[quote]#post1725880 @wirus59#42516 @wrobelson#15679 Tak, macie rację, skorygowałem swój wpis wcześniej, ale pisząc tego posta bazowalem na mylnej wiedzy, że mamy dwa remisy. Jak zweryfikowałem, jak było naprawdę, dodałem dopisek.
Czekamy zatem na mecze trójmiejskich drużyn, wtedy już na pewno bedzie wiadomo, czy remis nas utrzymuje[/quote]
Remis nas utrzymuje na 100%
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o MP,Puchary,Utrzymanie
@PAS#6 Jak Arka wygra dwa mecze, Lechia wygra dwa mecze, Piast wygra w Łodzi to też?
[quote]#post1725902 [quote]#post1725880 @wirus59#42516 @wrobelson#15679 Tak, macie rację, skorygowałem swój wpis wcześniej, ale pisząc tego posta bazowalem na mylnej wiedzy, że mamy dwa remisy. Jak zweryfikowałem, jak było naprawdę, dodałem dopisek.
Czekamy zatem na mecze trójmiejskich drużyn, wtedy już na pewno bedzie wiadomo, czy remis nas utrzymuje[/quote]
Remis nas utrzymuje na 100%[/quote]
😮 😲 😲
[quote]#post1725873 @gusto#20710 no i to jakiś problem. Za chwilę może pojawi się ktoś inny i będzie pisał co innego. To jest jakieś forum z cenzura?[/quote]
To jest forum dla ludzi myślących. A ja zaczynam myśleć, że się bardziej przejmujesz Dróżdżem niż Cracovią. Nie wiem, może awansu na dyrektora nie dostałeś bo Dróżdż ściągnął kogoś z zewnątrz.
[quote]#post1725903 @PAS#6 Jak Arka wygra dwa mecze, Lechia wygra dwa mecze, Piast wygra w Łodzi to też?[/quote]
To nie. Tylko wygrana nas ratuje.
Czyli my chyba jesteśmy w najgorszej sytuacji (Piast ma lepszy bilans z nami + Lechia ma lepszy bilans bramkowy) czyli przy równej liczbie punktów z tymi drużynami słabo wygląda. Nie liczę na to że wygramy z Koroną.
@gusto#20710 drogi kolego, nie obrażam się ani nawet mnie to nie denerwuje co piszesz, pozdrawiam
Teraz czekamy na porażkę lechii i można być spokojnym. Arka coś czuje też się wyłoży na niecieczy
Pytanie zasadnicze kiedy Arka, czy Lechia G. wygrały 2 mecze z rzędu? Mało prawdopodobne.
[quote]#post1725871 Ty do każdego wątku tego Dróżdża wciśniesz. W styczniu Dróżdża zwolnili, cudownym zbiegiem okoliczności tydzień później pojawiłeś się na forum i od tamtej pory wiecznie tylko Dróżdż to Dróżdż tamto.[/quote]
jak coś to ja pisze od samego początku i mam p Dróżdzu zdanei jak najgorsze, jak nestety o duzej czesci pseudomenadzerow w Polsce, umiejacych tylko wydawac czyjs szmalec.
[quote]#post1725910 Czyli my chyba jesteśmy w najgorszej sytuacji (Piast ma lepszy bilans z nami + Lechia ma lepszy bilans bramkowy) czyli przy równej liczbie punktów z tymi drużynami słabo wygląda. Nie liczę na to że wygramy z Koroną.[/quote]
Nie no, ja rozumiem wkurw na to co nasi odwalili w Lublinie, ale emocje nie powinny nam przysłaniać chłodnej oceny sytuacji.
W najgorszej sytuacji jest Arka - ich może uratować tylko prawdziwy cud.
Zaraz po Arce Widzew i Lechia - oni są zagrożeni w sposób bezpośredni.
Po tej dwójce Piast - oni muszą w tym momencie mocno trzymać kciuki za cweli, bo jak Lechia wygra, to mają wielką kupę w majtach.
I dopiero po nich jesteśmy my - obiektywnie nadal jesteśmy najmniej zagrożeni. Na praktykę wystarczy nam remis u siebie z grającą o nic Koroną (piszę na praktykę, bo na zwycięstwo Arki w Częstochowie po prostu nie ma opcji, umówmy się).
W Katowicach najlepszy mozliwy wynik bo: Legia ciagle ma szanse na 5 miejsce (ma mecze bezposrednie lepsze niz GKS) wiec musi sie spiąc na Lechie, zarazem Jaga gdyby wygrala to Rakow by juz ich nie wyprzedzil (gorsze mecze bezposrednie) i nie mialby juz o co grac w ostatniej kolejce bo Gornik na pewno przez PP ma lige europy (moze miec LM), wiec zostalaby Liga Konferencji, tak tez maja o co grac i sie zepną na Arke.
Scenariusz 1 — Cracovia przegrywa, rywale wygrywają
Najprostszy i najbardziej realny wariant:
* Cracovia przegrywa swój mecz w ostatniej kolejce,
* drużyny będące pod nią (np. Arka / Lechia / Piast / Korona — zależnie od aktualnej tabeli) zdobywają komplet punktów,
* wtedy Cracovia może spaść na 16. miejsce.
Scenariusz 2 - Remis Cracovii nie wystarcza
Bardzo możliwe przy ścisku w tabeli:
* Cracovia remisuje,
* dwie lub trzy drużyny pod nią wygrywają,
* powstaje „mała tabela” kilku zespołów z tym samym dorobkiem,
* a Cracovia ma w niej gorszy bilans bezpośredni.
Scenariusz 3 — Arka odrabia zaległości i przeskakuje Cracovię
Arka ma/miała zaległy mecz, co komplikuje układ tabeli.
Możliwy wariant:
* Arka zdobywa punkty w zaległym spotkaniu,
* potem wygrywa w ostatniej kolejce,
* Cracovia nie wygrywa,
* i Cracovia ląduje w strefie spadkowej.
Scenariusz 4 — Wielka „mini-tabela”
Najbardziej chaotyczny wariant:
4 drużyny kończą sezon z identyczną liczbą punktów, np.:
* Cracovia
* Piast
* Korona
* Lechia
Wtedy tworzona jest osobna tabela tylko między tymi zespołami.
Cracovia może mieć tam najgorszy bilans i spaść mimo lepszego bilansu bramek w całym sezonie.
Co praktycznie daje utrzymanie?
Najprawdopodobniej:
* wygrana Cracovii = utrzymanie praktycznie pewne,
* remis = bardzo nerwowe liczenie,
* porażka = ogromne ryzyko spadku i zależność od innych wyników.
Co daje utrzymanie?
100% prawie pewne:
Wygrana Cracovii
→ utrzymanie niezależnie od innych.
Ja bym z tymi.mini tabelkami poczekał do jutrzejszego meczu.
[quote]#post1725938 Ja bym z tymi.mini tabelkami poczekał do jutrzejszego meczu.[/quote]
To wiadomo ale czatgpt taką analizę zrobił więc tylko luźno wrzuciłem
Nie rozumiem tej wyliczanki.
Wygrana z Koroną w każdym wypadku zapewnia nam utrzymanie.
W wypadku braku wygranej Lechii z Legią Lechia remis nam wystarcza, Lechia nie jest w stanie nas wyprzedzić.
W meczu Widzew-Piast, jeżeli Widzew nie wygra, spada. Jeżeli wygra, pod nami nadal jest Piast. Piast nie może pozwolić sobie na grę na luzie, zagra o życie.
bu3o, bez urazy chłopie, ale naprodukowałeś się, a wyszła bzdura na bzdurze.
Tak pierwsze z brzegu:
1. Wygrana to utrzymanie "praktycznie pewne"? Czy Ty się czytasz? Pewne, a nie praktycznie pewne.
2. "Wielka mini tabela" - jakim cudem mielibyśmy skończyć z identyczną liczbą punktów z Koroną? xD
3. Scenariusz 2 - niemożliwy, tylko Arka może nas dogonić, natomiast jednocześnie i Piast i Widzew nie są w stanie, bo grają ze sobą.
Podsumowując, to co już wcześniej pisałem - jeśli tylko Arka NIE WYGRA w Częstochowie (co jest właściwie pewne), to bez względu na inne wyniki REMIS Z KORONĄ DAJE NAM 100% matematyczne utryzmanie.
[quote]#post1725873 @gusto#20710 no i to jakiś problem. Za chwilę może pojawi się ktoś inny i będzie pisał co innego. To jest jakieś forum z cenzura?[/quote]
Nie, nie ma cenzury.
Pisz se co chcesz, tylko kolejna osoba Ci daje do zrozumienia ,że jesteś męczący tym pisaniem o Dróżdżu i masz jego kompleks.
[quote]#post1725939 [quote]#post1725938 Ja bym z tymi.mini tabelkami poczekał do jutrzejszego meczu.[/quote]
To wiadomo ale czatgpt taką analizę zrobił więc tylko luźno wrzuciłem[/quote]
Aaaaa to chyba GPT-3, albo skończyła się darmowa wersja, bo dawno nie widziałem, żeby aż tak głupio halucynował xD
@niegramotnyj#21907 czemu Piast jest pod nami przy tej samej liczbie punktów ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)