Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 04.06.2025 o 11:52
      Ostatnia aktywność przedwczoraj o 10:53
      93771 wyświetleń
    • paluch

4.1K
      3.2K
    • 4 dni temu o 10:45
      Post #1721311 22.04.2026 10:45
    [quote]#post1721005 Dzięki za pół roku radości. Szkoda, że nie wyszło. Powodzenia trenerze...[/quote] Ja się dołączam i jeszcze dzięki za Oskara Wójcika
    • Jeden9Zero6 oraz Lakbeti lubią to.
    • koziołek

6.1K
      4.9K
    • 3 dni temu o 21:00
      Post #1721361 22.04.2026 21:00
    [quote]#post1721239 Royal Charleroi Tam podobmo moze isc trenować Elsner.[/quote] Jeśli ma już nagraną pracę to zrzeczenie się kasy z kontraktu to tylko pod publiczkę bo i tak otrzymując nową posadę kontrakt nie jest wypłacany.
    • hank, PanP, Maggo proko oraz del_piero lubią to.
    • Vasago

3.9K
      698
    • 2 dni temu o 21:42
      Post #1721493 23.04.2026 21:42
    Chyba relacje z zawodnikami nie były dobre. Nie wiem czy tylko zaległości finansowe zadecydowały o tym, że pół drużyny chce odejść jak wynika z jakiegoś artykułu. Na pewno jego posunięcia kadrowe były dziwne i niezrozumiałe.... Wydaje mi się, że na poszczególne mecze nie wybierał najlepszych zawodników i powstał konflikt, który tylko nowy trener może załagodzić. Dobór odpowiedniego składu może nie będzie trudne ale jeżeli zawodnicy są do siebie wrogo nastawieni i podzieleni na jakieś grupy, to będzie gorzej.
    • paulo lubi to.
    • kaleb

8.8K
      6.8K
    • 2 dni temu o 22:50
      Post #1721505 23.04.2026 22:50
    A ja żałuję, że mu się nie udało, bo takiego trenera z klasą dawno nie mieliśmy, a i klikalność nam bardzo podskoczyła. Liczyłem, że jego przyjście to początek europejskiej przygody, ale cóż, czas zmian często pożera świetne pomysły oraz plany.
    • lzyy oraz stnczyk lubią to.
    • paulo

2.3K
      3K
    • Przedwczoraj o 04:27
      Post #1721515 24.04.2026 04:27
    Mam podobne odczucia, te jego wybory nie były najlepsze i bynajmniej nimi sie nie wybronil na boisku. Ponadto nie zauważyłem nigdzie w necie podziekowań od piłkarzy dla niego, a często bywa tak przy rozstaniach w dobrych relacjach piłkarzy z trenerem.
    • koziołek lubi to.
    • maczcz

1.1K
      2K
    • Przedwczoraj o 06:00
      Post #1721516 24.04.2026 06:00
    Jeżeli zawodnicy pacyfikowali grę bo grali na zwolnienie trenera to bylaby najlepsza wiadomość w tym całym bałaganie ^^
    • GSC oraz Lakbeti lubią to.
    • leszeczek

24.2K
      28.9K
    • Przedwczoraj o 09:12
      Post #1721529 24.04.2026 09:12
    • Edytowany
    Najlepsza jeśli chodzi o mozliwość szybkiej poprawy gry, najgorsza jeśli chodzi o sytuację ogólną. Nie powinno być tak, żeby piłkarzyki zwalniały sobie kolejnych trenerów, bo im się treningi nie podobają. Już Kroczka wywalili, po roku Elsnera, jak Grzelak będzie ich zmuszał do pracy, to jest następny w kolejce... i tak w koło Macieju. A sukcesu jak nie było tak nie ma.
    • maczcz, TOM76, Lakbeti oraz 3 innych osób lubią to.
    • TOM76

5.2K
      7K
    • Przedwczoraj o 10:13
      Post #1721543 24.04.2026 10:13
    [quote]#post1721516 Jeżeli zawodnicy pacyfikowali grę bo grali na zwolnienie trenera to bylaby najlepsza wiadomość w tym całym bałaganie ^^[/quote] Chyba najgorsza wiadomość, za chwilę powtórzą manewr z obecnym trenerem.
    • jacula

1.3K
      863
    • Przedwczoraj o 10:18
      Post #1721545 24.04.2026 10:18
    Nie wiem dlaczego, ale mimo że w zarządzie pracują inni ludzie ale błędy popełniają takie same, powtórzyło się to co było za Probierza, jak trener chciał odejść to powinni byli się na to zgodzić, a tak nie wiem czy to nie jest za późno.
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • Przedwczoraj o 10:53
      Post #1721549 24.04.2026 10:53
    Moje spostrzezenia na temat Elsnera... Ogladam sporadycznie mecze ale jesli sie rozchodzi o mecze pod jego wodza to... od razu nasuwa mi sie jedno... monotonnosc.. jednostajnosc..przewidywalnosc... tak ..na poczatku dawalo to rade.. zaskoczenie... szybka pilka na naastnika i murowanko... ale ja nie bedac trenerem czy analitykiem tylko zwyklym paczaczem meczow w kazdym meczu widzialem jedno i to samo... toćka w toćke to samo.. no do porzygu... i sie wreszcie i zawodnikom moglo ulać co widac bylo po wynikach i ...zaangazowaniu... Gosc pracowal w Ligue 1 ... ponoc wszsycy zadowloeni byli z niego... dawal rade w kazdym badz razie .... jak przychodzil myslslem ze gosc ruszy tym zespolem tym bardziej ze byl trenerem przy dwoch okienkach i MIAŁ jakies prawo glosu do przychodzacych zawodnikow a jesli nie to juz na starcie byl chuj nie trener... ale wracajac do meritum czyli taktyki... powtorze... monotonnosc.. jednostajnosc..przewidywalnosc... jesli ja jako paczacz fotelowy widze to ze gramy ciagle nieustannie i wciaz to samo to nasuwa sie pytanie... Myslicie ze przeciwnicy majacy po kilku analitykow nie rozszyfruja tej... prostej gry jaka gral Elsner ? Nie ogladalem ilus tam meczow i przy rozmowie pytam sie znajomego czy dalej to samo czy cos zmienione w taktyce ? a on ze ciagle to samo... no ja jestem laikiem ale qrwa.. jak cos nie dizie to cos zmieniam chyba tak.. jak nie kijem to mlotkiem tak to chyba jakos bylo... a ja po kilku spotkaniach przerwy wlaczam mecz i widze... to samo... no nie nie nie... dla mnie zaoral sie sam i nie mam jakiegos zalu ze sie go pozbyli... poprsotu trafil sie uparty osiol jak kiedys Stawowy ze swoja tikisraką i uwazal ze to jest to ...mimo ze punktow nie daje... Patrzac na taka Jagiellonie i nie tylko ktora w meczu potrafi po 3-4 razy zmienic taktyke i styl gry wygladalismy ze swoja gra jak amatorzy... co zreszta pokazuja wyniki... Uwazam ze sie sam zaoral i nie jest mi go szkoda.. a jak ktos wspomnial wyzej brak jakiegokolwiek pozegnania ze strony chocby jednego pilkarza pokazuje ze tej monotonnosci,jednostajnosci chyba wszsycy mieli dosc....
    • leszeczek, MakuKSC, pluton oraz 3 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie