[quote]#post1635236 [quote]#post1635209 Nie mam nic do Pana Kroczka ale mam pytanie, czym przewyższa trenerów związanych z Pasami: Zegarek, Kubik, Ankowski, Szwajdych? Oni przynajmniej grali w piłkę na przyzwoitym poziomie a Pan Kroczek?[/quote]
No Zegarka to wolałbym już więcej jako trenera u nas nie oglądać. A poza tym co ma bycie piłkarzem do bycia trenerem? Jak ktoś się nawąchał spoconych skarpet to lepiej kmini taktykę? [/quote]
A jak kibice nie byli piłkarzami to lepiej niech się nie wypowiadają o taktyce czy tego jak się gra na zawodowym poziomie :)
Dodałem Ci argument
-
-
Dawid Kroczek, trener Nadzieja
No ale co innego se pogadać na forum a co innego pracować i brać za to odpowiedzialność. Są dobrzy trenerzy którzy byli piłkarzami, ale 99,5% piłkarzy z jakiegoś powodu nie zostaje trenerami w ekstraklasie.
[quote]#post1635412 No ale co innego se pogadać na forum a co innego pracować i brać za to odpowiedzialność. Są dobrzy trenerzy którzy byli piłkarzami, ale 99,5% piłkarzy z jakiegoś powodu nie zostaje trenerami w ekstraklasie.[/quote]
bo w ekstraklasie jest tylko 16 miejsc dla trenerów ;-)
A nie 18?😂
[quote]#post1635394 [quote]#post1635236 [quote]#post1635209 Nie mam nic do Pana Kroczka ale mam pytanie, czym przewyższa trenerów związanych z Pasami: Zegarek, Kubik, Ankowski, Szwajdych? Oni przynajmniej grali w piłkę na przyzwoitym poziomie a Pan Kroczek?[/quote]
No Zegarka to wolałbym już więcej jako trenera u nas nie oglądać. A poza tym co ma bycie piłkarzem do bycia trenerem? Jak ktoś się nawąchał spoconych skarpet to lepiej kmini taktykę? [/quote]
A jak kibice nie byli piłkarzami to lepiej niech się nie wypowiadają o taktyce czy tego jak się gra na zawodowym poziomie :)
Dodałem Ci argument [/quote]
Proponuję czytać ze zrozumieniem. Jeżeli mamy trenerów z porównywalnym doświadczeniem ale jeden z nich kopał amatorsko a pozostali na przyzwoitym poziomie i na dodatek osobowościowo są szanowanymi ludźmi związanymi z Klubem to kogo byś wybrał? Gdy rozmawiasz ze swoimi kibicami na temat meczu i masz opinie kolegów, którzy nawet na "asfalcie" nie kopali piłki i kolegów którzy liznęli I lub II ligę to które opinie byłyby dla Ciebie ważniejsze?
- Edytowany
Ta wypowiedź że jak nie grałeś w piłkę to chyba od Czesia m.ktory tak atakował paczula co to za argument z du......Czesio zagrał w e-klapie 9 meczów na bramce muszę np rysować komiksy by się na nich znać.....
[b]Edycja z 08.08.2024 o godz. 13:47 (scalono posty)[/b]
Jest też przykład Bońka piłkarz wybitny a trener żaden to nie jest wykładnia jak ktoś grał to będzie dobrym trenerem...
[quote]#post1635483 Ta wypowiedź że jak nie grałeś w piłkę to chyba od Czesia m.ktory tak atakował paczula co to za argument z du......Czesio zagrał w e-klapie 9 meczów na bramce muszę np rysować komiksy by się na nich znać.....
Jest też przykład Bońka piłkarz wybitny a trener żaden to nie jest wykładnia jak ktoś grał to będzie dobrym trenerem...[/quote]
Piękne argumenty. Boniek trenował drużynę w najwyższej lidze we Włoszech, jaki polski trener, który nie był piłkarzem trenował jakakolwiek drużynę we Włoszech?
[quote]#post1635493 [quote]#post1635483 Ta wypowiedź że jak nie grałeś w piłkę to chyba od Czesia m.ktory tak atakował paczula co to za argument z du......Czesio zagrał w e-klapie 9 meczów na bramce muszę np rysować komiksy by się na nich znać.....
Jest też przykład Bońka piłkarz wybitny a trener żaden to nie jest wykładnia jak ktoś grał to będzie dobrym trenerem...[/quote]
Piękne argumenty. Boniek trenował drużynę w najwyższej lidze we Włoszech, jaki polski trener, który nie był piłkarzem trenował jakakolwiek drużynę we Włoszech? [/
Tak i dwie drużyny z ligi spuścił a prowadził bo miał właśnie nazwisko tylko umiejętności brak
[quote]#post1635503 [quote]#post1635493 [quote]#post1635483 Ta wypowiedź że jak nie grałeś w piłkę to chyba od Czesia m.ktory tak atakował paczula co to za argument z du......Czesio zagrał w e-klapie 9 meczów na bramce muszę np rysować komiksy by się na nich znać.....
Piękne argumenty. Boniek trenował drużynę w najwyższej lidze we Włoszech, jaki polski trener, który nie był piłkarzem trenował jakakolwiek drużynę we Włoszech? [/
Ale trenował, a który nie piłkarz miał chociaż szansę?
Tak i dwie drużyny z ligi spuścił a prowadził bo miał właśnie nazwisko tylko umiejętności brak[/quote]
- Edytowany
A gdzie grali Mourinho, Klopp czy inny Tuchel?
Sprawdziłem. Najwięcej pograł Klopp, w II Bundeslidze
[quote]#post1635493 [quote]#post1635483 Ta wypowiedź że jak nie grałeś w piłkę to chyba od Czesia m.ktory tak atakował paczula co to za argument z du......Czesio zagrał w e-klapie 9 meczów na bramce muszę np rysować komiksy by się na nich znać.....
Piękne argumenty. Boniek trenował drużynę w najwyższej lidze we Włoszech, jaki polski trener, który nie był piłkarzem trenował jakakolwiek drużynę we Włoszech? [/quote]
A z jakim efektem ? Miał niezły skład a spuścił Lecce do niższej ligi .
A co osiągnął będąc selekcjonerem kadry ?
Nic !
O tym piszę że dobry piłkarz nie oznacza dobrego trenera dlatego podaje przykład Bońka a jest takich więcej w drugą stronę to że ktoś był słabym piłkarzem nie oznacza że będzie słabym trenerem nie wiem dlaczego niektóre osoby podają to jako argument że kroczek się nie nadaje bo nie grał nie wiadomo na jak wysokim poziomie...... argumenty Czesia a kto nie grał w piłkę zawodowo niech nie piszę bo się nie zna....
[quote]#post1635526 ... Miał niezły skład a spuścił Lecce do niższej ligi ...[/quote]
Lecce i dobry sklad to sie troszke wyklucza... jednosezonowe takie zespoly bywaly w serie A ... w jednym wspaniale utrzymanie a w drugim degrengolada i spadek z hukiem...
Jakie to lata byly ze to Lecce niezly skald mialo?
- Edytowany
to nie ma znaczenia spuscił dwa kluby lece i jeszcze jeden z jednym awansował i po 4 meczach go zwolnili a wynik w Warszawie z łotwa do dnia dzisiejszego jest jedna z najwiekszych kompromitacji reprezentacji
[b]Edycja z 08.08.2024 o godz. 18:17 (scalono posty)[/b]
ten awans był do seria B
[quote]#post1635543 to nie ma znaczenia spuscił dwa kluby lece i jeszcze jeden z jednym awansował i po 4 meczach go zwolnili a wynik w Warszawie z łotwa do dnia dzisiejszego jest jedna z najwiekszych kompromitacji reprezentacji[/quote]
Dokładnie tak... Boniek był wybitnym piłkarzem ale jako trener nigdzie się nie sprawdził. Próbował tego fachu i przez nazwisko zaczął nawet od Serie A. Chyba sam zorientował, się że do tego się nie nadaje i dał sobie spokój właśnie po reprezentacji. Jan Tomaszewski jako wybitny bramkarz też próbował tego fachu ale jak zaczął tak szybko się wycofał.
Przesłuchałem konferencję prasową przed Koroną. Kilka fraz napawa mnie pesymizmem..." po meczu z Puszczą czy Śląskiem zadawaliśmy sobie pytanie czy nie trzeba czegoś zmienić...okazało się, że nie trzeba bo potrafimy grać dobrze", "druga linia w meczu z Widzewem funkcjonowała dobrze". Trener wierzy, że ma dobry pomysł na grę - zawodzą detale. W meczach z Puszczą, Śląskiem, Ruchem, Piastem zawiodły detale
mecz meczowi nie równy bardziej sie martwie efektem nowej miotły to czesto działa
- Edytowany
Wiadomo, że mecz meczowi nie równy, aczkolwiek my gramy po prostu bardzo słabo za Dawida :/ może mecz z Górnikiem był dobry ale tam szybko padła.bramka i ogólnie wszystko siadało, poprzedni sezon wiadomo nie ma co oceniać bo przyszedł na kilka meczy i cel był tylko jeden nieważne jakimi metodami.
Teraz już inaczej, miał okres przygotowawczy i co ? I lipa 3 mecze, 4 pkt. W każdym meczu graliśmy mega pyte, z Piastem remis, bardzo szczęśliwy remis z Rakowem zwycięstwo również mega szczęśliwe, z Widzewem brakło szczęścia i porażka (notabene graliśmy chyba najlepiej spośród tych 3 męczy co nie zmienia faktu że dalej słabo nawet bardzo słabo)
Na dłuższą metę tak się nie da, jak dla mnie słaby trener nawet bardzo słaby i średnio widać aby coś miało drgnąć a powiem szczerze miałem nadzieje co do Kroczka :(
W dodatku z tego co widać po konferencjach zaczyna go trochę odklejać...
Każdy z tych "męczy" był słaby w naszym wykonaniu, szczególnie jeżeli chodzi o stwarzanie zagrożenia pod bramką rywala.
Zgadzam się ale dużo kadry nowej zawodników zarządzanie dopiero 3 mecze i tak są 4punkty startowaliśmy już gorzej trzeba poczekać czy ten projekt odpali ..... przecież w klubie nie są idioci będzie źle będzie zmiany poczekajmy wszystko u nas jest nowe .... czasem trzeba czasu
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)