Chyba tak, a zwieńczeniem pobytu w Nowym Targu był sparing.
MMKS Podhale Nowy Targ – Cracovia 4:3 k. (0:0, 1:2, 2:1, d. 0:0, k. 1:0)
-
-
Sparingi przed sezonem 2025/26
Sparing nieoficjalny.
składy
MMKS Podhale: Zając – Długopolski, M. Gach, Sergijenko, Słowakiewicz, Worwa - Szlembarski, Bryniarski; Kamiński, J. Malasiński, Jarczyk – Węglarczyk, K. Gach; Bochnak, Błach, Łojas.
Trener: Jacek Szopiński.
Cracovia: Polak (Klimowski) – Noworyta, Kapa; Dziurdzia, Bezwiński, Strebenz – Jaracz, Michalski; Mocarski, Gumiński, Konarski – Mętel, Pudzisz; Janeczek, K. Malasiński, Ślusarek oraz Malinowski.
Trener Krystian Dziubiński.
Informacja pochodzi z portalu Hokej.Net. Czytaj więcej na https://hokej.net/artykul/nieoficjalny-sparing-mmks-podhale-pokonal-cracovie
Jest transmisja sparingu
https://hokej.net/artykul/sparingi-na-zywo-gks-tychy-vsetin-unia-kh-torun-cracovia-hk-poprad-zaglebie-jkh-wideo-live-stream
Ciężko, jak na razie.... Po dwóch tercjach 1:8.
Zagraliśmy składem testowym.
Klimowski – Wajda, Kapa; Ślusarek, Bezwiński, F. Kapica – Jaśkiewicz, Hansson; D. Kapica, Gumiński, Mocarski – Noworyta, Mętel; Sterbenz, K. Malasiński, Janeczek – J. Michalski, Kruczek; Karjalainen, Valtola, Dziurdzia oraz Konarski.
Się musieli w Popradzie zdziwić patrząc na wyniki z poprzednich lat z tą drużyną
To tylko sparingi...w lidze damy radę. Niestety piłka nożna ważniejsza. 😛
[quote]#post1688139 Się musieli w Popradzie zdziwić patrząc na wyniki z poprzednich lat z tą drużyną[/quote]
Jedynie z klubem, nie drużyną. Po tamtych drużynach nie ma już sladu. Bardziej musiało ich zdziwić brak RR i jego zaciągu. 😉
Za to zaciąg z Podhala ma sie coraz lepiej😂
- Edytowany
Nie mam z tym problemu. Młodzi z NT zawsze mają jakiś potencjał, ważne tylo, żeby nie byli faworyzowani kosztem naszych wychowanków.
Po fazie zdobywania worków medali, która niektórym się wyraźnie znudziła😂 😂 przyszła faza kreowania młodych polskich zawodników, o co były apele na tym forum od kliku lat, choć w ostatecznym rozrachunku zawsze wygrywała optyka walki o mistrzostwo. Które w tym roku nam nie grozi, więc dajmy szansę młodym zawodnikom i młodemu trenerowi.
tak jest, zmarnowalismy minimum 10 lat, nie wychowując nikogo na dobrym poziomie. JAk byla najwieksza bida, to ciagnelismy wychowankami i studentami, a czesc z nich nie miala problemu grac w ekstralidze i zdobywac trofea. Pomijajac czasy Stebleckiego, Bodziocha i Baryły, potrafilismy wychowac grajkow na poziomie: Kuchta, Doskocz, Urbańczyk, Sliwa, Musiał, Mucha, Fielek, Cieslak, Urban, Kozendra, Malacz, Ślusarek, nawet Gąska.
Hokej to trochę inna bajka niz pilka - kto pamięta stare czasy, Enigmę na Miodowej, wizyty po meczch hokeistów tamże ze szczególnym uwzględnieniem Karela Hornego :), zawsze bedzie wolal druzyne emocjonalnie zwiazana z klubem miejscem i ludzmi.
To tylko sparing. Jeszcze trzy miesiące temu, nawet nie marzyliśmy o sparingu ze Słowakami, więc jest dobrze.
Testujemy mlodych, to kim zagramy w THL to inna sprawa 😉
Święte słowa Jake Blues, święte słowa Kaleb. Mamy hokej, jest, istnieje i to najważniejsze. A co drużyny sentymentalnie związanej z klubem to nie ma nic piękniejszego. Mnie osobiście nużyło patrzenie na "zbieraczy bawełny" i inne osobistości, których nie byłem w stanie spamiętać, rozpoznać etc. Fakt, były w tym perełki, co potrafili w hokeja, ale jak nie ucieczka za dolarami, to krecia robota w szatni itp.
Teraz przed kibicami bedzie takzwane -sprawdzam-ilu ludzi kupi karnety i ilu tak naprawde na hokeju zalezy..
To samo chciałem napisać - teraz każdy Pasiak, któremu hokej leży na sercu oraz wszyscy Ci, którzy cenią historię klubu - powinni kupić karnety, bez względu na to, czy mają możliwości często odwiedzać nasz pałac lodowy.
Panowie, nie ma co lukrować i opowiadać farmazony. Każdy kto oglądał wczorajszym sparing z Popradem mogl zobaczyć na jakim poziomie są nasi wychowankowie i inni młodzieżowcy. Słowacy gdyby tylko chcieli, to by nam strzelili drugie tyle bramek.
I żeby każdy mnie dobrze zrozumiał. Znam większość tych chłopców od małego i życzę każdemu jak najlepiej. Ale rzeczywistości nie oszukasz. W hokeju nie nadrobisz ambicja - braku umiejętności jazdy na łyżwach, motoryki, techniki kija itd. Nie da się. I jeśli nie będzie wzmocnień, to czeka nas bidowanie na ostatnim miejscu w lidze niestety. Takie są fakty - koniec i kropka...
Tak, takim składem będzie oklep.
Ten sparing był szansą dla młodych i jak dla mnie Gumiński zagrał jak etatowy ekstraligowiec i za to brawo.
Ostateczny skład poznamy podczas rewanżowego meczu, w Popradzie na początku wrzesnia.
8 dni później
Ktoś wie jak ten mecz dziś wyglądał. Chodzi mi o poziom, wynik znam.
Pierwsza tercja do zmiany bramkarza było dla nas 3:1, a potem cóż... brak solidnego bramkarza zrobił wynik.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)