Wszystkiego najlepszego Pany 🍻🎂, bo tak się składa, że właśnie dzisiaj-kiedyś to wszystko co nas łączy się zaczęło.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-06/img-20230611-wa0011-jpg-46630602.jpg[/img]
-
-
117
117-lecie jak to dumnie brzmi !
Cracovia duma Cracova.
Świąteczne życzenia dla wszystkich Pasiaków!
Cracovia Pany. Już 117 lat.
Wspaniała rocznica 🙂 🎂 🍰 🍾 🍻
Wspaniała Rocznica , 13 czerwca Dniem Cracovii na wszystkie wieki ! Amen !
Witam serdecznie, z racji 117 lecia klubu postanowiłem wreszcie napisać na forum :) Konto założyłem z rok temu ale nie udzielałem się aktywnie.
A na poważnie - chciałem podzielić się tylko swoim jednym wspomnieniem - otóż moja sympatia do Cracovii narodziła się z książką Tomasza Gawędzkiego "Cracovia znaczy Kraków. Historia w Pasy". Serdecznie polecam tę pozycję, fajnie opisuje to co miało miejsce w latach przedwojennych, ale i też po IIWŚ. Jest tam opisana masa ciekawostek, widać że ten Klub patriotyzm, wartości ponadczasowe ma wyryte od samego początku.
Za gówniaka znałem tylko nomen omen Wisłę Kraków z racji środowiska i czasów, w których się wychowałem (początek lat 2000 - nych). Choć kibolem nazywać się nie mogłem. Potem na długi okres przestałem interesować się piłką do czasu, gdy 'poznałem' Cracovie. I kurcze zdałem sobie sprawe - jak puste jest kibicowanie 'wielkim tego świata' [nie tylko wisłą ale i legia]. Bez większej refleksji i emocji. Nie pamiętam czasów PRL ale domniemuje, że wyglądało to tak samo - kluby z resortów siłowych miały 'narzedzia' do tego aby ściągać graczy, których chcą. I to tworzyło wynik, wynik przyciągał kibiców. Zresztą mimo upadku komuny skutki tego wszystkiego dalej się ciągną, nie tylko w sporcie.
Tym bardziej szanuje WAS jako kibiców KSC, że mimo tylu lat bez sukcesów sportowych (PP oczywiście się pojawił) trwacie przy Cracovii. I mimo różnych okresów, marazmu, czasem i spadków, cały czas wiernie wspieracie Klub. Wg mnie jest to ewenement na skalę całego kraju.
CRACOVIA PANY !
Dodam tylko jeszcze jedno wspomnienie - jako, że jest okazja. W latach studenckich miałem kolege z Warszawy. Który był kibicem Polonii. Jak wspominałem wówczas piłka mnie nie zajmowała. Ale niesłychanie dziwiłem się jak to możliwe. 90% legionistów (kibice, ale i moda, celebryci, etc) a tu chłop z polonii. Wspominał, że nie afiszuje się z tym, bo jest 1 polonista na 99 legionistów w kibicowaniu. I teraz Polonia awansowała do I ligi i odbudowuje się. Tym większy respekt dla ludzi o takiej determinacji i wierności jednym barwom przez cały czas :)
13 czerwca - Pamiętaj aby dzień święty święcić :)
Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Kibiców Cracovii (i forumowiczów) ;)
[quote]#post1579968 13 czerwca - Pamiętaj aby dzień święty święcić :)
Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Kibiców Cracovii (i forumowiczów) ;)[/quote]
Kolega do mnie piję. :) ale zgoda. Jestem sympatykiem ale czy mogę zwać się kibicem? Na przeciw innych userow z nastoletnim stażem za Pasami - to pewno nie xD
Nie piłem do nikogo :)
Wszystkiego najlepszego dla Kibiców czy Sympatyków Cracovii :)
Sam pijesz? tosz to pod nałogi podpada.
Ale dziś jak nie ma z kim to i samemu można bo zaiste dzień to święty.
CRACOVIA PANY
A ja mam fajnie, bo mój syn urodził się na 100-lecie, a córka 13 czerwca! Tak że mam wiele powodów do świętowania!
I łatwo zapamiętać ;)
[quote]#post1580091 A ja mam fajnie, bo mój syn urodził się na 100-lecie, a córka 13 czerwca! Tak że mam wiele powodów do świętowania![/quote]
Też tak mam chłopak 13.06.
Ja mam córeczki ale jedna 16 maja a druga 21 czerwca :) nie wiem jak to robicie hehe
[quote]#post1580102 Ja mam córeczki ale jedna 16 maja a druga 21 czerwca :) nie wiem jak to robicie hehe[/quote]
To za zasługi fanatyczne dar z niebios.Przynajmniej u mnie 😊
Po prostu: 13 września trza wziąć prysznic i korki w skrzynce wykręcić.
Albo wprowadzić stan wojenny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)