[quote]#post1635772 [quote]#post1635770 [quote]#post1635768 Jak sobie POŚCIELESZ, tak się wyśpisz....
[/quote]
Sorry, Ty tsk serio?[/quote]
tak
nie plakałem po Filipiaku
20 lat degrengolady zrobiło swoje[/quote]
Ok, szanuję pogląd, ale...
-
-
Nowa rzeczywistość
[quote]#post1635761 Nie nic nie ma tylko kiedy się urodził i zmarł[/quote]
Więc pewnie rodzina sobie nie życzy.
Wiecie takie życiowe doświadczenia Janusz sam nie raz mówił że oświadczy się po tygodniu...... czasem nie trzeba nic dodawać
KMWTW
Przy okazji wczorajszego meczu Puszczy z cwelką i miałczenia Faji o stan boiska, bo jak się okazało, dopiero później wyjaśnił ze miał na myśli dwukrotnie dłuższą długość trawy na murawie oraz jej suchość to mam pytanie :
Kto w Cracovii odpowiada za stan boiska, w sensie właśnie wysokość trawy, jej wilgotność etc.
I jak to jest w przypadku gdy Puszcza gra jako gospodarz?
przecież to oczywiste, że boisko spreparowane pod Puszczę.
niech już nie płaczą, bo Jędrzejczyk sam preparował biały punkt jedenaście metrów od bramki.
Może Puszcza grała na innej murawie ? 😉
- Edytowany
Murawa była zaczesana w kierunku ległej... mieli "pod włos"... w przerwie, oczywiście na szybko, przeczesali w drugim kierunku... żeby znowu tak było...
- Edytowany
On od razu mówił i pokazywał palcami co miał na myśli. Oczywiście jak ktoś przepisze słowo w słowo bez dodania kontekstu to nie wiadomo o co chodzi.
Ja, może jako były "piłkarz" od razu skumałem. Trener oczywiście ma rację bo zbyt sucha i wysoka trawa ułatwia obronę i utrudnia szybką grę więc słabszym trochę łatwiej.
Natomiast to nie może być usprawiedliwienie remisu bo kadrę mają taką, że słabszych powinni ogrywać a tylko ewentualnej brzydkiej czy wolnej gry.
Już była podobna sytuacja w ub. sezonie z Koroną i Kuzerą, który też miał o to pretensje.
A prawda jest taka, że szukał usprawiedliwienia, bo cwelka powinna wczoraj przegrać ten mecz bo była gorsza od Puszczy, która nie wykorzystała nawet karnego. Nawet jej kibice to przyznają w necie.
Dlatego samego wyniku nie powinno się tłumaczyć .
Narzekać może ale powinni sobie poradzić bo umówmy się detale decydują czasami ale tutaj murawa jest całkiem niezła a to, że nauczyli się grać na innej trochę. Kiedyś tak się robiło ale teraz to chyba nie jest celowa zagrywka Puszczy, jestem w sumie ciekaw.
[quote]#post1636310 Przy okazji wczorajszego meczu Puszczy z cwelką i miałczenia Faji o stan boiska, bo jak się okazało, dopiero później wyjaśnił ze miał na myśli dwukrotnie dłuższą długość trawy na murawie oraz jej suchość to mam pytanie :
Kto w Cracovii odpowiada za stan boiska, w sensie właśnie wysokość trawy, jej wilgotność etc.
I jak to jest w przypadku gdy Puszcza gra jako gospodarz?[/quote]
Teraz to nie wiem, kiedyś, "ogrodnik" 🤭
Z dzisiejszych doniesień prasowych: rodzina Filipiak sprzedaje wszystkie akcje w ComArchu. ComArch będzie kontrolowany przez spółkę Chamonix Investments, w których rodzina Filipiak będzie miała mniejszościowy pakiet. Nie ma nigdzie info w jaki sposób zachowają kontrolę nad CMR i czy w ogóle.
Ciekawe co z Cichym Kącikiem.
Parafrazując stare powiedzenie "bez danych z umowy nie razbieriosz"...szybka lekcja kapitalizmu. Spółka i klub były w rękach rodziny - teraz są własnością kapitału. Techniczne spółki tworzone tylko pod tą transakcję, nic nie mówiące nazwiska menedżerów-doradców-słupów. Nie rozkminimy bez dostępu do pani Filipiak i pani Pruskiej - dobre intencje, złe intencje.
Praca szuka człowieka:
https://kariera.comarch.pl/praca/specjalista-ds-administracji-i-sprzedazy-cracovia-training-center/?fbclid=IwY2xjawEmsqdleHRuA2FlbQIxMAABHZ6MVEbEnIgw0zrch843oW1yAM6oyCkQiCS_c5XzfJC24FuYhL3LEKgm_Q_aem_FxrIMiboC1WVemLNoCf5Xg
Pisze się kolejny rozdział w historii jednej z największych polskich firm technologicznych. Poznaliśmy szczegóły wezwania, które finalnie ma doprowadzić do zmian właścicielskich i wycofania Comarchu z giełdy. "Teraz nadszedł czas powrotu na rynek prywatny" — komentuje Elżbieta Filipiak.
https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/wezwanie-na-akcje-comarchu-czas-powrotu-dla-spolki-stworzonej-przez-janusza-filipiaka/bdfqgly
https://youtu.be/qd7DLCweNeY?si=DczVLtz8ISOzJiUv
Polecam do posłuchania.
ale kto to jest i o czym mówi? czy ja mam czas sprawdzać czy coś mnie zainteresuje jak w kolejce do przeczytania/posłuchania jest milion innych rzeczy?
Tak, powinieneś znaleźć czas by posłuchać nawet nie słuchając. Obowiązkowo powinieneś wejść i kliknąć łapkę w górę w każdy materiał od Cracovii. Jak każdy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Niewidoczni (1), Goście (2)