[quote]#post1743352 Ile warta jest dziś Wielicka nie wiadomo, ale zapuszczone i porośnięte tereny w Cichym Kąciku już przed 15 laty spółka Cracovia SA wyceniała w swoim rocznym sprawozdaniu na 43 miliony zł. A mogli już wtedy zaniżać cenę...
Tuż przed 120-leciem Cracovii wyremontowane już, przynoszące dochód tereny na Cichym Kąciku, w samym centrum Cracova, z ogromnym potencjałem (m.in. hotel tam jeszcze jest w planach) Elżbieta Filipiak "kupiła" od Cracovii, tj. sama sobie sprzedała 4ha za - poprawcie mnie - 10 milionów + VAT?[/quote]
Wtedy mniej więcej tyle były warte. Wycena w 2013 była urealniona, ale w takiej mniej więcej wartości. Co najbardziej interesujące, ze te tereny od tamtej pory, aż do sprzedaży w 2025 r. nie zmieniły wartości... mimo inwestycji... ciekawe...
-
-
Elżbieta Filipiak - cyniczna prezes KS Cracovia
generalnie jakby ktoś mógł pogrzebać w tej transakcji ....
Dobra, to o co chodzi z tym Amdurerem. Nasi nie zaktualizowali wpisu do Krs ? Chyba jest na to jakiś określony czas? Czy po prostu Rada nadzorcza nie przyjęła rezygnacji i jest wiceprezesem „słupem”?
p.Ela walczy z Płatkiem aby uratować Cracovie ale to do Was nie dociera.
- Edytowany
[quote]#post1743359 Dobra, to o co chodzi z tym Amdurerem. Nasi nie zaktualizowali wpisu do Krs ? Chyba jest na to jakiś określony czas? Czy po prostu Rada nadzorcza nie przyjęła rezygnacji i jest wiceprezesem „słupem”?[/quote]
Możliwe, że jak poszło oficjalne info do mediów, to ktoś się zorientował, że jednak musi być 2 członków zarządu.
Widział ktoś oświadczenie Amdurera? Do wniosku o wpis zmian w KRS z dnia 6 sierpnia 2026 r. niczego takiego nie dołączono. Możliwe, że jednak "się rozmyślił" do czasu wyboru nowego członka zarządu. Lub delegowania takowego do zarządu z Rady Nadzorczej.
EDIT: aha- zapytajcie na X Fortunę, czy to oświadczenie o rezygnacji gdzieś widział, nie chodzi mi o medialne informacje. I żeby zobaczył sobie w KRS wniosek z 6 sierpnia 2026 r. Bo tam go brak, a powinno być. Ale wiadomo, że Fortuna wie lepiej, bo przecież nie jest prawnikiem.
Tereny na Cichym Kąciku według AI są warte od 60 do 80 mln PLN
[quote]#post1743362 Tereny na Cichym Kąciku według AI są warte od 60 do 80 mln PLN[/quote]
A wedle Rejestru Cen Nieruchomości w 2025 r. warte były 43 mln zł... zgodnie z umową ich sprzedaży przez Cracovię.
[quote]#post1743287 ... Ps. Zadeklarowała że chce odkupić klub, może po to te wojenki....[/quote]
Najpierw niech odsprzeda klubowi tereny przy 3 maja
Wychodzi jednak na to, że w kwestii zarządu Pani Elżbieta ma rację i działa on w niepełnym składzie.
Dobrze czasem nie pójść od razu spać i przeglądać sobie portale sądowe, bo w okolicach 24 mamy zawsze aktualizację. I co nam wjechało? Świeżutkie postanowienie z 31 sierpnia 2026 r., w którym sąd rejestrowy daje 7 dni na uzupełnienie składu organu. I okazuje się, że po 6 sierpnia 2026 r. złożono kolejny wniosek, 19 sierpnia 2026 r., pewnie z wykreśleniem Amdurera, skoro jest takie, a nie inne postanowienie, bo na razie nie widać ani treści wniosku, ani załączonych dokumentów.
Czyli kuratora jednak nie będzie, o ile Rada Nadzorcza w terminie 7 dniu uzupełni skład zarządu.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1788218842-871.jpg[/img]
[quote]#post1743360 p.Ela walczy z Płatkiem aby uratować Cracovie ale to do Was nie dociera.[/quote]
Typie, skup się na rachowaniu punktów potrzebnych do utrzymania, bo to Ci wychodzi nieco lepiej niż tępa propaganda w obronie chytrej raszpli z Bydgoszczy. Albo, nie wiem, idź na X, tam jest sporo kont naszych niby kibiców gotowych obrobić gałę nawet temu śmieciowi Borkowi, więc pewnie trafisz na podatny grunt.
Mimo wszystko na tym forum ludzie ogarniają różnicę pomiędzy argumentami, a emocjonalnymi wysrywami, Ty tych pierwszych masz okrągłe zero, więc w tym wątku tylko trujesz powietrze..
Ty stara kurwo z Bydgoszczy wypierdalaj jak najdalej od klubu, Janusz się w grobie przewraca co ty odpierdalasz, a żeby cię straszył po nocach, tfuu ci na to gniazdo na łbie ruro
Kiedyś wiedźmy palono na stosie... 🥴
Ok. Wysłuchałem. Wszystko rozumiem. Chciałbym tylko jedno pytanie zadać. Kto sprzedał klub?
Niby Ela mówi, że zalezy jej na Cracovii, ale ta Cracovia przez jej publiczne działania może dostać rykoszetem.
https://x.com/Piotrek26386895/status/2094547864873545904
Przez "popis EF w C+" posypały się transfery na finiszu...
Podziękujcie EF za "miłość do Pasów"...
[quote]#post1743377 Przez "popis EF w C+" posypały się transfery na finiszu...
Podziękujcie EF za "miłość do Pasów"...[/quote]
Skąd ta informacja ?
Przecież już w styczniu dala popis jak zaszkodzić drużynie w delikatnym momencie.
- Edytowany
[quote]#post1743373 Ok. Wysłuchałem. Wszystko rozumiem. Chciałbym tylko jedno pytanie zadać. Kto sprzedał klub?[/quote]
I to jakiejś maluteńkiej firmie konsultingowej .
Kurka ale nam się duet współwłascicieli trafił. Garbata dola
Ga
Mam nadzieję że nikt nie ma już wątpliwości co do intencji bohaterki tematu
EF koń trojański.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Niewidoczni (1), Goście (3)