Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Zegarki Cracovia - 120-lecie klubu
    • Regulamin
    • Zegarki Cracovia - 120-lecie klubu
    • MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.01.2024 o 12:58
      Ostatnia aktywność wczoraj o 19:44
      360327 wyświetleń
    • morata

3.9K
      4.2K
    • 6 dni temu o 09:09
      Post #1722744 02.05.2026 09:09
    Kroczka on ściągał do klubu.
    • mcz_

3.3K
      2.9K
    • 6 dni temu o 09:47
      Post #1722747 02.05.2026 09:47
    @żółta kaczka#4267 to co Ty byś kolego zrobił na miejscu Dróżdża? Jako hipotetyczny prezes? Co do kibiców go popierających to weź pod uwagę, że kibiców aktywnych na tym forum jest może 200, a na mecze regularnie chodzi 10000. Wśród nich zrób ankietę w temacie Dróżdża to się dowiesz czy był lubiany czy nie. Zresztą pamiętaj o oświadczeniu Stowarzyszenia Kibiców po jego zwolnieniu. Wracając do meritum sprawy to przykładny innych klubów i reakcje kibiców. Lech zielony excell, bo co roku sprzedawali jakiegoś wychowanka, ale brak sukcesów sportowych - w opinii ich kibiców Rutkowscy to nieudacznicy, niech wypierdalają. Tak jeszcze było niedawno. Drugi przykład to CWKS i ich ichniejszy prezes Leśnodorski. Ten zakładał budżet opierając się na tym, że Legia będzie grała w Lidze Mistrzów lub przynajmniej Lidze Europy. Jechał po bandzie z budżetem, ryzykował i jemu się udało, miał szczęście. I teraz jest bożyszczem ich kibiców. Ale gdyby Legia nie zdobywała mistrzostwa, nie grała w LE czy LM to Leśniodorski wygenerowałby ogromne długi. Dróżdż chyba też ryzykował w ten sposób. Nie sprzedał Kalmana żeby się załapać do pucharów. Nie udało się, ale gdyby tego Kalmana wtedy sprzedał to zauważ jaki byłby niepopularny u kibiców. Byłoby w chuj głosów po jego teoretycznej sprzedaży, że z nim puchary by były. To jest ryzyko sportowe. Leśnodorski miał szczęście, Dróżdż nie. Co innego mógł zrobić jeszcze Dróźdż? Sprzedać tereny na Wielickiej. Bo po co nam koszty dwóch baz treningowych. Deweloperzy by kupili, a excell Dróżdża by świecił na zielono. Ale jaka krytyka by była.. Podobna jak ze sprzedażą Cichego Kącika, czy pozbycia się kosztów utrzymania sekcji hokejowej i lodowiska. Także ponawiam pytanie co Ty byś zrobił jako prezes naszego klubu? Zachowaliśmy za Dróżdża jedne z najtańszych biletów i karnetów, frekwencja najwyższa na meczach w 21 wieku, pojawili się mniejsi sponsorzy np dnia meczowego. Dróżdża nie ma, frekwencja spada.
    • koziołek, BartAcid, Kamaz80 oraz wilk2007 lubią to.
    • żółta kaczka

6.4K
      1.3K
    • 6 dni temu o 10:06
      Post #1722750 02.05.2026 10:06
    • Edytowany
    [quote]#post1722747 @żółta kaczka#4267 to co Ty byś kolego zrobił na miejscu Dróżdża?[/quote] Serio pytasz? No dobra, to ja Ci serio odpowiem kolego. Ale pamiętaj, proszę - sam chciałeś. Będąc na miejscu bałwana chodziłbym po wszystkich redakcjach, które mogłyby cokolwiek o mnie opublikować i kontaktowałbym się z każdym jednym dziennikarzem, z którym skontaktować bym się mógł i udzielał wywiadów bez opamiętania. Kłapałbym w nich bez limitu na prawo i lewo o tym jaki to byłem fantastyczny i jaki jestem profesjonalny, bo choć potraktowano mnie brzydko to ja i tam mam sentyment do klubu i mu dobrze życzę i w ogóle taki fajny jestem i szkoda tylko tego, że właśnie wszystko się miało odwrócić i już, już, już by ruszyło w dobrą stronę, no ale niestety, wymiksowano mnie i przez to cały misterny plan poszedł w pizdu i przez to teraz jest jak jest. Czasem bym wrzucił jakąś rzewną historyjkę o spotkaniu płaczącego kibica, czasem bym gdzieś palnął, że jak poszli po rozum do głowy i mnie wywalali, to ja byłem tak wspaniałomyślny, że ani sekundę nie martwiłem się o siebie, tylko o innych. O trenera że się martwiłem, o zawodnika, bo oni też mnie przecież wszyscy uwielbiają, a ja im obiecałem i teraz nie dotrzymam (najsamwpierw dogadałbym się z dziennikarzem, żeby nie pytał o tłitery i fejbónie o piciu kawy koło Wawelu w czasie gdy zawodnik powinien przed gabinetem prezesa odbywać karę za przegranie meczu, będąc odzianym w wór pokutny niczym Jurand ze Spychowa). O żonę że się martwiłem co ja jej powiem (tu również najsamwpierw ustaliłbym, żeby nie było pytań czy wiem kto prowadzi księgowość większości, czy tam prawie wszystkim zawodnikom sprowadzonym do klubu za mojej kadencji, żeby się nie wyrypało). No i ogólnie przygotowałbym taki zestaw 10ciu anegdot-ciekawostek, żeby nimi luźno strzelać jako "odsłaniający kulisy prawdziwego futbolu". To się zawsze dobrze sprzedaje. Aha, no i rzecz jasna koniecznie wybierałbym redakcje stricte piłkarskie, żeby nie trafić na miejsce lub człowieka kumającego cokolwiek hokej, no bo wtedy taki ktoś by mógł zadać kilka takich pytań, że bym się zakalapućkał kompletnie i bym wyszedł na niepoważnego. Tak... jakbym był na jego miejscu to myślę, że mniej więcej tak bym chyba robił. Na całe szczęście nie jestem na jego miejscu, więc rozmawiamy czysto hipotetycznie. Ale ciekawość Twoją zaspokoiłem?
    • MSC, Leesior oraz Pasiakcinq2 lubią to.
    • mcz_

3.3K
      2.9K
    • 6 dni temu o 10:13
      Post #1722752 02.05.2026 10:13
    • Edytowany
    Nie zaspokoiłeś, próbujesz robić ze mnie błazna, ale przypomniałem sobie, że zdaje się kolego jesteś bardziej kibicem hokeja niż piłki i stąd Twoje żale do Dróżdża. Frakwencja na hokeju ok 1000 osób, na piłce ponad 10000. Gdyby hokejowa Cracovia grała w półfinale lub finale play off, to może 40% kibiców co chodzi na piłkę chciała by być na tych meczach hokejowych. Pozostałe 60% zamieniłoby mistrzostwo w hokeju na podium ekstraklasy piłkarskiej. Tak uważam.
    • MSC

9.1K
      4.9K
    • 6 dni temu o 10:18
      Post #1722753 02.05.2026 10:18
    • Edytowany
    Gdyby się dało to bym dał "nie lubię to" ale się niestety nie da. Chyba kolego zbyt długo i zbyt daleko jesteś.
    • Lakbeti oraz żółta kaczka lubią to.
    • Lakbeti

321
      333
    • 6 dni temu o 10:39
      Post #1722755 02.05.2026 10:39
    @mcz_#6169 wiesz, szanuję Twoje zdanie, ale jeżeli porownujesz budowę budżetu Cracovi do legi i że im się udało, a Drożdżówi nie, to jeszcze dokladasz argumentów jak miernym był prezesem i managerem. 0 strategii, 0 wizji przemyślanej pod kątem Cracovia, tego konkretnego klubu. Do tego parcie na szkło i swój PR. Sportowo- sprowadził Kroczka, w nagrodę go wywalił. Sprowadził Elsnera, jak nie było wyników to przekonywał go żeby został. Biznesowo, sportowo, zarządczo - miernota.
    • żółta kaczka lubi to.
    • mcz_

3.3K
      2.9K
    • 6 dni temu o 10:40
      Post #1722756 02.05.2026 10:40
    • Edytowany
    Co napisałem nie tak? Może i mieszkam długo i daleko od Krakowa, ale mam kontakt z kolegami Pasiakami co dalej mieszkają w grodzie Kraka. Zresztą od tego jest forum żeby pogadać, nawet jak się nie zgadzamy w pewnych kwestiach z innymi. [b]Edycja z 02.05.2026 o godz. 10:43 (scalono posty)[/b] [quote]#post1722755 @mcz_#6169 wiesz, szanuję Twoje zdanie, ale jeżeli porownujesz budowę budżetu Cracovi do legi i że im się udało, a Drożdżówi nie, to jeszcze dokladasz argumentów jak miernym był prezesem i managerem. 0 strategii, 0 wizji przemyślanej pod kątem Cracovia, tego konkretnego klubu. Do tego parcie na szkło i swój PR. Sportowo- sprowadził Kroczka, w nagrodę go wywalił. Sprowadził Elsnera, jak nie było wyników to przekonywał go żeby został. Biznesowo, sportowo, zarządczo - miernota.[/quote] Sorki kolego ale Elsner złożył dymisję już po odejściu Dróżdża. Być może po jego odejściu zrobił się burdel w klubie i stąd jego dymisja? Akurat tego nie wiemy, dla mnie to tylko przypuszczenie.
    • MSC oraz Kamaz80 lubią to.
    • Lakbeti

321
      333
    • 6 dni temu o 10:46
      Post #1722757 02.05.2026 10:46
    • Edytowany
    @mcz_#6169 no właśnie nie, pierwszą dymisję złożył Drożdżoei w listopadzie, o czy mówił Mateusz u langiera w wywiadzie niedawno. Mateusz oczywiście nie miał planu b mimo tego że był taki wspaniały, bo musiał wyjebać i kroczka i Jasika. Nazbierało mu się trochę żeby dostać dymisję.
    • żółta kaczka lubi to.
    • MSC

9.1K
      4.9K
    • 6 dni temu o 10:54
      Post #1722759 02.05.2026 10:54
    [quote]#post1722752 Frakwencja na hokeju ok 1000 osób, na piłce ponad 10000. Gdyby hokejowa Cracovia grała w półfinale lub finale play off, to może 40% kibiców co chodzi na piłkę chciała by być na tych meczach hokejowych. Pozostałe 60% zamieniłoby mistrzostwo w hokeju na podium ekstraklasy piłkarskiej. Tak uważam.[/quote] Tylko czy to co napisałeś to jakieś usprawiedliwienie dla Dróżdża? Z tego większość zdaje sobie chyba sprawę, ja takich uważam za kibiców piłki a nie Cracovii, takich którzy za sukcesy w piłce udupili by hokej.
    • żółta kaczka, Lakbeti oraz gustaw lubią to.
    • mcz_

3.3K
      2.9K
    • 6 dni temu o 11:13
      Post #1722760 02.05.2026 11:13
    • Edytowany
    [quote]#post1722759 [quote]#post1722752 Frakwencja na hokeju ok 1000 osób, na piłce ponad 10000. Gdyby hokejowa Cracovia grała w półfinale lub finale play off, to może 40% kibiców co chodzi na piłkę chciała by być na tych meczach hokejowych. Pozostałe 60% zamieniłoby mistrzostwo w hokeju na podium ekstraklasy piłkarskiej. Tak uważam.[/quote] Tylko czy to co napisałeś to jakieś usprawiedliwienie dla Dróżdża? Z tego większość zdaje sobie chyba sprawę, ja takich uważam za kibiców piłki a nie Cracovii, takich którzy za sukcesy w piłce udupili by hokej.[/quote] Przyznaję się. Dla mnie liczy się piłka. Nie kłamię, piszę szczerze. Na meczach hokejowych byłem z 3 razy, jeszcze przed erą Comarchu, gdy naszym sponsorem został Okocim. I co poradzę, że ta dyscyplina nie wciągnęła mnie wtedy? Co poradzę, że nie lubię hokeja, siatkówki, koszykówki czy piłki ręcznej? No nie lubię i tyle, podobnie jak popularnego w Polsce żużla. Z innych dyscyplin lubię skoki narciarskie i narciarstwo alpejskie. PS. Dla Ciebie mogę być kibicem piłki i przyjmuję to na klatę
    • MSC

9.1K
      4.9K
    • 6 dni temu o 11:16
      Post #1722761 02.05.2026 11:16
    Czyli przyznajesz, że jesteś kibicem piłki a nie Cracovii. Hokej w Cracovii to nieodłączny element.
    • żółta kaczka, gustaw oraz agent44 lubią to.
    • Lakbeti

321
      333
    • 6 dni temu o 11:19
      Post #1722763 02.05.2026 11:19
    @MSC#10852 dokładnie, Mateusz Drożdż przychodził żeby zarządzać klubem Cracovia, a nie piłka nożna. Btw z piłką sobie też nie poradził.
    • żółta kaczka, gustaw oraz agent44 lubią to.
    • MSC

9.1K
      4.9K
    • 6 dni temu o 11:31
      Post #1722764 02.05.2026 11:31
    • Edytowany
    Żeby było jasne to ja nie zarzucam mu że zrobił rozdział. Wiele na to wskazuje że to wyszło hokejowi na dobre. Chodzi o sposób w jaki to robił. Zaczął od lamentów ile to hokej kosztuje (słynne kije po 4 tys.) aby kibiców piłki urobić i wmówić im że bez hokeja to będą dopiero sukcesy. Wielu to kupiło z tego go czytałem na forum. Dwa, już w trakcie rozdziału na dwie spółki z tego co do mnie doszło nieoficjalnie to nie dość że w niczym nie pomógł ludziom ze spółki hokejowej to wręcz w pewnych aspektach utrudniał. Ta wroga atmosfera przeniosła się na ludzi zatrudnionych w obu spółkach, którzy nie pałają do siebie sympatią.
    • Lakbeti, żółta kaczka, KruszynaKSC oraz 2 innych osób lubią to.
    • sterby

20.7K
      22.9K
    • 6 dni temu o 11:37
      Post #1722765 02.05.2026 11:37
    [quote]#post1722761 Czyli przyznajesz, że jesteś kibicem piłki a nie Cracovii. Hokej w Cracovii to nieodłączny element.[/quote] Gwoli ścisłości są też kibice hokeja, a nie Cracovii.
    • MSC, Lakbeti, mcz_ oraz 3 innych osób lubią to.
    • mcz_

3.3K
      2.9K
    • 6 dni temu o 12:59
      Post #1722772 02.05.2026 12:59
    • Edytowany
    [quote]#post1722761 Czyli przyznajesz, że jesteś kibicem piłki a nie Cracovii. Hokej w Cracovii to nieodłączny element.[/quote] Oceniaj jak chcesz. Ja czuję się kibicem Cracovii. Jak dla Ciebie ktoś kto oglądał na żywo mecze Pasów z Izolatorem Boguchwała, LZS Niedźwiedź czy Zelmerem Rzeszów i ostatni wyjazd jaki pamięta z 20 wieku to do Krzeszowic, a jednocześnie nie przepada za hokejem jest kibicem piłki a nie Cracovii to trudno. Za moich młodych lat prężną sekcją Cracovii była piłka ręczna kobiet. Może i o tą dyscyplinę rozszerzyć definicję "prawdziwego kibica"?
    • NePo lubi to.
    • MSC

9.1K
      4.9K
    • 6 dni temu o 13:47
      Post #1722774 02.05.2026 13:47
    • Edytowany
    Ja Ciebie nie oceniam. Gdzież mi do tego? Masz prawo czuć się kibicem. Ps: kibicem Cracovii żeby było jasne.
    • mcz_ oraz żółta kaczka lubią to.
    • mcz_

3.3K
      2.9K
    • 6 dni temu o 14:04
      Post #1722777 02.05.2026 14:04
    @MSC#10852 no i zakończmy tę dyskusję proponuję. Po co się maglować we własnym gronie...
    • Lakbeti, MSC, hank oraz Islander lubią to.
    • Lakbeti

321
      333
    • 6 dni temu o 14:26
      Post #1722781 02.05.2026 14:26
    MD odłączył hokej od klubu, co miało dać giga oszczędności bo ponoć hokej był zadłużony na 18 mln, czyli dokapitalizowanie 25 mln - 18 hokej, strata klubu po 20 latach 7 mln. Po roku bez kosztów hokeja 9 mln. No pan Mateusz to ani w sporcie, ani w matmie. Ale na profilach literki przed nazwiskiem dr radca, rok jego rządów będzie się klubowi odbijał jeszcze długo. Nie oceniam jego usposobienia, czy fajny, czy miły, bo nie ma to znaczenie. To jest tylko maska.
    • hank, żółta kaczka oraz Blizzy lubią to.
    • MSC

9.1K
      4.9K
    • 6 dni temu o 14:26
      Post #1722782 02.05.2026 14:26
    Zgoda a Dróżdż niech wyp... do Widzewa 😋
    • Lakbeti, hank oraz żółta kaczka lubią to.
    • Marchewa

186
      108
    • 6 dni temu o 16:02
      Post #1722791 02.05.2026 16:02
    • Edytowany
    Nasz były prezes to przykład człowieka, który już od urodzenia miał łatwy start. Rodzice bardzo bogaci - matka, właścicielka sieci klinik ojciec Prawnik z własnymi kancelariami. Jest to więc klasyczny przykład takiego bananowego dziecka, które w życiu nie musi o nic walczyć, bo z góry jest "skazane na sukces". Później siedział w radzie nadzorczej Górnika Polkowice i nagle 20- kilkuletni człowiek zostaje prezesem Zagłębia Lubin, który ma potężnego sponsora KGHM. Ewidentnie miał protekcję I ewidentnie ktoś potężny stał za nim i pchał. Więc jak taki człowiek ma o coś walczyć? To jest typ, który po prostu jest nauczony żeby się ślizgać i posłusznie wykonywać polecenia w zamian za profity. Dodajmy jeszcze taką ciekawostkę, że jego żona jest księgową i w necie znalazłem jej profil "Księgowa na obcasach". Z tego co słyszałem prowadziła księgowość dla piłkarzy czyli takiej rodzinny biznes. To ewidentnie rodzi konflikt interesów i każe zapytać o etykę zawodowa. Panie były prezesie, jest pan prawnikiem, co pan na to powie?
    • żółta kaczka, Lakbeti oraz MSC lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (9 użytkowników)

Goście (9)
    • Główna
    • Działy i kategorie