Nie było mnie chwilę na forum. Widzę, że się zbroimy. Jak to widzicie? O co gramy?
-
-
❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒
Max środek tabeli. Nie ma kasy Misiu na duże ruchy... jako tako będziemy mieć dwie piątki a reszta to młodzież i wielka niewiadoma.
Nie no spokojnie, 3 piątki będą ok, czwarta ma być rotowana młodymi.
[quote]#post1685937 Nie no spokojnie, 3 piątki będą ok, czwarta ma być rotowana młodymi.[/quote]
Idealnie, coś programy, może jakieś niespodzianki, a młodzi też dostaną szansę.
- Edytowany
Wyczuwam, że cel to: Dostać się z jak najdogodniejszego miejsca do play offów i w zależności od tego mogą dojść wzmocnienia, rozwój. Póki co to wielki znak zapytania. 📈
Pierwsze mecze fazy play-off odbędą się 27-28 lutego, a mecze finałowe odbędą się w kwietniu. Mistrza Polski poznamy najpóźniej 14 kwietnia.
Do nowego sezonu przystąpią GKS Tychy, GKS Katowice, JKH GKS Jastrzębie, Unia Oświęcim, KH Energa Toruń, Comarch Cracovia, ECB Zagłębie Sosnowiec, BS Polonia Bytom i STS Sanok, który - jak można się domyśleć - dostał licencję w ostatnim momencie.
1. kolejka - 12 września 2025 (piątek) KH Energa Toruń – Cracovia
18 dni później
- Edytowany
Czy ktoś wie czy brak informacji o karnetach ma jakieś drugie dno? Mamy jakiś problem z systemem biletowym?
Ja rozumiem że ten używany w poprzednich latach został stworzony chyba przez Comarch i przekazany do KS które może ma licencję na oprogramowanie. Teraz to jednak dwa oddzielne podmioty mające innych właścicieli. Jeżeli ktoś chciałby kupić coś takiego na rynku (system biletowy obejmujący dane wrażliwe takie jak Pesel, sprzedaż w kasach i prze internet) to zapewne nie kosztuje to 100 zl.
Żeby nie było… nic nie wiem, zastanawiam sie czemu jest cisza.
Ciekawe co z lodowiskiem. Operatorem jest wciąż KS? Cracovia Hokej wynajmuje lód za kasę czy zadziało się coś za kulisami o czym publicznie nie wiadomo (np. Operatorem jest Cracovia Hokej lub miasto)?
niejaki Sęk, miłosnik GTS i żużla, a sluzbowo wiceprezydent rozdający pieniądze koszykarkom GTS i motocyklitom zewsząd, zapytany o konkrety w sprawie deklarowanej pomocy hokeistom, w tym w utrzymnaniu lodowiska, konsekwentni emilczal. wg jego slow, najpier czdkano, czy bedzie z kim rozmawiac, pozniej rozmowy trwaly, teraz pan Sęk ucichl. ale mpozna probowac pytac. ja poczekam do konca wrzesnia i wystosuje w trybie dostepu do informacji publicznej zapytanie o konkretne kwoty przeznaczone na sport w Krakowie w podziale na kluby i sekcje.
Trzeba zadawać pytania ilu wychowanków jest w składzie Speedway Kraków i ile młodzieży tam trenuje.
Sęk jest zajęty zakładaniem trawników na przystankach. Trawnikach mających dać cień. Przystankach robionych ze szkła.
- Edytowany
[quote]#post1689133 Trzeba zadawać pytania ilu wychowanków jest w składzie Speedway Kraków i ile młodzieży tam trenuje.[/quote]
Łatwo sprawdzić że żużel nie ma żadnego wychowanka (głównie jest to zaciąg z Krosna) i Ci ludzie przyjeżdżają do Krakowa parę razy w roku na mecze (być może nie pojechali nigdy dalej niż do Huty).
W szkółce jest 10 osób w tym 3 wypożyczonych z Krosna.
Prezes Speedway Kraków w wywiadzie bodajże mówił że potrzebują na funkcjonowanie (na 3 poziomie rozgrywek) około 5mln złotych. Wydaje się że głównym sponsorem jest miasto (co Miszalski przyznał pośrednio w jakimś poście na Facebooku w którym napisał że miasto wspiera organizacyjnie i finansowo klub od początku).
Jakoś nie wydaje mi się że na te 5mln złożył się osiedlowy pub czy rodzinna firma księgowa ktrorzy są sponsorami obok miasta.
Ja wiem, że to można sprawdzić. Niemniej jednak to pytanie trzeba zadawać w mieście. I teraz rodzi się kolejne pytanie, dlaczego?! Dlaczego nie jest dofinansowana hala lodowa stanowiąca nie tylko obiekt służący seniorskiej drużynie, z wychowankami w składzie, ale również baza szkoleniowa dla młodzieży i drużyn amatorskich?! Nadmienić należy, że wychowankowie seniorskiej drużyny, rodzice młodzieży i amatorzy to podatnicy zostawiający pieniądze w mieście Krakowie.
- Edytowany
Tak, masz rację i myślę że trzeba będzie to podnieść ze strony kibiców miastem, być może rownież z mediami, ale zanim to nastąpi to myślę że warto poczekać na informacje z klubu. Oni tak na prawdę wiedzą co się tam dzieje. Witos mówił w którymś z wywiadów że jest dobra wola ze strony miasta a ja Witosowi wierzę i mam nadzieję że on jak i pozostałe osoby z klubu zaczną krzyczeć jak sekcja stanie pod ścianą. A wtedy trzeba będzie mocno zacząć działać.
Myślę że to najwyższy czas na komentarz z klubu co do karnetów i statusu lodowiska…
8 dni później
hmmm…. Tydzień minął, za chwilę liga a tu dalej nie ma informacji o karnetach i nie do końca wiadomo kto zarządza lodowiskiem.
No dobrze nie jest. Właśnie rozwiązaliśmy kontrakt z bramkarzem... Ktoś ma jakieś info co się stało? Kontuzja?
Akurat to myślę że kwestie sportowe. Po prostu w praktyce nie był taki dobry, potrzebujemy kogoś lepszego a rynek bramkarzy jest duży.
Bardziej boję się o problemy strukturalne a brak karnetów i cisza co do lodowiska budzą niepokój.
Jest już nowy - Lipiäinen.
W pełni zgadzam się że najważniejsze są sprawy strukturalne, m.in. lodowisko.
Wg mojej wiedzy życzliwość miasta jest duża ale na efekty trzeba poczekać, cierpliwości. Będzie dobrze !!! Chyba, że pewna grupa o znanych nazwiskach zrobi ruchawkę która wizerunkowo zaszkodzi hokejowi....
Jeśli chodzi o bilety i karnety też trzeba chwilę wytrzymać ale krótką chwilę bo zakładam, że do poniedziałku.
Wszystko jest budowane od zera.
Niestety, ten sezon będzie inny niż wszystkie dotychczasowe i trzeba przede wszystkim wykazać się cierpliwością, dać kredyt zaufania, wspierać i pomagać.
Jeśli chodzi o żużel to faktycznie nie ma tam wychowanków ale wg mojej wiedzy na mecze będzie chodzić kilka tysięcy publiki.
Czyli nie napieprzać na miasto? Ja Ci ufam, więc się dostosuję!
Ok, jeżeli ktoś wie co robi i rzeczywiście ma to pomóc to też się dostosuję i wstrzymam z komentarzami co do roli miasta. Mam nadzieję że coś się wyjaśni w miarę niedługim czasie.
Mam nadzieję że uszanują wieloletnich karnetowiczów i będzie możliwość zachowania miejsca
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)