ja tylko słyszałem legendy o tym meczu
-
-
Górnik Zabrze 0 - 1 Cracovia, piątek 28 lutego 2025, 20:30
[quote]#post1663611 Zaciekawiło mnie i aż musiałem sprawdzić czy to nie legenda. Ale faktycznie. Odra była liderem, my zdegradowani i rzeczywiście piszą o znoszeniu piłkarzy na ramionach ☺
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-02/image-png-09347297.png[/img][/quote]
Warto zwrócić uwagę na pewien niuans. Sytuacja: do końca 6 kolejek, Cracovia w dotychczasowych 24 zdobyła "aż" 8 punktów (wtedy za zwycięstwo były 2 punkty; miała na koncie 2 zwycięstwa, 4 remisy i 18 porażek). Spadają 4 drużyny, ta na ostatnim "bezpiecznym" miejscu ma przed tą kolejką 22 punkty. Nie ma ŻADNYCH teoretycznych mocno abstrakcyjnych szans na utrzymanie (nawet jak się wszystko wygra - przy takich efektach dotychczasowych można się jedynie z takiej opcji pośmiać) to będzie 20 punktów. A do tego ulewa jak cholera...
[b]I na stadionie, zgodnie z tym co piszą, ponad 2 tysiące ludzi![/b]
To znaczyło wtedy - jak się kibicuje Cracovii...
Jeden z tych meczy Cracovii, które są dla mnie absolutnie niezapomniane.
Ech, jakie to ciekawe dygresje przy okazji meczu z Górnikiem wyszły... A półtora roku wcześniej też był absolutnie niezapomniany mecz, kolejna legenda, 1:1 z Górnikiem (który później w tymże roku dotarł do finału europejskiego meczu pucharowego (PZP) - jedyny taki przypadek w historii polskiej piłki nożnej)...
Jutrzejszy mecz poprowadzi K. Arys ze Szczecina .
Za www.90 minut pl
- Edytowany
[quote]#post1663880 Jutrzejszy mecz poprowadzi K. Arys ze Szczecina .
Za www.90 minut pl[/quote]
Na VAR - Kos, na AVAR - Kochanek
Karol Arys prowadził również ostatni pojedynek „Trójkolorowych” w Częstochowie. Wówczas Górnik uległ Rakowowi 0:1
Sędziowie stosunkowo młodzi. Szkoda. Tacy nie postawią się "gwieździe ligi" i Podolski będzie mógł faulować bezkarnie.
Jutrzejsza porazka lub kolejny remis raczej przyblizy nas tylko do spokojnego utrzymania w lidze.
Wygrana też nas do niego przybliży. 3 razy bardziej.
W coś więcej nie wierzę jakoś tak od 2,5 miesiąca
W Zabrzu ostatnimi czasy szlo calkiem niezle, wiec wcale sie nie zdziwie jak im wcisniemy minimum 2 bramki
Czy Madejski jest w treningu w tym tygodniu?
Jasik na konferencji mówił że tak.
I Ravas też
umkneło mi ,że Ravas miał kontuzję
Nie miał kontuzji. Tak jak Kroczek, choroba.
- Edytowany
[quote]#post1663969 W Zabrzu ostatnimi czasy szlo calkiem niezle, wiec wcale sie nie zdziwie jak im wcisniemy minimum 2 bramki[/quote]
Ale historycznie było cienko. Nasz pierwszy sezon w ESA, ze Stawowym u siebie. 0-0, potem 3-0 na wyjeźzie. I jako maszynista kolejowy, wtedy w Krakowie chciałem poprowadzić ten pociąg specjalny z kibicami jadącymi z Krakowa do Zabrza ale nie udało mi się... W grafiku byłem na inny pociąg. Poprowadziłem inny Bieszczady z Zagórza do Gliwic i wjeżdżając w stację Zabrze widzidziałem wtedy naszych kibiców nie zadowolonych z wyniku tego meczu.
Dzisiaj mokro, deszczowo. Nic tylko próbować strzałów z dystansu. No i oczywiście blokować wszystko co będzie ze strony żaboli leciało w naszą bramkę. Boisko mokre, jest szansa na szybkość Bultiego. Może Martin coś ukąsi na szybkości.
Plan dnia:
1) wygrać
2) obić mordę podolskiemu
- Edytowany
Informujemy, że powodu trwającej choroby trenera Dawida Kroczka, dzisiejszy mecz wyjazdowy z Górnikiem Zabrze poprowadzi trener Tomasz Jasik.
— Marzena Młynarczyk-Warwas (@MarzenaM_Warwas) February 28, 2025
-------------‐--‐-----
Bukmacherzy uważają, że delikatnym faworytem tego meczu jest Górnik Zabrze. Kurs na wygraną gospodarzy wynosi 2.50, podczas gdy ewentualne zwycięstwo Cracovii zostało oszacowane na 3.00. Kurs na remis wynosi z kolei 3.25. Obie drużyny liczą, że wreszcie zdołają się odblokować i rozegrają dobre spotkanie w ofensywie. Kurs na powyżej 2,5 gola wynosi 2.00.
Tylko zwyciestwo ... porazka oznacza koniec sezonu ...choc juz jest raczej po ptokach... ale 9 mecz bez zwyciestwa brzmi juz tragicznie..
Grać o zwycięstwo , remis mile widziany.
[quote]#post1663977 [quote]#post1663969 W Zabrzu ostatnimi czasy szlo calkiem niezle, wiec wcale sie nie zdziwie jak im wcisniemy minimum 2 bramki[/quote]
Ale historycznie było cienko. Nasz pierwszy sezon w ESA, ze Stawowym u siebie. 0-0, potem 3-0 na wyjeźzie. I jako maszynista kolejowy, wtedy w Krakowie chciałem poprowadzić ten pociąg specjalny z kibicami jadącymi z Krakowa do Zabrza ale nie udało mi się... W grafiku byłem na inny pociąg. Poprowadziłem inny Bieszczady z Zagórza do Gliwic i wjeżdżając w stację Zabrze widzidziałem wtedy naszych kibiców nie zadowolonych z wyniku tego meczu.[/quote]
A nie trąbileś wtedy dla otuchy i z pozdrowieniami?
- Edytowany
Trąbiłem. Ale nie pamiętam czy znałem w tamtej chwili wynik i czy to było dla otuchy. Ale jako pozdrowienia to na pewno 🙂
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)