1057 miejsc ma sektor gości według strony klubu
-
-
Cracovia 2 - 2 Lechia Gdansk, niedziela 3 sierpnia 2025, 14:45
- Edytowany
Zdrowo pop...e. Jak podliczyć bilety po sektorach wg rzutu stadionu to wolnych biletów jest 960 a na zestawieniu 1024. Firma informatyczna Comarch nie potrafi zliczyć krzesełek do sprzedaży i stworzyć prostego programu? ? A miejscówek dla gości jest ponad 1000 a nie 750... Trochę wstyd. Nie pierwszy raz ten licznik sprawia wrażeniu odzyskanego na Allegro 😀
Zmiany trasy komunikacji miejskiej:
https://mpk.krakow.pl/announcement/57
[quote]#post1684881 Chyba pomyłka była od samego początku. 15 016 - 800 (składana trybuna) = 14 216 - 750 (sektor gości) = 13 466. Do tego sky boxy. Teraz według licznika jest 12 783 miejsc (11 753 sprzedane i 1030 do nabycia). Ewidentnie ktoś betonów wrzucił do koszyka, stąd korekta.[/quote]
https://x.com/LicznikCracovia/status/1951260271390888249?t=aWGMt_f2agVHzpMfKiQVzQ&s=19
https://x.com/KJagodynski/status/1951294334499692576
@pablo74#33265
Dziękuję Kolego!
https://x.com/KSCracoviaSA/status/1951160970337747186?t=-7QOi7kSm-7g56Euvk339Q&s=19
hehe,
dobre,
mamy stadionik na niewiele ponad 12k własnych kibiców.
zastanawia mnie jedno, dlaczego w tym kurniku nie robi się buforów wewnątrz sektora gości?
pojemność to 1050, a wpuszczamy obligatoryjne 750, można poświęcić te 400 krzesełek na bufory, a nie zabierać ich kibicom Cracovii .
- Edytowany
[quote]#post1684899 hehe,
dobre,
mamy stadionik na niewiele ponad 12k własnych kibiców.
zastanawia mnie jedno, dlaczego w tym kurniku nie robi się buforów wewnątrz sektora gości?
pojemność to 1050, a wpuszczamy obligatoryjne 750, można poświęcić te 400 krzesełek na bufory, a nie zabierać ich kibicom Cracovii .[/quote]
W teorii tak, ale chyba na każdym stadionie tak jest, że bufy robi się na sektorach gospodarzy bo takie są "zasady" ale mogę się mylić.
to zmniejszmy sektor gości i będzie jak znalazł
https://www.youtube.com/watch?v=wWQBtcTEUrQ
Studio przedmeczowe!
- Edytowany
Myślę, że jak kilka razy w rundzie braknie biletów to zimą przeorganizują w ten sposób sektor gości. To wydaje się dziecinnie proste stawiamy ogrodzenie wewnątrz sektora ograniczając jego pojemność do wymaganej 750miejsc, a uzyskaną przestrzeń traktujemy jako bufor. W momencie gdy niemal nie ma meczy w których sprzedałyby się wszystkie miejsca taka inwestycja nie ma sensu.
Napiszcie proszę po meczu jak to wyglądało na żywo, jak pożegnanie Mirka Covilo. Ja tym razem będę oglądał w TV i nie wiem co Canal + oprócz samego meczu pokaże.
Wydaje mi się, że stadion jest idealny dla nas, więcej osób nie chodzi na mecze. Jak będą sukcesy, to zacząć przychodzić przypadkowo kibice, ale to 15 k starczy.
- Edytowany
Wielu dobrych chłopaków kiedyś było „przypadkowymi kibicami”. Wielu „przypadkowych” pójdzie tam gdzie będzie miejsce…Raczej nie na Chałupnika.
[quote]#post1684952 Wydaje mi się, że stadion jest idealny dla nas, więcej osób nie chodzi na mecze. Jak będą sukcesy, to zacząć przychodzić przypadkowo kibice, ale to 15 k starczy.[/quote]
Myślenie sprzed 20 lat. Pamiętam jak 6 tys robiło ogromne wrażenie, teraz 15 tys nie robi wrażenia. Na mecze nie chodzą tylko fanatycy, to takie miejsce jak pójście do kina kiedyś. Jeśli Cracovia pójdzie w górę stadion nie będzie optymalny a klub powoli nie jest utożsamiany z dziadostwem, to przyciąga tych co nigdy nie chodzili.
[quote]#post1684952 Wydaje mi się, że stadion jest idealny dla nas, więcej osób nie chodzi na mecze. Jak będą sukcesy, to zacząć przychodzić przypadkowo kibice, ale to 15 k starczy.[/quote]
Niech prezes da znać Kwietniowi żebyśmy się wymienili stadionami bo nam i tak taki duży nie jest potrzebny
[quote]#post1684957 [quote]#post1684952 Wydaje mi się, że stadion jest idealny dla nas, więcej osób nie chodzi na mecze. Jak będą sukcesy, to zacząć przychodzić przypadkowo kibice, ale to 15 k starczy.[/quote]
Myślenie sprzed 20 lat. Pamiętam jak 6 tys robiło ogromne wrażenie, teraz 15 tys nie robi wrażenia. Na mecze nie chodzą tylko fanatycy, to takie miejsce jak pójście do kina kiedyś. Jeśli Cracovia pójdzie w górę stadion nie będzie optymalny a klub powoli nie jest utożsamiany z dziadostwem, to przyciąga tych co nigdy nie chodzili.[/quote]
Dokładnie teraz na Wisłę Płock jak przyjdzie 9 koła nikogo nie rusza , a 15 lat temu to byłby ciężki szok i powód do wielotygodniowych rozkminek.
Moim zdaniem pierwsze o czym należałoby pomysleć, to zmiana tego niefortunnego układu w którym sektor "D" jest młynem.
Sektor rodzinny wraz z aktualnym sektorem gości, to powinien być młyn - wysoka trybuna dająca zupełnie inne warunki akustyczne, inne możliwości prezentowania opraw i w końcu wizualnie dająca inne wrażenie dla zebranej na miejscu i przed telewizorami publiki.
Sektor gości idzie na róg D i B4 - tam się powinni gnieść przyjezdni, a nie 'pasiacy'.
Oczywiście pytanie o możliwości reorganizacji układu komunikacyjnego wewnątrz i na zewnątrz stadionu by zachować przepisowe warunki bezpieczeństwa - wydaje mi się, że do zrobienia, ale tu już się nie będę wymądrzał.
Ostatnie 550 biletów na jutro.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)