https://x.com/GKS_JASTRZEBIE/status/1848709777498493158
-
-
Kamil Glik w Pasach - witamy!
Co za pech Kamila, doszedł do swojej formy stał się pewnikiem składu i takie nieszczęście. W jego postawie widać było że utożsamia się z naszą Cracovią. Dlaczego tak się stało? W dodatku na treningu ?
6 miesięcy po rekonstrukcji ACL - to w kategoriach cudów.
Tyle że nikt nie potwierdził ze to ACL.
5 dni później
Kamil już po operacji .
https://gol24.pl/kamil-glik-przeszedl-operacje-kiedy-wroci-do-gry-w-cracovii-zyczenia-od-marcina-najmana/ar/c2-18909091
16 dni później
Kamil Glik się nie poddaje. Mateusz Borek zdradził, jakie ma plany
Kamil Glik wrócił do polskiej Ekstraklasy, ale doznał poważnej kontuzji. Mimo konieczności wielomiesięcznej pauzy, były reprezentant Polski nie poddaje się. Mateusz Borek, znany komentator sportowy, przekazał, że doświadczony obrońca jest zdeterminowany, by wrócić na murawę i zakończyć karierę na własnych zasadach.
To miał być ważny powrót do polskiej ligi. Kamil Glik zdecydował, że po wielu latach gry za granicą, karierę będzie kontynuował w Cracovii. Doświadczony obrońca, który był jednym z liderów reprezentacji, miał się stać ostoją Pasów. Zagrał 13 meczów w Ekstraklasie w 2023/24 i dziewięć w 2024/25. Potem zatrzymała go kontuzja.
36-letni Glik zerwał więzadło krzyżowe w kolanie na treningu przed meczem z Lechem Poznań w 12. kolejce Ekstraklasy. Pojawiły się pytania o jego przyszłość w piłce nożnej. Jego umowa z Cracovią wygasa z końcem sezonu, co dodatkowo potęguje niepewność co do jego dalszej kariery.
Zdaniem Mateusza Borka, który ostatnio rozmawiał z piłkarzem, obrońca jest pełen motywacji, by pokonać trudności i wrócić do gry. — Będzie grał w piłkę — zapewnia Borek i podkreśla tym samym niezłomność Glika w dążeniu do powrotu na boisko. — To jest taka kwestia, że on nie chce pokazać światu, że złapał kontuzję i tak kończy z piłką. Właśnie teraz, moim zdaniem, ma większą motywację niż jak był zdrowy, żeby wrócić i na swoich zasadach zakończyć karierę — dodaje znany komentator w Kanale Sportowym.
W trwającym sezonie, przed kontuzją, Glik był ważnym elementem defensywy Cracovii. Nie opuścił ani minuty w dziewięciu ligowych spotkaniach. Teraz, kiedy stanął przed przymusem przerwy, jego determinacja do powrotu ma być silniejsza niż kiedykolwiek. Wciąż nie wiadomo, kiedy Glik będzie gotowy do gry.
https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/mateusz-borek-rozmawial-z-kamilem-glikiem-zdradzil-jakie-ma-plany/wtd3p20
https://ludzie.fakt.pl/kamil-glik-zabalowal-z-uczestnikami-tanca-z-gwiazdami-to-dzialo-sie-na-afterze/hldtt0x
Glik na rehabilitacji.
[quote]#post1652057 https://ludzie.fakt.pl/kamil-glik-zabalowal-z-uczestnikami-tanca-z-gwiazdami-to-dzialo-sie-na-afterze/hldtt0x
Glik na rehabilitacji. [/quote]
I rehabilitacja chyba skuteczna jak widac po pacjencie ;)
[img]https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/qljk9kuTURBXy8wM2M4MTA4MS0zMTIwLTQ3N2UtOTRiZi0zZjllYTdiYjAwM2IuanBlZ5GTAs0DSM0CL94AAqEwBqExAQ[/img]
Szczerze? Jeżeli szukacie w tym afery to żal mi was... Typowy clickbajt a wy się jaracie i jeszcze zaraz ukrzyżujecie Kamila bo wyszedł z domu na imprezę😂
I ten krzykliwy tytuł: "Słynny piłkarz zabalował na afterze "Tańca z gwiazdami". Ale się działo!" Ha ha ha ha... no rzeczywiście "ale się działo"😂
Obejrzałem sobie zdjęcia i z tego artykułu i z drugiego "wysranego" przez Fakt po tej samej imprezie: "After party po finale "Tańca z gwiazdami". Co tam się działo!"
I co? Jakiś poszukiwacz sensacji z brukowca, który tym się zajmuje, ukryty w krzakach z odległości pewnie kilkudziesięciu metrów zrobił pewnie z milion zdjęć bo miał takie zlecenie od redakcji. (najlepsze są te "z imprezy" na których widać tylko szybę opisaną menu😉😅 ). A nuż coś się wydarzy i będzie materiał na aferę. Z tego miliona zdjęć wybrali podejrzewam "creme de la creme" i co??? I NIC!!! Na jednym ze zdjęć udało się uchwycić Glika, który pewnie coś akurat mówił i wyszedł z głupią miną jakby był najebany (akurat robiąc seryjne zdjęcia zawsze się na jakimś trafi dziwna mina). Więc naczelny się ucieszył bo będą podejrzenia - dajemy i kręcimy aferkę.
Dziękuję za uwagę🙃
- Edytowany
Chyba jest na środkach przeciwbólowych. ;-)
bodzio, Ty na poważnie? Facet ma rozjebane kolano i na balety chodzi?
To, że tam pił tylko mleko to oczywiste.
Tak na poważnie - bo to takie typowo polskie.
A gdzie na tych zdjęciach baluje? No chyba, że masz dostęp do takich to wrzuć ;)
Rozjebane kolano??? Ma kontuzję kolana UNIEMOŻLIWIAJĄCĄ grę w piłkę a nie CHODZENIE.
Oczywiście jak masz dowody, że balował obciążając to kontuzjowane kolano, pił alkohol i chuj wie co jeszcze tam robił to przeproszę i posypię głowę popiołem...
Ostatnio jak Borek w wywiadzie powiedział , że rozmawiał z Kamilem i że ten jest mega zdeterminowany do szybkiego powrotu na boisko to odrazu pomyślałem o okolicznościach w jakich ten dialog był prowadzony .
A jeśli chodzi o zdjęcia Kamila które co jakiś czas wypływają to myślę że on poprostu tak na nich niekorzystnie wychodzi i nic poza tym .
Koledzy dajcie spokój.
Glik poprzez swoją karierę zasługuje na szacunek.
No i przez te wszystkie upokorzenia które przeżył.
[quote]#post1652081 Koledzy dajcie spokój.
Glik poprzez swoją karierę zasługuje na szacunek.[/quote]
Dla mnie jego kariera trwa jakieś półtora roku. Nic wielkiego w niej nie osiągnął.
[quote]#post1652095 [quote]#post1652081 Koledzy dajcie spokój.
Dla mnie jego kariera trwa jakieś półtora roku. Nic wielkiego w niej nie osiągnął.
[/quote]
Dla mnie był ostatnio jak grał filarem obrony w Cracovii,a w szatni ...no cóż Kapitan.
Na tym zdjęciu z faktu to wygląda jak misiek z gts i jeszcze oczko się przymrużyło temu misiu.
- Edytowany
[quote]#post1652097 [quote]#post1652095 [quote]#post1652081 Koledzy dajcie spokój.
[/quote]
Dla mnie był ostatnio jak grał filarem obrony w Cracovii,a w szatni ...no cóż Kapitan.[/quote]
W odróżnieniu do Ciebie (zapewne) nie mam dostępu do "nigdy tak nie upokorzonego" kapitana, zwłaszcza w szatni.
Daj sobie spokój z tymi peanami.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)