[quote]#post1724889 @Wayne#42771 Kolego, jeżeli Platkowi uchodzi na sucho jego szkodzenie klubowi, to naprawdę nie rozumiem dlaczego mniejszościowy właściciel z tym nie walczy, gdzie jest teraz- obserwuje. Kto ma niby z Płatkiem się rozliczać, my kibice możemy pisać nawet oficjalnie pisma, brać udział w spotkaniach, wskazywać na naszym zdaniem zaniechania czy błędy. Ale proszę Cię jeżeli uważasz że Drożdż był obrońca Rakoczego w klubie? I za jego plecami odbył się transfer Michała? To naprawdę napisz do pani Elżbiety żeby z całą swój miłością do klubu składała pozew w związku z niegospodarnością Platka i działaniem na szkodę klubu. Oby zrobiła to zanim ona dostanie pozew za defraudację majątku klubu oraz nieprawidłowości i nadużycia w księgach.[/quote]
Ale przecież już doszliśmy do tego po co właściwie Elżbieta zakupiła 20% akcji i odstawiła szopkę z tym niby-prezesowaniem zakończonym płaczliwymi oświadczeniami i fochem.
Otóż po tym jak rodzinka Filipiaków rakiem wymiksowała się z czegokolwiek związanego z Comarchem jako całością (przy okazji zgarniając "odprawę" w postaci CK), ona de facto kupiła sobie alibi.
"Co złego to nie ja, chciałam dobrze, ale niedałosie, tak więc umywam rączki, jak coś to bywam w skajboksie i w sercu mam Cracovię, elo"
-
-
ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)
Czyli w sumie mniejszościowy udziałowiec ma w dupie klub i jest jeszcze większym szkodnikiem niż Platek, bo biernym.
Pozostaje nam niezłomna wiara że jakoś to przetrwamy
- Edytowany
Wielkie dzięki św. Zwisławie za przyprowadzenie do nas Cupiała, z którym wymieniliśmy połowę Cichego Kącika na Wielicką, bo Elżbieta całość by przecież sprzedała sama sobie i... nie byłoby nic.
[quote]#post1724722 Cracovia nie jest słaba przez wzgląd na kiepskie wyniki, nie jest słaba bo ma pecha do trenerów.
My jesteśmy słabi bo w przeciągu kilku już miesięcy nie byliśmy w stanie zatrudnić prezesa klubu.
Jesteśmy ciałem bez szyi, tak się nie da funkcjonować. To, że nie postawiliśmy jeszcze wszystkiego na jedną kartę by zatrudnić porządnego i sprawdzonego prezesa pokazuje, że Platek ma ten cały projekt w nosie.
Niebywałe jest to, że początki tego sezonu były tak świetne i apetyty tak rozbudzone. A dzisiaj jesteśmy w dupie na każdej płaszczyźnie.[/quote]
Bzdura. Wyszukiwanie problemów pośrodku drabinki decyzyjnej.
Nasz główny problem to brak (i nie teraz ale od 25 lat) WIZJI. Stojący na czele klubu nie chcą widzieć Cracovii jako potęgi, dominatora rozgrywek ale jedynie jako "żeby było", żeby się kasa zgadzała, Excel był zielon itp. Zobaczcie na tą znienawidzoną sąsiadkę. Oni nawet grając na zapleczu planują nie tyle powrót do Ekstraklasy ale Puchary, atak na medale - i to jest postawa, to jest fundament przyszłych sukcesów. Może się nie udać, mogą wpaść w długi (oby) ale bez tego fundamentu czeka ich tylko trwanie na nasz wzór.
Nam jest potrzebny silny pion sportowy z prawdziwym dyrektorem, który powie: "Interesuje nas Cracovia głodna sukcesu - sprowadzamy zatem gości dających jakość, wprowadzamy ambitnych Polaków którzy chcą błysnąć i dobrze się sprzedać, budujemy drużynę która jest jednym organizmem a nie zbiorem kilkunastu indywidualności".
Zajmij Pan Panie Sobiech takie stanowisko a przyklasnę i ponownie uwierzę że coś się może zmienić.
Płatka, Drożdzów, trenerów w to nie mieszajcie bo z jednej strony Właściciel może zarabiać w każdej formule, jak ma odpowiednich wykonawców a z drugiej strony są tylko wykonawcy WIZJI.
WIZJA!
Tu piłeczka jest po stronie Właściciela czyli Płatka. Znaleźć Prezesa który się odważy tak ją sformułować. Nie wiem, nie znam środowiska ale taki np. Leśniodorski tak by ją sformułował i wali mnie czy kocha cwelkę czy nie, on ma taki sposób patrzenia na klub. Jeśli nie on, znaleźć jego tańszy, bardziej dostępny odpowiednik wśród managerów i to cała filozofia.
- Edytowany
Ależ my mamy wizję - jest wyjebane na sukcesy sportowe, brak ambicji sportowych, jest trwanie.
To nie jest brak wizji.
Jak już to apelować o jej zmianę.
- Edytowany
Moje zdanie, że trzeba było solidnie budować, a nie syndrom upadającej gwiazdy jednego meczu, czy paru meczy jak Wisła Płock czy Śląsk Wrocław.
Mieliśmy dobry rok z Kroczkiem 6 miejsce, trzeba było zamiast papierowych transferów pod sprzedaż klubu zrobić transfery pod wzmocnienia. Ale niestety rok sprzedażowy obnażył strategię ówczesnych właścicieli. Nadmuchać balonik, potem pęknie i to już nie nasza wina, będą psioczyc na innych.
Pamiętam jak Filip Rozga podbiegł do Kroczka w meczu z legią po strzelonej bramce. Na takim chłopaku trzeba było budować a nie sprzedać go i kupić Skoczylasa czy Praszelika. Drogie kontrakty dla trenera jego asystenta czy ravasa albo Glika, Charpentier też niewiele powąchał boiska.
Teraz to są działania panicznie.
Najwiekszym szkodnikiem "jak na razie" jest Platek,w kilka miesięcy zniszczył prawie wszystko.
Gość ma Talent.
Koniec kropka.
- Edytowany
Ale od listopada już Elsner narzekał że nie ma kim grać, że wiele rzeczy źle funkcjonuje na boisku, to czemu kurwa nie grał tymi fantastycznymi letnimi wzmocnieniami.
Wypadł mu Kakabadze i Maigard, (Stojković naciskał na transfer) obaj grali i rozwinęli się bez udziału Elsnera, mi się nawet wydaje że Maigard przy Elsnerze zaliczył zjazd.
Mógł iść w pizdu razem z Drożdżem w listopadzie, jak chciał. Byłoby taniej i może wcześniej by nastąpiło przebudzenie. To jest ogromna wtopa nowego właściciela czy osób które w jego imieniu kierują klubem. Póki co Płatek szkodzi klubowi bo decyzję są podejmowane z późno, i teraz jest panika
[quote]#post1724899 Ależ my mamy wizję - jest wyjebane na sukcesy sportowe, brak ambicji sportowych, jest trwanie.
To nie jest brak wizji.
Jak już to apelować o jej zmianę.[/quote]
BRAWO BRAWO BRAWO!!!!! W koncu tez do kogos dotarlo ze jednym z najwiekszych szkodnikow jestescie WY SAMI!!!!!
Pozwalacie od xxlat na byle gowno.. cieszycie sie z byle gowna... z utrzymania robicie szol jakby majstra zdobyli .... kabaret.. po wpierdolach klaskacie im dziekujac za walke... chwalicie pierdolenie gniazdowego jak to wielce ich wspieracie a oni dalej na was chuja klada majac wyjebane w meczach...czekacie na jakiegos zawodnika po 2 sezony bo raz na runde mu dobry mecz wyjdzie wiec cos potrafi sami jestescie winni dziadostwa bo NIE WYMAGACIE NICZEGO!!! ZERO NIC !!! NICZEGO!!!
Jeśli piszesz tekst do kibiców Cracovii w stylu ,,wy,, to sam się określiłeś kim jesteś.☹
Owszem pisze Wy bo ja dawno zrozumielm ze głaskac to se możesz swoja babę a nie kopaczy... a WY ciągle glaskacie ich po fiutach a oni plują WAM w twarz z usmiechem a WY udajecie ze deszcz pada...
Pisze o tym od 5czy 7 lat...
@KruszynaKSC#7322
Co radzisz ?
Wpad na trening i po ryju...taki baton albo zahir będa lepiej grać ?
Albo niech sciągaja Koszulki ?
Ja bym za kazda porazka po palcu odcinal...
[quote]#post1724941 Ja bym za kazda porazka po palcu odcinal...[/quote]
Od nóg? To nic nie da i tak się potykają na boisku.😂
[quote]#post1724937 Owszem pisze Wy bo ja dawno zrozumielm ze głaskac to se możesz swoja babę a nie kopaczy... a WY ciągle glaskacie ich po fiutach a oni plują WAM w twarz z usmiechem a WY udajecie ze deszcz pada...
Pisze o tym od 5czy 7 lat...[/quote]
haha uwielbiam gościa❤ jako jedyny na tym forum nie dał się oszukać Filipiakowi, jego żonie, Drożdżowi. Nie zwiódł go również Płatek, Elsner, Gambal ze swoimi chujowymi transferami i no emeryt Klich. Cóż za przenikliwa persona... Dzięki, że jesteś i ostrzegasz!🍻
[quote]#post1724938 @KruszynaKSC#7322
Co radzisz ?
Albo niech sciągaja Koszulki ?[/quote]
Chodzi po prostu o przyzwolenie na bylejakość. Nie ma zadnej presji na piłkarzach, działaczach, trenerach że trzeba osiągnąć sukcesy. Ot, przyjść pokopać, coś się przegra, coś się wygra, nie ma żadnej mentalności sukcesu. Popatrzmy chociażby na gts, tam pomimo spierdolenia sie do pierwszej ligi, chujowych wyników od lat, wszyscy cały czas mają presje żeby wygrywać, wiedza ze tam nie będzie spokojnego bezstresowego kopania balona. U nas jakbyśmy spadli to gwarantuje ci że zacznie się pierdolenie o tym ze najpierw trzeba wszystko poukładać, dopiero potem awans, że ti trzeba na spokojnie. I przyszliby tacy sami bylejacy kopacze pograć za niezłe pieniądze bez większej presji na cokolwiek
[quote]#post1724946 [quote]#post1724938 @KruszynaKSC#7322
Co radzisz ?
Albo niech sciągaja Koszulki ?[/quote]
Chodzi po prostu o przyzwolenie na bylejakość. Nie ma zadnej presji na piłkarzach, działaczach, trenerach że trzeba osiągnąć sukcesy. Ot, przyjść pokopać, coś się przegra, coś się wygra, nie ma żadnej mentalności sukcesu. Popatrzmy chociażby na gts, tam pomimo spierdolenia sie do pierwszej ligi, chujowych wyników od lat, wszyscy cały czas mają presje żeby wygrywać, wiedza ze tam nie będzie spokojnego bezstresowego kopania balona. U nas jakbyśmy spadli to gwarantuje ci że zacznie się pierdolenie o tym ze najpierw trzeba wszystko poukładać, dopiero potem awans, że ti trzeba na spokojnie. I przyszliby tacy sami bylejacy kopacze pograć za niezłe pieniądze bez większej presji na cokolwiek[/quote]
Dokladnie.. u nas zawsze na wszystko jest milion wytłumaczen i dalszych przyzwolen na plucie kibicom w twarz..
Naprawdę.. tylko u nas moglo sie zdarzyć ze po serii przegranych i porażce.. hmmm.. wpierdolu od Pogoni chyba 5-0 nawet nie pamiętam wyniku u nas przemowa z lizaniem dupy piłkarzom.. heh .. hańba i wstyd...
@Cracus98#42407 @KruszynaKSC#7322
A do chuja,nie sądzicie że właściciel powinien przyjechać...i powiedzieć zawodnikam że koniec z bylejakością ?
To on sprzedał w okienku zimowym Kapitana i Napastnika...... Tyle zrobił pokazał kierunek.
Ja nie pisze tyko o wiosennej rundzie... od lat jest to samo a ludzie klaszczą z usmiechem po kolejnej hańbie..
Czyli uważasz że jak będziemy pluć na nich i wyzywać albo dopuszczać się do rękoczynów to będą grać lepiej tak? W życiu nie spotkałem tak naiwnej i głupiej teorii! Sorry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
Goście (8)