Na dzień dzisiejszy już ma pierwszego dużego minusa , za tydzień jest mecz , z obiecanych zawodników nie przyszedł nikt , kadra jest dalej taka jak przed przerwą , sam Sokołowski to za mało żeby coś się ruszyło . Boisko będzie mega ciężkie w tych pierwszych kolejkach , 2-3 przegrane lub remisy i zacznie się nerwówka , juniorzy tego nie udźwigną . Do tego jak dojdą kartki kontuzje to leżymy i kwiczymy . Chytry dwa razy traci i co tanie to drogie , i oba te powiedzenia sprawdzają się w życiu w 100 %
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
Będzie szopka...
2 transfery przychodzące
Odszedł Myszor
Odpadli na jakiś czas Glik + Śmigło
Czyli okno transferowe -1
Udane okienko 🤣
Sokołowski który nie grał pół roku takie 0,1 transferu. Małpka.
[quote]#post1603632 Sokołowski który nie grał pół roku takie 0,1 transferu. Małpka.[/quote]
Ja w Cracovii liczę transfery na sztuki nie na jakość 🤣🤣🤣
- Edytowany
Axe, jeśli dla Ciebie rzecznik prasowy jest ważniejszym pracownikiem niż skaut (a raczej kierownik działu skautingu, bo domyślam się że słowo kierownik jest kluczowym powodem konkursów) to Ci się chyba klub sportowy z agencją PR pomylił.
[quote]#post1603634 Ale, jeśli dla Ciebie rzecznik prasowy jest ważniejszym pracownikiem niż skaut (a raczej kierownik działu skautingu, bo domyślam się że słowo kierownik jest kluczowym powodem konkursów) to Ci się chyba klub sportowy z agencją PR pomylił. [/quote]
Że dla mnie ? Bo trochę nie kumam 🤣
- Edytowany
Lecz żeby te piękne długofalowe plany realizować to najpierw trzeba zejść na ziemię, przejść z poezji do prozy i utrzymać drużynę w ekstraklasie. A kadrą składającą się z zaledwie 14 graczy będzie to na pewno bardzo trudne zadanie. Dlatego wzmocnienia w ofensywie i linii pomocy potrzebne są na wczoraj i to nie tylko po to by poprawić jakość zespołu ale też poszerzyć wątłą kadrę.
Warto by było też poznać Szanowny Panie Prezesie wyjątkowość Cracovii.
[b]Cracovia to klub który obok Pogoni i Czarnych ze Lwowa praktycznie założył polską piłkę nożną i był najlepszym polskim klubem już przed pierwszą wojną (pierwsze mistrzostwo Galicji, najsilniejszego polskiego okręgu piłkarskiego). Pierwszy prezes PZPN i główny założyciel tego związku był z Cracovii dr Edward Cetnarowski.[/b] Pierwsze mistrzostwo Polski zdobyła Cracovia. Cracovia też była najbardziej utytułowanym klubem piłkarskim w Polsce do połowy XX wieku czyli do czasów narzuconej przez Moskwę reorganizacji polskiego sportu na wzór radziecki. Cracovia ma najstarszy stadion w Polsce istniejący na tym samym miejscu i jest najstarszym istniejącym klubem w Polsce.
[b]Cracovii kibicowali najwięksi Polacy Jan Paweł II czy Józef Piłsudski.[/b]
Ponad to Cracovia była z wyjątkową perfidią, najbardziej niszczonym klubem przez komunistów.
Są może kluby, które mają na chwilę obecną więcej tytułów (choć nie zawsze zdobytych czysto) ale tytuły te można powielać, natomiast Cracovia ma zasługi i tradycje jedyne i niepowtarzalne i nie do powielenia.
[b]Dlatego Cracovia jest jedyna i niepowtarzalna w polskim sporcie jak muzyka Chopina w kulturze.[/b]
[b]Wystarczy zresztą, że Jan Paweł II powiedział o Cracovii, że to znamienity klub, a z tak wielkim autorytetem się nie dyskutuje.[/b] Żadnego zresztą innego polskiego klubu nie spotkał taki zaszczyt, honor, taka pochwała i komplement.
To Szanowny Prezesie musisz zrozumieć i oby Cię ta powaga, wartość, wielkość tradycji Cracovii nie sparaliżowała w Twojej pracy dla Niej.
[quote]#post1603637
Że dla mnie ? Bo trochę nie kumam 🤣[/quote]
Nieee, to było do Siekiery. Słownik mi zmienił Axe na Ale 🙃
- Edytowany
[quote]#post1603634 Axe, jeśli dla Ciebie rzecznik prasowy jest ważniejszym pracownikiem niż skaut (a raczej kierownik działu skautingu, bo domyślam się że słowo kierownik jest kluczowym powodem konkursów) to Ci się chyba klub sportowy z agencją PR pomylił. [/quote]
Po pierwsze: kłania się czytanie ze zrozumieniem.
Po drugie: na razie widziałem ogłoszenia/konkursy na prezesa zarządu, na rzecznika, na asystenta zarządu, na jakichś kierowników ds. czegoś, na pracowników marketingu, na pracowników ds. sprzedaży powierzchni, na pracowników gospodarczych, na rolbistów, na pomoce kuchenne, na takich, na owakich, itp.
Czy słowo kierownik jest gdzieś... kluczowym powodem konkursów? Skoro tak się domyślasz...
Ogłoszenia na zwykłego skauta ani na kierownika skautów jeszcze chyba nikt nie widział.
Na marginesie: taaak, pomylił mi się klub sportowy z agencją PR! Mogło tak być, bo całe życie w jednym i drugim (a nawet jeszcze trzecim, czwartym i piątym temacie powiązanym ściśle z dwoma pierwszymi) robię albo dla pieniędzy albo społecznie albo dla... przyjemności.
Edit:
Aha, na żadne stanowisko nie aplikowałem ani nie będę aplikował 😄 Wolę flaszkę pić z Waszmością gdy gra Cracovia niż iść do roboty.
To są zwykłe ogłoszenia o pracę, nie konkursy moim zdaniem. Szukasz dziury w całym.
Wrzo przeczytaj wywiad prezesa, bo do jego bredzenia Axe pije
Kolejne pierdy o tej samej treści. Prezesie,jeśli zaczynasz od pracy organicznej to warto,żebyś zrozumiał sens istnienia Naszego klubu w lokalnej kibicowskiej społeczności.Kolega Farciarz2 absolutnie temat wyczerpał i nie będę oryginalny w tej kwestii..
Zrób jakiś transfer,przyprowadz sponsora,w końcu jesteś zawodowym prezesem w piątym klubie sportowym,co powtarzasz bez przerwy..
Pewnie nie może się skupić na robocie, tyle tych wywiadów… :)
Poczekajmy 3 miesiace na efekty pracy.
Brak większych transferów to.obecnie raczej wina Majewskiego. Przecież Dróżdż jest od 2 tygodni w klubie.
A może to sprawa braku kasy. Nie wiemy przecież jaki budżet dostał prezes na dzień dobry.
Oczywiście, że budżet jest najważniejszy, ale on na pewno nie urośnie od udzielania niemądrych wywiadów.
Mogę sobie wyobrazić, że Elka nie da na klub więcej od poprzedniego właściciela, ale w głowie mi się nie mieści, że zabrania pozyskiwania innych sponsorów.
Sytuacja jest dramatyczna, ale sposobem na jej uzdrowienie nie jest wkurzanie kibiców na początku urzędowania.
Lepiej spuścić zasłonę milczenia na to co było i zabrać się ostro do roboty.
Sterby sytuacja nie jest dramtyczna, nie przesadzaj.
Odnośnie nowych sponsorów, Elzbieta.nie chce nowych wspołwłaścicieli, ale dopuszcza innych sponsorów dlatego jak mówił dróżdż będa sponsorsy na akademię, rezerwy itd.
Z tego co wiem, jeżeli ktoś wyłoży dobrą kasę to i miejsce na głównej koszulce gdzie widnieje reklama Comarchu jest do rozważenia.
[img]https://static01.nyt.com/images/2016/08/05/us/05onfire1_xp/05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg?quality=75&auto=webp[/img]
- Edytowany
Kto ma info dlaczego z akademii pozbyto się wczoraj "Naszej" piłkarskiej perełki? Przeszdł do Legły W. k... DRAMAT
SaNtO ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)