A wogóle ustalone są już sparingi Cracovii?
Bo dużo klubów z ekstraklasy mają już sparingi
-
-
Cracovia 0 - 0 Raków Częstochowa, sobota 1 lutego 2025, 17:30
W wątkuno trenerze Kroczku wywiad z Krakowskiej, w którym mówi, że 10.01 z Puszczą w Rącznej i nieokreślone 3 w Turcji na zgrupowaniu.
Dawno nie było tak wielkiej niewiadomej jak w tegorocznym styczniu. Dni mijają, a puki co dowiadujemy się tylko o planowanych stratach kadrowych i niewypale z Klichem. Jeszcze brakuje tylko oficjalnej wiadomości w mediach, że Kallman rozmawia z Legią, a luty może nas rozczarować.
Normalna rutyna z życia Pasiaka - musimy skupić się nad tym co mamy wpływ [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/gif/announcement.gif[/img]
- Edytowany
A ja, może naiwnie, ufam, że zarząd wszystko ogarnie.
Inna spawa, że uważam iż walka o pudło nie wchodzi w grę. Zdziwię się gdy obronimy obecne piąte miejsce. Trzymam kciuki by niżej nie spaść.
Walczyć będziemy o premię z pro-junior system.
- Edytowany
[quote]#post1656988
Walczyć będziemy o premię z pro-junior system.[/quote]
Chciałem napisać: "Weź nie pitol, jaka premia?"
Ale coś mnie tknęło, sprawdziłem sobie tabelę pro-junior-system i zgłupiałem.
Jesteśmy tam na 5 miejscu, z niewielką stratą do 4 Jagiellonii i wyraźną, aczkolwiek nie jakąś bardzo dużą przewagą nad 6 Radomiakiem.
Lech czy Lubin (odpowiednio 1 i 2 miejsce) to inna liga, ale już trzeci Widzew - różnica jest duża, ale nie kosmiczna.
Wychodzi na to, że różnica jednego rocznika (młodzieżowiec - max. 2003, PJS - max. 2004) oraz premiowanie wychowanków wywraca zupełnie te dwie klasyfikacje.
My w młodzieżowcu wleczemy się gdzieś tam, może nie w ogonie, ale wyraźnie poniżej połowy, tu jesteśmy w czołówce, za to Korona, która chwaliła się niedawno, że przed połową sezonu wypełniła limit minut młodzieżowca - w klasyfikacji PJS zamyka tabelę (razem z Rakowem i Puszczą) mając okrągłe zero punktów.
Więc niestety tak, może przyjść do głowy prezesowi zaatakowanie trzeciego miejsca w PJS, co da przychód co najmniej milion złotych (co najmniej - bo nie mogę znaleźć regulaminu na ten sezon, mam za to na 2023/2024) większy od miejsca, które obecnie zajmujemy.
Musimy sie uzbroic w cierpliwosc. Nie wiemy na jakim etapie jest aktualnie sprawa sprzedazy udzialow Cracovii. Jesli do tego dojdzie, to na pewno w styczniu. I do tego momentu raczej dojdzie do kosmetyki. Na powazne ruchy bedzie Prezes czekal zapewne na rozwoj wydarzeń.
[quote]#post1656991 ... Chciałem napisać: "Weź nie pitol, jaka premia?"Ale coś mnie tknęło, sprawdziłem sobie tabelę pro-junior-system i zgłupiałem...[/quote]
Mnie też to zdziwiło, ale sprawdziłem wcześniej.
Rózga i Bzdyl mogą nam nieźle przypunktować w PJS.
Oczywiście wolałbym pudło, ale po pierwsze uważam, że nie mamy kim, po drugie, nawet gdybyśmy mieli kim to pzpn nam nie pozwoli bo ma swoich kandydatów do gry w pucharach. Dlatego trzeba sobie wyznaczyć inny cel.
Najlepszym celem będzie zagranie tym baranom na nosie i w końcu przejście do drugiej rundy w Pucharach. ;)
Najpierw musielibyśmy zagrać im na nosie i do pucharów awansować, a na to mają oni zbyt duży wpływ.
Wręcz uważam, że długofalowo dobry wynik w PJS mógłby poprawić obraz klubu w oczach piłkarskich decydentów.
Z oficjalnej strony 😉 :
PIERWSZEŃSTWO ZAKUPU BILETU NA MECZ Z RAKOWEM CZĘSTOCHOWA [DATY]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-01/news-pierwszenstwo-zakupu-jpg-22505989.jpg[/img]
Odnośnie informacji na temat pierwszeństwa zakupu biletów na mecz z Rakowem Częstochowa którą znaleźć można [TUTAJ]
Kibice, którzy posiadali bilet na mecz ze Stalą Mielec (10. kolejka), GKS-em Katowice (15. kolejka) lub Zagłębiem Lubin (17. kolejka), mają pierwszeństwo zakupu biletów na spotkanie z Rakowem Częstochowa (19. kolejka PKO BP Ekstraklasa).
Pierwszeństwo obowiązuje: Stacjonarnie od 4 stycznia (10:00) do 7 stycznia (18:00) oraz online na stronie bilety.cracovia.pl od 4 stycznia (10:00) do 8 stycznia (9:59).
Ciekawe czy zostaną jakieś bilety.
Ludzie przyjdą na mecz zobaczyć nowe nabytki klubu, więc liczę na komplet widzów i wielkie zwycięstwo
Namawiać ludzi jutro na sprzedaż, mu forumowicze też już kupmy. Im.wiecej w necie będzie zamieszania tym więcej ludzi kupi bilety.
[quote]#post1657095 Ludzie przyjdą na mecz zobaczyć nowe nabytki klubu, więc liczę na komplet widzów i wielkie zwycięstwo[/quote]
Na co ?
Na mecz
[quote]#post1657118 Na mecz[/quote]
na mecz zobaczyć nowe nabytki klubu
O cały fragment chodziło
[quote]#post1657144 [quote]#post1657118 Na mecz[/quote]
na mecz zobaczyć nowe nabytki klubu
O cały fragment chodziło[/quote]
To mój wpis😁
No zobaczyć tych nowych piłkarzy z rezerw...😉
A tak serio to na pewno kogoś kupimy tylko czy oni będą grać w pierwszym składzie ?
Tego nie wiem.
[quote]#post1657076 Z oficjalnej strony 😉 :
PIERWSZEŃSTWO ZAKUPU BILETU NA MECZ Z RAKOWEM CZĘSTOCHOWA [DATY]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-01/news-pierwszenstwo-zakupu-jpg-22505989.jpg[/img]
Odnośnie informacji na temat pierwszeństwa zakupu biletów na mecz z Rakowem Częstochowa którą znaleźć można [TUTAJ]
Kibice, którzy posiadali bilet na mecz ze Stalą Mielec (10. kolejka), GKS-em Katowice (15. kolejka) lub Zagłębiem Lubin (17. kolejka), mają pierwszeństwo zakupu biletów na spotkanie z Rakowem Częstochowa (19. kolejka PKO BP Ekstraklasa).
Pierwszeństwo obowiązuje: Stacjonarnie od 4 stycznia (10:00) do 7 stycznia (18:00) oraz online na stronie bilety.cracovia.pl od 4 stycznia (10:00) do 8 stycznia (9:59).[/quote]
Byłoby miło, gdyby w przyszłości jedynym dylematem było to, jak poradzić sobie z regularnie przepełnionym stadionem 😜 (z wyłączeniem podnoszenia cen biletów jako rozwiązania).
Jakby ktoś jeszcze nie miał wejściówki lub nie wiedział (?), że można juz kupic, to klub informuje:
Ruszyła sprzedaż biletów na mecz z Rakowem Częstochowa! ⚪️🔴
Wejściówki na to spotkanie dostaniecie w Punktach Obsługi Kibica lub poniżej. 👇
🎟️ ʙɪʟᴇᴛʏ: https://bilety.cracovia.pl
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-01/472559871-993568862795844-1308590875873727519-n-jpg-07589931.jpg[/img]
Faktycznie.
Licznik też ruszył....komplet na trybunach musi być,już prawie 4.000 koła 😁
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)