Wczoraj wyciągnął lekcję z meczu z Lechem .
-
-
David Kristjan Olafsson - witamy w Pasiastej rodzinie
Wielkie show Islandczyka w ekstraklasie. Wcześniej złożył sobie... obietnicę. "Sam siebie zaskoczyłem"
Krzysztof Pulak
To był prawdopodobnie jeden z najbardziej zaskakujących występów indywidualnych w tym sezonie ekstraklasy. David Olafsson, 29-letni obrońca Cracovii, strzelił w sobotę aż trzy gole Motorowi Lublin (6:2). A Islandczyk nigdy wcześniej nie zdobył tylu bramek... choćby na przestrzeni całego sezonu. — Przed meczem obiecałem sobie jedną rzecz — opowiada Olafsson.
A mecz z Motorem wcale nie zapowiadał się łatwo. Już po kilku minutach Pasy straciły dwa gole. — To było niezdarne z naszej strony. Wiedzieliśmy, że jeśli nie damy im szans, będziemy mieli okazję wygrać ten mecz. Gdy udało się strzelić na 3:2, dało nam to pewność siebie — zanzacza defensor Pasów.
— Czuję, że jesteśmy w rytmie. Nawet gdy przegrywamy, nie obchodzi nas to, walczymy dalej i potrafimy wrócić do meczu — zaznacza Olafsson. Rzeczywiście Cracovia już pięciokrotnie w tym sezonie zdołała wygrać mecz, w którym przegrywała.
David Olafsson: nie spodziewałem się tego
— To mój pierwszy hat-trick w życiu. W poprzednim meczu z Lechem miałem szansę zamknąć akcję, ale nie było mnie tam. Obiecałem sobie przed spotkaniem z Motorem, że tym razem się pojawię "na dalszym słupku". Oczywiście nie spodziewałem się, że to się zakończy strzeleniem trzech goli, ale oczywiście jestem bardzo szczęśliwy — dodaje piłkarz Cracovii.
Może przy takiej skuteczności Olafsson może powinien być ustawiany na boisku bliżej bramki rywali? — Nie wydaje mi się (śmiech). Według mnie jestem lewym obrońcą. Ale oczywiście mogę grać wyżej w określonych sytuacjach i jeśli dotrę w pole karne w odpowiednim momencie, mogę zamknąć akcję na dalszym słupku. To działało w sobotę — podsumowuje Islandczyk.
https://sport.fakt.pl/pilka-nozna/wielkie-show-islandczyka-z-cracovii-obiecalem-to-sobie-wczesniej/v4hczg8?utm_source=t.co_viasg_sport&utm_medium=social&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2&fbclid=IwY2xjawGLJEBleHRuA2FlbQIxMQABHYotGO7VF_PWabX8VVw8PruvZ48RB9Kew8bzJt0l7bsQb4W7lK4YqrVCYQ_aem_NijjVKjW68gGty-9TgbpIQ
4 dni później
W nowym odcinku #StrefaPasy gościem jest David Olafsson. 🇮🇸
https://youtu.be/csDA0w7KwQ0
102 dni później
- Edytowany
Fajny, pozytywny, sympatyczny człowiek ale mam z nim problem. Wolałbym kogoś bardziej dynamicznego, dokładniejszego, po prostu lepszego na tej pozycji. David ma już 29 lat i wielkiego progresu nie zrobi. Kontrakt u nas ma z opcją do czerwca przyszłego roku. Wg transfermarkt podczas pobytu u nas osiągnął swój top wyceny (wiem, że to z czapy, ale coś jest na rzeczy) szybszy nie będzie, koordynacji w stylu [i]nasosznika trzęś[/i] nie poprawi ale i skuteczności tego sympatycznego drapieżnego pajęczaka nie ma raczej szans osiągnąć.
Nie mam absolutnie pretensji o swojaka, a raczej to takie luźne uwagi mi się nasunęły oglądając jego grę w Łodzi i we wcześniejszych meczach.
PS. Uprzedzając; nie SaNtO, to luźne dywagacje nie kolejna „ofiara” do jebania.
261 dni później
Dno i kupa mułu.
Mam nadzieję, że masz na jutro wykupiony bilet w jedną stronę do Reykjaviku?
[quote]#post1698431 Dno i kupa mułu.
Mam nadzieję, że masz na jutro wykupiony bilet w jedną stronę do Reykjaviku?[/quote]
Niestety w Reykjaviku zima stulecia i problem z lądowaniem samolotów. Także musimy się jeszcze trochę z nim pomęczyć...
Największy zjazd w drużynie. To co gość gra to woła pomstę do nieba. Nie wiem ale coś jest nie tak z gościem. ...
- Edytowany
Aut źle wyrzucony to koniec myślenia. Na magazyniera, roboty jest pełno.
73 dni później
Odchodzi. Miał momenty trochę lepsze i trochę gorsze. Ostatnio gorsze. Im mniej grał, tym bardziej rdzewiał. I to było widać. Dzięki, powodzenia, pa pa.
Dzięki za hat-tricka z Motorem i powodzenia w dalszej karierze!
Dzięki za zaangażowanie. Powodzenia David!
Powodzenia
techniki za grosz ale walka była zawsze. dobry zawodnik. powodzenia
Tego meczu z Motorem i Twoich bramek nie zapomnę . Dziękuję , David i powodzenia .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)