Chciałbym to zobaczyć jak mu przekaże
-
-
ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)
Bardziej usłyszeć niż zobaczyć 😂😂🙃🙃
Więcej takich akcji, to media to rozdmuchają, a szczególnie w końcu napisze prasa branżowa, bo finanse i inwestowanie nie lubi a skandali i takich szumów. Tak więc, jeśli powiedziało się a, to trzeba powiedzieć b i przygotować kolejne c. Czekam na piątek.
Trzeba by nawiązać do aktorskiej miłości Pani milioner Filipiak i globalnych zasięgach Płatka.
@BorekMati o obecnej sytuacji Pasów 👀
Według moich informacji Platek przejął Cracovię w lipcu. 2025 roku i nawet nie wpłacił pierwszej raty, którą miał wpłacić do listopada 2025 roku. Tak naprawdę moim zdaniem to dzisiaj są podstawy do tego, żeby mu odebrać ten klub, tylko że nikt za bardzo tego w Comarchu nie chce robić, bo po prostu nie chce dalej jakby zajmować się na co dzień Cracovią i co się dzieje dalej? Nie wiem kiedy jest termin drugiej raty, ale też wiem, że pieniądze z transferów zawodników typu, nie wiem, Stoilkowicz czy Wójcik... Na przykład Wójcik to jest kolejna historia dla mnie totalnie jakaś porąbana, że chłopak trafia do reprezentacji, namaszcza go gdzieś w wywiadach Kamil Glik, który ma ponad 100 meczów w kadrze, że to może być za chwilę chłopak, na którego będziemy przychodzić na PGE Narodowy i oglądać go w kadrze, daje mu już szansę Urban, to zamiast go potrzymać, ugruntować jego pozycję, poczekać na kolejnych kilka powołań, sprzedać go za 8-10, to jest pierwsza oferta z Werderu Brema i już go ktoś oddaje za 3 miliony. I co się dzieje z tą kasą?
No ja z tego co słyszę, to ta kasa ostatecznie wpłynęła do klubu, ale trochę inaczej niż to powinno wyglądać. To znaczy zabrał te pieniądze pan Platek, a potem je po prostu przekazał do klubu na zasadzie pożyczki, gdyby kiedyś tutaj pojawił się kontrahent jakiś na zakup klubu, no to znowu są następne pieniądze, które trzeba mu oddać.
Z tego co słyszę on najchętniej już by to sprzedał, ten klub i żąda jakiejś w ogóle horrendalnych pieniędzy za Cracovię, no bo traktuje to znowu jako następne narzędzie do zarobienia kasy. Inwestuje jakieś pieniądze, fundusze, które domagają się szybko zwrotu i zarobku, więc sobie szuka takich okazji, że ktoś szybko chce sprzedać w promocyjnej cenie, no i potem kibice myśleli, że to będzie amerykański sen, że przyjdzie facet, który dosypie za chwilę kilkaset milionów dolarów i Cracovia będzie grać o Ligę Mistrzów, a to się okazuje, że to po prostu jest następne miejsce do szybkiego zarobienia kasy.
Niestety ale tak to wygląda😦
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1786958955-120.jpeg[/img]
Ech, wrzucę jeszcze raz…
Ładnie nas Elunia z CVC urządziła.
Niewiem czy to prawda, ale teraz powinno iść zapytanie do CVC o szczegóły transakcji?.
Niezależnie od tych przykrych diagnoz co do celów p. Platka - dość prawdopodobnych - chciałbym zaapelować do modów, jeżeli tu zaglądają. Ilość wulgaryzmów, które tu padły, wymaga interwencji (podobno istnieje jakiś regulamin forum, coś mi się obiło o uszy jakieś 20 lat temu...). Sugeruję usunięcie najgrubszych bluzgów, zwłaszcza że wszystkie przykre domysły to na razie jednak spekulacje i plotki. Poczekajmy na oświadczenie Platka, które ma zostać ogłoszone na dniach. No i ogłoszenie nowej 9, bo najgłupsze są te falowania od depresji do euforii, które tutaj są normą, a fachowo nazywają się "choroba dwubiegunowa".
- Edytowany
Wszystko to wałkujemy od dawna, wiemy co się dzieje. Ale dziś rano po wczorajszej wygranej Borek jest jak żul, który wchodzi do restauracji i wkłada ci palec do zupy. Czyli co zrobić, żeby wczorajsza wyszarpana wygrana i Borek byli jak dobra zupa i palec żula. Żul wie, kiedy wejść do restauracji; Borek wie, kiedy coś napisać.
Ok, zgadzam się,.że Borek.moze to robić celowo czasami...
Ale pasuje, aby to wyjaśnić czy to prawda.
CVC powinno być właśnie zasypywać w tej sprawie pytaniami przez dziennikarzy, nie mówiąc już o samym Robercie Płatku.
@PanP#38582 może niech Borek zada pytanie oficjalnie na X do Comarch lub CVC.
Niech zaprezentuje to wspaniałe dociekliwe dziennikarstwo a nie pisze co mu gołębie nasrały.
To jest takie pisanie jak nas tu na forum, ktoś słyszał , ktoś ma jakieś zdanie, ktoś przypuszcza.
- Edytowany
Oglądałem na kanale sportowym i nie wiem czy Borek ma potwierdzone info czy nie, ale wiem jak to wygląda w klubach w których właścicielowi zależy na klubie vide: Widzew czy Motor.
U nas jest jakiś no name właścicielem, mając wszystko w dupie.
Więc oczywiście przychylam się do tego co potężny Bór mówi, bo gdyby było inaczej chłop od razu zacząłby od wpompowania kasy w klub.
- Edytowany
To nam się bardzo nie podoba, ale Platek jest właścicielem klubu, a nie jego sponsorem. To znaczy, że traktuje Cracovię tak, jak zapewne my tutaj nasze samochody. Nie jesteśmy ich sponsorami, nie dajemy im więcej niż im się należy, a często nawet dajemy im sporo mniej. Przykre, ale za to bardzo przydatne dla każdego dziennikarza, który chce zacząć swoją tyradę. Ma punkt zaczepienia.
Jeśli doniesienia pana Borka są na poziomie jego komentarzy podczas Mundialu, to ... !
No nie da się nam chłop jeden dzień pocieszyć. Co za menda
trzeba mu oprawę zadedykować :)
Mąciwoda z targetem
Ale generalnie to, co pisze Borek, brzmi bardzo prawdopodobnie. Timeline się zgadza – pierwsze kręcenie nosem Stojilkovicia i Maigaarda zaczęło się pod koniec roku, potem w styczniu wywalenie Dróżdża. Widocznie nie chciał firmować formalnego przejęcia sterów przez Płatka bez przelewu. Ela pewnie chciała koniecznie domknąć deala, więc się go pozbyła, ale jak w styczniu kasa nadal nie przyszła, to zrobiła szopkę z umyciem rąk. Ale prawda jest taka, że zarówno ona, jak i ludzie z CVC chcieli się Cracovii pozbyć...
I to jest GŁÓWNY ZARZUT i praprzyczyna problemów – JAK MOŻNA SPRZEDAĆ KOMUŚ KLUB BEZ ZAPŁATY albo chociaż olbrzymiej przedpłaty, zanim w ogóle otworzyło się przed nim drzwi do Wielickiej/Rącznej????
Przecież to podstawowy sposób weryfikacji – kasa na koncie!!!! Mało to było „wiarygodnych miliarderów z USA” z funduszami, chociażby Madoff? (Polecam też dokument o twórcy Backstreet Boys, *NSYNC itd.). O VannLy i innych Hulkach Hoganach już nie wspominając.
Już samo późne wyznaczenie pierwszej raty jest niedopuszczalne. Wiadomo, że jak się da dostęp do firmowych kont, to „kupujący” będzie chciał to sobie spłacić ze środków klubu. Potem klasyka z pożyczkami – patrz wszyscy UBECY-bahaterowie z Błaszczykowskim na czele.
I teraz się okazuje, że najgorszym ruchem było pozbycie się miasta jako właściciela – to jedyny podmiot, który mógłby zacząć forsować procedurę odzyskania klubu. Bo powrót w łapy Elki, wątpię, żeby był lepszy. To już Turek się bardziej stara. I nawet jak Turek coś tam ogarnie na ten sezon, to Pan z mojej miniaturki jest DO WYJEBANIA z naszego klubu. Dobrze, że każdy podkreśla, że jak już wyciśnie, co się da, to chętnie sprzeda.
A docelowo – utworzenie Socios jako organu zatwierdzającego zmiany właścicielskie.
P.S. Były tu różne teorie, jak nowy amerykański Okupant zarabia na tych wszystkich swoich klubach. W tym moje, które zakładały bardziej wyrafinowane sposoby na zarobek i te bardziej realne , czyli prymitywnym dojeniem klubu z jakiegokolwiek majątku. Natomiast to co mi się w nich wszytkich nie spinało to czas odzyskiwania kapitału początkowego zawsze jawił się jako bardzo długi i ryzykowny proces. Oczywiście domyślałem się, że cena zakupu wcale nie była wysoka – PLOTKA z imprezy, gdzie ponoć była Elżunia, mówiła, że jej 20% kosztowało ją 10 mln, czyli klub był wyceniony zaledwie na jakieś śmieszne 12 mln euro.
Natomiast to wciąż trzeba by było długo odrabiać... No ale nie przewidziałem najprostszego scenariusza – że można dostać klub, nie płacąc. NOŻ KURWA. Już nigdy nie powiem, że nic mnie nie zdziwi.
Ela tak chciała/musiała sprzedać klub, że zrobili to w ten sposób właśnie mam wrażenie.
Oczywiście jest teoria polegająca na tym, że musiała biedna Elunia wbrew sercu nas sprzedać, a grunty zabezpieczyła przed RP.
Ale w jakoś to nie wierzę
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)