Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Cracovia 1 - 2 Motor Lublin, sobota 22 listopada 2025, 14:45

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto ponad 2 miesiące temu o 20:30
      Ostatnia aktywność ponad 2 miesiące temu o 09:34
      12970 wyświetleń
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 2 miesiące temu o 13:14
      Post #1701403 23.11.2025 13:14
    A mnie najbardziej wkurzało to, że nikt poza Praszalikiem nie decydował się na strzał. Mało było gry na jeden kontakt, przyspieszenia wypracowania sobie pozycji. Nawet jak zawodnik był w pozycji do strzału (mało było takich przypadków, ale były) to szukał podania, zazwyczaj do nikogo. Raz Perković był w pozycji, że już musiał strzelić to podał do bramkarza. Ja, jako miłośnik teorii spiskowych, dostrzegam pierwsze symptomy gry na zwolnienie trenera.
    • RZ1975, TOM76, naki oraz hank lubią to.
    • Przemo

3.3K
      1.9K
    • ponad 2 miesiące temu o 13:21
      Post #1701405 23.11.2025 13:21
    [ Ja, jako miłośnik teorii spiskowych, dostrzegam pierwsze symptomy gry na zwolnienie trenera.[/quote] No właśnie.. Bo co za ciężkie treningi, w pizde dostali za bardzo ? Gdzie z takimi dziadami walczyć o najwyzsze cele?
    • naki lubi to.
    • Leleo

14
      15
    • ponad 2 miesiące temu o 13:54
      Post #1701411 23.11.2025 13:54
    Mam apel do niektórych osób na młynie(w tym przypadku osób które wywiesiły transparent). Sam chodzę na młyn, bo uwielbiam dopingować naszą drużynę głośno, natomiast mieszanie polityki do piłki jeszcze w tak ohydnym stylu, stawia moją obecność na D pod znakiem zapytania. Podejrzewam że nie tylko ja ale też wiele osób chodzi na mecze naszej Cracovii, żeby uciec właśnie od wszelkich sporów i problemów nie tylko politycznych i kibicować pasom. Jest nas wiele i każdy ma inne przekonania więc nie mieszajmy polityki do sportu bo nie tędy droga. Kibicujmy wszyscy razem głośno naszą drużynę, bez politycznego syfu i cieszmy się po prostu tym, że mamy swą drużynę i bądźmy z nią na dobre i na złe.
    • zac

7.2K
      1.5K
    • ponad 2 miesiące temu o 14:13
      Post #1701419 23.11.2025 14:13
    • Edytowany
    Trener ściąga napastnika , wprowadza za niego skrzydłowego, a naturalny zmiennik Zahiroleslam wchodzi dopiero w samej w końcówce meczu ?!
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 2 miesiące temu o 14:21
      Post #1701423 23.11.2025 14:21
    • Edytowany
    Minczew jest napastnikiem. Poczytaj wątek o nim, a znajdziesz wiele głosów, że to 9 zmuszana do gry na skrzydle. Zresztą wczoraj Minczew dobrze grał na środku, tylko koledzy go nie dostrzegali. Zahiroleslama też by bojkotowali.
    • mcz_, Miszczu2007, Pasiak04 oraz hank lubią to.
    • Leleo

14
      15
    • ponad 2 miesiące temu o 14:23
      Post #1701426 23.11.2025 14:23
    Mam apel do niektórych osób z sektora D na który sam chodzę bo kocham wspierać naszą drużynę głośno i fanatycznie, ale transparent z wczoraj to zdecydowanie przesada. Nie mieszajmy politycznego szamba z piłką, bo na mecze chodzi wiele osób o różnych poglądach i to nie jest miejsce na politykę. Wszyscy jesteśmy tam bo to jest zawsze święto naszej Cracovii, czy wygramy czy nie. Osobiście moja obecność na D stoi pod znakiem zapytania bo nie chcę utożsamiać się z polityką na stadionie, tymbardziej w tak ohydnym wydaniu. Zastanówcie się na przyszłość co robicie bo podejrzewam że nie tylko mnie zniechęcają takie głupie działania, a to zaszkodzi tylko naszemu klubowi. I tak nic nie osiągnięcie takimi transparentami więc dajcie sobie spokój.
    • konserwa lubi to.
    • zac

7.2K
      1.5K
    • ponad 2 miesiące temu o 14:40
      Post #1701431 23.11.2025 14:40
    • Edytowany
    Być może , ale po sparingu ze Stalą , w którym strzelił 2 bramki, to on bardziej pasował na zmiennika Stojikovica w tym meczu
    • Wayne

38
      79
    • ponad 2 miesiące temu o 17:40
      Post #1701461 23.11.2025 17:40
    • Edytowany
    [quote]#post1701365 Napisałem, ze potrzebujemy doświadczonych fachowców. Tzn, takich którzy prowadzili nie przez jeden czy dwa sezony jakaś drużynę w zachodniej lidze. Ale przynajmniej 10-20 sezonów i maja zdobyte odpowiednie doświadczenie. Już nie mowie o sukcesach. I to samo się tyczy trenów od przygotowania fizycznego.[/quote] Nie do końca się zgodzę. Nas toczy ten sam problem, który dotyka teraz większość klubów w e-klapie. Czas najwyższy skończyć ze ściąganiem tych wszystkich cudownych Ić-ów z byłych republik jugosłowiańskich i inwalidów z zachodu. Czas postawić z całą mocą na szkolenie naszych chłopaków, na dawanie im szans i budowanie ich pewności siebie od podstaw. Przecież taka Legia, Lech, Widzew czy stara k z drugiej strony zaliczały najlepsze momenty w ostatnich 20-30 latach nie dlatego, ze mieli na ławce cudotwórców i trafione transfery, ale miały SWOICH ludzi, związanych z klubem, identyfikujących się z miastem. Takich którzy nawet po porażce mogli podejść z podniesionym czołem do kibiców. To na takich ludziach buduje się zespół, bo to oni czują na sobie odpowiedzialność i budują mental. A ilu takich ludzi wypuściliśmy my? My dzisiaj mamy w składzie takiego jednego tylko - Oskara. Nawet jak coś zawali to zawsze daje z siebie 100% To jest człowiek który nie odpuszcza. Mając jeszcze 2-3 takich w składzie bilibyśmy się o majstra. Jestem tego pewien. A w zamian mamy masę dorobkiewiczów i Klicha z Glikiem, którzy potrafią się fajnie uśmiechać w socialach, ale realnie pykają sobie u nas na emeryturce i czas przestać się oszukiwać że dorzucają coś ekstra i poprawiają naszą sytuację. Wiem że to już skrajny przypadek, ale największe sukcesy topowych drużyn europejskich najczęściej pojawiają się wtedy, kiedy drużyny cementuje filar złożony z kilku piłkarzy, którzy za swój klub oddadzą ostatnie poty. Taki Jurgen Klopp to przecież topka trenerska ale jego Liverpool też potrzebował parę sezonów by zbudować trzon - i wtedy zaczęli wygrywać. Takich przykładów można tylko mnożyć. Jeśli mamy ściągać specow, to proponowałbym nawet nie na ławkę trenerską, ale do szkolenia młodzieży i psychologów którzy będą pomagali wprowadzać ich do gry na najwyższym poziomie
    • hank

45.8K
      54K
    • ponad 2 miesiące temu o 18:36
      Post #1701473 23.11.2025 18:36
    • Edytowany
    [quote]#post1701390 Tylko Hanku jak wczoraj Klichu podawał to zazwyczaj niecelnie. I to nawet podając na kilka metrów[/quote] No , nie wiem . Ze statystyki : Podania - 78/94 83 %celnych Celne podania w strefę obrony rywala - 31/37 84% Długie dokładne podania 7/8 88% Więc chyba aż tak źle nie było .
    • GSC

960
      1.2K
    • ponad 2 miesiące temu o 09:34
      Post #1701658 25.11.2025 09:34
    https://www.youtube.com/watch?v=WGlgQxZ-2SE

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie