Lechia Gdańsk - Wisła Płock 2:1
Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 2:0
Bruk-Bet Nieciecza - Widzew Łódź 1:2
Radomiak Radom - Zagłębie Lubin 0:2
Arka Gdynia - Cracovia 1:3
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 1:1
Raków Częstochowa - Motor Lublin 1:0
GKS Katowice - Lech Poznań 0:2
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 1:2
-
-
Typer Ekstraklasy 2025/26
Lechia Gdańsk - Wisła Płock 2:2
Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 1:0
Bruk-Bet Nieciecza - Widzew Łódź 1:3
Radomiak Radom - Zagłębie Lubin 1:1
Arka Gdynia - Cracovia 1:2
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 2:1
Lechia Gdańsk - Wisła Płock 2:0
Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 3:0
Bruk-Bet Nieciecza - Widzew Łódź 1:1
Radomiak Radom - Zagłębie Lubin 2:1
Arka Gdynia - Cracovia 0:2
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 2:1
GKS Katowice - Lech Poznań 0:1
Lechia Gdańsk - Wisła Płock 0:0
Bruk-Bet Nieciecza - Widzew Łódź 0:1
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 1:0
Lechia Gdańsk - Wisła Płock 2:0
Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 2:1
Bruk-Bet Nieciecza - Widzew Łódź 1:2
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 1:0
Raków Częstochowa - Motor Lublin 1:1
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 1:1
Szczecin - Gliwice 3:1
Nieciecza - Wstydzew 1:1
Radom - Lubin 2:4
Arka Gdynia - Cracovia 0:3
Baba jaga - Korona Kielce 1:1
Częstochowa - Motor Lublin 3:1
GKS - Lech Poznań 2:1
Górnik - legła 2:2
Lechia Gdańsk - Wisła Płock 2 : 1
Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 2 : 0
Bruk-Bet Nieciecza - Widzew Łódź 1 : 1
Radomiak Radom - Zagłębie Lubin 2 : 1
Arka Gdynia - Cracovia 0 : 0
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 2 : 1
Raków Częstochowa - Motor Lublin 1 : 0
GKS Katowice - Lech Poznań 1 : 1
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 1 : 0
Lechia Gdańsk - Wisła Płock 2-1
Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 2-0
Bruk-Bet Nieciecza - Widzew Łódź 1-2
Radomiak Radom - Zagłębie Lubin 1-1
Arka Gdynia - Cracovia 1-2
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 2-1
Raków Częstochowa - Motor Lublin 1-0
GKS Katowice - Lech Poznań 1-2
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 2-2
Lechia Gdańsk - Wisła Płock 1:1
Radomiak Radom - Zagłębie Lubin 1:2
GKS Katowice - Lech Poznań 1:3
Lechia Gdańsk - Wisła Płock 0-1
Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 0-3
Bruk-Bet Termalica - Widzew Łódź 2-2
Radomiak Radom - Zagłębie Lubin 3-2
Arka Gdynia - Cracovia 1-2
Jagiellonia Białystok - Korona 1-3
Raków Częstochowa - Motor Lublin 0-0
GKS Katowice - Lech Poznań 0-2
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 0-0
Lechia Gdańsk - Wisła Płock 1:1
Bruk-Bet Nieciecza - Widzew Łódź 0:1
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 3:1
Radomiak Radom - Zagłębie Lubin 2:3
Raków Częstochowa - Motor Lublin 2:0
GKS Katowice - Lech Poznań 1:3
Lechia - Płock 1:0
Pogoń - Piast 3:0
Termalica - Widzew 1:1
Radomiak - Zagłębie Lubin 1:2
Arka - Cracovia 1:3
Jagiellonia - Korona 1:1
Raków - Motor 1:0
GKS Katowice - Lech 0:2
Górnik - Legia 1:1
Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 2:1
Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Widzew Łódź 1:1
Arka Gdynia - Cracovia 1:1
Raków Częstochowa - Motor Lublin 2:1
GKS Katowice - Lech Poznań 1:1
Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Widzew Łódź 0:2
Arka Gdynia - Cracovia 1:2
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 2:2
Raków Częstochowa - Motor Lublin 0:0
Arka-Cracovia 3-1
Górnik-Legia 1-1
Radomik-Zagłębie 2-0
Jagiellonia-Korona 3-1
GKS -Lech 2-2
Rakow-Motor 0-0
Pokasowałem wpisy - kto chciał przeczytał i swoje zdanie ma. Ja sobie z Prometeuszem wyjaśniłem pewne kwestie i jak tylko znajdziemy rozwiązanie i on będzie mógł wrócimy do tego typera. Na szczęście jest przerwa na kadrę :)
- Edytowany
Mam dostęp (o dziwo na żk, bo na Prometeuszu w nocy straciłem znowu 😂 ).
Przede wszystkim to przepraszam wszystkich. Wyszedł problem i wszystkim "poszkodowanym przy okazji a nie swojej winy" należą się od wszystkich nas przeprosiny. Przepraszam. Uzasadnienie dam proste - jak ludziom zależy, to rodzą się emocje. Przepraszam.
Osobne i indywidualne przeprosiny ode mnie należą się koledze @koziołek#3702 - byłem naprawdę absolutnie pewien, ze znasz temat, przysięgam! Bardzo Cię przepraszam.
Pozwolę sobie dodać jeszcze, że nie wiem tak na 100% co będzie "dalej", ale jeśli będzie cokolwiek - szalenie mi zależy, żebyś Ty, Twoje typy i Twoje punkty były. Nie zmuszę, nie wiem czy masz ochotę, ale jeśli jakakolwiek cząstka chęci tam w Tobie została - to ja Ciebie bardzo proszę i wiedz, że na to liczę. Zwłaszcza że tam jest spora szansa na bardzo dobry wynik, prawda 😀
---------------------------------
Co do samego zamieszania to dwa tematy poruszę:
1) słuchajcie to żebyście wiedzieli "co robić jak jest kłopot" to jest dla mnie szalenie ważna kwestia. Bo jak są trudności to wtedy musztarda po obiedzie, żeby ustalać. Jest "tryb awaryjny" i jak się trafi taka normalna "awaria" co zdarzyć się zawsze może - no to po to jest mail. Jak komuś odetnie dostęp z dowolnego powodu, to ja Waszych "pozatyperowych problemów" nie rozwiążę, natomiast zależy mi żeby każdy wiedział, że choćby nie wiem jaki pożar był - tu naprawdę jest dla każdego miejsce. I owszem, będę to przypominał i będę w tym temacie namolny. Bo to jest ważne.
2) typer w moim rozumieniu z zasady powinien być otwarty dla każdego i już to uzasadnię. Tu nawet mniej chodzi o jakieś blokady. Przede wszystkim takie typowanie ma jakąś (nie wiem czy dużą czy małą, ale jakąś na pewno ma) moc przyciągania do Forum. Ja osobiście znam ludzi, którzy nie byli aktywni, coś sobie zatypowali i tylko to robili startowo, a potem krok za krokiem, pykło, wciągnęło i są
-----------------------------------------------
Zaraz się wezmę za ogarnianie, widzę, ze w wątku, widzę że na priwie trochę, te z maila, smsa i whatsappa już mam wbite... Natomiast JEDNĄ SPRAWĘ MUSIMY USTALIĆ. Istnieje szansa, że komuś przepadła kolejka. I to by było nie fair. Nie chcę żeby ktoś "odpuścił z tego powodu". Nie bardzo mamy czas na dyskusję o tym, po prostu powiem Wam co zrobimy i liczę na Waszą akceptację - NIE BĘDZIEMY WNIKAĆ KTO NIE ZATYPOWAŁ A BY ZATYPOWAŁ, PO PROSTU PO WBICIU TYPÓW POLICZĘ ŚREDNIĄ ZDOBYCZ NA TYPEROWICZA I KAŻDY BEZ TYPU W K#11 DOSTAJE TĄ ŚREDNIĄ (w ciemno zakładam że będzie to 4 albo 5 albo 6 pkt, bo tyle zwykle bywa). Jeśli ta decyzja wzbudzi wątpliwości to po prostu "oddam te punkty ze swoich", ale myślę, że takie załatwienie problemu powinno być w miarę kompromisowe.
Aha, bardzo dziękuję za wszystkie kontakty, mejle, smsy itp 😀 Miło było od Was czasem coś dostać, bardzo dziękuję.
No i co... Jakąś godzinę albo i trzy pewnie potrzebuję, bo trochę tego jest... i zobaczymy... Zwłaszcza, że kolega @volker0#4230 jak na razie szedł na sezon życia, więc spróbujmy mu tej frajdy nie odebrać 😀
- Edytowany
[b][h2]Kolejka #11 – wyniki[/h2][/b]
Oki, lecimy dalej, kolega @volker0#4230 po chwałę i wygraną, a wszyscy pozostali, żeby dorwać kolegę @volker0#4230 😀 Najpierw rzecz organizacyjna – średnia z otrzymanych typów wyszła wysoka – 5,87, czyli każdy bez typu w tej kolejce dostaje 6 pkt i liczę, że to nie budzi wątpliwości. Nie wnikamy czy ktoś by typował czy nie, po prostu każdy w tabeli bez typu - dostaje.
Bardzo mocna kolejka w czołówce. Oj wysoko tam punktowano na topie, wysoko. To rzadka sprawa, kiedy 10 pkt nie daje nawet podium kolejki. O krok było od tego 100% w 1x2, dosłownie… no kurczę takie tyci tyci… Kolega @RZ1975#42459 ma 8 na 9! Wynik super, tylko… wybacz szczerość kolego ale nie do końca jestem pewien czy bardziej Ci gratulować (bo 89% to jest naprawdę iście kosmiczny wynik), czy współczuć tego jednego brakującego. Którego meczu zabrakło to chyba dość oczywiste, prawda… ehhhh… ta Gdynia to w tym kontekście boli podwójnie. Niemniej pecunia non olet (to Cesarz Wespazjan jak ktoś nie wiedział, swoją drogą warto sprawdzić czego te słowa dotyczyły w oryginale - zachęcam to pogmerania jeśli ktoś nie wie) – 8 na 9 trafionych 1x2 to jest za mojej pamięci wyrównany rekord w typerze! Gratuluję! Na jedynce w kolejce ex equo koledzy @janczer#558 i @mariomk#17069 . @janczer#558 ciut lepiej w 1x2 (7 na 8, w tym 3 dokładne), natomiast @mariomk#17069 rozbił bank w dokładnych – 4 wsadzić, no to jest w zasadzie co drugi mecz utrafiony idealnie! 4 dokładne w kolejce to jest rzadkość!
Aż dziewięcioro typerowiczów ma 6 lub więcej trafień 1x2 – @0Asik#8365 , @Antoine#30209 , @janczer#558 , @koziołek#3702 , @kraker87#6578 , @Krzysieksc#87 , @marcinesz#3917 , @pasiak71#12465 i @RZ1975#42459 (89%!!! Powtarzam, ale dlatego, że naprawdę wynik kolegi jest z kategorii „wow"). W dokładnych za 4ma trafieniami @mariomk#17069 plasuje się @janczer#558 z 3ma.
Szukam takich indywidualnych jeszcze. Wynik 2-4 by się aż prosił o wyróżnienie, z tym że… no w hokeju to jest popularny typ, ale w piłce aż tyle nie dał nikt. Patrzę co najrzadziej było trafiane i wychodzą mi dwa mecze wygrane przez gospodarzy – Arkę i Górnika. Obydwu wygranych gospodarzy nie trafił nikt, ale „albo tu albo tu” kilkoro typerowiczów na rozpisce ma zaliczone. Dokładnie trafił @awaria#13548 , a sam fakt wygrania przez gospodarza któregoś z tych spotkań oprócz @awaria#13548 także przewidzieli @0Asik#8365 , @Cracoscu#42611 , @Elwood#955 , @Jeden9Zero6#42513 , @koziołek#3702 , @kraker87#6578 , @Krzysieksc#87 , @marcinesz#3917 , @mariomk#17069 i @RZ1975#42459 .
Pod wynikami jest jak zawsze rozpiska następnej kolejki.
Aha – [b]prośby organizacyjne DWIE, obie dość ważne:[/b]
1 – tym razem cyferki stukałem bardziej hurtowo niż zwykle, zatem ryzyko pomyłki przy kliknięciu nieco większe. Proszę sobie sprawdzić czy macie tyle pkt ile powinniście, Mam nadzieję, że się nie trafił żaden błąd, ale jak komuś wychodzi inaczej niż się widzi w tabeli – proszę o kontakt
2 – privy możecie wysyłać na które konto wolicie, zarówno na Prometeusza jak i na żk. Prometeusz mi działa, loguje się i privy tam dochodzą tylko posta nie jestem w stanie stamtąd napisać. System nie zatwierdzi (dlatego publikuję z żk). Ale jak priva tam wyślecie – dojdzie (przetestowane, kolegom testerom dziękuję za pomoc)
[b]Arkusz do pobrania:[/b]
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1K0wmPNVZoTqh3NpfmkJf6kH0ChVp96o-jjZcXqVFIgA/edit?usp=sharing
[b]Klasyfikacja kolejki #11:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/image-png-49519247.png[/img]
[b][b]Trafienia 1x2:[/b][/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/image-png-37441670.png[/img]
[b]Trafienia dokładne:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/image-png-79509200.png[/img]
[b][h2]Klasyfikacja generalna:[/h2][/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/image-png-35707708.png[/img]
------------------------------------------------------------------------------------------
[b]Kolejka #12[/b]
Piątek, 17 października
Motor Lublin – GKS Katowice
Widzew Łódź – Radomiak Radom
Sobota, 18 października
Korona Kielce – Górnik Zabrze
Jagiellonia Białystok – Arka Gdynia
Cracovia – Raków Częstochowa
Niedziela, 19 października
Piast Gliwice – Lechia Gdańsk
Lech Poznań – Pogoń Szczecin
Zagłębie Lubin – Legia Warszawa
Poniedziałek, 20 października
Wisła Płock – Bruk-Bet Termalica Nieciecza
Życzę Wam wielu trafień, a nam wielu typów! 😀
Motor Lublin – GKS Katowice 1:1
Widzew Łódź – Radomiak Radom 2:1
Korona Kielce – Górnik Zabrze 1:0
Jagiellonia Białystok – Arka Gdynia 1:1
Cracovia – Raków Częstochowa 2:0
Piast Gliwice – Lechia Gdańsk 1:0
Lech Poznań – Pogoń Szczecin 3:0
Zagłębie Lubin – Legia Warszawa 1:0
Wisłą Płock – Bruk-Bet Termalica Nieciecza 0:1
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)