[quote]#post1642051 Oj, autor wątku jakoś bardzo nie lubi Otara... Raz mu zabiera oczywiste KZ, teraz tak oczywistą asystę... Czekam teraz na mecz, w którym Kakabadze strzeli bramkę, ale po drodze piłka otrze się o przeciwnika - Canal + zaliczy Otarowi, a janczer uzna że samobójcza... [/quote]
Będzie inaczej. Już widzę oczyma duszy w jednym z najbliższych spotkań:
Ravas ma piłkę, ma kilka możliwości podania, ale wybiera Kakabadze. Kakabadze piękny rajd przez całe boisko, mocny strzał, ale ten strzał jest, według kryteriów oceny paru przedmówców, sknocony (lub jakieś inne słowo), bo bramkarz jakiś cudem odbija piłkę. Piłka trafia pod nogi van Burena, ten dobija. Gol! Werdykt:
Bramka: van Buren
asysta: -
KZ: Ravas
-
-
Nieoficjalna klasyfikacja kanadyjska 2024/2025
@stnczyk#7391
Daj nam Panie Boże w meczu z Puszczą z 5 takich akcji...:)
4 dni później
- Edytowany
Chciałem zażartować, że bramka samobójcza Komara, ale chyba by niektórzy zawału dostali 😜
Dzisiaj bez kontrowersji
Puszcza Niepołomice - Cracovia 1:2
Bramka 1: Bramka: Virgil Ghita, asysta: Ajdin Hasić , KZ: -
Bramka 2: Bramka: Otar Kakabadze, asysta: Benjamin Kallman , KZ: -
Edit: W zasadzie to Kakabadze znowu jest poszkodowany, bo ewidentnie należało mu się KZ, ale chyba ustaliliśmy, że nie może być dwóch punktów przy jednej bramce dla jednego zawodnika
[quote]#post1643071 Chciałem zażartować, że bramka samobójcza Komara, ale chyba by niektórzy zawału dostali 😜
(...)
Bramka 2: Bramka: Otar Kakabadze, asysta: Benjamin Kallman , KZ: -
[/quote]
Dlaczego zażartować? Ewidentna samobójcza! Kakabadze spaprał dośrodkowanie (Santo użyłby innego słowa), Komar nieudolnie chciał wybić i wbił sobie do bramki. 😋 😋 😋
to był strzał na bramkę. naiwny ale wpadło. przy golach intencja nie ma żadnego znaczenia
- Edytowany
Trzeba by sprawdzić czy szło w bramkę czy też bramkarz wepchnął niecelny strzał/dośrodkowanie.
Skuteczny centrostrzał to też gol o ile kończy w bramce.
7 dni później
Zgodnie z ustalonymi w poprzednich latach zasadami ofierze faulu w polu karnym przypisujemy asystę 🙂
10 kolejka
Cracovia - Stal Mielec 1:1
Bramka 1:
Bramka: Benjamin Kallman , asysta: Jakub Jugas, KZ: -
A asysta Glika ?? 🤔 😉
[quote]#post1644819 A asysta Glika ?? 🤔 😉 [/quote]
Za taką należą się co najmniej 2 punkty 😉
4 dni później
- Edytowany
Tyle roboty w tym wątku to jest to, co tygryski lubią najbardziej 😀
11 kolejka:
Śląsk Wrocław - Cracovia 2:4
Bramka 1: Bramka: Benjamin Kallman, asysta: Filip Rózga , KZ: -
Bramka 2: Bramka: Jakub Jugas, asysta: - , KZ: Mikkel Maigaard
Bramka 3: Bramka: Mick van Buren, asysta: Benjamin Kallman , KZ: Ajdin Hasić
Bramka 4: Bramka: Ajdin Hasić, asysta: Mick van Buren, KZ: -
21 dni później
12 kolejka:
Cracovia - Lech Poznań 0:2
I teraz mecz Motorem, niestety mogłem oglądać tylko na telefonie, w telewizorni można było oglądać polską ligę, ale z poprzedniej kolejki i z komentarzem po łotewsku 😁
Ale już wróciłem 😃
13 kolejka:
Cracovia - Motor Lublin 6:2
Bramka 1: Bramka: David Olafsson, asysta: Ajdin Hasić , KZ: -
Bramka 2: Bramka: David Olafsson, asysta: - , KZ: Benjamin Kallman
Bramka 3: Bramka: David Olafsson, asysta: Virgil Ghita , KZ: Ajdin Hasić
Bramka 4: Bramka: Benjamin Kallman, asysta: Mikkel Maigaard, KZ: -
Bramka 5: Bramka: Benjamin Kallman, asysta: Otar Kakabadze, KZ: Ajdin Hasić
Bramka 6: Bramka: Mateusz Bochnak, asysta: David Olafsson, KZ: Mikkel Maigaard
- Edytowany
Przy czwartej bramce KZ dla Bochnaka. Gdyby nie stracił piłki i nie sfaulował to Maigaard nie miałby okazji do przecięcia podania ;-). Oczywiście żartuję
Kallman jest liderem klasyfikacji kanadyjskiej w całej ekstraklasie
[quote]#post1649352 Kallman jest liderem klasyfikacji kanadyjskiej w całej ekstraklasie[/quote]
Poprawił nawet stan o 2 punkty po tej kolejce, zwiększając przewagę nad Ishakiem o 1.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/464690274-969566481874608-9054814195733892485-n-jpg-30089902.jpg[/img]
Hasic robi robote.. co chwile udzial przy naszym golu jakims... kawal grajka...
Kilka bramek to tego co robi by się przydało i było by idealnie. Ale nie narzekam, osobiście bardzo mi "siadł" swoją postawą na meczach. W ostatnim podobało mi się, gdy wynik był już 4:2 jak cały czas pokazywał reszcie zespołu grę wysokim pressingiem i naciskanie na motorowców.
Obecnie z Mikkelem Maigaardem podstawowy zawodnik środka pola i kreowania gry do przodu.
4 dni później
14 kolejka:
Lechia Gdańsk - Cracovia 1:2
Bramka 1: Bramka: Benjamin Kallman, asysta: -, KZ: -
Bramka 2: Bramka: Benjamin Kallman, asysta: Ajdin Hasić, KZ: -
5 dni później
Podsumuję jak mnie puści. Na razie wkurw trzyma mocno, więc nie będę nic pisał.
Rozumiem, mnie też trzyma !
15 kolejka:
Cracovia - GKS Katowice 3:4
Bramka 1: Bramka: Mikkel Maigaard, asysta: -, KZ: -
Bramka 2: Bramka: Mikkel Maigaard, asysta: -, KZ: -
Bramka 3: Bramka: Benjamin Kallman, asysta: Bartosz Biedrzycki, KZ: -
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)