Wygramy
-
-
Korona Kielce 0 - 1 Cracovia, sobota 29 listopada 2025, 17:30
Czy my naprawdę nie potrafimy po prostu wjebać się w to pole karne zamiast wiecznie grac do tyłu i na boki? Brakuje kogoś takiego jak Rózga, Saidi... kogoś kto po prostu wjedzie na pełnej kurwie i zrobi trochę wiatru.
Zwłaszcza że mamy wtedy 100% efekt zaskoczenia. Ostatnie mecze pokazują, że przeciwnik jest skupiony na odcinaniu nas od podań. Jak Wójcik przeleciał pół boiska z piłką to nie wiedzieli co mają robić.
Wójcik, Sutalo, obaj mają parcie na takie akcje.
To co "grają" zawodnicy w koszulkach w pasy to początek mickiewiczowskiej "Reduty Ordona"
Klich wrzucił post na Instagrama. Dziwne trochę i niespotykane. Płytkie myślenie w tym przypadku ale wydaje mi się że coś się rozwiązało.
Super. A jaki?
A Dawid nie wrzucił screena.
Sprawa dla mnie nierozwiązana.
Ps. Nie dawać linków, nie każdy używa a bez konta to spam okienek i nic nie zobaczysz
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-11/image-png-58607717.png[/img]
I co niby to rozwiązało? I czemu to płytkie?
- Edytowany
Poza tym, że wrzucając posty na insta Mateusz nie dba o język nic mi się w oczy nie rzuciło.
- Edytowany
[quote]#post1701560 Kluczem do zdobycia 1 pkt po wymęczonym 0:0 będzie 865 podań w poprzek boiska.[/quote]
Tu liczę na Maigaarda .
[b]Edycja z 24.11.2025 o godz. 13:42 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1701584 To co "grają" zawodnicy w koszulkach w pasy to początek mickiewiczowskiej "Reduty Ordona"[/quote]
Tyle , że Reduta miała 6 armat, my obecnie ani jednej . Co najwyżej jakąś pukawkę !
[quote]#post1701569 ... Jeśli nie wygramy żadnego meczu do czasu ogłoszenia decyzji o zwolnieniu Elsnera, a potem zaczniemy punktować, to postuluje rozpierdilić to towarzystwo wzajemnej adoracji w chuj....[/quote]
Ale to by było niedorzeczne bo efekt nowej miotły polega na tym, że przychodzi koleś z inną wizją gry, zmienia ustawienie,skład i zadania zawodników i punktuje póki go nie rozszyfrują. Jedynym rozwiązaniem jest posiadanie kilku rozwiązań taktycznych i ustawianie drużyny pod rywala. No albo musielibyśmy mieć na tyle silny skład, że rozczytanie gry nic by nie dało. Grając ciągle to samo możemy być pewni kolejnych porażek a jeśli Elsner znów nic nie zmieni to trzeba będzie natychmiast go wywalić żeby ratować dwa ostatnie mecze. I szczerze mówiąc nie wierzę, że coś zmieni. Wyjdziemy tak samo ustawieni i przegramy więc ja bym już teraz go zwolnił, 2 mecze poprowadziłby ktokolwiek, a potem nowy trener przygotowywał by zespół na nową rundę.
W naszej obecnej formie to praktycznie każdy przeciwnik jest groźny dla nas... ale to jest Ekstraklasa, więc wszystko jest możliwe... oby w końcu zwycięstwo było.
[quote]#post1701593 ... Tyle , że Reduta miała 6 armat, my obecnie ani jednej . Co najwyżej jakąś pukawkę...[/quote]
Chodziło mi o wiersz, a ściślej jego fragment "Nam strzelać nie kazano"
Ja nie rozumiem dlaczego w zasadzie w ogóle nie oddajemy strzałów z dystansu. Nieraz aż się prosi żeby jebnąć zza 16-tki, bo rywale wiedzą, że piłka i tak pójdzie na skrzydło i się jakoś specjalnie nie bronią, to my faktycznie gramy na skrzydło. Niech na te 10 prób, 3-4 będą celne a 1 wpadnie do bramki. Lepsze to, niż ciągłe granie na bok i dośrodkowanie, które nie daje nam absolutnie niczego poza kontrą rywali. Jeszcze jakbyśmy mieli w tym polu karnym takiego Covilo czy Helika. Ale nie mamy.
Przecież my nie podchodzimy bliżej niż na 40 metr. Aby to zadziałało musielibyśmy mieć:
* Kakabadze 2022 albo
* Roberto Carlos 97 albo
* Marek Citko 96
[quote]#post1701597 [quote]#post1701593 ... Tyle , że Reduta miała 6 armat, my obecnie ani jednej . Co najwyżej jakąś pukawkę...[/quote]
Chodziło mi o wiersz, a ściślej jego fragment "Nam strzelać nie kazano"[/quote]
Tak , reduta miała tylko 6 armat , które jednak strzelały. A my nie mamy ani jednej armaty . I nie mamy czym strzelać.
[quote]#post1701600 Przecież my nie podchodzimy bliżej niż na 40 metr. Aby to zadziałało musielibyśmy mieć:
* Kakabadze 2022 albo
* Roberto Carlos 97 albo
* Marek Citko 96[/quote]
Pawlusinski 2006
Kosanovic nie pamiętam który rok
Dzwońcie do Marcina Budzińskiego 😜
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)