No i colacao wyrównało....;)
-
-
Mundial 2026
Kirasą jak mawia Borek z Mielcarskim.
Był karny?
Mnie to wyglądało na symulkę, a powtórki jakieś marne.
Karny jak z nut.
[quote]#post1729997 Był karny?
Mnie to wyglądało na symulkę, a powtórki jakieś marne.[/quote]
Pretekst był ale upadek teatralny.
W hokeju obaj dostaliby karę. Faulujący za spowodowanie upadku, upadający za diving.
Dobrze widzę że w tym Kurasą jakiś młody Valderama gra?
To trochę tak jakby Niemcy grali z Radomiakiem Radom - i poziom i wygląd piłkarzy podobny xD
Dobra ,za chwile dla odmiany będzie poważny mecz Holandia -Japonia.
Ja kibicuje Japończykom , może i są zboczeńcami seksualnymi ale w przeciwieństwie do Holendrów preferują kobiety.
Pad był tak komiczny, że brechtnąłem.
Jak gra aktorska w tych serialach "o życiu" na TVN czy gdzie, gdzie biorą ludzi z ulicy oraz aktorów kategorii F. :)
Mój kumpel grał tam "gościa ze złamaną ręką w szpitalu".
Ale lekki kontakt był.
Fajne dziewuchy w barwach Curacao wychwytywali operatorzy na trybunach.
Holandia - Japonia 2:2
Bardzo dobra 2 połowa.
[quote]#post1730020
Fajne dziewuchy w barwach Curacao wychwytywali operatorzy na trybunach.[/quote]
Jeśli o to chodzi, to chyba trzeba poczekać na mecz Kolumbii. Tam zawsze jest potencjał.
Równikowcy grali, a Wybrzeżańczycy (Kościanie?) wygrali, bardzo to niesprawiedliwe.
Ktoś na tym forum zadał pytanie, a raczej powątpiewał czy Szwecja coś pokaże na tym turnieju to myślę że 5-1 z Tunezją to nie najgorszy wynik
WKS grało spoko, przynajmniej w pierwszej połowie, drugą tylko widziałem skróty.
Ekwador w pierwszej groźniejszy, ale nie żebym to podciągał pod niesprawiedliwe. ;)
W sumie mam niezłą bekę ze swoich typów.
Przygotowanie do imprezy Januszowskie, nic nie czytałem kto, co, kogo brakuje, jak grają. Totalna improwizacja na poziomie wydaje się, ale luzik. Pierwszy mecz ekipy daje jakieś rozeznanie. :)
Zaletą mundiali jest zderzenie stylów gry, fakt, że często ekipy się nie znają w ogóle. Na razie atrakcyjnie to się ogląda.
Nudy jeszcze przyjdą jak będzie pora na kalkulowanie i n-te spotkanie w historii ekipy X z ekipą Y.
Kartagińczycy nic się nie nauczyli i kolejny raz powołali tego przegrywa Hannibala, więc mieliśmy IV wojnę punicka. Ten Isaak z Lecha mocno się opalił przed mistrzostwami, zawsze grał ostro, ale teraz stał się z niego prawdziwie ciemny typ 😉
Ja już dzisiaj z odtworzenia obejrzałem trzy mecze,(próbowałem oglądać w nocy na żywo nie wyszło 🥱)
Australia -Turcji
WKS - Ekwador
Szwecja -Tunezja
A za chwilę na żywo kolejne dwa mecze
Hiszpania - Republika Zielonego Przylądka
Belgia - Egipt.
Po portugalsku chyba Zmielony Przylądek to Cabo Verde, dziś w pracy lekko pomyliłem nazwy i przekonywałem że Hiszpania będzie grała z Tantum Verde bo kiedyś mi ta nazwa zapadła .......
@Kajak#3674
Zmielony Przylądek
Tantum Verde
....
Weekend wszedł mocno...;)
[quote]#post1730120 Po portugalsku chyba Zmielony Przylądek to Cabo Verde, dziś w pracy lekko pomyliłem nazwy i przekonywałem że Hiszpania będzie grała z Tantum Verde bo kiedyś mi ta nazwa zapadła .......[/quote]
Forma "Cabo Verde" w pewien sposób funkcjonuje nawet w naszym języku polskim. Już daję przykład: poprawną polszczyzną powiemy że mężczyzna z Hiszpanii to Hiszpan, a kobieta to Hiszpanka. Natomiast mężczyzna z Republiki Zielonego Przylądka to Kabowerdeńczyk, a kobieta to Kabowerdenka.
Nie wiem czemu ale nasze Forum podkreśliło mi jako błąd zarówno Kabowerdeńczyka, jak i Kabowerdenkę - a jestem pewien naprawdę na 100%. Swoją szosą ciekawe jak komentantorzy w tivi będą ich nazywać? 😀
Tunezja zwalnia selekcjonera po 1. meczu na Mundialu!
Minionej nocy Tunezja poległa w starciu ze Szwecją aż 1:5. To wystarczyło, by pracę stracił selekcjoner, Sabri Lamouchi, informuje Romain Molina.
🤡 🤡
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)