Już wcześniej faulował mając żółtą kartkę i do przerwy schodził z modelowym przykładem który był ostatnio omawiany szeroko przez sprawę z Siemiencem czyli żółtko z plusem, trzeba było chłopa zdjąć. Ale ogólnie grał słabo bo ratowanie się faulami wynika u niego że złego ustawienia lub spóźnionej reakcji a nie po prostu z twardej gry jak Arek Baran. Mimo tego nie skreślał bym go całkiem.
-
-
Dominik Baumgartner piłkarzem Cracovii!
Ja nic personalnie do gościa (Baumgartnera) nie mam, ale patrzę sobie tak po prostu na tą śmieszną ligę i serio, my potrzebujemy 30-letniego Austriaka z jakiejś anonimowej ekipy tamtejszej ligi żeby “wzmocnić” obronę? Hehe. Dużo to mówi i o szkoleniu, o tym śmiesznym rynku transferowym i naszym potężnym pionie sportowym z the one and only na czele, dyrektorem Filipkiem 🥲
I tak szczerze wkurwia mnie bo mam podejrzenie, że chłop jest wkładany do składu i tutaj niekoniecznie chodzi tylko o formę sportową, a bardziej o decyzje podjęte w gabinetach. Gość został ściągnięty, więc teraz trzeba go wystawiać i na nim budować, nawet kosztem Henrikssona który ma kontrakt do końca sezonu (nie żeby był lepszy ale jakoś mniej anemiczny się wydaje) więc budujemy blok obrony na tym rasowym kozaku. Oby się okazało, że się mylę. Wyrok u mnie wydany po zaledwie +100 minutach rozegranych. Jak patrzę na ten zaciąg najemników z rozmaitych lig i krajów to już mam dosyć. Za dużo się naoglądałem tych Minchevów, Kamerich czy studentów z Ameryki. Wolałbym już żeby tam był przypadkowy młody Polak wygrzebany kijem z dupy maryny - przynajmniej zrozumie dobrze kurwy z trybuny jak się ktoś na niego zagotuje. Te asy odwrócą się na pięcie i mają to w dupie, FV wystawić na koniec miesiąca, flex na mieście, odłożyć na dwa mieszkania w jakiejś bałkańskiej wsi a za rok i tak ich tu nie będzie i jechane z managerem kręcić farmazon gdzie indziej.
Zmęczyła mnie już ta polityka ściągania tego typu wynalazki. Piszę to w tym wątku bo ten dzisiaj wypadł wyjątkowo chujowo, biorąc pod uwagę że to niby doświadczony zawodnik ale przepisać to można do mocnego 80% tych najemników którzy są w drużynie obecnie. Kosmiczny rozpierdol po mojemu. Widzę takie mecze jak dzisiaj to się zastanawiam czy tu jakiś hard reset by nie był skuteczniejszy.
Kolejny głupek z Kółka Głupków pod wezwaniem Perkovica.
Dopiero teraz sobie to obejrzałem dokładnie.(drugom żółtom)
W niedzielę nie miałem zdrowia w drugiej połowie żeby sie w te popisy wgapiać, kątem oka patrzyłem coś robiąc na kompie.
A Minczew to osobna historia. Na środku zdarza mu się cośtam pokazać, ale gość jest tak drewniany, że tęsknie za wieloma o których wstyd mówić jak go widzę ;)
Ogólnie mam bardzo podobnie jak kolega Quresma.
Nerwica przeplatana braniem na rzygi, jeśli to miał na myśli, kiedy patrzę na tych nieudaczników udających zawód piłkarza.
Od lat wciskają nam ciemnotę, jakich to wspaniałych graczy sprowadzamy , tymczasem liga bezlitośnie weryfikuje ten sprowadzony ludzki szrot, kopiący sie po głowach zamiast grać .
Problem polega na tym, że ze wszystkich letnich transferów, to Baumgartner jako jedyny nie był:
- do odbudowania po kontuzji
- młodym do ogrywania w rezerwach na przyszłość
- po siedzeniu na ławce w lepszych ligach
Przyszedł gość, który w mocniejszej od naszej lidze austriackiej praktycznie przez dekadę grał pełne sezony na bardzo dobrym poziomie:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1789466399-032.png[/img]
Zawodnik według informacji umiejący grać od tyłu. W sparingach to on grał cały czas duet z Traore, były informacje, że Traore przy nim wygląda dużo pewniej niż w zeszłym sezonie. Z Sevillą też zagrał dobre spotkanie. Po czym kontuzja, gość wraca i dostajemy to, co dostajemy. O ile do każdego transferu tego lata było jakieś "ale" to tutaj naprawdę trudno winić klub za wzięcie doświadczonego obrońcy za darmo. Mam nadzieję, że się jakoś pozbiera, ogarnie i przede wszystkim odbuduje fizycznie, bo to z tego się biorą u niego głupie kartki - jest ciągle spóźniony i za wolny.
Jasne, tyle , że trener , powinien do składu wstawić tego, który jest aktualnie w lepszej formie . A Baumgartnerowi dać czas na odbudowanie po kontuzji .
@Malak#42789 i tu kolega daje kolejne ziarenko do ogródka sztabu przygotowania motoryczne i fizycznego.... Powrót po kontuzji u nas nawet drobnej to jest parodia.juz nawet nie chce mi się pisać o tym, bo mnie chuj strzela że nic się nie robi z ta dwójką ekspertów Sage wieczorek.
Który wracający po kontuzji, nawet drobnej... Był Przygotowany do gry!!! Hasic powiedział w prostu wywiadzie, że korzystał ze specjalistów spoza klubu!!
duzo naszyh korzysta z Orto Sport Dominika Kożucha, ktory dlugo w Cracovii pracował. Jego na pewno polecam.
Kolejny kamyczek do ogródka " profesjonalnego" klubu .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)