Analiza naszej drużyny oczami dzisiejszego rywala
https://roosevelta81.pl/taktyczna-rozkmina-roosevelta81-pl-dynamiczne-pasy/
-
-
Cracovia 1 - 1 Gornik Zabrze, sobota 27 września 2025, 20:15
Ankieta: Który piłkarz Cracovii wyróżniał się w tym meczu?
Ankieta jest publiczna. Każdy może zobaczyć głosujących.
3 głosów
1 głosów
1 głosów
19 głosów
1 głosów
14 głosów
1 głosów
0 głosów
0 głosów
0 głosów
2 głosów
0 głosów
42 głosów
6 głosów
- Edytowany
[quote]#post1694593 Z tymi dziećmi o 20.15 to trochę późno.
Co widać po wypełnieniu sektora I.[/quote]
Ja dziś testowo biorę córki, czy nie będą marudzić bo normalnie to już śpią jak się będzie mecz kończyć.
[b]Edycja z 27.09.2025 o godz. 13:25 (scalono posty)[/b]
A i jeazcze jak ktoś jedzie trajtkiem to nie ma przejazdu przez skrzyżowanie z Piłsudskiego pod UJ.
Tak pięknie za oknem kiedy świeci słońce
Byłaś dla mnie świata początkiem
Biłgoraj, Leżajsk lub gdzieś w innej wiosce
Jesteś niedokończonym wątkiem
- Edytowany
[quote]#post1694608 Tak pięknie za oknem kiedy świeci słońce
Byłaś dla mnie świata początkiem
Biłgoraj, Leżajsk lub gdzieś w innej wiosce
Jesteś niedokończonym wątkiem[/quote]
[b]Edycja z 27.09.2025 o godz. 14:40 (scalono posty)[/b]
Wiater wiał, kwiaty pachły
Ona mnie odepchła...
[quote]#post1694604 Analiza naszej drużyny oczami dzisiejszego rywala
https://roosevelta81.pl/taktyczna-rozkmina-roosevelta81-pl-dynamiczne-pasy/[/quote]
Ktoś się przyłożył do tej analizy, przeczytałem z dużym zainteresowaniem.
Mecz o 6 punktów... Jak wygramy to będzie bardzo dobrze, jak zremisujemy, to już gorzej... Nie biorę pod uwagę przegranej...
W takim razie Maigaard ma coś do udowodnienia dzisiaj :)
[quote]#post1694621 [quote]#post1694604 Analiza naszej drużyny oczami dzisiejszego rywala
https://roosevelta81.pl/taktyczna-rozkmina-roosevelta81-pl-dynamiczne-pasy/[/quote]
Ktoś się przyłożył do tej analizy, przeczytałem z dużym zainteresowaniem.[/quote]
Również przeczytałem i muszę przyznać że jestem w szoku jak jakiś normalny gość (w sensie kibic/dziennikarz, z całym szacunkiem) rozpracował grę naszej drużyny. Jak w takim razie wyglądają profesjonalne analizy klubowych działów analiz? Myślałem że piłka nożna to prosta gra, a to jednak strasznie skomplikowane.
P.s. Jeśli chodzi o bilety na dzisiejszy mecz "ino tauzen zostoł" , jak by to powiedzieli dzisiejsi goście.
Wszystko jest proste jeśli na czymś się nie znasz. Parafrazując filozofów, im więcej wiesz tym bardziej się przekonujesz jak mało wiesz 😋
- Edytowany
[quote]#post1694628 [quote]#post1694621 [quote]#post1694604 Analiza naszej drużyny oczami dzisiejszego rywala
Ktoś się przyłożył do tej analizy, przeczytałem z dużym zainteresowaniem.[/quote]
Również przeczytałem i muszę przyznać że jestem w szoku jak jakiś normalny gość (w sensie kibic/dziennikarz, z całym szacunkiem) rozpracował grę naszej drużyny. Jak w takim razie wyglądają profesjonalne analizy klubowych działów analiz? Myślałem że piłka nożna to prosta gra, a to jednak strasznie skomplikowane.
P.s. Jeśli chodzi o bilety na dzisiejszy mecz "ino tauzen zostoł" , jak by to powiedzieli dzisiejsi goście.[/quote]
Dowcip mi się przypomniał taki prehistoryczny a propos tej analizy (o reprezentacji Polski w oryginale był) i pozwolę go sobie przytoczyć:
Odprawa taktyczna w szatni przed meczem. Zawodnicy siedzą, trener na tablicy narysował wielki prostokąt i małe kółko. Pokazuje na kółko i mówi "piłka. To piłka. PII-ŁKAAA". Potem pokazuje na prostokąt i mówi "bramka. To bramka. BRAAA-MKAAA". Potem rysuje strzałkę od kółka do prostokąta i dodaje "TO TU! TOOO PIIIIŁKAAAA DOO BRAAAMKIIII! TOOO TUUUU dobrze. SUUUKCEEES. Tak dobrze! GOOOL" i pokazuje kciuk do góry i ósemki w szerokim uśmiechu. Nagle wstaje czarnoskóry zawodnik i mówi "panie trenerze, ale ja naprawdę doskonale rozumiem, mieszkam tu już trochę lat, żonę mam Polkę i nawet Mistrzostwo Polski zdobyłem. Naprawdę nie musi pan...". Trener mu przerywa i mówi "siadaj Emanuel, siadaj, ja wiem, że ty wiesz, ale to nie do ciebie było tylko do Rasiaka".
Rasiak to akurat dobrze wiedział, że piłka do bramki to dobrze i nawet mu wychodziło. Parafrazując powiedzenie o trenerach, może słaby zawodnik był ale miał wyniki.
[quote]#post1694634 Rasiak to akurat dobrze wiedział, że piłka do bramki to dobrze i nawet mu wychodziło. Parafrazując powiedzenie o trenerach, może słaby zawodnik był ale miał wyniki.[/quote]
To była wypowiedź Ś.P. Kazimierza Górskiego o jakimś tam trenerze, nie pamiętam jakim... "To jest bardzo dobry trener, tylko ma jedną wadę, nie ma wyników". Zdecydowanie lepiej być złym trenerem i mieć wyniki. Chyba ani jedno ani drugie jest niemożliwe.
[quote]#post1694637 [quote]#post1694634 Rasiak to akurat dobrze wiedział, że piłka do bramki to dobrze i nawet mu wychodziło. Parafrazując powiedzenie o trenerach, może słaby zawodnik był ale miał wyniki.[/quote]
To była wypowiedź Ś.P. Kazimierza Górskiego o jakimś tam trenerze, nie pamiętam jakim... "To jest bardzo dobry trener, tylko ma jedną wadę, nie ma wyników". Zdecydowanie lepiej być złym trenerem i mieć wyniki. Chyba ani jedno ani drugie jest niemożliwe.[/quote]
Znam takich hokeistów, bardzo dobrzy byli, nawet w reprezentacjach grali ale wyników nie mieli, co jakiś finał w lidze, pucharze albo superpucharze - to zawsze w cymbał. Jeden to nawet taki syndrom Jonasza miał, że jak drużyna, w której akurat grał jeden jedyny raz w jego karierze mu się trafiło, że coś wygrała - to on akurat w tym finale nie wystąpił.
Raz pani w tefałpe go zastrzeliła i widać było że nie w którą stronę pójść z reakcją i odpowiedzią. To już "po karierze" było, w roli eksperta w studio przed finałem, pani redaktor chyba nieświadoma klątwy Jonasza u rozmówcy była, albo życiorysu nie sprawdziła i go zapytała o wspomnienia i przeżycia z finałów, bo przecież w tylu wystąpił...
https://x.com/podolski10/status/1971946574923419833?s=46&t=Mjv5eUVHFxKtQfmOvI-cAQ
Grzesiek Rasiak to jeden z najbardziej niedocenianych piłkarzy ostatnich lat
A co do analizy Górnika - niby spoko ale w wielu punktach powierzchowna i trochę nieprawdziwa - jak tak nas rozkminili to się dzisiaj zdziwią :)
Ja Grześka Rasiaka najbardziej doceniłem oglądając jego występy w kadrze.
Mam nadzieję, że Podolski doceni widok z sektora H3
[quote]#post1694596 [quote]#post1694586 [quote]#post1694556 [quote]#post1694479 Przecież się nie da czytać tego tematu z tą durną ankietą. Jeszcze reklam brakuje wyskakujących i nasuwających się z każdej strony.[/quote]
A moderator na to "potrzymaj mi piwo"[/quote]
moderator nie ma wpływu na to :)[/quote]
Czyli Lajkonik urwał się ze smyczy i harcuje jak chce?[/quote]
Są moderatorzy i administratorzy.
Standardowo, jest już skład?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-09/fb-img-1758993618641-jpg-13173834.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)