[quote]#post1650442 Na razie sprzedaż biletów idzie tak sobie. Aby dorównać sprzedaży do tej z meczu z Motorem, na koniec dzisiejszego dnia powinno być sprzedane ok. 550 biletów. A i tak pokaże to tylko, że na mecze z niezbyt atrakcyjnymi przeciwnikami frekwencja na poziomie 10.000 będzie trudna do poprawienia. Na razie więc piłkarze robią swoją robotę nadspodziewanie dobrze, tylko my, kibice trochę zawodzimy, bo frekwencja mimo ich świetnej postawy doszła do tej bariery i dalej nie rośnie. W tym roku to przedostatnia szansa na dalszą poprawę.[/quote]
Dokładnie ja liczyłem że na Motorze będzie ponad 12k a było 10k teraz sprzedaż idzie słabo szczerze to mnie to denerwuje klub i zawodnicy zrobili dużo by na stadionie było co mecz te 12/13k,z drugiej strony nas chodziło po 7 k więc poprawa jest duża widać wiara wraca wszystko idzie w dobrym kierunku ale jednak chciałoby się pełen stadion,bo przecież mamy 2 punkty straty do lidera,ale słysze od kumpli że zimno że listopad itp bzdury ,moim zdaniem też przez ostatnie lata kibicowsko CRACOVIA upadała działania śp Filipiaka który nie miał pojęcia jak przyciągnąć kibiców na mecze,przez co nie było mody na chodzenie na Pasy, zresztą ten marazm i ciagła walka o utrzymanie dała w kość,więc chciało by się teraz żebyśmy przez kilka lat grali o podium.
-
-
Cracovia 3 - 4 GKS Katowice, sobota 9 listopada 2024, 14:45
Jak zimno to szalik, czapka (ja swojego pasiaka wczoraj wypralem) rekawiczki i na mecz!
Ja idę, bardzo mi miło, że mi tak przyjemnie 😉
- Edytowany
Filipiak Filipiakiem a PESEL PESELem.
Ludzie się starzeją i im się nie chce chcieć.
By zrobiła się modą na chodzenie na CRACOVIĘ to trzeba 2/3 sezonów takich jak teraz,znanych piłkarzy itp.....
- Edytowany
Pełna zgoda, potrzeba trendu
Po wieloletnim zastoju konieczna praca od podstaw .
- Edytowany
Trendu i większych sukcesów niż pozycja tuż poza pudłem.
IMO nawet 5 sezonów na 4 miejscu bez pozytywnego pokazania się w Europie nie poprawi frekwencji.
Byłą chujnia - nie chodzili bo chujnia. Przyjdą jak bedziemy grali o coś.
Gramy o coś - nie chodzą bo potrzebują 2-3 lat na przyzwyczajenie.
POgramy 2-3 lata o pudło to nie przyjdą bo potrzeba grać w europie (już tu ktoś wyskoczył z tym argumentem).
Szanujmy się. 10K jest ok. A reszta niech czeka na śmierć w domu.
@Rock#1477 Lepiej bym tego nie ujął 👍
[quote]#post1650449
Dokładnie ja liczyłem że na Motorze będzie ponad 12k a było 10k teraz sprzedaż idzie słabo szczerze to mnie to denerwuje klub i zawodnicy zrobili dużo by na stadionie było co mecz te 12/13k,z drugiej strony nas chodziło po 7 k więc poprawa jest duża widać wiara wraca wszystko idzie w dobrym kierunku ale jednak chciałoby się pełen stadion,bo przecież mamy 2 punkty straty do lidera,ale słysze od kumpli że zimno że listopad itp bzdury ,moim zdaniem też przez ostatnie lata kibicowsko CRACOVIA upadała działania śp Filipiaka który nie miał pojęcia jak przyciągnąć kibiców (....)
[/quote]
Te wspomniane 7000 mieliśmy jeszcze w popandemicznym sezonie 2021/22 kiedy na jesieni wszyscy mieli dość "probierzovi". W kolejnych latach widać mocny progres:
2022/23: 8400
2022/24: 9000
Także teraz mamy bardziej utrzymanie wzrostowego trendu niż jakościowy skok. Zobaczymy jak to będzie wyglądać na koniec sezonu.
https://x.com/KSCracoviaSA/status/1853861389560901907?t=zCx82Kw8S6SmxCAUE_4ytA&s=19
Te wymowki, zeby nie isc na mecz sa coraz smieszniejsze... Jak nie sytuacja w tabeli, to pogoda itp..... kurde jestesmy w czolowce, a komus zawsze nie bedzie pasowac.... Kto ma byc ten bedzie. W listopadzie tez fajnie isc na mecz. Szalik sie przydaje, pasiasta czapka fajnie sie prezentuje. Druzyna wygrywa, dlugi weeeked, najwspanialszy klub na swiecie... czego chciec wiecej?
[quote]#post1650512 Te wymowki, zeby nie isc na mecz sa coraz smieszniejsze... Jak nie sytuacja w tabeli, to pogoda itp..... kurde jestesmy w czolowce, a komus zawsze nie bedzie pasowac.... Kto ma byc ten bedzie. W listopadzie tez fajnie isc na mecz. Szalik sie przydaje, pasiasta czapka fajnie sie prezentuje. Druzyna wygrywa, dlugi weeeked, najwspanialszy klub na swiecie... czego chciec wiecej? [/quote]
No i jeszcze gts w 1lidze.🤣🤣
Nie narzekajcie. Od 7 lat nie mieszkam w Krakowie, wcześniej regularnie chodziłem na mecze o ile nie byłem w pracy, a z racji jej charakteru pracuję też w weekendy, święta itp. Jak chodziłem, to przeważnie przychodziło 6-8 tys na mecz. Powyżej 10 tys było 2-3 razy w sezonie wliczając derby. Teraz średnia frekwencja jest o ok. 3 tys widzów wyższa.
Pany zostało ostatnie 6700 biletów! :)
Niech wprowadzą do oferty gastronomicznej kotleta i ciepłą wyborową to wtedy będzie komplet
[quote]#post1650520 Niech wprowadzą do oferty gastronomicznej kotleta i ciepłą wyborową to wtedy będzie komplet [/quote]
Kotletów nie lubię wódy nie pije,ale kiełbasa z grilla jest Ok.
[quote]#post1650464 Byłą chujnia - nie chodzili bo chujnia. Przyjdą jak bedziemy grali o coś.
Gramy o coś - nie chodzą bo potrzebują 2-3 lat na przyzwyczajenie.
POgramy 2-3 lata o pudło to nie przyjdą bo potrzeba grać w europie (już tu ktoś wyskoczył z tym argumentem).
Szanujmy się. 10K jest ok. A reszta niech czeka na śmierć w domu. [/quote]
Rocku, "wyskoczyłem z tym argumentem" bo realnie, wydaje mi się, oceniam rzeczywistość. Ty, ja i większość tutaj regularnie chodzi na mecze od X lat. jedni od zawsze inni od 30, jeszcze inni od 20, ale nie takimi kibicami zapełnia się stadiony. Do tego trzeba takich, którzy "złapią bakcyla" bo jest to modne. Nawet gdybyśmy Ty, ja i inni mieli po kilku synów to nie każdego (wiem z doświadczenia) da się zarazić tym "szaleństwem". Jedn pochodzi 3 lata, jeden 5 lub 10. Tak to wygląda. A czy 10K na meczu to dużo czy mało? Dla klubu im więcej tym lepiej. Dla kibiców? Różnie ludzie lubią.
[quote]#post1650521 [quote]#post1650520 Niech wprowadzą do oferty gastronomicznej kotleta i ciepłą wyborową to wtedy będzie komplet [/quote]
Kotletów nie lubię wódy nie pije,ale kiełbasa z grilla jest Ok.[/quote]
W sobotę ma być gięta oraz grochówka 😉
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)