Malinowi zagrzebani na grubo. Znów bez punktów. Idą tropem ŁKS z zeszłego sezonu.
-
-
Pozostałe mecze 15-tej kolejki ekstraklasy 2024/2025
W naszym interesie jest aby Śląsk Lechia i Puszcza zaczęły grać i urywać punkty na górze, okazja już w następnej kolejce
- Edytowany
Mielec probował i próbował, w końcu mu się udało. Szkurin dał o sobie przypomnieć i już 2:0 z Puszczą.
Swoją drogą, pięknie się klaruje "relegation zone".
A my, dzięki dwóm bramkom strzelonym Puszczy, wydostaliśmy się ze strefy spadkowej jeśli chodzi o gole stracone
No i Mielec prawidłowo, brawo
[quote]#post1651336 Mielec probował i próbował, w końcu mu się udało. Szkurin dał o sobie przypomnieć i już 2:0 z Puszczą.
Swoją drogą, pięknie się klaruje "relegation zone".
A my, dzięki dwóm bramkom strzelonym Puszczy, wydostaliśmy się ze strefy spadkowej jeśli chodzi o gole stracone [/quote]
Ależ mnie męczą te sold outy. relegation zony i inne makaronizmy, a raczej fasolkizmy. Przynajmniej w okolicy święta narodowego miło by było gdybyśmy pisali po polsku. Wyprzedane, komplet, strefa spadkowa. Please! ;-) (Proszę)
[quote]#post1651342
Ależ mnie męczą te sold outy. relegation zony i inne makaronizmy, a raczej fasolkizmy. Przynajmniej w okolicy święta narodowego miło by było gdybyśmy pisali po polsku. Wyprzedane, komplet, strefa spadkowa. Please! ;-) (Proszę)
[/quote]
Zazwyczaj unikam tych 'zapożyczeń', ale z uwagi, iż w kolejnym akapicie pisałem o naszej tabeli straconych goli i tam również dół tabeli był przywołany to pojawiła się wspomniana 'relegation zone' celowo wzięta w apostrof.
Ale co do meritum, przyznaję rację i popieram
- Edytowany
Karny dla medalików, padolino okrutne, żenująca staje się ta liga. I 0:1.
Edit: Trzeba przyznać, że ten Trelowski wie na czym fach bramkarza polega i jak stanowi się wartość dodaną. Kilka interwencji zapobiegających utracie gola. Ostatecznie 2:2 po karnym dla Jagi w 94 minucie
@RZ1975#42459
Kurde oglądałem powtórke meczu?
Xdd
Czy o co tu chodzi
Jeden pozytywny wynik mamy, czekamy na drugi.
[quote]#post1651387 @RZ1975#42459
Kurde oglądałem powtórke meczu?
Xdd
Czy o co tu chodzi [/quote]
Edytował post :P
Kolejorz do boju po zwyciestwo i marsz po mistrza kraju !!! 😎
Gdyby była taka możliwość to bym dał "antylajka" powyższemu postowi
Ja tam wole drugi remis 😋
[quote]#post1651397 Gdyby była taka możliwość to bym dał "antylajka" powyższemu postowi [/quote]
Spokojnie... my jak zdobędziemy 2 albo 3 miejsce na koniec sezonu to już będzie mega sukces, więc nie rozumiem oburzenia...
Nie lubię wspierania innego klubu kosztem naszego. To jest 15 kolejka, Lech nie ma nad nami jakiejś wybitnej przewagi by życzyć mu takiego sukcesu nawet jeżeli kadra, budżet i pogoda mówią, że mamy niewielkie szanse na mistrzostwo. Na tym polega wiara
- Edytowany
Jeśli mam wybierać pomiędzy mniejszą stratą do Lecha, a utrzymaniem przewagi na ległą, to wybieram to drugie.
- Edytowany
[quote]#post1651403 Nie lubię wspierania innego klubu kosztem naszego. To jest 15 kolejka, Lech nie ma nad nami jakiejś wybitnej przewagi by życzyć mu takiego sukcesu nawet jeżeli kadra, budżet i pogoda mówią, że mamy niewielkie szanse na mistrzostwo. Na tym polega wiara [/quote]
Ja jestem po prostu realistą... oczywiście "cuda" się zdarzają jak np. nie tak dawno mistrzostwo Piasta Gliwice, ale obecnie jeśli "cud na ziemi" się nie stanie to Lech piłkarsko jest poza naszym zasięgiem co pokazał nie dawno mecz w Krakowie. Nie ma co być zbyt pazernym na wyrost bo żeby się nie okazało, że na koniec sezonu wylądujemy poza miejscami pucharowymi... pokora + chłodna głowa to podstawa w piłce.
Jestem zdecydowanie za Lechem w meczu przeciwko cweLom.
Być może remis jest korzystniejszy dla nas, bo tracą dwie drużyny... Ale raz, że zgody trzeba wspierać, szczególnie w takim meczu, dwa, że wolę żeby oni mieli większy dystans do nas przed naszym meczem. Żeby wiedzieli, że nawet jak wygrają, to nas nie dościgną.
- Edytowany
Ale jest też druga strona medalu. Zakładając, że piłkarsko jesteśmy słabsi od Kolejorza i teraz sukcesem będzie medal, i w to celujemy, to:
a/ z Jagą i Rakowem Kolejorz gra dużo wcześniej niż z nami, więc jak odjedzie stawce, to nasze szanse na dobry wynik w Poznaniu rosną, bo im większą będzie miał przewagę, tym łatwiej nam tam będzie zagrać.
b/ mamy wciąż przy zwycięstwie Kolejorza 4 punkty przewagi nad lampucerą, wiec też to będzie ważna przewaga psychologiczna
Już 5-2 w Poznaniu 😲
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)