tym, że w konsekwencji mogą wylecieć obaj.
[b]Rezerwa nie może spaść.[/b]
charyzma nie polega na wrzasku, to elementarz i zrozumienie pojecia
Oj, chyba chcesz mnie sprowokować. eot.
Giza siedzi i się nie odzywa - fatalnie
Probierz skacze jak małpa przy linii - fatalnie
Darcie ryja przy linii jako wyznacznik? najgorzej
Niech se ta rezerwa pyka. Jakie ma znaczenie z jakim trenerem? Czego się nie nauczyli to już się nie nauczą. Rezerwa to weryfikacja dla juniorka. Albo umie grać i pierwszy to dostrzeże albo nie i koniec kariery.
Ja nie mówię, że jak Probierz skacze jak małpa to fatalnie. Klopp też skacze jak małpa. Na Diego Simeone nie da się patrzeć. Mourinho siedzi spokojnie, ale i tak go nie lubię.
Ale i tak każdy z nich ma lepsze wyniki niż Piotrek Giza :D :P
Ja lubię zachowanie Diego Simeone, nie lubię Mourinho. Zdecydowanie lubię trenerów żywiołowo reagujących na grę swego zespołu i "dyrygujących grą". Kłócenie się z trybunami to już jednak zbyt dużo, choć zabawne były interakcjie Smudy z trybunami rywali ;)
Ciekawym przypadkiem w tym kontekście był trener Lenczyk, który u nas siedział jak posąg, a we Wrocławiu robił fikołki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)