https://polskihokej.eu/artykul/4869
Jak w temacie.
W treści link do zakupu biletów.
-
-
MŚ IA, Sosnowiec, 2-8 maja 2026
Dobrze, że gra Litwa. Jest szansa na utrzymanie.
20 dni później
Właśnie zauważyłem, że w ramach promocji hokeja w Polsce, MŚ w Sosnowcu będą zakodowane (Polsat Sport).
Przecież od kilku lat Polsat ma wykupione prawa do MŚ w hokeju.
- Edytowany
Polska - Ukraina 1:1 po I tercji
Ale patrząc po statystykach raczej Ukraina przeważa niż my
Jak na razie bez niespodzianek
wracamy na prowadzenie - 2:1 po 40 minutach - oby wytrzymali
3:2, brawo. Doping ale jak by grali na Wyspach Owczych i nie w Polsce, masakra.
Jutrzejszy dzień pokaże czy te 3 punkty to fundament pod coś wielkiego czy tylko pod spokojne utrzymanie.
Jutro z Francją
[quote]#post1722671 Właśnie zauważyłem, że w ramach promocji hokeja w Polsce, MŚ w Sosnowcu będą zakodowane (Polsat Sport).[/quote]
W aplikacji Polsat box go jest jakiś pakiet lovers za 20zl na 30 dni i w jego ramach jest Polsat sport więc można mecze oglądać
- Edytowany
Trudno odmówić zaangażowania i woli walki Polskim hokeistom, ale wynik lepszy niż gra. No ale 3 punkty są i gitara.
Kolejka do wejścia szybko szła, ale miała chyba ok. pół kilometra. Miałem bilet wydrukowany, ale w sumie to go nawet niesprawdzano. Muzyczka w przerwach gry w większości mózgojebna.
Ukraina to jedna że słabszych drużyn w tym gronie, dlatego zobaczymy co będzie z mocniejszymi rywalami
No nie zgodzę się. Ukraina jest lepsza od Litwy, Japonii i od nas na pewno nie jest słabsza. Jeżeli Ukraina jest jedną z najsłabszych drużyn to my też?
@MSC#10852
Nie napisałem że najsłabsza, dla mnie faworyci to Francja i Kazachstan, a reszta prezentuje podobny poziom
- Edytowany
Aaa to racja. Francja i Kazachstan teoretycznie są najlepsze, potem my i Ukraina podobny poziom i teoretycznie najsłabsze Japonia i Litwa. Tak więc Ukraina nie jest jedną ze słabszych, jest średniakiem jak my.
Ale tu się gra 5 meczy w krótkim czasie, taki turniej to jest jak play-off, każdy mecz jest inny, zaczyna się od 0-0 i mogą być niespodzianki
Zgadzam się z tym że to jest jeden mecz i wszystko jest możliwe i może się zdarzyć że awansujemy, ale co do naszej reprezentacji to nie jestem wielkim optymistą i jeszcze jedno, Japonia to dla mnie duża zagadka i radziłbym na nich uważać
Francja niby faworyt a też ledwo 1 bramka z Japonią wygrali. Pierwszy mecz, trzeba dobrze wejść w turniej, nie stracić od razu za dużo sił.
Gdyby nie nasze głupie błędy to Ukraińcy by za wiele nie zrobili. Kary i puszczanie napastników środkiem
- Edytowany
Ja widziałem tylko 3. tercję ale od razu zauważyłem coś co potem w transmisji potwierdził Gruth.
Mianowicie to, że Ukraińcy szybciej i lepiej od naszych jeżdżą na łyżwach. Dla mnie to podstawa w hokeju i mój konik na co zawsze zwracam uwagę. Kiedy widzę jakiegoś zawodnika i mam go ocenić to pierwsze i najważniejsze to jest jak jeździ.
Widziałem Polskę po dwóch latach. Ostatnio na mistrzostwach w Ostrawie. Wczoraj mi się wydawało, że ta ostrawską Polska grała inny, lepszy hokej, można, bo grali z lepszymi drużynami. Wczoraj dużo takiego grania na przypadek, Ukraina trochę lepsza według mnie.
Widziałem teraz dużo meczów czeskiego play off i można to ma wpływ na ocenę. Takie Dynamo by wygrało 10 z 10 meczów. Jestem pewien. Dobra 9 z 10. Żartuję.
Dziś mecz prawdy, trzymam kciuki.
- Edytowany
Francja się wczoraj męczyła z Japonią przegrywając na 2,5 minuty przed końcem meczu 2:3.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (17 użytkowników)
Goście (17)