8 maja (piątek):
Raków Częstochowa - Korona Kielce, godz. 18:00, sędzia: Łukasz Kuźma (Białystok)
Lech Poznań - Arka Gdynia, godz. 20:30, sędzia: Bartosz Frankowski (Toruń)
9 maja (sobota):
Widzew Łódź - Lechia Gdańsk, godz. 14:45, sędzia: Jarosław Przybył (Kluczbork)
Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin, godz. 17:30, sędzia: Wojciech Myć (Lublin)
Górnik Zabrze - Zagłębie Lubin, godz. 20:15, sędzia: Szymon Marciniak (Płock)
10 maja (niedziela):
Piast Gliwice - GKS Katowice, godz. 12:15, sędzia: Damian Sylwestrzak (Wrocław)
Wisła Płock - Motor Lublin, godz. 14:45, sędzia: Paweł Raczkowski (Warszawa)
Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Legia Warszawa, godz. 17:30, sędzia: Karol Arys (Szczecin)
-
-
Pozostałe mecze 32 kolejki ekstraklasy 2025/2026
W każdym meczu (wraz z naszym) poproszę o zwycięstwo gospodarzy, poza Łodzią, gdzie rts ma z betonami zremisować.
Byłbym zobowiązany
Rts ma przegrać, a nie zremisować!!!
Każda strata punktów przez Widzew w najbliższej kolejce będzie dla nas dobra.
- Edytowany
Pisałem wcześniej, że Lechii oddadzą punkty ale jest to jednak wątpliwe.
PZPN jest pewny, że ich decyzja jest zgodna z tym jaki jest taryfikator kar za takie uchybienia, a mogli i tak dać większy minus.
Myślałem, że w związku z tym, że sprawa jest w sądzie powszechnym wyrok będzie zawieszony ale PZPN się nie ugnie raczej wg tego co powiedział w tym tygodniu kierownik komórki ds licencji.
Więc Lechia wraca do walki o utrzymanie.
Ciekawy pojedynek trenerów w Częstochowie
- Edytowany
[quote]#post1723777 Pisałem wcześniej, że Lechii oddadzą punkty ale jest to jednak wątpliwe.
PZPN jest pewny, że ich decyzja jest zgodna z tym jaki jest taryfikator kar za takie uchybienia, a mogli i tak dać większy minus.
Myślałem, że w związku z tym, że sprawa jest w sądzie powszechnym wyrok będzie zawieszony ale PZPN się nie ugnie raczej wg tego co powiedział w tym tygodniu kierownik komórki ds licencji.
Więc Lechia wraca do walki o utrzymanie.[/quote]
swoją drogą bezczelność betonowego klubu jest straszna. Pzpn ich w skandaliczny sposób uratował zamiast wycofujć z ligi rok temu a Ci jeszcze się procesują. Liczą pewnie na lożę kibicowską prezydenta+premiera
Korona prawie przegrała.
Mecz z Widzewem oby wygrała dla siebie i dla nas.
- Edytowany
Ale Korona gra pytę. Musimy załatwić sprawę w dwóch najbliższych kolejkach.
Jak nie, to mecz z Nimi w ostatniej, będzie meczem o utrzymanie pomiędzy "Głupim i Głupszym" ew. "Nic nie widziałem, nic nie słyszałem"
Ja tego oglądać nie będę. Nie na mój wiek, nie na moje zdrowie, po 45-ciu latach, świadomego oglądania meczów Cracovii.....
- Edytowany
Korona to jest kopia naszej drużyny w tym sezonie, dobry początek, tragiczny koniec.
Ale najważniejsze jest żeby widzew jutro nie wygrał!
W pierwszej połowie Korona była lepsza niż Raków, w drugiej nie istniała.
Meczu w Poznaniu nie oglądałem, ale patrząc na statystyki meczowe to Lech chyba stracił 2 pkt.
Remis w takim meczu to w sumie 2 rannych...
Dobry mecz Arki. Lech miał o wiele więcej sytuacji, ale też mógł przegrać.
To jest najgorszy wynik dla obu drużyn, bo Lech nie odskoczył i jeszcze nie może być pewny mistrzostwa, a Arka już chyba pogrzebała szansę na utrzymanie
[quote]#post1723756 Rts ma przegrać, a nie zremisować!!![/quote]
Dlaczego nie chcesz spadku rts i lechii? :(
[quote]#post1723969 [quote]#post1723756 Rts ma przegrać, a nie zremisować!!![/quote]
Dlaczego nie chcesz spadku rts i lechii? :([/quote]
Dla nas jest najlepiej by rts miał jak najmniej punktów. Reszta (kto z nim zleci) to sprawa drugorzędna, byle nie my. I najlepiej byśmy jak najszybciej mieli utrzymanie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)