@KruszynaKSC#7322 proszę czytaj ze zrozumieniem...
Napierdalacze i obrońcy swoich interesów zawsze się znajdą. Są jednak osoby obiektywne i osoby mocno interesujące się młodzieżową Cracovią i ich zdanie jak to wygląda w porównaniu do poprzedników będzie coś mam mówiło. Efekty najważniejsze to wprowadzenie do I-szej drużyny. I tu te minimum parę lat trzeba poczekać.
Z drugiej strony chyba też oczywiste, że nikt nie da dyrektorowi gwarancji 5-lat bez obserwacji i oceniania jego aktualnej pracy.
-
-
Akademia KS Cracovia SA
Czytam ze zrozumieniem.. Borut.. w klubie bedzie takich 3 obserwatorow.. kibicow 8 a rodzicow w jednej grupie wiekowej jest pewnie okolo 24... licze ze tyle liczy kadra jedna powiedzmy juniora... wiec idac na jakis mecz powiedzmy u17 z kim ma taki jednomeczowy kibic kontakt.. ano z rodzicem ktoregos pilkarza.. trafi na tego co gra pochwali.. a na tego co siedzi bedzie mowil ze chujowizna.. o to mi chodzi..
Wiesz dobrze ze glos tu na forum jest slaby na temat jak to wyglada w klubie i jak rzadzili poprzednicy w grupach mlodziezowych.. a na meczu juniora sie paru rzeczy zaslyszalem jak bylem przejazdem ... oczywiscie od rodzica bo kogo by innego...
7 dni później
Ja ogólnie myślę, że za małą uwagę przykłada się w klubie do Akademii która tak naprawdę jest jedynym sposobem aby w klubie zaczęło się dziać dobrze no bo skąd mają być zyski jak nie z wychowanków. Z drugiej strony czy większy nacisk nie powinien być na najmłodsze roczniki ? Bo skąd trener w kategoriach u17 u19 itd. ma nagle wziąć połowę nowych zawodników żeby zrobić clj ? Kiedyś usłyszałem że w największych akademiach najlepszych trenerów daje się do młodszych roczników żeby tam uczyli podstaw i kluczowych rzeczy które przydają się w piłce 11 osobowej. Skąd też moje pytanie czy faktycznie tak jest ? Czy w naszej akademii w drużynach powiedzmy u8 - u12 faktycznie są trenerzy którzy się do tego nadają i są w stanie wyszkolić zawodników na co najmniej solidne miejsce w 3 lidze do rezerw ? Czy może młodsze roczniki są po to aby w kasie się zgadzało ?
10 dni później
U17 pierwszy baraż wygrany!
- Edytowany
Czy ktoś kumaty może wytłumaczyć o co chodzi z Akademią Mistrzów Cracovia? To jakiś niezależny byt? Czy część Akademii w Rącznej?
Osobny byt trochę pod skrzydłami stowarzyszenia, dbający o rozwój najmłodszych roczników. Potem dopiero Rączna wchodzi.
Tak niedawno było przynajmniej.
Ok
Czyli jak teraz awansowali do CLJ U15 (bo tak wynika ze stronki na FB) to będą dwie Cracovie w CLJ U15? A co się dzieje z chłopakami co kończą grę w AMC? Trafiają do Akademii czy idą zasilać podlrakowskie wioski? Bo najstarszy rocznik to 2009 - to już chłopaki do gry
@Muertes#933 oswiec mnie jak wysłać prywatna wiadomość
Moze ktoś to w koncu wyjaśni, bo wygląda na to że zawodnicy z Wielickiej wcale nie sa automatycznie zawodnikami Cracovii.Tereny są Cracovii, ale zarzadzanie wcale nie podlega Kierownictwu KS Cracovia, tak jak i szkoleni tam zawodnicy.
- Edytowany
Nie wiem jak jest obecnie ale kiedy ja byłem dość blisko Akademii ze Stowarzyszenia to my NORMALNIE byliśmy rozliczani przez Tabisza za wynajem boisk. Wręcz byliśmy niechciani bo domagaliśmy się taniej niż biznes.
Stowarzyszenie się tym zajęło dlatego, że była dziura w Cracovii i Ci najmłodsi siłą rzeczy lądowali gdzie indziej a Ci o mniej pasiastym sercu nawet u tamtych.
Skoro to były osobne byty to zawodnicy przechodzili na tych samych zasadach co do innych klubów. Z tą różnicą, że już byli wychowywani w duchu Cracovii i dzięki temu było łatwiej potem Cracovii ich wyciągać.
Jak ktoś odkopie stary temat to dość często tak coś wrzucałem.
Wtedy jednak nie było Rącznej i szkolenie było kulą u nogi Tabisza bo boiska nie można wynająć.
Dużo się zmieniło, zmienili się ludzie, zmieniło się stowarzyszenie także może być zupełnie odwrotnie.
Szczerze mówiąc już dawno nie słyszałem o czymś od AMC więc sądziłem, że klub wchlonął.
Ja olałem temat kiedy chcieliśmy w Cracovii umieścić trenera z sercem do trenowania i z ambicjami na rozwój. Miał pracować za dosłownie koszty dojazdów ale rozwijając się. Był asystentem i mega dużo dobrego zrobił dla dzieciaków ale został wyjebany tylko dlatego, że klub potrzebował na już gwiazdki certyfikującej Akademię a nie zamierzał płacić mu za kurs. Wtedy trochę nasze drogi się rozeszły i myślałem, że AMC już podchodzi pod Cracovię z uwagi na tą certyfikacje. Dalej już nie wiem co się działo.
22 dni później
https://x.com/i/status/2076727868080456002
Ciekawe co to za zawodnik
- Edytowany
czarny jasiek po kuracji odchudzającej....
Nie wiem jak się nazywa, ale mam nadzieję, ze nie jest to oznaka tego że w gabinety zagląda Desperacja...
Byla kiedyś mowa, że będziemy testować młodych graczy z Afryki, może to owoc ;)
Ale on wygląda na 30 lat :)
Ważne że w dowodzie ma 18 😉
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)