Obawiam się że pogląd "Jak uwolnimy piłkowego orła od hokejowego kamienia u szyi to on ponad poziomy wzleci" jest wśród pasiastej braci dominujący.
-
-
❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒
- Edytowany
Ale będzie zdziwienie, że orzeł to kuropatwa co leci na max 10 metrów...
Najbardziej dziwi, że co niektórzy w strukturach "fanowskich" są zapatrzeni w Drożdża... hokej to lampka ostrzegawcza, ale coż raczej to nie zmieni ich podejścia.
Sa zapatrzeni i bronia Drozdza, bo maja w tym swoj interes a nie Cracovii. Kasa Misiu, kasa sie liczy... a nie jakies idealy.
Prezes jak już mówi to w głosie już wyczuwalny czereśniak.I wisi dalej mi za mecz z Pogonią. Piłka będzie następna ale dłużej im z tym zejdzie.
Piłka przetrwa, ale hokej chyba nie przeżyje, bo zainteresowanie tą dyscypliną jest niszowe. Bardzo chciałbym się mylić...
Tej piłki też bym nie był taki pewien. Skoro wartość klubu oszacowano na 120 baniek, to czarno widzę tłumy chętnych, a korpo nie opchnie za symboliczną złotówkę. Ktoś tu dobrze napisał, że hokej to test na ile mogą sobie pozwolić. Jak będą się chcieli pozbyć sekcji piłkarskiej to oszabrują spółkę do cna i zostawią w stanie agonalnym. Ale my tu nie o kopanej.
Czy ktoś może napisać co to byli za goście z pierwszego rzędu, zwolennicy oddania lodowiska do Miasta, przeciwnicy Adama Zięby, poplecznicy Prezesa ?
To by pewnie trzeba pytać Dróżdża. On sobie ich tam sprowadził 😋
Jak czytam, że Adam Zięba po 20 latach ma wrócić do hokeja to już wiem, że za max. 5 lat czeka nas ekstra liga hokeja złożona z czerech ekip z Tych, Katowic, Sosnowca i Oświęcimia. Polski hokej ledwo już zipie i nigdy już się nie odrodzi. Mogę sobie wspominać Roszcina i Agulina , ale to se newrati.
A to że dzieciaki czy młodzież trenują hokej to przy tym systemie szkolenia w Polsce niezależnie od dyscypliny którą uprawiają i tak wiadomo że nikt kariery nie zrobi. Przerzucą się na piłkę , siatkę albo kosza i później jak zaczną się 18tki porzucą treningi.
- Edytowany
Doktor Dróżdż jak... doktor Gizela
trumnę już zamówiła Ela
Warto przeczytać
http://terazpasy.pl/Publicystyka/Artykuly-Teraz-Pasy/HokejOdNowa-Marcin-Karwinski-Pelne-absurdow-spotkanie-z-Prezesem
Tylko dopowiem, ze nikt nic z wladzami miasta nie zalatwil na pismie. Od miasta nie otrzymal Prezes Drozdz zadnych gwarancji ani obietnicy. To sa na tym etapie klamstwa i celowe wprowadzanie w blad opini publicznej. Zaden urzednik nic nam nie odda w najem za symboliczna kwote, bo momentalnie by sie zglosily rexy i inne kluby Krakowskie o podobne dotacje - np. stadiony z drugiej strony Blon. W Urzedzie miasta duza wiekszos urzednikow i radnych nie sympatyzuje z Cracovia i nam nie chce pomoc. Nie ma wladz w dalszym ciagu nowej spolki ani chetnych, ktorzy by chcieli wejsc w jej sklad. Nie bylo rowniez i nie ma zadnego mitycznego sponsora, ktory sie wycofal itd. To sa wszystko klamstwa. Byl rok czasu aby dobrze sie przygotowac organizacyjnie do tych zmian. Na dzis niestety wiele faktow i faktycznych danych finansowych jest bardzo niejasnych i sprzecznych ze soba. Tu Prezes organizacyjnie czy chce czy nie chce polegl i zachowal sie jak jakis dyletant...i tyle w temacie.
Tak się zastanawiałem na tym spotkaniu czy wymienieni przez Karvina "rycerze" są na etacie w klubie Hokejowym Cracovia,czy mają inną funkcję u Dróżdza🤔 z jednym z nich miałem wymianę zdań na tym spotkaniu gość kipiał agresją, również ten "rycerz" bez pytania go o zdanie,ostro wypowiedział się o Forum Kibiców Cracovii,przypomnę to było na samym początku....taki przemyślany atak najpierw przez Korpo-Najemnika potem przez "rycerzy" A Jeden z nich na końcu pochwalił się że wypełniony Sektor D na piłce to ich zasługa...i że oni działają...pytanie czy pomagają za Kasę 🤔
Czy ja dobrze pamiętam że nasz zagorzały kibic Raś jest wiceministrem sportu?
@niegramotnyj#21907
Raś nic nie działa.
Jedyny poseł który coś pomaga Cracovii to poseł Ślisz.💪👏
- Edytowany
tak jest a jego braciszek opierdolil nas za czepianie sie prezesow na swieceniu., nie wiem czy sie rozliczyl z kasy na remont Bazyliki Mariackiej swoja droga.
Ja nie mówię, że coś robi, tylko że powinien. Jak wystawiamy rachunki, niech będzie wiadomo, że był ktoś, kto mógł pomóc, i to wydatnie, a nie pomógł.
A przy okazji: po tekście Karvina na TP nie ma sensu dyskutować, że "może oddać miastu lodowisko to dobry pomysł". Zły pomysł i kropka.
Natomiast można dyskutować o bardziej racjonalnym jego wykorzystaniu, o ewentualnych oszczędnościach. Oczywiście rozdęcie etatów 'dyrektorów' to główny problem i tu pola do dyskusji nie widzę.
Ale jest też, jak mówię, kwestia oszczędniejszego dysponowania lodowiskiem. Musi być dla 1 drużyny i dla juniorów, ale - powiem bluźnierczo - czy dla NAJmłodszych roczników też? Jak patrzę na te dzieciaki, jak one się poruszają na lodzie, walcząc o przeżycie, to bym powiedział, że podoba im się, że mają fajne stroje, że jest zabawa, ale szkoleniem hokejowym bym tego nie nazwał. A obciążenie tafli jednak jakieś jest.
Moim zdaniem najmłodsze roczniki powinny trenować hokej na wrotkach. To jest znacznie, ale to znacznie tańsze, a następny krok, czyli przejście na lód, powinni móc zrobić ci, którzy przez rok pokażą, że umieją jeździć... na wrotkach, i są zmotywowani.
Przyjmuje z góry krytykę i wyzwiska. No ale spróbujmy też spokojnie podyskutować.
Się popłakałem 😂ze śmiechu,wybacz.
Czemu miałbym nie wybaczyć? Problem w tym, że ja naprawdę tak myślę.
Ton jest tak absurdalne, że można tylko współczuć.
In line, to mogą sobie dodatkowo pykać latem.
To jest zupełnie inna jazda, a bez jazdy nic w hokeju nie osiągniesz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)