Z racji śmierci ŚP Aleksandra Kobylińskiego oprócz minuty ciszy zamiast hymnu Maleńuczka na Legii powinien zabrzmieć Hymn Cracovii w wykonaniu właśnie Makino !
-
-
Cracovia 3 - 1 Legia Warszawa, niedziela 18 maja 2025, 14:45
Zacznijmy od tego że ten twór bez "U" pewnego lewackiego "aktywisty" nie jest hymnem Cracovii!!!
Hymnem Cracovii jest pieśń Makino i ona powinna być grana wyjście piłkarzy i hokeistów
- Edytowany
To byłoby coś pięknego ,gdyby zagrano hymn Makino na wejście piłkarzy w niedzielę.
I ponownie na koniec po zwycięstwie.
Cracovia odda hołd Aleksandrowi Łodzi-Kobylińskiemu „Makino”, legendarnemu bardowi i twórcy klubowego hymnu. Przed najbliższym meczem z Legią Warszawa na stadionie przy Kałuży zabrzmi utwór „Z Mariackiej Wieży” w oryginalnym wykonaniu Makino. To wyjątkowy gest upamiętnienia artysty, który przez dekady był symbolem Cracovii i krakowskiej kultury.
[quote]#post1673480 Cracovia odda hołd Aleksandrowi Łodzi-Kobylińskiemu „Makino”, legendarnemu bardowi i twórcy klubowego hymnu. Przed najbliższym meczem z Legią Warszawa na stadionie przy Kałuży zabrzmi utwór „Z Mariackiej Wieży” w oryginalnym wykonaniu Makino. To wyjątkowy gest upamiętnienia artysty, który przez dekady był symbolem Cracovii i krakowskiej kultury.[/quote]
Oby tak zostało na zawsze! W zamian za "pieśń" osobnika który pluje i depcze wszystko to czego uosobieniem była zawsze Cracovia !!!
- Edytowany
Można lubić lub nie Maleńczuka, ale plucie na napisany przez niego hymn, którego zazdrości nam cała kibicowska Polska to jakaś aberracja. Oddzielmy twórcę, a zwłaszcza jego życie od dzieła. Leonardo był gejem edit: Michał Anioł też o niepewnej orientacji, a nikt nie proponuje przemalowania kaplicy sykstyńskiej. (edycję wprowadziłem w celach edukacyjnych by nie wprowadzać w błąd młodzieży ;-), nie ukrywam, że się pomyliłem)
Stary hymn "Z Marackiej wieży..." trąci myszką i przy całej do niego sentymentalnej sympatii nie wytrzymał próby czasu. Jak ktoś chce wracać do przeszłości to wolałbym "Hasłem naszym jest Cracovii chwała..." Juliusza Leo, a to wg wikipasów trzeci chronologicznie hymn Pasów.
No ale weź pod uwagę, że plucie to jest teraz ulobiona zabawa kibiców Cracovii, i powiem, że nawet nie tak dużo tego, jakby mozna było sądzić po wynikach sportowych ostatniej rundy w piłce i hokeju.
Zgadzam się, że hymn Maleńczuka jest znakomity i że słusznie nam go wszyscy zazdroszczą. W tym i tylko tym sensie nie zgadzam się z #75. Natomiast sam Maleńczuk nie jest delikatną panienką i nie zaszkodzi mu, jak ktoś mu wygarnie skrajnie chamskie zachowania z paru ostatnich lat.
Pękło 12 tysięcy.
Mam dwie twarze tego spotkania. Jedna to ta żeby przejebac co mogło by kroczka zwolnić i druga żeby dali z siebie wszystko i godnie pożegnać Benka. Bo to jest mecz gdzie go ostatni raz zobaczymy u siebie.
Ja tam biografem Maleńczuka nie jestem i jego chamskich i niechamskich zachowań nie kataloguję, ale nie sądzę, że przypierdalanie się do jego utworu tu na forum uzasadniane argumentami ad personam robi na nim jakiekolwiek wrażenie.
[quote]#post1673498 Leonardo był gejem, a nikt nie proponuje przemalowania kaplicy sykstyńskiej.
[/quote]
Nic nie wiem o upodobaniach Leonarda, ale kaplica sykstyńska to Michał Anioł
[quote]#post1673510 Pękło 12 tysięcy.
Mam dwie twarze tego spotkania. Jedna to ta żeby przejebac co mogło by kroczka zwolnić i druga żeby dali z siebie wszystko i godnie pożegnać Benka. Bo to jest mecz gdzie go ostatni raz zobaczymy u siebie.[/quote]
Kroczek już jest zwolniony. Oficjalnie. Po sezonie. Ale Benka warto pożegnać godnie
Ale czemu Hoskonen też z nim nie przedłużą...wiem że z Kroczkiem mu nie po drodze tak jął Rakoczemu, i dłuższą chwilę Maddjskiemu. Hoskonen swego czasu był top obrońca.
Jeśli prawdziwa jest hipoteza, że zawodnicy grali na zwolnienie trenera (mam nadzieję, że tak nie było), to przynajmniej już nie muszą. W najbliższym meczu, gdy wokół nich sytuacja się klaruje, będą więc mogli dać upust swojej pełnej "piłkarskości".
Będzie dobrze, z Wrocławia przyjedzie "sędziować" jeden z naszych ulubieńców , niejaki D. Sylwestrzak . Może i jemu warto by 'podziękować za kilkukrotne nas przekręcenie ?
Mały Varciniak...
[quote]#post1673562 Będzie dobrze, z Wrocławia przyjedzie "sędziować" jeden z naszych ulubieńców , niejaki D. Sylwestrzak . Może i jemu warto by 'podziękować za kilkukrotne nas przekręcenie ?[/quote]
Nienawidze tej pizdy Sylwestrzaka
- Edytowany
[quote]#post1673528 [quote]#post1673498 Leonardo był gejem, a nikt nie proponuje przemalowania kaplicy sykstyńskiej.
[/quote]
Nic nie wiem o upodobaniach Leonarda, ale kaplica sykstyńska to Michał Anioł[/quote]
Ups. Bolesna pomyłka ;-) A w zasadzie wstydliwa. Dziękuję za zwrócenie uwagi.
Ale orientacja seksualna obu Panów nie jest pewna co nie umniejsza ich geniuszowi. A już z pewnością ms się nijak do oceny ich dzieł.
[quote]#post1673580
Nienawidze tej pizdy Sylwestrzaka[/quote]
Z pewnością jest nas tu takich całkiem sporo.
Wyjątkowy egzemplarz skur...,, swoją indolencją, miernością i jałowością bezapelacyjnie zapewnia sobie wieczny "szacunek" kibiców
Kto biletu nie ma niech kupuje namawiać znajomych rodzine.Dawno nie mieliśmy takiego Walczaka jak Benek co by nie mówić. Sokołowskiemu nie ma za co dziękować. Atanasov go nosem wciągał więc nie wiem gdzie był problem.
Apetyty były po rundzie jesiennej bo każdy był zdziwiony co się odpierdala i na każdy mecz na jesień czekało się z niecierpliwością kto będzie w kolejce do rozłożenia. Wiosna dała jak w pysk ale to jest ostatni mecz w rundzie więc pasuje dać od siebie maksa.
No i zabił mi Dróżdż ćwieka. Miałem nie przychodzić jeśli Kroczek będzie jeszcze trenerem lub przyjść by pomachać mu białą chusteczką by wymusić jego odejście, a tu sprawa nieaktualna. Kroczek będzie ale Kroczka nie będzie. Chyba się jednak wybiorę posłuchać bluzgów i podziękować Benkowi. Choć jak znam życie, to właśnie w tym meczu Kroczek go nie wystawi ;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)